Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To já snahu se zajistit taky chápu, ale myslím, že už je pro strýčka příhodu zajištěná dostatečně. A k velikosti bytu. My jsme taky měli Lucku ve 2kk a vpohodě se to dalo a kdybysme nechtěli v brzké době i druhý, tak jsme tam byli i dýl než dva roky. To že se Ela povedla až za dlouho, je zase jiná věc, s tím se počítat nedalo. Já jenom nejsem 100% přesvědčená, že to dítě opravdu chce
, připomíná mi to totiž plánování pětiletky
. V roce xxx dům, v roce xxx jedno dítě, v roce xxx druhé dítě, v roce xx dovolená v Bulharsku
.
Sumaya píše:
Kdyby mě bylo 34 let, tak bych volila určitě dítě. Když se k tomu rozhodneš za 1 rok nebo 2, tak už to pak nemusí jít vůbec…
Souhlasím ![]()
Když to tak čtu, tak jsem fakt ráda, že se mi Matyas narodil takhle brzo.
Protože tohle vůbec nemusím řešit, hypotéku si jednou vezmu tak i tak a na plnění snů mám ještě spoustu času…
zuzulenda píše:Sime píše:Ale to já taky chci být zajištěná, kdyby to náhodou nevyšlo. Ale zakladatelka má svůj byt, takže zajištěná je. Řeší akorát splnění snů. Jak už tu několikrát zaznělo, kdyby po dítěti opravdu toužila, tak nad tímto neuvažuje. Myslím, že je tu spousta holek, které by ji vyrvaly vlasy, že vůbec nad tímto uvažuje
A to já zase chápu tu snahu zajistit se do budoucna. Byla tady už spousta příběhů, kdy těhotná ženská nebo ženská s miminem zjistila že partner má zájmy někde jinde a neměla od něj pomalu ani kam s jednou igelitkou odejít. Akorát si myslím, že toto měla zakladatelka řešit o několik let dříve. Ale myslím si, že byt, který vlastní pro účely „kdyby něco“ stačí. V téhle situaci bych (pokud tedy opravdu chce ten domek) žádala o hypotéku a snažila se otěhotnět najednou, dítě se nenarodí hned a i kdyby se ta hypotéka trochu protáhla, tak si myslím, že s úplně malým dítětem není 2kk problém.
![]()
onionka píše:Pokud má
taky se přidávám k většině s názorem, že ti vůbec nerozumím.
Ty máš vůj byt 2plus kk není malém takhle žije spoustu lidí i s více dětmi, tvůj partner má vlastní dům, a ty chceš svůj…mě tohle příjde jakože se někdo nudí, protože jinak takhle nemůže uvažovat zralá ženská toužící po rodině.
Upřímně, ty to dítě ani nechceš, takže já si myslím, že ho animít nebudeš, dodkunezměníš postoj, a nesrovnáš si priority, a tužby… a trochu ten žebříček hodnot nepřehodnotíš.
je to tvoje věc.. ale my máme radši tak akorát, dům jeden, starší, děti dvě zdravé, třetí na cestě,a jsme štastní, a byli bychom i ve 2plus kk, ale to bys musela chtít, víš.
onionka píše:
taky se přidávám k většině s názorem, že ti vůbec nerozumím.
Ty máš vůj byt 2plus kk není malém takhle žije spoustu lidí i s více dětmi, tvůj partner má vlastní dům, a ty chceš svůj…mě tohle příjde jakože se někdo nudí, protože jinak takhle nemůže uvažovat zralá ženská toužící po rodině.
Upřímně, ty to dítě ani nechceš, takže já si myslím, že ho animít nebudeš, dodkunezměníš postoj, a nesrovnáš si priority, a tužby… a trochu ten žebříček hodnot nepřehodnotíš.
je to tvoje věc.. ale my máme radši tak akorát, dům jeden, starší, děti dvě zdravé, třetí na cestě,a jsme štastní, a byli bychom i ve 2plus kk, ale to bys musela chtít, víš.
Pokud máš vlastní byt,nevím co řešíš.Já toužím po třetím miminku,tak řešíme jestli to finančně zvládnem.A bydlení nemáme velké,ale stačí.
Taky bych se ptala nejdřív, jestli dítě chceš už teď nebo ne. Pokud jo, upřednostni ho před vším, barák můžeš řešit i s dítětem. (Ale jiná věc je, že nechápu, proč to těch plánů nezahrnuješ chlapa, ale do toho nevidím).
Ono to není jen to, že se otěhotnění nemusí dařit. Ale můžou být jiné zdravotní problémy, můžeš přijít o toho chlapa… všechno možné… a pak se to vrátit zpátky nedá.
Pokud ale teď necítíš dítě jako prioritu, tak to nehroť, a v budoucnu se uvidí. Ostatně nikde není psáno, že každý dítě mít musí.
No a názor chlapa mi taky přijde důležitý.
Anonymní píše:
Mám velký dilema a ráda bych znala názor ostatních.Poštěstilo se mi najít dobře finančně ohodnocené místo a konečně bych dosáhla na hypotéku(za rok,možná dýl).Mým snem je pořídit si domek.Zároveň ale váhám,jestli si už vzhledem k mému věku(34 let)nepořídit dítě.Váhám a pere se to vee mě.Bydlíme v malém bytě,kam by se pomalu nevešla ani postýlka a dítě by nemělo prostor na hraní,navíc je mi jasný,že s dítětem si už nikdy domek nepořídím.
Nechci se spoléhat na chlapa a ráda bych měla něco svýho,kdyby náhodou,člověk nikdy neví.Čemu by jste dali přednost Vy?
Vem si hypotéku a až ji za třicet let splatíš, tak si pořiď dítě, to je přece jednoduchý a jasný jak facka!! ![]()
já zase nechápu toto, ono pokud máš pak třeba i 2byty a barák, a i když třeba 2byty pronajmeš, budeš stejně muset dávat do všech těch nemovitostí peníze a udržovat to
Takže pokud budeš na rodičáku třeba s dvojčaty(stejný rodičák jako s 1dítětem) a v bytech budeš mít nájemníky, kteří Ti nebudou platit nebo nebudou mít na nedoplatek za plyn, tak to pak nebudeš stejně nijak zajištěná, když budeš bez chlapa
Promiň, ale život dle mě je o tom trochu riskovat
Taky jsem netušila, že se nám narodí 2děti najednou a kdybych takhle dopředu řešila vše, co se může stát, tak opravdu mít dítě NIKDY NEBUDU. Ale můžeš tedy pak byty prodat ![]()
Koukám,jak jste se do mě pustili ![]()
Ono je to asi taky o tom,že jsem nějaká přehnaně cílevědomá.Nějak si nedovedu představit,že by děti vylítli z hnízda a já jim nic nedala
Jinak jak tu někdo pal,at si za 3 měs.vezmu hypo,tak tu mi bohužel nikde takhle brzo nedaj,když jsem na žl začala pracovat až před 2 měs.
Ano,chci dítě,ale nijak to nehrotím jako většina holek tady-neměřím si bazální teploty,nesleduju se… ![]()
Anonymní píše:
Koukám,jak jste se do mě pustili
Ono je to asi taky o tom,že jsem nějaká přehnaně cílevědomá.Nějak si nedovedu představit,že by děti vylítli z hnízda a já jim nic nedalaJinak jak tu někdo pal,at si za 3 měs.vezmu hypo,tak tu mi bohužel nikde takhle brzo nedaj,když jsem na žl začala pracovat až před 2 měs.
Ano,chci dítě,ale nijak to nehrotím jako většina holek tady-neměřím si bazální teploty,nesleduju se…
Ale život není o majetku,ale o lásce.Děti budou šťastný, když vyletěj z hnízda plného lásky a budou vědět, že se tam můžou vrátit. ![]()
Já si teda nějak neuvědomuji, že by to tu holky nějak hrotily. Leda snad někdo, kdo nemůže otěhotnět, ale to je snad úplně pochopitelné a nedá se to nazvat hrocení, spíš bych to viděla na zodpovědnou snahu.
Jen se ti tu většina snaží říct, že tvoje vlastnictví bytu 2+kk znamená, že bys byla v době pořízení dětí více zajištěná, než odhadem 70% lidí v této zemi. Pokud je ti to na pořízení dětí málo, tak se nediv, že to tu spoustu lidí dost pohoršuje.
Nevím, cos v životě prožila, že se tak zoufale bráníš být majetkově svázaná s partnerem, ale právě toto hraní na svém vlastním písečku je jeden z důvodů, proč se dnes tolik vztahů rozpadá. Nemyslím to teď jen o majetku, je to o přístupu k partnerství a je dost problém takový přístup předat potomkovi.
Pokud plánuješ dítě až ke 40, tak máš značnou pravděpodobnost, že nebudeš mít komu ty statky předávat. Ono 35 a 40 je biologicky pro ženu dost velký rozdíl.
Anonymní píše:
Koukám,jak jste se do mě pustili
Ono je to asi taky o tom,že jsem nějaká přehnaně cílevědomá.Nějak si nedovedu představit,že by děti vylítli z hnízda a já jim nic nedalaJinak jak tu někdo pal,at si za 3 měs.vezmu hypo,tak tu mi bohužel nikde takhle brzo nedaj,když jsem na žl začala pracovat až před 2 měs.
Ano,chci dítě,ale nijak to nehrotím jako většina holek tady-neměřím si bazální teploty,nesleduju se…
nemyslím že se do tebe ostatní pustili, jen si ostatní myslí že jsou děti přednější než majetek… jasně, když nejsou prachy a děti mají hlad tak je to zlé… ale u tebe nejde o to že bys neměla děti z čeho živit, ale jde o to že TY chceš vslatní dům…
a taky bych snahu o miminko nenazývala hrocením, jsou prostě holky, kterým to nejde tak jednoduše a za dítě by daly všechno, já jsem otěhotněla chtěně - ale třeba nijak extra plánovaně a prostě jsme to brali jak to je…
Ono my taky chcem stavět a po novém roce chcem žádat o hypo, jenže rozdíl je v tom že my máme s manželem všechno NAŠE, nic není jen jeho nebo jen moje… a přitom pozemek na kterém budem stavět dostanem od mých rodičů, ale ani by mě nenapadlo že by byl jen můj, automaticky ho nechávám psát na nás oba…
Tys to podala tak že ty chceš dům ale nevíš jestli za pár let nebude už pozdě na dítě, nediv se že se do toho ostatní opřeli, protože si to postavila tak že je pro tebe ten barák prostě důležitější…
A to já zase chápu tu snahu zajistit se do budoucna. Byla tady už spousta příběhů, kdy těhotná ženská nebo ženská s miminem zjistila že partner má zájmy někde jinde a neměla od něj pomalu ani kam s jednou igelitkou odejít. Akorát si myslím, že toto měla zakladatelka řešit o několik let dříve
. Ale myslím si, že byt, který vlastní pro účely „kdyby něco“ stačí. V téhle situaci bych (pokud tedy opravdu chce ten domek) žádala o hypotéku a snažila se otěhotnět najednou, dítě se nenarodí hned a i kdyby se ta hypotéka trochu protáhla, tak si myslím, že s úplně malým dítětem není 2kk problém.