Maminka má problém s pamětí

Anonymní
15.10.22 20:13

Maminka má problém s pamětí

Ahoj, chtěla bych se zeptat - maminka má 52let, momentálně prochází menopauzou, takže na výkyvy nálad atd jsme si u ní zvykli ( bere na to menoxin) dost to ty stavy návalu a změny nálad zmírňuje, ale začínáme na mamce pozorovat zhoršenou paměť. Není to na denním pořádku, ale kolikrát se stane že si povídáme, a ona v polovině věty zapomenete jak navázat. Nebo např položí na stůl sklenici, chce rozlít pití, a bere další sklenky, přesto že před chvílí jedny na stůl už dala, nebo má jít na odpolední a v polovině týdnu si rozmyšlí v kolik má jít, aby to stihla, přesto že předešlé dny vycházela z bytu tak jak má… Jsou to drobnosti, ale dost mě to znervózňuje..
Může to být tou menopauzou? Nebo stresem (ze situace které se kolem nás dějí)? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuju za odpovědi :kytka: :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
15.10.22 20:29
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat - maminka má 52let, momentálně prochází menopauzou, takže na výkyvy nálad atd jsme si u ní zvykli ( bere na to menoxin) dost to ty stavy návalu a změny nálad zmírňuje, ale začínáme na mamce pozorovat zhoršenou paměť. Není to na denním pořádku, ale kolikrát se stane že si povídáme, a ona v polovině věty zapomenete jak navázat. Nebo např položí na stůl sklenici, chce rozlít pití, a bere další sklenky, přesto že před chvílí jedny na stůl už dala, nebo má jít na odpolední a v polovině týdnu si rozmyšlí v kolik má jít, aby to stihla, přesto že předešlé dny vycházela z bytu tak jak má… Jsou to drobnosti, ale dost mě to znervózňuje..
Může to být tou menopauzou? Nebo stresem (ze situace které se kolem nás dějí)? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuju za odpovědi :kytka: :?

Mě se to stává v 37 letech, přičítám to stresu, menopauzu nemám ;) babička brala jednu dobu na paměť gingo bilobu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
15.10.22 20:31
@Anonymní píše:
Může to být tou menopauzou? Nebo stresem (ze situace které se kolem nás dějí)? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuju za odpovědi :kytka: :?

možná by nebylo špatné, aby se mamka poradila s praktikem,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 20:40

@ivašot. U svého lékaře byla, předepsal ji xanax tuším.. udělal odběry krve, ale jinak vše v pořádku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.22 20:46
@Anonymní píše:

může to být stresem i menopauzou..Jsem stejně stará jako tvoje maminka a taky se mi zhoršila paměť. Pokud nechodí v létě v kožichu, tak bych to neřešila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.22 20:49
@Anonymní píše:
může to být stresem i menopauzou..Jsem stejně stará jako tvoje maminka a taky se mi zhoršila paměť. Pokud nechodí v létě v kožichu, tak bych to neřešila.

nee, to díky bohu ne, jsou to jen drobnosti..ale vždycky byla taková akční, do všeho zapálená, věděla kde, co, jak a poslední dobou to prostě není ono..
Děkuju za reakci :srdce:

• Citovat
  • Upravit
7021
15.10.22 20:50

Pokud by maminka nebyla proti klidně bych to řešila na neurologii.
Tak vám řeknou víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
15.10.22 21:00
@Anonymní píše:

Stává se to u počínající stařecké demence nebo u stresu a depresí. To první si dovolím vyloučit, tak stará tvoje maminka není, tak bych hledala příčinu spíš v tom stresu, depresích a rozhozených hormonech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
15.10.22 21:05

Altzhaimer

Jestli je to altzheimer budeš vědět rychle, nemoc má většinou rychlý progress, btw. nezlepšuje se stav pacienta jen zhoršuje. Good Luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
15.10.22 21:07
@ebroker777 píše:
Jestli je to altzheimer budeš vědět rychle, nemoc má většinou rychlý progress, btw. nezlepšuje se stav pacienta jen zhoršuje. Good Luck.

Alzhemer v 52??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.10.22 21:08
@Anonymní píše:
@ivašot. U svého lékaře byla, předepsal ji xanax tuším.. udělal odběry krve, ale jinak vše v pořádku

Xanax? Tak to snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
15.10.22 21:19
@KamisB píše:
Pokud by maminka nebyla proti klidně bych to řešila na neurologii.
Tak vám řeknou víc.

to je mladá ženská, kdyby mě dcera poslala na neurologii, tak jí pošlu taky někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
15.10.22 21:20

@Kipa22 no bohužel může být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
15.10.22 21:23
@Kipa22 píše:
Alzhemer v 52??? :roll:

Může být. Existují časné formy Alzheimerovy nemoci, které se můžou začít projevovat už kolem 40-50 let. Mmch, třeba Terrymu Pratchettovi diagnostikovali AD v 59 letech.
Zakladatelko - zkusila bych maminku přemluvit k návštěvě neurologie. V nejlepším případě tam. pujde zbytečně a řeknou jí, že je ok. V tom hosim, kdyby to byl počátek nějaké nemoci, tak Existují léky, které zpomalí prubeh, ale musí se nasadit včas. Držím palce, ať je ten první případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
15.10.22 21:23
@ebroker777 píše:
Jestli je to altzheimer budeš vědět rychle, nemoc má většinou rychlý progress, btw. nezlepšuje se stav pacienta jen zhoršuje. Good Luck.

Neslovickarim často ale myslíš Alzheimer :mrgreen: ve výjimečných ale fakt naprosto výjimečnýcg případech se může vyskytnout ale to je hodně předčasné tvrzení..spíš je to nepozornost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková