Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Angua píše:MarketaJ píše:Nám říkal ten poradce, že teď prodává byt, bo se rozvádí - MM se ho ptal na názor, jestli prodat nebo pronajmout a on říkal rozhodně prodat - z mnoha důvodů, které domotám (neseženeš vždycky nájemníky, kteří budou stopro pravidelně platit a nic nezničí, budeš do toho bytu muset časem něco vrazit, ta čistá částka není tak veliká, aby to člověka vytrhlo…) - a peníze radši investovat jinde. Znělo mi to celkem logicky (na rozdíl od jeho názoru na doplácení hypotéky
No my už máme naštěstí velku část splacenou, takže můžeme relativně klidně spát. Ale kdybysme si to měli vzít teď, tak bych z toho měla pěkný nervy, že to nezaplatíme.
A jak si to zakladatelka maluje, tak nikde není psáno, že se jí ten byt podaří dlouhodobě pronajmout za takovou částku, aby jí to komplet pokrylo náklady na hypotéku. Co když jí to bude trvat i několik měsíců, než někoho slušnýho najde, tak to bude muset platit ze svýho. Já bych v dnešní době do takovýhleho risku asi nešla, zvlášť, když bydlet maj kde.
My jsme si byt kupovali za účelem bydlení a ne finanční investice, ta to samo bude, ale prvotní důvod, bylo, že jsme chtěli něco vlastního a ne platit někde pronájem.![]()
Jo to je pravda, z toho důvodu je téměř nemožné najít pronájem bytu na kratší dobu než rok. My jsme ho potřebovali, když jsme čekali, než nám tohle dostaví a byl to horor v Praze něco najít, aby to nestálo majlant a nebo to nebylo zase strašně hnusný. přecijenom s dítětem nepůjdu do nějakýho chlívku. No my jsme minulej rok taky bance splatili pěknou částku předčasně, něco jsme ušetřili, něco jsme si půjčili od babičky, který to teď splácíme, ale za nižší úroky. No koukali na nás jak z jara, no nejsme u nich už moc populární, asi si říkaj, že příště už jim to nejspíš doplatíme celý
, ale to asi moc nehrozí.
Angua píše:MarketaJ píše:Nám říkal ten poradce, že teď prodává byt, bo se rozvádí - MM se ho ptal na názor, jestli prodat nebo pronajmout a on říkal rozhodně prodat - z mnoha důvodů, které domotám (neseženeš vždycky nájemníky, kteří budou stopro pravidelně platit a nic nezničí, budeš do toho bytu muset časem něco vrazit, ta čistá částka není tak veliká, aby to člověka vytrhlo…) - a peníze radši investovat jinde. Znělo mi to celkem logicky (na rozdíl od jeho názoru na doplácení hypotéky
No my už máme naštěstí velku část splacenou, takže můžeme relativně klidně spát. Ale kdybysme si to měli vzít teď, tak bych z toho měla pěkný nervy, že to nezaplatíme.
A jak si to zakladatelka maluje, tak nikde není psáno, že se jí ten byt podaří dlouhodobě pronajmout za takovou částku, aby jí to komplet pokrylo náklady na hypotéku. Co když jí to bude trvat i několik měsíců, než někoho slušnýho najde, tak to bude muset platit ze svýho. Já bych v dnešní době do takovýhleho risku asi nešla, zvlášť, když bydlet maj kde.
My jsme si byt kupovali za účelem bydlení a ne finanční investice, ta to samo bude, ale prvotní důvod, bylo, že jsme chtěli něco vlastního a ne platit někde pronájem.![]()
Njn, ale KAM investovat, toť otázka
Jasně, že jestli to je finanční poradce, narve vám tuny úžasných produktů, z kterých má úžasnou provizi. Kdepak, já říkám aspoň trochu lukrativní nemovitosti neprodávat. Sice je voser s nájemníkama, ale i tak to uchovává hodnotu, líp jak zlato
![]()
Anonymní píše:
Právě že mám zjištěno,že nejlíp se pronajímají byty 2+Kk.Už jsem ho párkrát pronajímala a nebyl problém.Ale samozřejmně mám finanční hotovost,kdyby byt nebyl pár měs.pronajmutej
Jo ty 2KK jdou ještě nejlíp, ty větší už jsou fakt docela problém.
saracenka píše:
nebudou od ledna nějaké změny v daních?
Že by ty sklenky od ledna tak zásadně podražily?
![]()
Gina108 píše:Angua píše:Njn, ale KAM investovat, toť otázkaMarketaJ píše:Nám říkal ten poradce, že teď prodává byt, bo se rozvádí - MM se ho ptal na názor, jestli prodat nebo pronajmout a on říkal rozhodně prodat - z mnoha důvodů, které domotám (neseženeš vždycky nájemníky, kteří budou stopro pravidelně platit a nic nezničí, budeš do toho bytu muset časem něco vrazit, ta čistá částka není tak veliká, aby to člověka vytrhlo…) - a peníze radši investovat jinde. Znělo mi to celkem logicky (na rozdíl od jeho názoru na doplácení hypotéky
Jasně, že jestli to je finanční poradce, narve vám tuny úžasných produktů, z kterých má úžasnou provizi. Kdepak, já říkám aspoň trochu lukrativní nemovitosti neprodávat. Sice je voser s nájemníkama, ale i tak to uchovává hodnotu, líp jak zlato
![]()
Momentalne asi radsi nikam, vsude se to sype
Ja se ted dozvidam jednu skvelou zpravu za druhou, muj optimismus dostava trhliny ![]()
Markéto, to by se mi též líbilo
My máme v budoucnu pravděpodobnost, že by nám něco dali naši, něco někdy jednou z prodeje bytu, co v něm teď bydlí babička - na doplacení to nebude, ale rozhodně to nebudu cpát někam jinam, když můžu pokrátit hypotéku…
Gino, provizi prej nemá (AWD)
Teda on osobně, ta firma asi jo…
saracenka píše: ále prd kvůli prodeji nemovitosti se ptam
Jo, tak bude ten rozdíl asi větší, než u skleniček
![]()
asha píše:
Momentalne asi radsi nikam, vsude se to sypeJa se ted dozvidam jednu skvelou zpravu za druhou, muj optimismus dostava trhliny
Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
Angua píše:asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
Momentalne asi radsi nikam, vsude se to sypeJa se ted dozvidam jednu skvelou zpravu za druhou, muj optimismus dostava trhliny
![]()
![]()
![]()
To si nepomuzes… inflace je svina.
asha píše:Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
![]()
![]()
Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho. ![]()
lucineeccka píše:asha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
![]()
![]()
Diamanty. Su male a drahe. Akurat na nas az moc ![]()
Angua píše:saracenka píše:Že by ty sklenky od ledna tak zásadně podražily?
nebudou od ledna nějaké změny v daních?![]()
![]()
Kuuurňa, no ještě že jsme si je koupily, takový s černobílým zdobením, za půl roku to bude luxus ![]()
Bábi Zlopočasná píše:lucineeccka píše:Diamanty. Su male a drahe. Akurat na nas az mocasha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
![]()
![]()
Ty se vyplatí krást, protože jsou malé a drahé
Investovat - no ty taky budou asi ztrácet hodnotu ![]()
lucineeccka píše:asha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
![]()
![]()
To tu pisu furt ![]()