Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
359
19.11.11 17:08

kdybych měla svůj malý byteček,tak bych do hypotéky v dnešní době nešla ani náhodou.
já bych si do malého bytečku dítě pořídila,vždyt nemusíte mít luxus,díteti stačí pár hraček a místečko na hraní,myslím,že se to i v malém byte najde.
pokud ale se ti rýsuje dobře placené místo a ty nechceš o něj přijít,tak to záleží na tobe.já jsem se rozhodla pro díte,taky jsem se mohla rozhodnout a můžu ti říct,že nelituji i když ted mám velký problém sehnat vůbec nejakou práci a o dobře placené práci můžu jen snít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.11.11 17:11
Anonymní píše:
Myslím,že takhle dobrou práci bych už nesehnala,navíc v současné době jsem v práci do 19-20 hod.což by s dítětem určitě nešlo a i proto mám tak dobrý plat-protože jsem časově nezávislá,což s dítětem určitě nebudu.A co si budeme povídat,matky s dítětem v dnešní době schánějí práci těžko,protože jsou většinou vázaný školkou do 17 hod.a taky se zaměstnavatel bojí aby Vám dítě nemarodilo apod.
Myslím si,že s dítětem na krku bych si už prostě barák dovolit nemohla,protože co si budeme povídat,dítě spolkne většinu peněz :oops:

Já jsem asi blbá nebo nechápavá - ale když si teď vyřídíš hypotéku na 20 let a za 5 let otěhotníš, tak potom ti už dítě většinu peněz nespolkne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
19.11.11 17:12
Anonymní píše:
Myslím,že takhle dobrou práci bych už nesehnala,navíc v současné době jsem v práci do 19-20 hod.což by s dítětem určitě nešlo a i proto mám tak dobrý plat-protože jsem časově nezávislá,což s dítětem určitě nebudu.A co si budeme povídat,matky s dítětem v dnešní době schánějí práci těžko,protože jsou většinou vázaný školkou do 17 hod.a taky se zaměstnavatel bojí aby Vám dítě nemarodilo apod.
Myslím si,že s dítětem na krku bych si už prostě barák dovolit nemohla,protože co si budeme povídat,dítě spolkne většinu peněz :oops:

no tak at zůstane na mateřské tvuj přítel a ty vydelávej,vždyt je to dneska normální,že i ženy zabezpečují rodinu a tátové jsou doma.
ale rozmysli si,zda ti stačí videt díte až v 8 večer kdy jde spát..to se musíš rozmyslet,zda peníze nebo díte.obojí bohužel nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
19.11.11 17:16
Anonymní píše:
Je to byt 2+Kk v Praze u metra,už kdysi jsem ho pronajímala za 10 tis.plus popl.Takže těch 10 tis.z pronájmu by šlo na hypo.Poptávala jsem se v bance,zatím nezávazně a půjčili by mi 2,5 mil.Splátka by byla 12 tis.s tím,že pokud by se změnila platební schopnost(RD)tak by se dala snížit

no tak to nemáš zas tak malý byt,tak se tři vejdete.to já bych ani barák za cenu takového dluhu nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
19.11.11 17:30

no tak jestlize bys hypo splacela z pronajmu, tak kup dum a do toho si porid dite :-) mne dali hypo i v 7. mesici tehotenstvi, tak v tom az takovy problem nevidim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
19.11.11 17:35

Ty kráso, tak jsem nějak přeluštila celou diskuzi a musím napsat, že než jsem potkala svého nynějšího přítele, koupila byt 2kk na hypotéku a pak poznala přítele :dance:. Rozhodli jsme se pro mimi a máme ho, ale podařilo se až za necelé 2 roky, bylo mi čerstvých 30, když jsem porodila :srdce: … Vyrůstala jsem celý život v baráku a teď bydlíme v malém bytě, holt, nedá se nic dělat, ale dítě je mít, to nejkrásnější na světě :hug: … Chtěli jsme prodat byt, končila mi 5ti letá fixace, bohužel se tak nestalo, holt v něm zůstaneme ještě 3 roky, dostala jsem výhodný úrok :pankac: … Movitý věci vlastnit je nádherný, ale člověk má nějaký priority, který má už v hlavě srovnaný a stejně si to udělá tak, jak to měl naplánovaný už předem :palec: Zakladatelka se spokojená s prací, vidinou pěkné sumičky na účtě, ale mimi nechce zatím :roll: Každý strůjce svého štěstí, ale být matkou ve 40, masakr, to pak ve školce si budeš připadat jako babička :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
19.11.11 17:59
Angua píše:
Anonymní píše:
Já jsem asi blbá nebo nechápavá - ale když si teď vyřídíš hypotéku na 20 let a za 5 let otěhotníš, tak potom ti už dítě většinu peněz nespolkne? :think:

Hele, já jsem asi stéjně blbéj jako ty… :lol: Možná se jednou dočkáme diskuse, kdy se bude zakladatelka ptát zda si vzít dítě na hypotéku nebo ne… To je dneska doba… :zed:

• Citovat
  • Upravit
15074
19.11.11 18:45

Já mám pocit, že do těch plánů se to dítě nějak nemá kam vlézt. Teď super práce, potom ta hypotéka, pak by se možná našla skulinka pro dítě, ale pak by zas nebyla ta super práce a nezávislost a co potom. A mezitím hodiny tikaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
19.11.11 18:49
Angua píše:
Anonymní píše:
Já jsem asi blbá nebo nechápavá - ale když si teď vyřídíš hypotéku na 20 let a za 5 let otěhotníš, tak potom ti už dítě většinu peněz nespolkne? :think:

No přesně tak, taky nechápu, překrývat se to bude tak i tak. Leda by myslela dítě až po splacení hypotéky :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
19.11.11 18:51

A jinak se začínám přiklánět k tomu, aby si zakladatelka nejdřív splnila sen s vlastním domem a pak se pokusila o dítě. Mám pocit, že nemít dům by ji mrzelo víc než nemít dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 19:09
hofka píše:
Já mám pocit, že do těch plánů se to dítě nějak nemá kam vlézt. Teď super práce, potom ta hypotéka, pak by se možná našla skulinka pro dítě, ale pak by zas nebyla ta super práce a nezávislost a co potom. A mezitím hodiny tikaj.

Třeba ale právě netikaj :wink: Holt každej v sobě ten mateřskej pud nemá. Zakladatelko, jo, dítě ti sebere velkou většinu tvého času a peněz, tak to prostě je realita, takže jestli nejsi ochotna slevit z jednoho či druhého, máš volbu vybranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 19:10

A s tím pronajímáním to taky není tak růžový, jak tu někdo zmínil. Taky jsem teď měla nájemníky, co neplatili mě nájem a pro neplacení jsem měla odstřihlou elektriku i plyn ( měli to napsaný na sebe), takže spousta zbytečných starostí, vyřizování a další náklady :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
19.11.11 19:17
hašlerka píše:
A jinak se začínám přiklánět k tomu, aby si zakladatelka nejdřív splnila sen s vlastním domem a pak se pokusila o dítě. Mám pocit, že nemít dům by ji mrzelo víc než nemít dítě.

No a já půjdu ještě o kousek dál a přitvrdím… Osobně si myslím, že lidé jako zakladatelka, by nikdy neměli mít děti, protože jim nedají to, co ony potřebují a jak je vidět, nejsou na děti připravení… Jinými slovy, chudáci děti, které se narodí takovým mámám/rodičům… 8-o :zed:

• Citovat
  • Upravit
19494
19.11.11 19:27
etatinek píše:
hašlerka píše:
A jinak se začínám přiklánět k tomu, aby si zakladatelka nejdřív splnila sen s vlastním domem a pak se pokusila o dítě. Mám pocit, že nemít dům by ji mrzelo víc než nemít dítě.
No a já půjdu ještě o kousek dál a přitvrdím… Osobně si myslím, že lidé jako zakladatelka, by nikdy neměli mít děti, protože jim nedají to, co ony potřebují a jak je vidět, nejsou na děti připravení… Jinými slovy, chudáci děti, které se narodí takovým mámám/rodičům… 8-o :zed:

jak neco takoveho muzes rict??? Vis kolik lidi se zmeni at uz tehotenstvim nebo porodem? Myslim, ze vubec nevis, ktera bije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
19.11.11 20:51
careynka píše:
etatinek píše:
hašlerka píše:
No a já půjdu ještě o kousek dál a přitvrdím… Osobně si myslím, že lidé jako zakladatelka, by nikdy neměli mít děti, protože jim nedají to, co ony potřebují a jak je vidět, nejsou na děti připravení… Jinými slovy, chudáci děti, které se narodí takovým mámám/rodičům… 8-o :zed:
jak neco takoveho muzes rict??? Vis kolik lidi se zmeni at uz tehotenstvim nebo porodem? Myslim, ze vubec nevis, ktera bije

Myslím, že to vím moc dobře, protože stéjně tolik lidí se nezmění a nebo změní ještě k horšímu, ale tak máme tady babyboxy, tak hurá do budování kariéry a kupování si domů, ke svým bytům… :zed:

PS: Můžu to říct/napsat úplně snadno, nic na tom není… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí