Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4232
13.11.11 15:07
Anonymní píše:
Koukám,jak jste se do mě pustili :mrgreen:
Ono je to asi taky o tom,že jsem nějaká přehnaně cílevědomá.Nějak si nedovedu představit,že by děti vylítli z hnízda a já jim nic nedala :think: Jinak jak tu někdo pal,at si za 3 měs.vezmu hypo,tak tu mi bohužel nikde takhle brzo nedaj,když jsem na žl začala pracovat až před 2 měs.
Ano,chci dítě,ale nijak to nehrotím jako většina holek tady-neměřím si bazální teploty,nesleduju se… :nevim:

Víš dnešní doba je taková, že běžný člověk nemá moc šanci děti zajistit tak, jak to bylo dřív. Důležitý je dát jim zázemí, lásku a pochopení, vzdělání a tím jim usnadnit start do života, ale po tý materiální stránce si budou muset z větší části poradit sami. Když vidím, kam to tu v naší zemi spěje, tak budeme mít co dělat se postarat sami o sebe :nevim: . A kdyby to člověk bral jen podle toho, až něco budu mít, tak už by na děti bylo dávno pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.11.11 17:13

Děti nepotřebují být zajištěné ještě před narozením. Je spousta času na to, zajišťovat je postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.11.11 17:26
MarketaJ píše:
Anonymní píše:
Koukám,jak jste se do mě pustili :mrgreen:
Ono je to asi taky o tom,že jsem nějaká přehnaně cílevědomá.Nějak si nedovedu představit,že by děti vylítli z hnízda a já jim nic nedala :think: Jinak jak tu někdo pal,at si za 3 měs.vezmu hypo,tak tu mi bohužel nikde takhle brzo nedaj,když jsem na žl začala pracovat až před 2 měs.
Ano,chci dítě,ale nijak to nehrotím jako většina holek tady-neměřím si bazální teploty,nesleduju se… :nevim:
Víš dnešní doba je taková, že běžný člověk nemá moc šanci děti zajistit tak, jak to bylo dřív. Důležitý je dát jim zázemí, lásku a pochopení, vzdělání a tím jim usnadnit start do života, ale po tý materiální stránce si budou muset z větší části poradit sami. Když vidím, kam to tu v naší zemi spěje, tak budeme mít co dělat se postarat sami o sebe :nevim: . A kdyby to člověk bral jen podle toho, až něco budu mít, tak už by na děti bylo dávno pozdě.

Bezny clovek to mel tezky v jakykoliv dobe. Tohle moc nechapu, to ohaneni se „dnesni dobou“. Kdysi zdedil hospodarstvi nejstarsi syn, dalsi sel na farare, dalsi na vandr atd…
Nasi rodicove dost casto zakladali rodinu a nemeli svoje bydleni. Vetsinou jim musel stacit jeden pokoj v byte rodicu.
Nase generace je kvuli bydleni zadluzena, ma hypoteky, a dost drinu je splacet.
Takze zadna novinka to pro nase deti nebude ;)
Kdyby to clovek bral, az bude neco mit, tak taky nemusi mit nikdy nic, momentalne se rapidne propada koruna (proc proboha???).
Takze souhlas: zazemi, laska a vzdelani, jen to zazemi kazdy vnima trochu jinak (nas je 5 v 3+kk ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
14.11.11 01:17

Jo jo zakladatelko, kdo chce toho moc, nemá nakonec nic, bude krásné mít svůj byt, dům, ale nebudeš mít partnera, který ti uteče za jinou, mladší, co s ním bude chtít dítě, sama nebudeš mít děti, také s kým a ve svém věku?? No horko těžko, no a nakonec přijdeš i o dům a byt, protože neseženeš nájemníka, který by ti dostatečně platil a hypotéku neutáhneš, páč práci mít nebudeš… Myslíš, že přeháním?? Možná, ale není to nemožné, je špatně a bude ještě hůř, na celém světě, né jen v této banánové republice… :roll:

• Citovat
  • Upravit
565
17.11.11 12:28

Tak z vlastní zkušenosti, pokud chceš dítě, máš nejvyšší čas, hypotéka nehypotéka. Pokud chceš ted žádat o hypotéku na sebe, tak snad nemusíš nikde hlásit, že se chcete snažit o dítě, do toho totiž nikomu nic neni, je pro ně důležitej tvuj prokazatelnej momentální příjem, kterej máš, to že se za rok můžete rozrůst a ty budeš na rodičáku už jim je tak nějak šumák, pokud splácíš a ty jak říkáš chceš splácet z pronájmu bytu. Přítele máš, dítě si pořizujete společně, takže na to budete dva, takže počítej: tvuj rodičák, přítelův plat a peníze z pronájmu půjdou do hypotéky, věř mi, že tohle zvládnete levou zadní :palec: My máme čtyřletou holčičku, dodnes jsme žili střídavě v domku u mých rodičů a momentálně teda i částečně u tchýně, před dvěma lety nechala na přítele přepsat barák, ve kterém je ale nutná sakra velká rekonstrukce, takže jsme se rozhodli postupně dávat dům dohromady, což ale z běžných příjmů jde dost těžko a tudíž jsme zatím přes dvě léta stihli pouze postavit nový komín, zateplit velkou část domu, udělat novou fasádu, střechu, okna a vystavět novou koupelnu, bohužel přes zimu zde být nemůžeme, protože v domě se zatím jede na kamínka a ne běžné topení. V létě jsme zjistili, že jsem těhotná, měli jsme měsíc na rozhodnutí, do domu se musí vrazit ještě cca půl mega, takže bychom si okamžitě museli vzt hypotéku na rekonstrukci, přítel pracuje jako krupiér a má 12tisíc čistého + typy, které jednou jsou 4000,– jindy ale třeba 1800,–, a i když jsme oba o deset mladší než ty a už jednoho cvrčka na uživení máme, stejně jsme se rozhodli, že to prostě dáme a tak jsme počítali, počítali a ejhle ono to půjde…ono je hezký myslet dopředu, že chceš něco svým dětem dát, až budou chtít vyletět z hnízda, ale na to máš pomálu 20let od jejich narození jim naspořit něco do začátku, pokud jim ovšem nechceš kupovat rovnou barák :think: :mrgreen: Takže pokud dítě chceš, tak rozhodně teď máš nejvyšší čas, neeee vždy se zadaří hned a za dva roky, už by se taky nemuselo zadařit vůbec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.11 12:40

Mna len tak napadlo, naozaj chces spolocne dieta s chlapom, s ktorym nechces ani len spolocny dom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.11.11 23:03
Bábi Zlopočasná píše:
Mna len tak napadlo, naozaj chces spolocne dieta s chlapom, s ktorym nechces ani len spolocny dom?

Hezky řečeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 13:10

Chápu tvou touhu po zabezpečení, ale jak zde bylo psáno, myslím, že byt je dostačující nemovitost pro případ, kdyby se „něco“ stalo. Já jsem se na děti moc těšila, ale necítila jsem bít ty své biologické hodiny. Chtěla jsem si to všechno naplánovat :mrgreen: No a pak jsem potkala manžela a bum, neplánovaně jsem otěhotněla. Ano, přemýšlela jsem o interupci z několika důvodů, ale nakonec jsem se rozhodla dítě si nechat i vzhledem k věku. Malá se narodila před mýma 30. narozeninama. Taky mám svůj byt a spolu s manželem jsme koupili domek, takže mám taky pro případ nějaké nouze kam jít. V tomhle tě chápu, protože se taky raději spoléhám sama na sebe a nemá to nic dělat s tím, že bych partnera neměla ráda. Pak jsme chtěli druhé mimčo už plánovaně a přišla ťafka a já měla mimoděložní. Docela mě to sebralo, ale nakonec všechno dobře dopadlo a teď máme cácorky dvě. A jak tu někdo psal o věku a přizpůsobení se novému režimu…dělalo mi to dost velký problém, prostě nejsem matka, co by okamžikem porodu zapomněla na všechny vlastní potřeby, svůj relax, prostě svůj život. Ale to je už zas na jiné povídání. Takže já být tebou, jdu do mimča, pokud ho někdy ve svém životě chceš, tak to udělej. Jak jsem psala, se mnou touha po dítěti nemlátila o zem, ale věděla jsem, že jednou dítě chci, tak když přišlo, rozhodla jsem se pro něj :-)
A o tom zajištění dětí…jo, láska, teplo domova je super věc, ale já jsem taky jedna z těch, co chtějí své děti zajistit. Možná to není dobrá volba, ale mám v plánu pořídit ještě jeden byt, aby každá dcera měla svůj. My s manželem jsme od nikoho nic nedostali, všechno co máme je naše zásluha, ale já chci svoje děti zajistit :srdce: No a kdyby nás chtěly šoupnout do domova důchodců, tak se byty můžou vždycky prodat a uděláme si se starouškem cestu kolem světa :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
19.11.11 14:56
Bábi Zlopočasná píše:
Mna len tak napadlo, naozaj chces spolocne dieta s chlapom, s ktorym nechces ani len spolocny dom?

Tohle mě taky napadlo :think:
A nebo jiná možnost. Co to udělat obráceně. Nejdřív dítě, pokud se zadaří hned a za nějaké tři čtyři roky, až budeš zase pracovat, ten baráček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.11 16:27

Myslím,že takhle dobrou práci bych už nesehnala,navíc v současné době jsem v práci do 19-20 hod.což by s dítětem určitě nešlo a i proto mám tak dobrý plat-protože jsem časově nezávislá,což s dítětem určitě nebudu.A co si budeme povídat,matky s dítětem v dnešní době schánějí práci těžko,protože jsou většinou vázaný školkou do 17 hod.a taky se zaměstnavatel bojí aby Vám dítě nemarodilo apod.
Myslím si,že s dítětem na krku bych si už prostě barák dovolit nemohla,protože co si budeme povídat,dítě spolkne většinu peněz :oops:

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
19.11.11 16:34

No tak pokud to vidíš takto, že ti dítě spolkne většinu peněz, tak na to kašli, když chceš mít dítě, musíš tomu hold něco obětovat, tak si pořiď barák a za pár let, až budeš za vodou to můžeš s tím dítětem zkusit, ale pak se nediv, že už to třeba nepůjde…
jen nevím proč si se tady ptala jestli dítě nebo hypotéku, když máš vlastně jasno…

• Citovat
  • Upravit
20662
19.11.11 16:42
Anonymní píše:
Myslím,že takhle dobrou práci bych už nesehnala,navíc v současné době jsem v práci do 19-20 hod.což by s dítětem určitě nešlo a i proto mám tak dobrý plat-protože jsem časově nezávislá,což s dítětem určitě nebudu.A co si budeme povídat,matky s dítětem v dnešní době schánějí práci těžko,protože jsou většinou vázaný školkou do 17 hod.a taky se zaměstnavatel bojí aby Vám dítě nemarodilo apod.
Myslím si,že s dítětem na krku bych si už prostě barák dovolit nemohla,protože co si budeme povídat,dítě spolkne většinu peněz :oops:

Spolkne většinu peněz když mu budeš kupovat botičky od Versačeho a zlaté plinky.Pokud i píšeš „s dítětem na krku“,tak bych do toho nešla.Podle mě dítě vlastně ani nechceš,nebo né ted.Nejsi podle mě vůbec připravená na to mít dítě a být dobrou matkou :nevim: Takže já být tebou,postavím barák a budu čekat,třeba jednou budeš litovat,nebo taky ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
19.11.11 16:57

Koukám, že máš asi úplně jiný hodnoty.Tak proč jsi se ptala? :roll: Připadá mi, že jsi typ jako moje babička.Citově vyprahlá, ale hlavně aby byl uklizenej a načančanej krásnej dům, krásný a uklizený auto,atd.Ale furt to jsou jenom věci.Barák může vyhořet auto rozbít,ale láska dítěte je věčná,je to to nejkrásnější na světě a to si za peníze nekoupíš. :-?

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
19.11.11 17:02

Ještě dodám, že babička dala všem dětem peníze,ale lásku jim nedala.Sami j přiznali, že by byli radši kdyby se jim máma víc věnovala a hrála si s nima.Sice měli krásný hračky,drahý oblečení, ale na co jim to bylo? K ničemu…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
19.11.11 17:03

Nedočetla jsem celou diskuzi,ale přesto se přidávám se svou troškou do mlýna,jak se říká :)
Já jsem si koupila na hypotéku 4+1 byt v Ostravě, pak poznala manžela, otěhotněla,mnažel dostal práci v Praze,přestěhovali jsme se, byt pronajali a z pronájmu se platila hypotéka.Já na mateřské, nájemníci, přestali platit, takže jsme se snažili utáhnout nájem v Praze a i v Ostravě+hypotéku, nájemníci se odstěhovali, nové jsme jen tak nenašli.Nakonec jsem byt prodala abych splatila hypotéku a dluh na nájmu, který byl.Takže bych nespoléhala na to, že budeš platit hypotéku z pronájmu bytu, protože to není tak jednoduché a musíš mít dost velkou rezervu kdyby se Ti stalo to co nám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky