Mami, je tady pán

Anonymní
27.7.12 08:57

Mami, je tady pán...

Ahoj holky, potřebuju spíš uklidnit, než postrašit :) Malej (2r)už měl dřív nějaký náznaky, ale dnes na férovku řekl: Jsem se lek - je tam pán a ukazoval do rohu na chodbě. Já v šoku a říkám, že tam nikdo není, a on na mě koukal jak na blbce, že ho nevidím a tak řikám, neboj, on je hodnej, nic jinýho mě nenapadlo, ale jsem teda vyklepaná dost. Jsme tu často sami i přes noc, tak z toho nadšená nejsem, že je tu s náma pán…Celkem na to věřím, ale nevyhledávám, protože se prostě bojím. Umřel mi děda, ale už je to dýl a pak taky když jsem byla těhotná, tak strejda, ale pořád doufám, že to viděl jen nějaký divný stín a nic víc..že mají děti velkou fantazii? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1366
27.7.12 08:59

Ahoj, ano děti mají velkou fantazii, ale i schopnost „vidět“, tedy říká se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.7.12 09:03

Myslím, že děti jsou schopné si vymyslet celé imaginární přátele, takže proč by nemohli vymyslet „pána“ ;)
Já bych to moc nerozpitvávala, pán tam zkrátka není a hotovo, slepá nejsi. Teď s tím akorát třeba vyrukuje častěji, když jsi mu na to přistoupila. Děti v tomhle věku už uměj pěkně kecat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797

Ahoj, já věřím na to, že děti mají schopnost vidět nadpřirozeno. Dokonce i v psychologii nám profesorka říkala, že pokud dítě řekne, že vidí strašidlo, nemáme mu říkat, že neexistují, ale zeptat se, jak vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k

Jj děti mají fantazii, ale občas NĚCO vídala aj moje malá a není jediná :D, taky jsem byla na mrtvici páč jsme byly samy doma. Vzala jsem to tak, že nás chodí hlídat můj děda, který mě měl hrozně rád a rozhodně by nám neublížil :D
Postupně mít toto vidění přestala, respektive otom nemluví… :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Naima

Ahoj, nemůže to spíš být třeba imaginární dospělý kamarád :)? Děti s velkou fantazií takové mívají. Nebo může samozřejmě něco vidět, co nevidíš ty, děti jsou hodně sensitivní… přímo u dětí s tím zkušenost nemám, ale ve starém bytě naše kočka občas ztuhla - dívala se relativně „do blba“, jakoby na něco nebo někoho, do míst, kde nic nebylo. V novostavbě už to nedělá. :nevim:

Ale celkově se určitě neboj, jsou věci mezi nebem a zemí, ale i mlaďoch přeci říkal, že pán je hodnej ;).

• Citovat
  • Upravit
21848
27.7.12 09:04

Já četla, že děcka vidí duchy. Třeba i když krmíš a dítko kouká nepřítomně za tebe. Ale co je pravdy na tom to fakt nevím. Ale takových případů je dost. I staří lidé na sklonku života mají takový momenty. Babička známé umírala, seděla u ní na posteli a známé mamka stála. Ptala se ji, co bude na oběd a jestli toho je dost, že přijde návštěva. Známá ji řekla, že toho je hodně a kdo má přijít, že nikoho nečekají. No a babička řekla, že babička (známé praba), pak se zahléděla za mamku známé a říkala ‚Už jde‘. No a známá jak seděla u babičky na posteli, tak úplně cítila, jak se prohla matrace, jako by tam fakt někdo sedl. Brr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
27.7.12 09:05
@verjanku píše:
Ahoj, já věřím na to, že děti mají schopnost vidět nadpřirozeno. Dokonce i v psychologii nám profesorka říkala, že pokud dítě řekne, že vidí strašidlo, nemáme mu říkat, že neexistují, ale zeptat se, jak vypadá.

Přesně a vidí aj auru, páč jsem se sama otom přesvědčila.. 8) :D

• Citovat
  • Upravit
1602
27.7.12 09:07

No ja jsem nekde cetla, ze deti maji schopnost videt to, co dospeli ne..taky jsem cetla, ze by se s detma nemelo chodit na hrbitov nebo kolem hrbitova, ze proste vidi to, co my ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
27.7.12 09:07

Hele, já měla v tomhle věku zas vymyšlenou obrovskou želvu (viděla jsem ji v zoo a tam se mi zalíbila) a všude jsem jí s sebou tahala. Problém byl, že se nám nevešla do auta, takže jsem měla pěkný hysteráky :lol: Máma říkala, jak jí to pak už lezlo na nervy, protože jsem o tý želvě byla přesvědčená a museli na ní pořád brát ohled, nezakopnout o ní a tak. Měla jsem to vymakaný Přešlo to samo, už jí nemám ;) a ani si to nepamatuju :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.12 09:08

Že je hodnej jsem řekla já, on se spíš lekl. Nemyslím si, že by si vymyslel kamaráda…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

No, sice na tohle zrovna moc nejsem (tedy neříkám, že to není možný, ale osobně jsem nic takovýho neviděla), ale už jsem se s tím taky setkala.
Má sestra s rodinou se nastěhovala do bytu, kde bývalý majitel jako důvod stěhování uváděl, že na něj prostě padají panely a víc se o tom bavit nechtěl.
Když bylo malýmu taky kolem dvou, tak vypravoval, že cizí pán jim chodí za pračku. No co, velká dětská fantazie.
Pak už i ségra začala ale říkat, že vidí nějaké stíny, že přechází z obýváku do koupelny. Nejdřív byla přesvědčená, že je to trolejbus, který kolem projíždí, ale pak se přesvědčili, že to s tím nemá vůbec co společného. Pak už i vídala obrysy, že je to muž v kápi, jindy v širáku. Občas říkala, že cítí, že stojí ve dveřích a pozoruje je. Kolikrát sebrala děti a byla s nima ze strachu celý den venku.
My se teda doma tím bavili, hahaha, mají doma ducha :mrgreen:. Až tam ale jednou spal i náš táta a vrátil se úplně zelený, že opravdu viděl stín, člověka v nějaké kápi. Takže zřejmě něco takového i funguje :nevim:

Ale samozřejmě je možné, že je to ve vašem případě jen a jen dětská fantazie ;)

• Citovat
  • Upravit
Billi

Ano, děti mají velkou fantazii. Ale říká se, že mohou vidět… Věřím tomu, protože jsem dodnes přesvědčená, že jsem viděla babičku těsně potom, co zemřela.

• Citovat
  • Upravit
1505
27.7.12 09:10

Ahoj, nám už nějaký ten měsíc žije ve špajzce holčička Kaolína (Karolínka) :mrgreen: Taky nevim, co tam vidí, co jí připomíná holčičku :roll: Předtím tam bydlela Adélka, tak asi výměna stráží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
27.7.12 09:10

Vím o čem píšeš, my jsme v naší rodině na toto citliví vnímame to co většina ne. Malá v noci taky za mnou chodí že tam někdo něco je říká tomu bubák a když se jí ptám co dělá tak popisuje že třeba uklízí což by nebylo na škodu :lol: a můj starší syn v jejím věku měl to samí. A moje ségra má tu zkušenost že když tady spala a byla tenkrát z toho hotová hned si musela jít zapalít říka mě ke mě v noci přišla nějaká ženská s dvouma dětima pohladile mě po tváři a říká:jdeme pryč necháme tu paní spinkat ona že by s v ní krve nedořezal že to cítila ten dotek, ona totiž byla jediná kdo v toto nevěřil a od té doby když se jí v nocí sami otevřeli shrnovačky v ložnici kde dřív bydlela naše prababička a to stejný se tam stalo naší mamině když tam bydlela jí se otevřela skřín a dveře. bylo by toho dost o čem bych mohla psát a co se stalo mě to ani nechtějte vědět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová