Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ano děti mají velkou fantazii, ale i schopnost „vidět“, tedy říká se to.
Myslím, že děti jsou schopné si vymyslet celé imaginární přátele, takže proč by nemohli vymyslet „pána“ ![]()
Já bych to moc nerozpitvávala, pán tam zkrátka není a hotovo, slepá nejsi. Teď s tím akorát třeba vyrukuje častěji, když jsi mu na to přistoupila. Děti v tomhle věku už uměj pěkně kecat…
Ahoj, já věřím na to, že děti mají schopnost vidět nadpřirozeno. Dokonce i v psychologii nám profesorka říkala, že pokud dítě řekne, že vidí strašidlo, nemáme mu říkat, že neexistují, ale zeptat se, jak vypadá.
Jj děti mají fantazii, ale občas NĚCO vídala aj moje malá a není jediná
, taky jsem byla na mrtvici páč jsme byly samy doma. Vzala jsem to tak, že nás chodí hlídat můj děda, který mě měl hrozně rád a rozhodně by nám neublížil ![]()
Postupně mít toto vidění přestala, respektive otom nemluví…
![]()
Ahoj, nemůže to spíš být třeba imaginární dospělý kamarád
? Děti s velkou fantazií takové mívají. Nebo může samozřejmě něco vidět, co nevidíš ty, děti jsou hodně sensitivní… přímo u dětí s tím zkušenost nemám, ale ve starém bytě naše kočka občas ztuhla - dívala se relativně „do blba“, jakoby na něco nebo někoho, do míst, kde nic nebylo. V novostavbě už to nedělá. ![]()
Ale celkově se určitě neboj, jsou věci mezi nebem a zemí, ale i mlaďoch přeci říkal, že pán je hodnej
.
Já četla, že děcka vidí duchy. Třeba i když krmíš a dítko kouká nepřítomně za tebe. Ale co je pravdy na tom to fakt nevím. Ale takových případů je dost. I staří lidé na sklonku života mají takový momenty. Babička známé umírala, seděla u ní na posteli a známé mamka stála. Ptala se ji, co bude na oběd a jestli toho je dost, že přijde návštěva. Známá ji řekla, že toho je hodně a kdo má přijít, že nikoho nečekají. No a babička řekla, že babička (známé praba), pak se zahléděla za mamku známé a říkala ‚Už jde‘. No a známá jak seděla u babičky na posteli, tak úplně cítila, jak se prohla matrace, jako by tam fakt někdo sedl. Brr!
@verjanku píše:
Ahoj, já věřím na to, že děti mají schopnost vidět nadpřirozeno. Dokonce i v psychologii nám profesorka říkala, že pokud dítě řekne, že vidí strašidlo, nemáme mu říkat, že neexistují, ale zeptat se, jak vypadá.
Přesně a vidí aj auru, páč jsem se sama otom přesvědčila..
![]()
No ja jsem nekde cetla, ze deti maji schopnost videt to, co dospeli ne..taky jsem cetla, ze by se s detma nemelo chodit na hrbitov nebo kolem hrbitova, ze proste vidi to, co my ne.. ![]()
Hele, já měla v tomhle věku zas vymyšlenou obrovskou želvu (viděla jsem ji v zoo a tam se mi zalíbila) a všude jsem jí s sebou tahala. Problém byl, že se nám nevešla do auta, takže jsem měla pěkný hysteráky
Máma říkala, jak jí to pak už lezlo na nervy, protože jsem o tý želvě byla přesvědčená a museli na ní pořád brát ohled, nezakopnout o ní a tak. Měla jsem to vymakaný Přešlo to samo, už jí nemám
a ani si to nepamatuju ![]()
Že je hodnej jsem řekla já, on se spíš lekl. Nemyslím si, že by si vymyslel kamaráda…
No, sice na tohle zrovna moc nejsem (tedy neříkám, že to není možný, ale osobně jsem nic takovýho neviděla), ale už jsem se s tím taky setkala.
Má sestra s rodinou se nastěhovala do bytu, kde bývalý majitel jako důvod stěhování uváděl, že na něj prostě padají panely a víc se o tom bavit nechtěl.
Když bylo malýmu taky kolem dvou, tak vypravoval, že cizí pán jim chodí za pračku. No co, velká dětská fantazie.
Pak už i ségra začala ale říkat, že vidí nějaké stíny, že přechází z obýváku do koupelny. Nejdřív byla přesvědčená, že je to trolejbus, který kolem projíždí, ale pak se přesvědčili, že to s tím nemá vůbec co společného. Pak už i vídala obrysy, že je to muž v kápi, jindy v širáku. Občas říkala, že cítí, že stojí ve dveřích a pozoruje je. Kolikrát sebrala děti a byla s nima ze strachu celý den venku.
My se teda doma tím bavili, hahaha, mají doma ducha
. Až tam ale jednou spal i náš táta a vrátil se úplně zelený, že opravdu viděl stín, člověka v nějaké kápi. Takže zřejmě něco takového i funguje ![]()
Ale samozřejmě je možné, že je to ve vašem případě jen a jen dětská fantazie ![]()
Ano, děti mají velkou fantazii. Ale říká se, že mohou vidět… Věřím tomu, protože jsem dodnes přesvědčená, že jsem viděla babičku těsně potom, co zemřela.
Ahoj, nám už nějaký ten měsíc žije ve špajzce holčička Kaolína (Karolínka)
Taky nevim, co tam vidí, co jí připomíná holčičku
Předtím tam bydlela Adélka, tak asi výměna stráží ![]()
Vím o čem píšeš, my jsme v naší rodině na toto citliví vnímame to co většina ne. Malá v noci taky za mnou chodí že tam někdo něco je říká tomu bubák a když se jí ptám co dělá tak popisuje že třeba uklízí což by nebylo na škodu
a můj starší syn v jejím věku měl to samí. A moje ségra má tu zkušenost že když tady spala a byla tenkrát z toho hotová hned si musela jít zapalít říka mě ke mě v noci přišla nějaká ženská s dvouma dětima pohladile mě po tváři a říká:jdeme pryč necháme tu paní spinkat ona že by s v ní krve nedořezal že to cítila ten dotek, ona totiž byla jediná kdo v toto nevěřil a od té doby když se jí v nocí sami otevřeli shrnovačky v ložnici kde dřív bydlela naše prababička a to stejný se tam stalo naší mamině když tam bydlela jí se otevřela skřín a dveře. bylo by toho dost o čem bych mohla psát a co se stalo mě to ani nechtějte vědět. ![]()
Ahoj holky, potřebuju spíš uklidnit, než postrašit
Malej (2r)už měl dřív nějaký náznaky, ale dnes na férovku řekl: Jsem se lek - je tam pán a ukazoval do rohu na chodbě. Já v šoku a říkám, že tam nikdo není, a on na mě koukal jak na blbce, že ho nevidím a tak řikám, neboj, on je hodnej, nic jinýho mě nenapadlo, ale jsem teda vyklepaná dost. Jsme tu často sami i přes noc, tak z toho nadšená nejsem, že je tu s náma pán…Celkem na to věřím, ale nevyhledávám, protože se prostě bojím. Umřel mi děda, ale už je to dýl a pak taky když jsem byla těhotná, tak strejda, ale pořád doufám, že to viděl jen nějaký divný stín a nic víc..že mají děti velkou fantazii?