Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymko, tak to moc držím palce!
Myslím, že bys neměla reakce lidí kolem řešit, nakonec tě třeba překvapí, kolik pozitivních ohlasů ze svého okolí budeš mít
.
A možná touhle diskuzí jsi udělala radost mnoha snažícím se a doufajícím, že zázraky se přece jen dějí! ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji vám, s manželem jsem byla od 18 a nedařilo se, loni zemřel… tak doufám, že mi poslal tohoto andílka on
Přesně tak bych to brala… není úplně neobvyklé, že když jeden odejde, někdo další přijde… ![]()
Je mi čerstvě 41 a mám měsíční miminko.. a tedy ještě jednu 4,5 letou ![]()
Mysli na sebe a na miminko
![]()
EDIT: Před rokem jsem psala do diskuze jedné „mamince bez děťátka“
, psala, že je starší a že bych chtěla znovu otěhotnět
toto:
Já jsem vloni na ČT viděla nějaké pásmo o finanční gramotnosti.. a v jednom díle byla maminka dvojčat.. byla hodně sympatická, děti nechodily ještě tuším do školy, kluk a holka, byla na ně sama, popisovala, jak jí hodně pomáhá babička.. a jak vychází s penězi, jak musí s nimi zacházet a hlídat se, že myslí i na to, kdyby se jí něco stalo.. atd.. byla to starší maminka.. a mně to nějak nedalo, byla mi hodně sympatická, připadalo mi i známá.. a přestože popisovala, jak je s dětma sama, že spoří.. tak to vůbec nebylo podstatné jako problém… ona mi připadala „něčím“ šťastná.. já vím, zní to zvláštně
… a pak mi došlo, že jsem tuším rok zpátky četla její příběh v nějakém časopise, byla to docela náhoda, časopisy téměř nečtu, nestíhám
Maminka tam popisovala příběh.. kdy měla dceru, byla s ní sama, ta maturovala nebo dělala poslední zkoušku na VŠ.. teď nevím.. a stalo se to nejhorší, co se může stát
Prý už měla přes čtyřicet, ale začala dělat úplně všechno, aby přežila
to, co se jí stalo a rozhodla se udělat úplně všechno, aby otěhotněla. Narodily se jí dvojčata.. Vzpomínám si, že tam psala, že jí volali ze srazu po 20–25 letech, že nepřišla a proč a ona jim říkala, že je v porodnici s dvojčaty
Mě to tenkrát hodně vzalo.. ten její chlapeček tenkrát říkal: „To jsem rád, že jsme se našli, maminko, my k sobě patříme“.. to si říkáme i s malou
Věřím, že Ti to také někdo bude říkat
![]()
Příspěvek upraven 17.11.14 v 21:42
Zázrak po 25 letech a řešís okolí?? Užívej si to a držím palce ![]()
Sice ve stejné situaci nejsem, ale moc gratuluji a především přeji hodně zdraví a štěstí! Na to, co řekne okolí, se vykašli. V porodnici se mnou byla paní, která tam měla přede mnou nějakou ženu, které bylo 45 a miminko měla s 22letým klukem. Nejsi určitě jediná. A na způsobu otěhotnění v tomto případě nesejde. Nestresuj se názory okolí, každý si stejně bude myslet to své, s tím nic nenaděláš.
Vůbec bych neřešila, co na to okolí řekne. Gratuluji a přeji hodně štěstí a zdraví! ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
po 25 letém snažení jsem se konečně stala ze snažilky těhulkou.
Je mi 43 let a bojím se co na to řekne mé okolí.
Dítě čekám díky známosti na jednu noc, tudíž na něj budu sama.Prosím, je zde někdo v podobné situaci?
Předem děkuji, Anonym L.
A co na to otec dítěte? On věděl, že z té noci může vzniknout nový život? Nebo,,nehoda"? ![]()
Je mi 40 čekám druhé miminko po 22 letech. Roky se nedařilo. Jelikož znamí vedí čim vším jsem si prošla. Jsou nadseni a moc nam to přejí. Zatím jsem se z žádným negativismem nesetkala ani ze strany lékařů. Klidně napiš sz.
Tak velká gratulace, vítejte mezi (skoro)matkami! Okolí vůbec neřešte, jim je po tom houby. Užívejte si očekávaného miminka, je to krásný čas. Finančně to určitě zvládnete, předpokládám, že za ta léta máte vytvořené materiální a profesní zázemí. Že je otec dítěte mladší vůbec vadit nemusí, znám takových párů víc. Otázka je, jestli je jako rodič použitelný? A ví o tom, že bude otcem? Možná by bylo škoda ho předem vyřadit, může příjemně překvapit
.
Bývalá kolegyně v březnu porodila mimčo a byla dalo by se říci ve stejné situaci.Otec, byl náhodná známost, o dítěti ani neví, jelikož není ani ze stejného města. Je mezi mini věkový rozdíl, a dítě by ani nepřijal…takže ho vychovává sama. Teď oslavila 42 a nikdo se na ní špatně nedívá. Teď dokonce potkala muže v jejím věku, co má také dítě v péči, tak to vypadá, nakonec že budou rodinka. Jinak gratulace ![]()