Maminky a derin na noc

Sarrule
5.7.20 20:58

Maminky a derin na noc

Ahoj je tu nějaká maminka co bere derin na noc? Kolik ho berete a jak spíte? Předepsal mi ho doktor a nějak jsem ještě neměla odvahu si ho vzít. Syn se občas večer budí a já se bojím že mě to nevzbudí 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.1.23 18:55

Oživuji tuhle diskuzi. Mně ho napsal psychiatr k SSRI AD. Mám brát půlku až celou tbl 25 mg. Bojím se ho vzít, po všech lécích, které mi mají pomoct se spánkem, jsem byla po ránu totálně mimo, závratě, nemohla jsem vůbec fungovat. Mudr mi říká, že by tyhle příznaky měly po delším každodennim užívání zmizet. Máte někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
9189
11.1.23 19:06
@Anonymní píše:
Oživuji tuhle diskuzi. Mně ho napsal psychiatr k SSRI AD. Mám brát půlku až celou tbl 25 mg. Bojím se ho vzít, po všech lécích, které mi mají pomoct se spánkem, jsem byla po ránu totálně mimo, závratě, nemohla jsem vůbec fungovat. Mudr mi říká, že by tyhle příznaky měly po delším každodennim užívání zmizet. Máte někdo zkušenost?

Ahoj, je to vše individuální, já Derin brala nejdřív 800-1000 mg a to jsem byla tak omámená, že jsem omdlévala. Teď po letech beru 200-200-200 mg denně a klidně celou noc neusnu. Ale já nemám děti, takže vstávání k nim v noci nemusím řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.23 19:17
@Lollitka píše:
Ahoj, je to vše individuální, já Derin brala nejdřív 800-1000 mg a to jsem byla tak omámená, že jsem omdlévala. Teď po letech beru 200-200-200 mg denně a klidně celou noc neusnu. Ale já nemám děti, takže vstávání k nim v noci nemusím řešit.

Díky. To je mnohonásobně vyšší dávka než mám brát. 8o S tou dávkou 200 mg je ti po ránu dobře? Pokud ano, za jak dlouho ti uz po ránu nebylo na omdleni?

• Citovat
  • Upravit
9189
11.1.23 19:21
@Anonymní píše:
Díky. To je mnohonásobně vyšší dávka než mám brát. 8o S tou dávkou 200 mg je ti po ránu dobře? Pokud ano, za jak dlouho ti uz po ránu nebylo na omdleni?

Dobře mi moc není, ale snad to přeci jen něco dělá, bez toho by bylo hůř. Ráno mi na omdlení není vůbec, Derin už mě netlumí. Ale většinou se bere večer. Jak jsem omdlévala, tak to jsem měla 800 mg naráz večer a to jsem pak ráno byla nepoužitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
11.1.23 19:56

Derin jsem brala rok. Ze začátku to bylo šílené. Spala jsem přes den. Musela jsem snižovat. Po několika měsících ti bylo lepší. Ale moc ho nedoporučuji. Zkus si přečíst na internetu co o něm píšou. Hodně lidí před ním varuje. Nedělá to tělu dobře, ale to celkové všechny ad. Já už by jsem ho nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.23 20:58
@Lowewolf96 píše:
Derin jsem brala rok. Ze začátku to bylo šílené. Spala jsem přes den. Musela jsem snižovat. Po několika měsících ti bylo lepší. Ale moc ho nedoporučuji. Zkus si přečíst na internetu co o něm píšou. Hodně lidí před ním varuje. Nedělá to tělu dobře, ale to celkové všechny ad. Já už by jsem ho nebrala.

Děkuji za sdílení tvé zkušenosti. Kolik mg jsi ho brala? A vysazeni jsi zvládla? Já se pokoušela několikrát, pod dohledem lékaře, vysadit AD a po 2 měsících nesnesitelné stavy, že jsem musela AD znovu nasadit. O tom Derinu si myslím, že je to ještě x krát horší než SSRI.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.23 20:59
@Lollitka píše:
Dobře mi moc není, ale snad to přeci jen něco dělá, bez toho by bylo hůř. Ráno mi na omdlení není vůbec, Derin už mě netlumí. Ale většinou se bere večer. Jak jsem omdlévala, tak to jsem měla 800 mg naráz večer a to jsem pak ráno byla nepoužitelná.

To me mrzí, že ti není moc dobře. Uz sis teda asi na Derin zvykla.

• Citovat
  • Upravit
9189
11.1.23 22:05
@Lowewolf96 píše:

Derin není AD, ale antipsychotikum, i když v malých dávkách 25 mg, 50 mg se dává třeba na spaní nebo na zvýšení účinku antidepresiv. Nevím, proč před ním lidi varují, u mě kromě počáteční sedace je jeho užívání ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
11.1.23 22:27

Neměl by se brát dlouhodobě. Tvoří se na něj závislost fakt hodně, ale samozřejmě může pomoct rychle. Nějakou chvíli jsem měla ten nejlepší spánek, ale ty motání hlavy a noční halucinace mi za to nestály. Brala jsem 25mg a problém s vysazením jsem neměla, ale to je individuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
12.1.23 11:25
@Lowewolf96 píše:
Neměl by se brát dlouhodobě. Tvoří se na něj závislost fakt hodně, ale samozřejmě může pomoct rychle. Nějakou chvíli jsem měla ten nejlepší spánek, ale ty motání hlavy a noční halucinace mi za to nestály. Brala jsem 25mg a problém s vysazením jsem neměla, ale to je individuální

To je blbost, závislost se tvoří na benzodiazepinech, ne na antipsychotikách, kam spadá i Derin. Já ho beru opakovaně, celkem už roky a nikdy jsem neměla problém ho vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.23 12:38
@Lowewolf96 píše:

To je dobře, ze jsi neměla problém s vysazenim. Ja mívám divné sny (někdy až děsivé) i s AD typu SSRI.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.23 12:39
@Lollitka píše:
To je blbost, závislost se tvoří na benzodiazepinech, ne na antipsychotikách, kam spadá i Derin. Já ho beru opakovaně, celkem už roky a nikdy jsem neměla problém ho vysadit.

Děkuji, trochu jsi mě uklidnila.

• Citovat
  • Upravit
327
12.1.23 14:06
@Lowewolf96 píše:

Přestaň tady laskavě psát kraviny. Derin nezpůsobuje závislost a zcela běžně se užívá dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
12.1.23 14:11
@Anonymní píše:

No a máš tu klasickou verzi nebo tu s postupným uvolňováním. To dělá docela rozdíl.
Já jsem po klasice (400 mg) byla ráno trochu mimo. Ale už dva roky mám 400 mg večer s prodlouženým uvolňováním a ráno jsem v pohodě. Ale! musím ho brát brzo. V 19. Když ho vezmu později tak je riziko že bude ještě ráno oblbovat.
A jo, když ho bereš delší dobu tak si tělo zvykne a tolik ho to neotupuje, takže doktorka má v tomhle pravdu. A jo, to s tou závislostí je blbost co tu píšou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová