Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bábi Zlopočasná píše:lucineeccka píše:Diamanty. Su male a drahe. Akurat na nas az mocasha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
Momentalne asi radsi nikam, vsude se to sypeJa se ted dozvidam jednu skvelou zpravu za druhou, muj optimismus dostava trhliny
![]()
![]()
![]()
Diamanty ani nahodou. Jsou desive nadhodnoceny. Slysela jsem, ze okamzikem nakupu ztraci hodnotu. Ale ja do toho vubec nevidim, jen vim, ze je umele vytvoreny nedostatek a umele vytvorena cena. Nesla bych do toho ![]()
lucineeccka píše:asha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
Momentalne asi radsi nikam, vsude se to sypeJa se ted dozvidam jednu skvelou zpravu za druhou, muj optimismus dostava trhliny
![]()
![]()
![]()
No momentálně je to dost naprd. Infestiční, podílový fondy, dluhopisy nic nevydělává.
asha píše:Bábi Zlopočasná píše:Diamanty ani nahodou. Jsou desive nadhodnoceny. Slysela jsem, ze okamzikem nakupu ztraci hodnotu. Ale ja do toho vubec nevidim, jen vim, ze je umele vytvoreny nedostatek a umele vytvorena cena. Nesla bych do toholucineeccka píše:Diamanty. Su male a drahe. Akurat na nas az mocasha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
![]()
![]()
A sakra, ja mam jeden v snubaku
.. aj ked ho skoro nie je vidiet ![]()
Bábi Zlopočasná píše:asha píše:A sakra, ja mam jeden v snubakuBábi Zlopočasná píše:Diamanty ani nahodou. Jsou desive nadhodnoceny. Slysela jsem, ze okamzikem nakupu ztraci hodnotu. Ale ja do toho vubec nevidim, jen vim, ze je umele vytvoreny nedostatek a umele vytvorena cena. Nesla bych do toholucineeccka píše:Diamanty. Su male a drahe. Akurat na nas az mocasha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
![]()
![]()
.. aj ked ho skoro nie je vidiet
Jo to je presne ono…vytvoreni trhu
Prichazi to k nam z USA, kde je tradice (umele vytvorena a podporovana) davat jako zasnubni prsten prsten s diamanty. To je pak odbyt zajisten… cena je uplne nekde jinde, nez by mela byt.
eva valoi píše:
Já bych řekla, že taková ta nadspotřeba, přežranost, přeplněné krámy způsobují jakousi otupělost. Já bydlím nedaleko Boleslavi (město automobilů), tam když chcete vidět lidi, tak musíte do některého nákupního centra. Lidé se tam scházejí a slyšela jsem, že někteří tam jsou ochotni strávit třeba celou sobotu, že se tam i najedí nějakého kebabu nebo tak. Kolikrát si říkám, jestli se jim ten o pár korun levnější cukr vyplatí, když tam stráví tolik času.
Nedávno jsem tam byla, to je něco strašnýho. Všude plno lidí, pak tam blikají všelijaká světla, jsou tam i takový všelijaký atrakce pro děti, že když tam hodíte desetikorunu, tak se v tom svezou. No připadalo mi to, že to je dělané tak, aby všechny věkové kategorie tam našli něco pro sebe.
Cheche, to mi ale připadá napsané, jak člověkem z pralesa, který se dostal poprvé do „civilizace“…
![]()
etatinek píše:eva valoi píše:Cheche, to mi ale připadá napsané, jak člověkem z pralesa, který se dostal poprvé do „civilizace“…
Já bych řekla, že taková ta nadspotřeba, přežranost, přeplněné krámy způsobují jakousi otupělost. Já bydlím nedaleko Boleslavi (město automobilů), tam když chcete vidět lidi, tak musíte do některého nákupního centra. Lidé se tam scházejí a slyšela jsem, že někteří tam jsou ochotni strávit třeba celou sobotu, že se tam i najedí nějakého kebabu nebo tak. Kolikrát si říkám, jestli se jim ten o pár korun levnější cukr vyplatí, když tam stráví tolik času.
Nedávno jsem tam byla, to je něco strašnýho. Všude plno lidí, pak tam blikají všelijaká světla, jsou tam i takový všelijaký atrakce pro děti, že když tam hodíte desetikorunu, tak se v tom svezou. No připadalo mi to, že to je dělané tak, aby všechny věkové kategorie tam našli něco pro sebe.![]()
etatinek píše:eva valoi píše:Cheche, to mi ale připadá napsané, jak člověkem z pralesa, který se dostal poprvé do „civilizace“…
Nedávno jsem tam byla, to je něco strašnýho. Všude plno lidí, pak tam blikají všelijaká světla, jsou tam i takový všelijaký atrakce pro děti, že když tam hodíte desetikorunu, tak se v tom svezou. No připadalo mi to, že to je dělané tak, aby všechny věkové kategorie tam našli něco pro sebe.![]()
Evo,já takovýhle místa taky nemám ráda.Nakoupím a utíkám pryč.Než abych nechala Matyho vozit v podobnejch blbosti radši s ním jdu někam na procházku do přírody.
Však já tyhle místa také nemusím, ale občas vytáhneme z pralesa navštívit tu civilizaci.....
A vies ze podla mna je na tom lepsie ten clovek z pralesa? A hlupak „civilizovany“ sa mu vysmieva. ![]()
byron píše:
Však já tyhle místa také nemusím, ale občas vytáhneme z pralesa navštívit tu civilizaci.....
To jsi napsala hezky.
Zrovna zítra se tam chystám.Nakoupit něco na vánoce…Ale vždycky mě to tam strašně vysaje. ![]()
Bábi Zlopočasná píše:asha píše:A sakra, ja mam jeden v snubakuBábi Zlopočasná píše:Diamanty ani nahodou. Jsou desive nadhodnoceny. Slysela jsem, ze okamzikem nakupu ztraci hodnotu. Ale ja do toho vubec nevidim, jen vim, ze je umele vytvoreny nedostatek a umele vytvorena cena. Nesla bych do toholucineeccka píše:Diamanty. Su male a drahe. Akurat na nas az mocasha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
![]()
![]()
.. aj ked ho skoro nie je vidiet
Já v zásnubním a tři, heč
Kupováno právě v USA ![]()
lucineeccka píše:byron píše:To jsi napsala hezky.
Však já tyhle místa také nemusím, ale občas vytáhneme z pralesa navštívit tu civilizaci.....Zrovna zítra se tam chystám.Nakoupit něco na vánoce…Ale vždycky mě to tam strašně vysaje.
asha píše:lucineeccka píše:To tu pisu furtasha píše:Takže kam vlastně investovat.Podle toho co píšete se to nevyplatí asi do ničeho.Angua píše:To si nepomuzes… inflace je svina.asha píše:Tak jestli se sesype náš skvěle nastavený systém produktů, tak kašlu na všecko a začnu to cpát pod zhlavec
![]()
![]()
![]()
No teď mě to napadlo - přece do dětí
![]()
No jo, jak člověkem z pralesa. Já chodím nakupovat totiž do koloniálu nebo někdy do coopu. Nakoupeno mám natotata a letím zpátky do pralesa.))))Respektive domů přes les. ![]()
Do většího nákupního centra se dostanu jednou za rok a vždycky jsem jak v Jiříkově vidění. Odcházím v přesvědčení, že mě tam už nikdy nikdo nedostane.
Jinak nejsem žádnej divoch. Třeba relativně často jezdím do Prahy a parkuji přímo na Černém Mostě. Přesto se mi doposavad nepoštěstilo vplout do žádného tamějšího obchodu, ačkoliv na mě svítí nápisy jako Sconto, Macro, Ikea.