Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
19.11.11 23:40

A jaká je horní věková hranice pro adopci? Není tam taky? Myslím jako adopci adopci, ne pěstounskou péči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.11.11 23:41
Sisule píše:
Angua píše:
Tak to my zas dítě (děti) máme, ale máme holou řiť :lol: Teda máme auto a snad budem mít ten domek - holou řiť budem mít až potom :mrgreen:
:mrgreen: máme velký byt …abychom se neušlapali …máme i hypošku a máme i kupu děcek ..jooo a holou řiť průběžně ..no hlavně že je doma veselo :-D o domku muž nechce slyšet prej bych pak chtěla i pátý dítě …má podezření, že jak někdo vyplňuje prostory nábytkem, tak já bych tam nacpala haranty :mrgreen: … ale to kecá … my už máme splněno :mrgreen:

Taky bych chtěla pátý dítě. Manžel sice nechce o dalším dítěti slyšet, ale je docela možný, že snaha neotěhotnět nevyjde a miminko bude. Hned bych se zase začala těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
19.11.11 23:44

určitě je tam věková hranice ..na adopci,ale to my nechceme ,chceme svoje,geny jsou geny ,popravdě se toho bojíme

Příspěvek upraven 19.11.11 v 23:46

• Citovat
  • Upravit
Sisule
19.11.11 23:45
Angua píše:
eva valoi píše:
Angua píše:
Tak to my zas dítě (děti) máme, ale máme holou řiť :lol: Teda máme auto a snad budem mít ten domek - holou řiť budem mít až potom :mrgreen:
Všechno bude, telefon si necháte zavést až do maštale a celej svět se bude divit… :mrgreen:
Já bych ten majetek tak nehrotila. Člověk může mít jeden den všechno a druhej den nemá nic.

Tak to už se těším :dance: :lol:

Sisule, my máme mrňavé pokojíčky a jenom dva - pro jistotu :mrgreen:

No hele, to máš houby platný- kluci mají 13 a 14 let tak Ti jsou spolu. Holka má sedm má menší pokojíček… no a malej dvouletej je zatím s náma v ložnici …už mám ale plán jak přebudovat jídelnu a vybourat tu zeď tu zazdít futra, tu posunout příčku …Jooo dejte mi tužku a milimetrovej papír to je moje :mrgreen: muž pravil, že toto tušit tak si na něm udělal uzlík :mrgreen: - čuje že bude zdít a budovat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14809
19.11.11 23:46
saracenka píše:
eva valoi píše:
Angua píše:
Všechno bude, telefon si necháte zavést až do maštale a celej svět se bude divit… :mrgreen:
Já bych ten majetek tak nehrotila. Člověk může mít jeden den všechno a druhej den nemá nic.
přesně tak ,dneska ho máš ,zítra o to můžeš přijít ..o tom to není ..

Jenže když přijdeš o majetek, tak je to ve srovnání s tím, když přijde člověk o dítě, vlastně sranda.
zrovna včera jsem seděla s manželem na křesle a muchlovala nejmladší dítě a říkám manželovi: „To je stejně zvláštní, jakou cenu to dítě má, kdyby mi někdo nabízel za něj 100 milionů, tak ho prostě nedám. Za žádný miliony, baráky, za celej svět.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
19.11.11 23:47
eva valoi píše:
saracenka píše:
eva valoi píše:
Angua píše:
Jenže když přijdeš o majetek, tak je to ve srovnání s tím, když přijde člověk o dítě, vlastně sranda.
zrovna včera jsem seděla s manželem na křesle a muchlovala nejmladší dítě a říkám manželovi: „To je stejně zvláštní, jakou cenu to dítě má, kdyby mi někdo nabízel za něj 100 milionů, tak ho prostě nedám. Za žádný miliony, baráky, za celej svět.“

a co tu celou dobu píšu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.11 23:48

Tak věková hranice pro adopci asi nějaká bude,ale nevim jaká.Možná něco přes 40? :think: A určitě by asi člověk v tomhle věku nedostal malé miminko,ale spíš starší dítě.

• Citovat
  • Upravit
Sisule
19.11.11 23:48
Angua píše:
A jaká je horní věková hranice pro adopci? Není tam taky? Myslím jako adopci adopci, ne pěstounskou péči…

Hele nevím to úplně přesně, ale vím - je mi 38- že kdybychom ted chtěli adoptovat, tak nám už úplně malý dítě- do tří let nedají - jsme staří …no prima tak hlavně že jsme mohli mít to svoje :pocitac: ale určo se to dá dohledat na netu někde.

• Citovat
  • Upravit
14809
19.11.11 23:50
saracenka píše:
eva valoi píše:
saracenka píše:
eva valoi píše:
Angua píše:
zrovna včera jsem seděla s manželem na křesle a muchlovala nejmladší dítě a říkám manželovi: „To je stejně zvláštní, jakou cenu to dítě má, kdyby mi někdo nabízel za něj 100 milionů, tak ho prostě nedám. Za žádný miliony, baráky, za celej svět.“
a co tu celou dobu píšu?

Že dítě je víc než dům nebo letadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
19.11.11 23:51
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :huban:
  • Citovat
  • Upravit
Sisule
19.11.11 23:56
Sisule píše:
Angua píše:
A jaká je horní věková hranice pro adopci? Není tam taky? Myslím jako adopci adopci, ne pěstounskou péči…
Hele nevím to úplně přesně, ale vím - je mi 38- že kdybychom ted chtěli adoptovat, tak nám už úplně malý dítě- do tří let nedají - jsme staří …no prima tak hlavně že jsme mohli mít to svoje :pocitac: ale určo se to dá dohledat na netu někde.

Tak mi to nedalo a zagúglila jsem … věkový rozdíl mezi dítětem a adoptivním rodičem by neměl přesáhnout hranici čtyřiceti let čili do čtyřiceti let by to miminko mohlo dopadnout …no jo ale pokud se počítá že průměrná žádost její vyřízení trvá tak pět let tak podat to ve čtyřiceti znamená že dítěte se člověk dočká tak v pětačtyřiceti a to na mimíska zapomeňme … takže ono dát žádost v pětatřiceti je tak nějak poslední možnost jak získat mimi - jinak jedině starší dítě. Jo a spodná hranice je 26 co jsem se dočetla…
Komlikovaný dosti teda :think:

• Citovat
  • Upravit
saracenka
19.11.11 23:59

já nechci bejt hnusná ,ale mám kolem sebe 4 nepovedené adopce ,kdy se ty děti vyloženě nepovedli ,takové hodné rodiče a ani jedno to dítě to nezvládlo se s tim smířit ..bohužel pro mě odtrašující,nepovedli myslím tím ,že si toho ani jedno to dítě neváží a od rodičů po 18r. odešli ..kdoví kam ..no ty 2 do krimu ..holka zdrhla od miminka a kluk ,ttakovej hezkej ,hodnej se zdál a ten řekl ,že jim nepůjde ani na pohřeb :think:

• Citovat
  • Upravit
14809
20.11.11 00:04

Dítě nepřichází na svět jako nepopsaný list - nese si za prvé genetickou výbavu po rodičích a za druhé je ovlivněno i devíti měsíci strávenými v děloze matky jako nechtěné.( Já osobně proti adopci nic nemám, ale adoptivní rodiče musí počítat i s tím, že to nebude úplně tak, jak by si to třeba představovali. A výchovou se toho zase tolik ovlivnit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
20.11.11 00:06

Saracenko ..to je smutný, ale toto se ti může stát i s vlastním děckem …můžeš dělat maximum a stejně si vybere špatnou cestu. :nevim:
Já nevím jestli bych osobně měla na adopci ten dar ..ono to - podle mě chce nic neočekávat žádnej vděk nebo tak něco jít do toho s tím, že holt udělám jednomu děcku hezký dětství a pěknej život a dál je to jen jeho volba ..podle mě je to dost o pokoře toho adoptujícího rodiče, jestli toto zvládne. Já osobně říkám, že …nevím, vážně nevím.A klobouk dolů před všema co toto dokázali a dokážou - přijmout a pustit…

• Citovat
  • Upravit
14809
20.11.11 00:13

Já bych do adopce šla. Nevadilo by mi přijmout za své „cizí“ dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí