Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17521
10.11.11 17:47
Anonymní píše:
Mám velký dilema a ráda bych znala názor ostatních.Poštěstilo se mi najít dobře finančně ohodnocené místo a konečně bych dosáhla na hypotéku(za rok,možná dýl).Mým snem je pořídit si domek.Zároveň ale váhám,jestli si už vzhledem k mému věku(34 let)nepořídit dítě.Váhám a pere se to vee mě.Bydlíme v malém bytě,kam by se pomalu nevešla ani postýlka a dítě by nemělo prostor na hraní,navíc je mi jasný,že s dítětem si už nikdy domek nepořídím.
Nechci se spoléhat na chlapa a ráda bych měla něco svýho,kdyby náhodou,člověk nikdy neví.Čemu by jste dali přednost Vy? :nevim:

ahoj, my měli napřed hypotéku a barák a pak dítě. Dnes bych to volila už jinak. Jiříček je naše vymodlené miminko a čekali jsme na něj přes tři roky…Barák mi je někdy uplně ukradenej a někdy si říkám, že ho snad prodám a půjdeme do bytu abychom nemuseli platit šílenou hypotéku a mohli Jiříčkovi více dopřát v budoucnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
10.11.11 17:53
asha píše:
Ja se v tomhle vubec nevyznam, tak se ptam: pokud jsou dva manzele, je vzdycky majetek nabyty v manzelstvi obou? Neda se to udelat, ze je napsany jen na jednoho? Pokud jde o penize, ktery mel jeden jeste z doby pred manzelstvim, nebo neco podedil, a koupi za nej dum, patri pak obema? Neda se to nejak osetrit?Jinak to vidim jako Angua, pro mne to moc pochopitelny neni. Teda chapu, ze chces svuj dum, ja ho chci taky :mrgreen: (ale ja teda klidne s manzelem napul)

Ošetřit se to dá předmanželskou smlouvou pokud se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.11.11 17:55
Sumaya píše:
asha píše:
Ja se v tomhle vubec nevyznam, tak se ptam: pokud jsou dva manzele, je vzdycky majetek nabyty v manzelstvi obou? Neda se to udelat, ze je napsany jen na jednoho? Pokud jde o penize, ktery mel jeden jeste z doby pred manzelstvim, nebo neco podedil, a koupi za nej dum, patri pak obema? Neda se to nejak osetrit?Jinak to vidim jako Angua, pro mne to moc pochopitelny neni. Teda chapu, ze chces svuj dum, ja ho chci taky :mrgreen: (ale ja teda klidne s manzelem napul)
Ošetřit se to dá předmanželskou smlouvou pokud se nepletu.

A je to neprustrelny?
A kdyz se vezmou, osetreny to nemaji, jeden za ty SVOJE (penize z bytu, nebo z dedictvi) penize nemovitost koupi, tak je to teda automaticky 50 na 50?

Příspěvek upraven 10.11.11 v 17:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.11.11 17:55

Nevim nad cim premyslis.Je ti 34 a ty tady premyslis jestli dite nebo barak.Promin ale nevejit se do bytu 2kk s jednim ditetem bych se divila. Pokud uz mas svuj byt tak nevim nad cim premyslim.Abys to dite vubec mela nakonec.Aby ti nezustal prazdny barak a ve finale nezustala jeste bez partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
10.11.11 17:57

Za mě dítě.Nevím, jak ty ale já bych se opravdu v 60ti letech nechtěla zaobírat puberťákem.Člověk nemusí mít 5+1 aby byl šťastnej. Pokud se máte rádi a budete mít rádi dítě budete šťastný i 2+1. :wink:

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
10.11.11 17:57

Sumayko ahoj. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
23847
10.11.11 17:58

Tak podle mě je zas dobře, že se chce zakladatelka předem zajistit, ale ten věk, to už bych s dítětem moc neotálela :nevim: a když chlap souhlasí, jedině dobře.
Tak nastup do práce, hypo dostaneš myslím po 3 měsících a pak se začněte snažit. S jedním děckem se v 2kk dá bydlet pohodlně než půjde do školy a na splátky po dobu, co se byt nebude pronajímat, můžeš našetřit za těch 11 měsíců, co budeš zaměstnaná do porodu. Sice je to napjatý, ale snad by tě chlap podpořil, kdyby něco nevyšlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
10.11.11 18:07
:nevim:

Příspěvek upraven 11.12.11 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
10.11.11 18:10

Já teda taky nechápu,o čem přemýšlíš,máš byt,Tvůj přítel barák,je Ti 34 let a přemýšlíš,jestli si pořídit miminko,nebo ne jen proto,abys měla VLASTNÍ barák?Kdyby jsi to miminko opravdu chtěla,tak tohle vůbec neřešíš a miminko si pořídíš,to je můj názor.Něco jinýho by bylo,kdyby jste neměli vůbec nic,bydleli v podnájmu,ale takhle?A už dopředu přemýšlet o chlapovi,s kterym to dítě plánuju dřív,nebo později,že se můžete rozejít a chceš mít něco svýho,kdyby něco-no nevim,takhle kdyby jsme přemýšlely každá,tak vymřeme :roll: Já bych se zařídila v domku přítele,byt pronajala,peníze za pronájem si můžeš krásně šetřit a „kdyby něco“,tak máš přece pořád ten byt,který Ti zůstane.Víš,kolik lidí vychovává dítě,nebo děti v malých bytech,2+1,2+kk atd.?Já jsem vyrostla v bytě o velikosti 60m a rozhodně jsem neutrpěla žádnou újmu,dětství jsem měla krásný a byly jsme dvě ségry :roll: Sama mám s přítelem byt 2+1 a jsem těhotná,protože jsme miminko moc chtěli a nemyslim si,že našemu dítěti bude něco chybět.Taky jsem měla skvěle placenou práci,byt jsme zrekonstruovali,občas jeli na dovolenou a v mých 25-ti letech jsem začala toužit po miminku a trvalo skoro dva roky,než jsem otěhotněla,i takhle mladá :roll: Čekám miminko,z práce jsem samozřejmě už odešla,jsem na rizikovym a peněz je opravdu nesrovnatelně mín,ale radost a štěstí z miminka mi nevynahradí žádný peníze ani sebelepší práce světa :zed:Neživoříme a na to,co potřebujeme,máme. A kdybych měla čekat až si pořídim tohle a támhleto a větší byt a ještě tohle si koupim,tak bych to miminko neměla nikdy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
10.11.11 18:15
:think:

Příspěvek upraven 11.12.11 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
10.11.11 18:18

Nečetla jsem celou diskusi,ale já osobně bych se vzhledem k věku přiklonila k dítěti. Dnešní doba je taková, že nejdříve si člověk musí zajistit práci, bydlení, našetřit…a pak s bídou to jedno dítě, protože dvě už je pomaličku luxus. Jenže zase na druhou stranu…ono se opravdu může stát, že čím více miminko budeš odkládat, tím větší problém můžeš mít s otěhotněním, v těhotenství a hlavně se ti bude hůř zvykat na absolutní životní změnu poté, co se narodí. Já sama mám první dítě ve 28 a ono je to opravdu sakra změna oproti tomu, že jsem byla zvyklá si 28 let užívat. Záleží na tobě…ale pokud v životě dítě opravdu chceš a bez dětí si život nedovedeš představit, pak ožel domeček, práci a jdi do toho…dobrou práci i domeček můžeš mít i ve 40, ale na dítě máš bohužel vymezený čas…a dům ani práce se o tebe nepostarají, když budeš stará, nemohoucí a osamělá :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
10.11.11 18:24

taky se přidávám k většině s názorem, že ti vůbec nerozumím.
Ty máš vůj byt 2plus kk není malém takhle žije spoustu lidí i s více dětmi, tvůj partner má vlastní dům, a ty chceš svůj… :zed: mě tohle příjde jakože se někdo nudí, protože jinak takhle nemůže uvažovat zralá ženská toužící po rodině.
Upřímně, ty to dítě ani nechceš, takže já si myslím, že ho animít nebudeš, dodkunezměníš postoj, a nesrovnáš si priority, a tužby… a trochu ten žebříček hodnot nepřehodnotíš.
je to tvoje věc.. ale my máme radši tak akorát, dům jeden, starší, děti dvě zdravé, třetí na cestě,a jsme štastní, a byli bychom i ve 2plus kk, ale to bys musela chtít, víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
10.11.11 18:41

proč si všichni myslí, že barák = štěstí??? :zed: to budeš v bytě méněcenná, nebo tak?? tak jasně, zní to líp, když řekneš- bydlím v domku, než bydlím v bytě.. já bydlím v bytě, ale nemám dluhy.. kdybychom byt prodali, koupili pozemek, stavěli, tak jsme tak 2 mega zadlužení… to je tak 11 táců na 20 let splátky.. a to je dost,.. radší budu v bytě a těch 11 tisíc věnuju dětem, zážitkům, dovoleným, práci, kariéře, studiu jazyků… takže OK, jsem chudák, žiju v bytě, ale nemusím každý měsíc depresit, jestli mám na splátku.. jo adneska dobrou práci máš, ale za měsíc můžeš být na dlažbě.. kor v tehle zasrané době… navíc, ve tvým věku se divím, že se vůbec ptáš na to, jestli dítě, nebo barák.. myslím, že ve tvém věku by jsi už měla mít celkem jasno..
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
10.11.11 19:04

Zakladatelko,píšu ti tedy svůj názor-nedalo mi to nereagovat,možná mě tu někdo ukamenuje ale to mi fu©k.
Ptáš se zda dítě nebo hypo,ona touha po majetku je pěkně sobecká a vymluvit se na zajištěnost?Vždyť máš byt?! Touha po dítěti vypadá jinak,jsou tu (pardon)zoufalé snažilky- ano patřím mezi ně a některé se snaží roky,pro dítě by dali vše co mají - to má být od tebe provokace? Je ti smutno a cítíš se sama a máš pocit že ti ,,něco,,chybí ale dítě to rozhodně u tebe dle mého mínění není,uraž se nebo né ale nepřijde ti divné že řešíš ve 34letech zda dítě nebo hypotéka?A co dítě?Jasně,chceš být za vodou ale přitom svým způsobem počítáš s tím že otec půjde někam…do pryč…(slušně) :lol: proč tedy neprodáš byt a nekoupíš domek?To je taky řešení,že nebude nový?Nevadí vždyť spousta lidí nemá nový dům,co se týče té práce ano můžeš-proč né,po 2měsících tě mohou vyhodit tak jako třeba za 6měs.....Nečekala bych že v tvém věku takhle může žena uvažovat.. :nevim:
Pardon za hrubky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
10.11.11 19:21

Ahoj,

my máme obojí..abychom se mohli vzít a žít spolu,museli jsme si vzít úvěr na byt - 2+1 a pak postupně přišli kluci…Stejně budem splácet dalších 20 let,tak kdybychom ty děti měli?S penězma je to boj,ale dneska to jinak nejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí