Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
saracenka
20.11.11 18:15

je pravda ,že dneska jsou horší podmínky,ale určitě ten kdo nezajistí není o to horší,důležité je dát v rodině lásku a podporu jeden druhému a dětem udělat pěkné láskyplné prostředí

• Citovat
  • Upravit
etatinek
20.11.11 18:22
saracenka píše:
je pravda ,že dneska jsou horší podmínky,ale určitě ten kdo nezajistí není o to horší,důležité je dát v rodině lásku a podporu jeden druhému a dětem udělat pěkné láskyplné prostředí
:palec: :oops: Taky si to tak nějak stále naivně myslím… Tak nevím, ale asi jsem v dnešní době v tomhle divnéj nebo co… :think: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
29730
20.11.11 18:25

Nejsou horsi podminky, jsou nejisty podminky. Driv lidi nemeli byt a dva baraky… mlady bydleli vetsinou u rodicu. Doba je nejista…coz taky byla vicemene vzdycky, spis jde ale o to, ze kdyz si dneska myslime, jak zajistime svoje deti a sporime atd… a za 10, 15, 20 let z toho bude diky inflaci co? Nebo prijde menova reforma a budem v haji vsichni. Takze mi prijde celkem mimo misu, snazit se deti zabezpecit jeste pred jejich pocetim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
20.11.11 18:27

já spíš mám na mysli ,že byly podnikové byty a práce jistá..dneska se domoci k bytu je šílené ..jenže kde je napsáno že já koupim byt v Praze a dítě se nenastěhuje k holce do Ostravy,je to prostě spíš o té snaze pomoci

• Citovat
  • Upravit
29730
20.11.11 18:33
saracenka píše:
já spíš mám na mysli ,že byly podnikové byty a práce jistá..dneska se domoci k bytu je šílené ..jenže kde je napsáno že já koupim byt v Praze a dítě se nenastěhuje k holce do Ostravy,je to prostě spíš o té snaze pomoci

Nooo, podnikovy byty byly hlavne pro nekoho. Vetsina mladych na to nedosahla. A prace byla hlavne takova, ze byla povinna, neslo nepracovat. Tohle je takovy dost idealizovany klise :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.11 18:36

Já taky nemluvím o penězích,spořících účtech apod.Podle mě nejlíp uložený peníze jsou v nemovitostech.A propo - už z opatrnosti a ze strachu bych do hypo NIKDY nešla,kdybych jí musela splácet ze svýho platu a byla jsem nucená dávat každý měs.z výplaty 10-15 tis.Ale mě by moh hypo splácet byt,respektivě peníze z pronájmu.Nemít byt,nikdy bych do hypo nešla

• Citovat
  • Upravit
saracenka
20.11.11 18:36

:think: chtěl někdo byt tak si našel práci s bytem ..šlo to ,dneska už to nejde vůbec,leda doktoři možná ..

• Citovat
  • Upravit
29730
20.11.11 18:42
saracenka píše: :think: chtěl někdo byt tak si našel práci s bytem ..šlo to ,dneska už to nejde vůbec,leda doktoři možná ..

Dneska to jde asi tak stejne, jako tenkrat ;) Taky jen urcity pozice. Aspon ve meste. Pokud nekdo sel makat do JZD, dostal byt v bytovce. A pokud nekdo dostal umistenku v pohranici, taky to bylo s bytem. Ja ale mluvim o vetsine lidi. Vim, ze starsi lidi takhle mluvi, vidi v minulych dobach jen to lepsi, ale prekvapuje mne, ze i cim dal vic mladych :think: Nebo vlastne neprekvapuje…ach jo.
Takze asi takhle: ted je uplne stejne blba doba, jako byla vzdycky. Jen ted mame spoustu vymozenosti, ktery nas muzou hezky rychle stahnout na dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
20.11.11 18:46

Všimli jste si, jak jsou všichni lidi zpitomnělí finančním zajištěním do budoucna, studiem, cestováním, nemovitostmi. Možná ne všichni, ale značná část. A přitom nikdo nemůže vědět co bude zítra. Když myslíte na budoucí studia vašich potomků napadlo vás někdy, že váš syn či dcera třeba vůbec nebudou studijní typy? Z dcery se třeba stane šikovná kadeřnice a ze syna bude úspěšný truhlář? A mohli by být třeba spokojeni, akorát jim to bude trochu kazit to, že nesplnili sny svých rodičů.
A co když někdo nechce cestovat, protože je nejspokojenější doma. Rád chodí do přírody a užívá si těch krás, které má na dosah ruky, ale které většina z nás už ani nevidí, protože přeci není možné být spokojen doma, když všichni jezdí na Seychely nebo alespoň do Itálie.
když tady čtu některé příspěvky, tak je to jak z reklamy na zaručeně úspěšný a šťastný život - movitý a nemovitý majetek, studium, cestování, užívání…Akorát je divné, že jsou v takových podmínkách všichni tak nevrlí, uspěchaní a nespokojení a pořád nakupují a přestavují a hledají nové chutě a zážitky a pořád jim to nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
20.11.11 18:48
etatinek píše:
lucineeccka píše:
Teda etatínku, ty mě překvapuješ! :lol: Takový uvědomělý příspěvky,kdo by to do Tebe řekl…!:)))
Hele, někdy se mi zadaří a něco moudrého ze mě vypadne, ale většinou je to teda bída… :-D :oops:

Já vím ehm ehm :mrgreen: Ale asi jdeš fakt do sebe! :D

• Citovat
  • Upravit
14809
20.11.11 18:51

V podstatě se dnes člověk lehce stane obětí ideologie konzumu. Účelově je v lidech potlačována touha po hodnotách vyšších a duchovních. Spotřeba je má uspokojit a zavřít jim huby. A vznešeně se tomu říká zabezpečit své potomky do budoucna. Ale jestli jim jsme schopni předat jenom klíčky od auta a od domu, tak já to osobně považuju za totální průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
20.11.11 18:53
eva valoi píše:
Všimli jste si, jak jsou všichni lidi zpitomnělí finančním zajištěním do budoucna, studiem, cestováním, nemovitostmi. Možná ne všichni, ale značná část. A přitom nikdo nemůže vědět co bude zítra. Když myslíte na budoucí studia vašich potomků napadlo vás někdy, že váš syn či dcera třeba vůbec nebudou studijní typy? Z dcery se třeba stane šikovná kadeřnice a ze syna bude úspěšný truhlář? A mohli by být třeba spokojeni, akorát jim to bude trochu kazit to, že nesplnili sny svých rodičů.
A co když někdo nechce cestovat, protože je nejspokojenější doma. Rád chodí do přírody a užívá si těch krás, které má na dosah ruky, ale které většina z nás už ani nevidí, protože přeci není možné být spokojen doma, když všichni jezdí na Seychely nebo alespoň do Itálie.
když tady čtu některé příspěvky, tak je to jak z reklamy na zaručeně úspěšný a šťastný život - movitý a nemovitý majetek, studium, cestování, užívání…Akorát je divné, že jsou v takových podmínkách všichni tak nevrlí, uspěchaní a nespokojení a pořád nakupují a přestavují a hledají nové chutě a zážitky a pořád jim to nestačí.

Jo jo, na tom je pořádnéj kus pravdy… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
29730
20.11.11 18:54
eva valoi píše:

Jo, to si prave vsimam. A vzdycky si vzpomenu na babicku, ktera byla taky takova, sporiva…a prisla menova reforma a bylo.
Podle toho, jak se jevi soucasna situace, to moc ruzove do budoucna nevypada. Ja treba premyslim, jestli ma cenu duchodovy pojisteni, nebo si mam setrit do matrace, nebo je to uplne jedno. :roll:

A ano, nemovitosti maji smysl. Ale jen za urcitych podminek. Ted se treba dobre nakupuje, protoze ceny jdou dolu, takze to ma smysl, pokud nekdo ty penize ma ted. Na druhou stranu v pripade, ze bude drahy jidlo a vsechno, jakou cenu maji dva baraky a byt? Nikdo je nebude chtit koupit… :think: Jedine tak koupit na samote statek s pozemkem, aby se daly pestovat aspon ty brambory :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
20.11.11 19:01
asha píše:
eva valoi píše:

Jo, to si prave vsimam. A vzdycky si vzpomenu na babicku, ktera byla taky takova, sporiva…a prisla menova reforma a bylo.
Podle toho, jak se jevi soucasna situace, to moc ruzove do budoucna nevypada. Ja treba premyslim, jestli ma cenu duchodovy pojisteni, nebo si mam setrit do matrace, nebo je to uplne jedno. :roll:

A ano, nemovitosti maji smysl. Ale jen za urcitych podminek. Ted se treba dobre nakupuje, protoze ceny jdou dolu, takze to ma smysl, pokud nekdo ty penize ma ted. Na druhou stranu v pripade, ze bude drahy jidlo a vsechno, jakou cenu maji dva baraky a byt? Nikdo je nebude chtit koupit… :think: Jedine tak koupit na samote statek s pozemkem, aby se daly pestovat aspon ty brambory :mrgreen:

Důchodový pojištění a důchodová reforma moc smysl nemá, nevím kdo z vás počítá, že se dožije sedmdesáti, já teda ne… Kór v dnešní době, kdy na vás spadne satelit ani nevíte jak… :zed:

• Citovat
  • Upravit
29730
20.11.11 19:05
etatinek píše:
asha píše:
eva valoi píše:

A ano, nemovitosti maji smysl. Ale jen za urcitych podminek. Ted se treba dobre nakupuje, protoze ceny jdou dolu, takze to ma smysl, pokud nekdo ty penize ma ted. Na druhou stranu v pripade, ze bude drahy jidlo a vsechno, jakou cenu maji dva baraky a byt? Nikdo je nebude chtit koupit… :think: Jedine tak koupit na samote statek s pozemkem, aby se daly pestovat aspon ty brambory :mrgreen:
Důchodový pojištění a důchodová reforma moc smysl nemá, nevím kdo z vás počítá, že se dožije sedmdesáti, já teda ne… Kór v dnešní době, kdy na vás spadne satelit ani nevíte jak… :zed:

Duchodovy pojisteni, ktery si platis sam, je o necem jinym ;) Ale jinak to vidim taky optimisticky…hlavne z toho duvodu, ze budu setrit jak blbec a ve finale mi daji mesicne stovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí