Mami, a proč? :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7899
16.5.12 10:45

Jé to je dobrá diskuze :D Moje malá má ještě spoustu času ale už se na to taky těším.. tak pište pište at se něco dozvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
16.5.12 10:49

Taky když už nevím kudy kam,tak se ji zeptám " aco myslíš ty,jak to je?" Odpoví si a je klid.Ale tuhle mě dostala páš si odpověděla a já se jí zeptala proč se mě ptá když to ví a ona na to,že prej mě zkoušela jestli to vím taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
16.5.12 10:52

Jo to znám mami proč :)

• Citovat
  • Upravit
1781
16.5.12 10:53

Jááááááj z toho mi jde hlava kolem… pořád slyším maminko „co to je“, a „proč“ :-D já už někdy ani neodpovídám, když je to po stopadesáté :-) nemám na to sílu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65276
16.5.12 10:53

Já to kolikrát otočím a ptám se jeho…a proooooččč????? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
16.5.12 10:56

Nenávidím tohle období. Strašně strašně moc ho nenávidím. :lol: „Proč je reklama na pivo? Proč má pivo pěnu? Proč je pivo žluté“ Proč ho lidi pijí? Proč ho pijí, když je hořké? Proč nepiješ pivo? Proč Ondra pije pivo? Proč se spálím o horký čaj? Proč je horký? Jak se ohřeje? Proč musí být voda na čaj horká? Proč nemůžu hodit papír od oplatku na trávu? Co je životní prostředí? Proč to neuklidí matka příroda?" (pro vysvětlenou v nějaké pohádce matka příroda mávla rukou a příroda byla uklizená a Sophie je hrozně nasraná, že to tak nejde opravdu a musí po sobě uklízet věci venku do odpadkových košů) Na většinu otázek se dá podle věku jednoduše odpovědět a leckdy mě otázkou strašně vyděsila a spokojila se s tak debilní odpovědí, že jsem se fakt smála, příklad „Jak jsem se dostala ven z bříška?“ odpověď „porodila jsem Tě“.. trnula jsem hrůzou z další otázky „jak?“ nebo „co je porod?“, ale řekla mi „tak jo“ a šla, spokojená. Ale to měla asi 3 roky. O rok později došlo na hloubkovější debatu, u které jsem říkala jenom „jo, ne, ano, hmmmm“ a Sophie se vlastně ke všemu dobrala sama stylem „miminko je v bříšku, musí nějak ven, musí mít dveře, dveře nemá, dole je dírka, mami ono vyleze tou dírkou dole? ale to musí bolet, bolelo tě, když jsem lezla? zlobila ses?“ :lol: Ze začátku, když ještě nemluvila (kvůli bloku z odchodu táty začala mluvit až po dvou letech, ale pak to stálo za to) mi jen ukazovala prstem a já jsem vysvětlovala co ta věc je a na co je. Když pak začala mluvit, tak věci jí popíšu a vysvětlím, ale když se ptá na nějakou činnost nebo „proč se tohle musí“, tak se jí snažím odpovídat otázkama, aby používala svoji hlavu a ještě má pak radost, že na to přišla sama. :) Příklad „proč musí jezdit popeláři?“ „Sophi, co dělají popeláři?“ „odváží odpadky“ „a co se stane, když je nebudou odvážet?“ „bude tam strašně moc bince až na cestu, aha, děkuju mami“.. Pro nás uplně logická věc, ale ona se musí k následkům dopracovat. Zároveň se tak učí - aspoň doufám - právě domýšlet věci trochu dál a třeba jí to v životě pomůže.. no jsem naivní, ale naděje umírá poslední. Ovšem ty nervy občas, když je těch otázek 20 za 10 minut..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
16.5.12 10:58
@Pipet píše:
Madla mě drtila „A jak dělá?“
Mamíí, co to jé?
Bobr.
A jak děláá? :twisted:Bobr, liška, hroch, antilopa, veverka, velbloud, uááá, to bylo na hlavu období :mrgreen: Naštěstí ne moc dlouhé.
:D :mrgreen: a jak dělaj?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
16.5.12 11:00

@Elata Tak to s tím porodem je hezký. A dále nerozebírala, jak se v tom bříšku ocitla? :-)

Taky budu dělat metodu, aby na to přišla sama. To je dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
16.5.12 11:01

@Elata moc hezký..chápu, že odpovídat je únavný, ale máš úžasnou dceru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
16.5.12 11:02

@ivanak si děláš přípravu dopředu abys nás předběhla jo? :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
16.5.12 11:03

Moje Terča zaperlila v plavání. Ve sprchách s námi byla jedna taková hodně přírodní maminka. Holka na ní pořád koukala a pak se zeptala: Mamí a proč má ta paní pod břichem ty dlouhé chlupy? :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
16.5.12 11:03

@Elata ta metoda je dobrá,aby na to přišla sama,odpovídat otázkama.

• Citovat
  • Upravit
3956
16.5.12 11:08

@Saroya Já jsem byla včera na procházce a snažila si odpovědět na otázky: Proč je nebe modrý? Proč jsou stromy zelený? A zjistila jsem, že jsem v koncích. Po vědecké stránce tuším, ale jak to vysvětlit dítěti? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
16.5.12 11:10

@consi Já se prý zase mámy jednou zeptala proč je tlustá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
16.5.12 11:13

@ivanak u nás se nedávno řešilo, proč mám takový prsa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí