Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
10.11.11 17:02
Anonymní píše:
Manželé nejsme,zatim.Jinak byt ve kterém ted bydlíme je můj,tak bych hypo splácela z pronájmu

Z pronájmu 1plus1 chceš spácet hypošku??? To je nějaká provokace, tahle diskuze :mrgreen: 8-o To si chceš vzít hypo jen na 1 mil? No nevím, teda jak tohle máš promyšlené, ale já to moc reálně nevidím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.11.11 17:03

Já si myslím, že s dítětem ve 40 právě moc počítat nemůžeš. Ta pravděpodobnost se snižuje (čímž netvrdím, že je to nemožné). Já bych teda nečekala ani omylem. Vařídit honem hypo a těhotnět je nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
10.11.11 17:05
Angua píše:
Tvoje uvažování mi přijde divné. Chceš si pořídit dítě s někým, s kým do budoucna nepočítáš? Hypotéku a dům pořešte spolu a nemusíš se rozhodovat, můžeš mít oboje.Jinak v tvém věku, pokud chceš mít někdy dítě, tak jednoznačně dítě nejdřív, máš nejvyšší čas.

Vidím to podobně. Jako chlap bych se cítila poněkud divně, jakože mi nevěříš. Rozhodně bych nechtěla bejt jenom jako dárce spermatu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
10.11.11 17:05

mam kamaradku, co taky ma dite, je to vicemene karieristka, ale dite chteli, maji maly byt a ted s partnerem hledaji domecek.

Myslim, ze otazka dite nebo hypo neni v dnesni dobe tak dulezita, dulezite je to, JESTLI chces dite doopravdy a ne jenom proto, ze je Ti „uz 34“… to neni duvod mit dite…

ja mam taky hypoteku (uz 4roky) a ted maleho chlapecka a chceme jeste jedno dite a to mam VELMI dobre placenou praci… rekla bych az hodne nadstandartne… a i tak uvazuji o druhem (je mi 33).

Takze poloz si spis otazku tak: Chci nebo nechci mit ted dite?

• Citovat
  • Upravit
23847
10.11.11 17:06
Anonymní píše:
No můžu mít oboje,ale až za ten rok nebo rok a půl,protože dřív by mi hypo neschválili-dělám na žl.Jinak já jsem typ ženský,která se v životě spolíhá jen sama na sebe.A víme,kde skončilo plno maminek s dítětem.Neplánuju,že se nutně rozejdeme,ale co kdyby.

No mně by jako zadní vrátka stačil ten vlastní byt, co máš. Domek bych raději stavěla s chlapem dohromady a kdyby něco, sice přijdeš o dům, ale nebudeš mít holou řiť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 17:07

Je to byt 2+Kk v Praze u metra,už kdysi jsem ho pronajímala za 10 tis.plus popl.Takže těch 10 tis.z pronájmu by šlo na hypo.Poptávala jsem se v bance,zatím nezávazně a půjčili by mi 2,5 mil.Splátka by byla 12 tis.s tím,že pokud by se změnila platební schopnost(RD)tak by se dala snížit

• Citovat
  • Upravit
50725
10.11.11 17:07
MarketaJ píše:
Angua píše:
Tvoje uvažování mi přijde divné. Chceš si pořídit dítě s někým, s kým do budoucna nepočítáš? Hypotéku a dům pořešte spolu a nemusíš se rozhodovat, můžeš mít oboje.Jinak v tvém věku, pokud chceš mít někdy dítě, tak jednoznačně dítě nejdřív, máš nejvyšší čas.
Vidím to podobně. Jako chlap bych se cítila poněkud divně, jakože mi nevěříš. Rozhodně bych nechtěla bejt jenom jako dárce spermatu :think:

Já bych se cítila divně i jako ženská, kdyby si teď někde chlap začal stavět barák, který bude jenom jeho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.11.11 17:12
Anonymní píše:
Je to byt 2+Kk v Praze u metra,už kdysi jsem ho pronajímala za 10 tis.plus popl.Takže těch 10 tis.z pronájmu by šlo na hypo.Poptávala jsem se v bance,zatím nezávazně a půjčili by mi 2,5 mil.Splátka by byla 12 tis.s tím,že pokud by se změnila platební schopnost(RD)tak by se dala snížit

Tak to už vypadá reálně :palec: Nicméně co na to ten tvůj chlap? Mně by taky vadilo, kdybychom neměli domek napůl, i když chlap by to splácet hravě zmáknul taky sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
10.11.11 17:13
Angua píše:
MarketaJ píše:
Angua píše:
Vidím to podobně. Jako chlap bych se cítila poněkud divně, jakože mi nevěříš. Rozhodně bych nechtěla bejt jenom jako dárce spermatu :think:
Já bych se cítila divně i jako ženská, kdyby si teď někde chlap začal stavět barák, který bude jenom jeho :think:

Prostě tohle není partnerství, k tomu patří i to, že to nemusí vyjít. Ale asi už s tím člověkem žije pár let, tak ho snad trochu zná. Jako chtít dítě jenom proto, že už bych na to měla věk, je pěkná blbost. Já jsem taky chtěla napřed byt a pak dítě, jenomže to mi bylo 26, když jsme si brali hypo, takže jsem si to vzhledem k věku mohla dovolit.
My jsme druhý dítě chtěli mnohem dřív a ono prd velebnosti, trvalo to 5,5 roku než se nám Ela narodila. přišly zdravotní problémy a bylo po plánech a jsem ráda, že se to vůbec povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.11.11 17:20

A co na tvoje plany rika tvuj pritel? Vi o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 17:20

Jenže já se se současným přítelem poznala skoro v 31 letech,tak to už jsem měla taky nejvyšší čas.Jenže to jsme cestovali a ted by jsme se zase rádi zaopatřili,no :think: Jo jinak chlap má v rodný vsi barák a pozemek,ten už si nic pořizovat nemusí,ale nevadí mu to,chápe mě

• Citovat
  • Upravit
50725
10.11.11 17:29

Já to asi nechápu :mrgreen:

Předpokládám, že spolu chcete zůstat, když chcete dítě. Jasně, člověk neví, ale do toho se s tím prostě jde - ať se poznáte v 11 nebo 31.

Takže jako rodina máte byt 2+1 v Praze, barák a pozemek a přesto chceš odložit dítě na neurčito s neurčitým výsledkem, abys měla svůj barák taky? Takové uvažování jde úplně mimo mě… Smysl by dávalo, kdybyste si vzali hypotéku na rekonstrukci toho baráku nebo si na tom pozemku spolu postavili společně barák nový. Smysl by dávalo odložit dítě, kdybyste byli v 2+1 v pronájmu nebo neměli nic jiného a potřebovali společn pořešit bydlení.

Ale odložit ve tvém věku dítě, když máte jako rodina 3 nemovitosti, to mi fakt hlava nebere… Teda za předpokladu, že to dítě chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.11.11 17:30

Jak píše MarketaJ - tohle není partnerství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.11.11 17:34

Ja se v tomhle vubec nevyznam, tak se ptam: pokud jsou dva manzele, je vzdycky majetek nabyty v manzelstvi obou? Neda se to udelat, ze je napsany jen na jednoho? Pokud jde o penize, ktery mel jeden jeste z doby pred manzelstvim, nebo neco podedil, a koupi za nej dum, patri pak obema? Neda se to nejak osetrit?

Jinak to vidim jako Angua, pro mne to moc pochopitelny neni. Teda chapu, ze chces svuj dum, ja ho chci taky :mrgreen: (ale ja teda klidne s manzelem napul)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
10.11.11 17:46

za mě - dítě first. Objektivně - mezi 30tkou a 40kou dost klesá nejen plodnost obecně ale i úspěšnost umělého oplodnění, 35 procentům 40cetiletých se otěhotnět už nikdy nepovede ani pomocí IVF.

Ze mě samozřejmě mluví i to, že jsme se začali snažit, když mi bylo 25 a dočkala jsem se ve třiceti.

A také - malé dítě ten prostor nepotřebuje, stejně ho budeš mít pořád za zadkem. My jsme v 1+1 s dvouletými dvojčaty, myslím že jim nechybí nic, jen já bych občas oenila větší úložné prostory. :mrgreen: Kdybych nečekala třetí, tak se ještě tak 4 roky nestěhujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí