Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
takže jestli tohle zakladatelka bude číst ,tak taky dobře ,ví jak může taky dopadnout .. v tom horším případě ![]()
Jj já to chápu .. to není pro každýho cesta ..ale zase musím zmínit, že čekat vděk a odplatu je …prostě naivní. Držím moc palec at to vyjde s biologickým mimískem ![]()
Sisule píše:
Jj já to chápu .. to není pro každýho cesta ..ale zase musím zmínit, že čekat vděk a odplatu je …prostě naivní. Držím moc palec at to vyjde s biologickým mimískem
jojo naivní,máš pravdu ..už jsem taková
saracenka píše:
takže jestli tohle zakladatelka bude číst ,tak taky dobře ,ví jak může taky dopadnout .. v tom horším případě
Tak jsem to vlastně i myslela… Člověk nemůže počítat, že za peníze pořídí všecko, tak to není. Prostě že by do toho měla zakladatelka jít s vědomím, že možná třeba to dítě nebude, když ho bude odkládat - a ne počítat s tím, že kdyžtak zaplatí víc pokusů IVF nebo nějaké dítě adoptuje, jak v americkém filmu
a prostě ho mít bude, protože má prachy.
Angua píše:saracenka píše:Tak jsem to vlastně i myslela… Člověk nemůže počítat, že za peníze pořídí všecko, tak to není. Prostě že by do toho měla zakladatelka jít s vědomím, že možná třeba to dítě nebude, když ho bude odkládat - a ne počítat s tím, že kdyžtak zaplatí víc pokusů IVF nebo nějaké dítě adoptuje, jak v americkém filmu
takže jestli tohle zakladatelka bude číst ,tak taky dobře ,ví jak může taky dopadnout .. v tom horším případěa prostě ho mít bude, protože má prachy.
Jo je to docela naivní si myslet, mám prachy, BUDU mít dítě… Ale zakladatelka se na dítě evidentně necítí a vy co říkáte počkat, až to dítě chtít opravdu bude, tak nevím nevím, zda to u ní vůbec přijde, spíš to má naplánované jak pětiletku… Máte někdo zkušenosti, že ženská ve čtyřiceti „dospěla“ z nechci mít dítě se přeorientovala na chci mít dítě…??
![]()
etatinek píše:Angua píše:Jo je to docela naivní si myslet, mám prachy, BUDU mít dítě… Ale zakladatelka se na dítě evidentně necítí a vy co říkáte počkat, až to dítě chtít opravdu bude, tak nevím nevím, zda to u ní vůbec přijde, spíš to má naplánované jak pětiletku… Máte někdo zkušenosti, že ženská ve čtyřiceti „dospěla“ z nechci mít dítě se přeorientovala na chci mít dítě…??saracenka píše:Tak jsem to vlastně i myslela… Člověk nemůže počítat, že za peníze pořídí všecko, tak to není. Prostě že by do toho měla zakladatelka jít s vědomím, že možná třeba to dítě nebude, když ho bude odkládat - a ne počítat s tím, že kdyžtak zaplatí víc pokusů IVF nebo nějaké dítě adoptuje, jak v americkém filmu
takže jestli tohle zakladatelka bude číst ,tak taky dobře ,ví jak může taky dopadnout .. v tom horším případěa prostě ho mít bude, protože má prachy.
![]()
Ano,viděla jsem to mnohokrát. Ale v 90% případů už se dítě nepovedlo a to ani přes IVF.
Tak v Americe a i jinde už se z toho pomalu stává trend,mít dítě až po 40.Třeba Jenifer Lopez a další.Nebo Jenifer Aniston.
Já stejně zastávám názor,že s penězma toho člověk zmůže víc než bez peněz a jak píšu,IVF je byznys a zlatej důl,bohužel.
A zakladatelko, trošku jsem se v té záplavě anonymů občas ztratila, takže si nejsem úplně jistá, cos všechno napsala ty.
Nevím, jestli si přebereš to, co řeknu. Spousta lidí tady nemyslí jinak než ty, taky chtěli být zajištění, než si pořídí dítě. Jen si myslí, že jeden vlastní byt už znamená velké zajištění a to, co plánuješ ty, to považují za velký nadstandart, na který nemáš čas.
Mám ve svém okolí hodně lidí, kteří jsou dle obecných měřítek nadstandartně zajištění, třebaže se nedá říct, že by se jejich úspory počítaly do milionů. Majetek už asi ano, nemovitosti jsou tu drahé. A ani jedni z nich nepokládali za nutné, mít pro strýčka příhodu více než jednu vlastní nemovitost. Mají každý většinou svůj byt a pak dohromady společný dům.
Ty to možná nazveš jiné uvažování, jasně zní to lépe a asi i slušně. Mně už to přijde jako psychický blok z nečeho. Nevím z čeho. Možná ani žádný nemáš, ale mluvíš o mateřství tak, že to veškeré zábavné končí. Ono to nekonční, jen je to jiné, ale je pravda, že někdo není pro tento styl života vhodný. Můžeš prožít skvělý a plnohodnotný život bez dítěte, to není žádný problém.
A pokud jde o IVF, prosím aby to lidé nebrali jako „normální“ možnost. Je úžasné, že tu ta možnost je, už kvůli tomu, že si málokdo ty děti může dovolit z biologického hlediska brzy. Ale brát to jako něco, co je další a běžná možnost, to je vzhledem k vedlejším účinkům té léčby opravdu nevhodné.
Nechci urazit někoho, kdo podstupuje IVF, ti lidé sami nejlíp ví, jaké vedlejší účinky ta léčba má. Za dítě to určitě stojí, ale není to žádná obyčejná a bezproblémová možnost.
A adopce. Před 20-30 lety bych byla pozitivní, ale dnes je antikoncepce velmi rozšířená a dětské domovy jsou plné dětí, které je problém vychovat tak, aby se zařadily do naší společnosti. Tak to prostě je. Nehledě na to, že dostat ve věku okolo 40 let malé dítě na adopci, to je vlastně i větší problém, než v tom věku otěhotnět.
Anonymní píše:
Tak v Americe a i jinde už se z toho pomalu stává trend,mít dítě až po 40.Třeba Jenifer Lopez a další.Nebo Jenifer Aniston.
Já stejně zastávám názor,že s penězma toho člověk zmůže víc než bez peněz a jak píšu,IVF je byznys a zlatej důl,bohužel.
No když myslíš, že budou děti štastné, za „důchodcovské rodiče“ až se dostanou do puberty, tak ju… Je to tvůj život, tvůj boj, tak není co řešit, myslím, že se tu všichni shodnem, že máš úplně jasno, co si zvolíš a co je pro tebe momentálně důležitější a přednější, takže škoda založené diskuse… ![]()
Jinak se divím, že tvůj partner tohle schvaluje a nevadí mu to… První dítě ve 40… No nevím, já bych to nechtěl, ale napadá mě taková myšlenka k tomu, chce on s tebou vůbec založit rodinu, chce děti?? To aby ses jednou náhodou moc nedivila, když už budeš mít ten vysněný dům a řekneš si, že teďka je konečně ten pravý čas na to mít dítě a on necouvl a neutekl… To by ti myslím zůstaly tak akorát oči pro pláč… Mít byt, dům, nemít dítě/děti ani chlapa, čtyřicítka na krku, no drsná představa… ![]()
Teda, já jsem nečetla celé, ale to, co se tu píše o IVF, že do toho půjdu, protože chci nejdříve barák apod. apotom už budu stará na to, mít vlastní dítě, tak bude z IFV mi přijde neskutečné. Já mám dítě z IFV ale proto, protože se nám nedařilo přirozeně. Tohle mi přijde až nechutné. Nechápu, opravdu nechápu.. ![]()
krystofka píše:
Teda, já jsem nečetla celé, ale to, co se tu píše o IVF, že do toho půjdu, protože chci nejdříve barák apod. apotom už budu stará na to, mít vlastní dítě, tak bude z IFV mi přijde neskutečné. Já mám dítě z IFV ale proto, protože se nám nedařilo přirozeně. Tohle mi přijde až nechutné. Nechápu, opravdu nechápu..
Každý má jiné priority, někteří holt volí nemovitosti nebo kariéru před dětmi a rodinou, co se dá dělat, taková je doba… ![]()
Samozřejmě,ale můj partner taky podniká,takže to vidí stejně jako já.O dětech se normálně bavíme,že je chceme.Jen prostě chceme být zajištění víc,než je tady běžný.A z druhý strany-třeba mi jednou moje dítě(děti)poděkujou,že si nemusí platit drahý podnájem,ale dostanou k dispozici byt co máme-to je asi opravdu o těch prioritách.
Navíc podívejte se na Madonu,typovali by jste jí 50?A kolik je tomu jejímu nejmladšímu dítku? ![]()
krystofka píše:
Teda, já jsem nečetla celé, ale to, co se tu píše o IVF, že do toho půjdu, protože chci nejdříve barák apod. apotom už budu stará na to, mít vlastní dítě, tak bude z IFV mi přijde neskutečné. Já mám dítě z IFV ale proto, protože se nám nedařilo přirozeně. Tohle mi přijde až nechutné. Nechápu, opravdu nechápu..
Já ale přece vůbec nepsala,že automaticky půjdu na IVF.Psala jsem o tom jako o možnosti,kdyby se nezadařilo přirozenou cestou a na tom snad není nic špatnýho,ne?
Etatínku,já nevolím kariéru a nemovitosti na první místo před mimčem.Jen chci 1,5 roku počkat,než budu mít nárok na hypo-to je snad něco jinýho ne?Nedělej tu ze mě hyenu,která jde jen po penězích
já taky všeobecně proti adopcím nic nemám ,ale já to nechci a ani manžel..jasně že se to může stát i v jiných rodinách ,ale je to pořád tvoje dítě co naděláš ,ale v tomhle případě tě to mrzí o to víc ,žes chtěla někoho udělat štastným a taková odplata ..já na to psychicky nemám ,takže já ne ..