Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, pridam taky jeden pribeh, vypravela mi ho kamaradka. Je ji asi 46 let a ma 4 deti. Po prvnim diteti po nejakem case znovu otehotnela. Neplanovane a nechtene. Doma slozita situace, hlavne chlap dite nechtel. Ale ona jo. Pry hned vedela, ze to bude kluk.
Po nejake dobe dr. zjistili, ze ma tezkou vadu, nemel uzavrenou brisni dutinu. Mela se rozhodnout, zda pujde na UPT (ve vyssim stupni tehotenstvi) nebo zda pocka, jestli to mimco vzda samo uz v brise nebo zda se narodi a pak budou operovat. Mela jasno hned. Dite si necha a po porodu se uvidi. Cele tehotenstvi pry bylo krasne, citila zvlastni souzneni s miminkem
Mimco v pohode donosila, i kdyz to bylo temer nemozne. Byl to opravdu kloucek, bohuzel zil jen tri dny, sice brisko operovali, ale nezvladl sepsi. Ona se s tim vyrovnala, protoze na to byla pripravena. Ale dalsi dite dlouho nechtela mit.
Po delsi dobe (nekolika letech) otehotnela znovu. A hned vedela, ze to bude zase kluk. A byl.
A kdyz tomuhle klouckovi bylo asi sest let, tak zacal vypravet, ze uz tu kdysi byl a ze ho rodice nechteli, tak ze musel odejit a ze je tady ted misto toho prvniho miminka. Dokonce znal i jmeno.
Kamoska byla naprosto v soku, protoze o zemrelem miminku se doma nikdy nemluvilo…
@Gladys píše:
Proč nesmí těhotná na pohřeb?(jsem teď byla na pohřbu babičce, jako nějak si nedokážu představit, že bych nešla a tvrdila něco ve smyslu, že těhotná nesmí
)
promin ten smich u prilezitosti pohrbu ale pobavilo me si predstavit jak jim to vysvetlujes ![]()
@Jitulinek26 píše:
Sem asi už chodit nebudu teda.
Jak se setmí, tak jsem strachy bez sebe.
Když jdu spát, tak nekoukám vpravo-vlevo… radši se moc nerozhlížet, abych něco náhodou neviděla… hned ode dveří skočím do postele (ono by něco mohlo číhat samozřejmě i po postelí) a rychle přikrýt, aby mě něco náhodou nechytilo za nohu![]()
jo tak to praktikuju uz od detstvi
![]()