Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
saracenka
20.11.11 20:55

já se děsím i splátek co nám dali na byt ,když zateplovali barák,manžel říká ,že si od nich berou hypotéky na baráky měs. kolem 9tis. to je pecka..i s platem vojáka z povolání bych se bála,ani práce není jistá ..

• Citovat
  • Upravit
690
20.11.11 20:56

Nejsi sama, my jsme si jí vzali ted také,na stavbu většího domu, a to nám už táhne na " padesátku " ale s tím rozdílem, že děti už jsou dospělé, mají své zaměstnání a jsme na splácení 4 dospělí lidi a je to na jejich vyřešené bydlení do budoucna, dům bude jejich. Dřív, dokud byly děti malé, bychom to neutáhly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.11.11 20:57
MarketaJ píše:
eva valoi píše:
A přitom tam prodávají takové dreky. Nic skutečně hodnotného jsem tam neviděla. Něco jako cirkus na kolečkách.
Jo souhlas. Když jsem viděla, jak lidi stojí před Ikeou kvůli poukazu, už nevím, na kolik to bylo, třeba celou noc a div se tam neumačkaj. Mně by tam prostě nikdo nedostal, i kdyby to tam dávali zadarmo.Já když jdu do Ikei, tak tam nakoupím akorát haldu blbin, takže tam chodím minimálně a se seznamem v ruce. Pro mně je nakupování utrpení, takže do obchoďáku chodím minimálně, i dárku radši kupuju přes net.

Prej na 2000,– to bylo, dneska mi to říkala mamka. To zas jako k zahození není, ale spát bych tam teda nešla :mrgreen: Naši byli včera v Brně a prej lidí, jak sr… aj bez poukazů :roll: :zed:

Prý všichni nakupovali hrnky a sklo, by mě zajímalo proč :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.11 20:57

Podla mna, pokial chcete zabezpecit deti, tak najrozumnejsie je kupit nejaku fungujucu farmu, hrabat sa v hline a mat co jest. Pretoze uz ani tie zemiaky nekupujeme ceske, a az nebudu prachy na dovoz / nebude dopestovane dost aby niekto chcel vyvazat, tak budeme tam, kde slnko nesvieti.

Ale byt ja v tej situacii, tak asi nieco posolicham s nemovitostami co uz mam, dieta predsa potrebuje rodinu, kde su veci „nase“, nie „mamine“ a „otcove“. Fakt si neviem predstavit ako to v takej „rodine“ moze vyzerat. Ja osobne som sa dozvedela ake su majetkove pomery u nas, az ked mi tiahlo na 20, babicka senilneli a chceli vsetko (co im uz davno nepatrilo) darovat najmladsiemu synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.11 20:59
Angua píše:
MarketaJ píše:
eva valoi píše:
A přitom tam prodávají takové dreky. Nic skutečně hodnotného jsem tam neviděla. Něco jako cirkus na kolečkách.
Jo souhlas. Když jsem viděla, jak lidi stojí před Ikeou kvůli poukazu, už nevím, na kolik to bylo, třeba celou noc a div se tam neumačkaj. Mně by tam prostě nikdo nedostal, i kdyby to tam dávali zadarmo.Já když jdu do Ikei, tak tam nakoupím akorát haldu blbin, takže tam chodím minimálně a se seznamem v ruce. Pro mně je nakupování utrpení, takže do obchoďáku chodím minimálně, i dárku radši kupuju přes net.

Prej na 2000,– to bylo, dneska mi to říkala mamka. To zas jako k zahození není, ale spát bych tam teda nešla :mrgreen: Naši byli včera v Brně a prej lidí, jak sr… aj bez poukazů :roll: :zed:

Prý všichni nakupovali hrnky a sklo, by mě zajímalo proč :think: :lol:

Angua, tiez chodim na hrnky a sklo do Ikei … pri rychlosti akou to rozbijam je ikea cena prijatelna :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.11.11 21:01

No my už máme naštěstí velku část splacenou, takže můžeme relativně klidně spát. Ale kdybysme si to měli vzít teď, tak bych z toho měla pěkný nervy, že to nezaplatíme.
A jak si to zakladatelka maluje, tak nikde není psáno, že se jí ten byt podaří dlouhodobě pronajmout za takovou částku, aby jí to komplet pokrylo náklady na hypotéku. Co když jí to bude trvat i několik měsíců, než někoho slušnýho najde, tak to bude muset platit ze svýho. Já bych v dnešní době do takovýhleho risku asi nešla, zvlášť, když bydlet maj kde.
My jsme si byt kupovali za účelem bydlení a ne finanční investice, ta to samo bude, ale prvotní důvod, bylo, že jsme chtěli něco vlastního a ne platit někde pronájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.11.11 21:01
Bábi Zlopočasná píše:
Angua píše:
MarketaJ píše:
eva valoi píše:

Angua, tiez chodim na hrnky a sklo do Ikei … pri rychlosti akou to rozbijam je ikea cena prijatelna :andel:

Jo, to jako chápu, taky jsem chtěla hrnky za 5,– na stavbu (které nebyly), ale že až tak masově… Borec tam prý měl plný vozík sklenek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.11.11 21:03
Bábi Zlopočasná píše:
Angua píše:
MarketaJ píše:
eva valoi píše:

Angua, tiez chodim na hrnky a sklo do Ikei … pri rychlosti akou to rozbijam je ikea cena prijatelna :andel:

Jjo skleničky tam maj za bezkonkureční ceny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.11 21:04

Tak já osobně si teda myslím,že byty se v Praze budou pronajímat pořád.Byt nebo dům bych nechala k užívání dítěti,ale pokud by se zařídilo jinak tak bych ho pronajala

• Citovat
  • Upravit
50725
20.11.11 21:05
MarketaJ píše:
No my už máme naštěstí velku část splacenou, takže můžeme relativně klidně spát. Ale kdybysme si to měli vzít teď, tak bych z toho měla pěkný nervy, že to nezaplatíme.
A jak si to zakladatelka maluje, tak nikde není psáno, že se jí ten byt podaří dlouhodobě pronajmout za takovou částku, aby jí to komplet pokrylo náklady na hypotéku. Co když jí to bude trvat i několik měsíců, než někoho slušnýho najde, tak to bude muset platit ze svýho. Já bych v dnešní době do takovýhleho risku asi nešla, zvlášť, když bydlet maj kde.
My jsme si byt kupovali za účelem bydlení a ne finanční investice, ta to samo bude, ale prvotní důvod, bylo, že jsme chtěli něco vlastního a ne platit někde pronájem.

Nám říkal ten poradce, že teď prodává byt, bo se rozvádí - MM se ho ptal na názor, jestli prodat nebo pronajmout a on říkal rozhodně prodat - z mnoha důvodů, které domotám (neseženeš vždycky nájemníky, kteří budou stopro pravidelně platit a nic nezničí, budeš do toho bytu muset časem něco vrazit, ta čistá částka není tak veliká, aby to člověka vytrhlo…) - a peníze radši investovat jinde. Znělo mi to celkem logicky (na rozdíl od jeho názoru na doplácení hypotéky :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
20.11.11 21:06

nebudou od ledna nějaké změny v daních?

• Citovat
  • Upravit
29730
20.11.11 21:07
MarketaJ píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Angua píše:
MarketaJ píše:
eva valoi píše:

Jjo skleničky tam maj za bezkonkureční ceny :lol:

My tam byli pro sklenicky pred 14ti dny, ani jsem netusila, ze je to tak zadany artikl, doslo nam sklo :mrgreen: A lidi tolik, ze tam zas nejmin rok nejdu. Nejvetsi rvacka byla u detskyho koutku, reknu vam, ze jsem se slusne zapotila, abych tam vecpala dve deti… :zed: Ale nedivim se, pokud se ma zdrazovat, lidi delaji zasoby uplne vseho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Právě že mám zjištěno,že nejlíp se pronajímají byty 2+Kk.Už jsem ho párkrát pronajímala a nebyl problém.Ale samozřejmně mám finanční hotovost,kdyby byt nebyl pár měs.pronajmutej

• Citovat
  • Upravit
15074

Když už nemovitost pro dítě, tak někde, kde se to dá dobře prodat/pronajmout v případě, že dítě nebude mít zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.11.11 21:10
Angua píše:
MarketaJ píše:
Nám říkal ten poradce, že teď prodává byt, bo se rozvádí - MM se ho ptal na názor, jestli prodat nebo pronajmout a on říkal rozhodně prodat - z mnoha důvodů, které domotám (neseženeš vždycky nájemníky, kteří budou stopro pravidelně platit a nic nezničí, budeš do toho bytu muset časem něco vrazit, ta čistá částka není tak veliká, aby to člověka vytrhlo…) - a peníze radši investovat jinde. Znělo mi to celkem logicky (na rozdíl od jeho názoru na doplácení hypotéky :cert: :mrgreen:

Jo to je pravda, z toho důvodu je téměř nemožné najít pronájem bytu na kratší dobu než rok. My jsme ho potřebovali, když jsme čekali, než nám tohle dostaví a byl to horor v Praze něco najít, aby to nestálo majlant a nebo to nebylo zase strašně hnusný. přecijenom s dítětem nepůjdu do nějakýho chlívku. No my jsme minulej rok taky bance splatili pěknou částku předčasně, něco jsme ušetřili, něco jsme si půjčili od babičky, který to teď splácíme, ale za nižší úroky. No koukali na nás jak z jara, no nejsme u nich už moc populární, asi si říkaj, že příště už jim to nejspíš doplatíme celý :mrgreen: , ale to asi moc nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí