Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Chytrak Já bych nikdy neřešila neshody tím, že bych odešla spát jinam a nechala mu děti bez jakéhokoliv zájmu. Pokud mi dnes ujela ruka, tak jsem psala výše proč, mrzí mne to. Já mu vždy zvednu telefon. Nelibuji si v naschválech. A rozhodně při mé trpělivosti, co s ním mám a co vše jsem s ním prožila, nemám pocit, že jsem semetrika. Ale řeknu vám jedno. Já mu takto odejít a spát jinde, měla bych zcela jistě krásné modré oční stíny. Je těžké popsat lidem na internetu to, co prožívám. Jsem dost rozčílená
s tím ex jsem to nemyslela doslova
ale mě ten muj dělalt to samé.. a kdo nezažije, nepochopí!
vím, přesně, ale úplně přesně co prožíváš!
@Anonymní píše:
Mám sto chutí odkrýt, kdo jsem a s kým mám děti, aby lidé pochopili tak trochu i mne, místo urážek semtriky, krávy, a tak dále. Lituji toho, že jsem vztáhla ruku na chlapa, ale pochopte…jsem už fakt dost vyčerpaná. Psychicky. Některé věci mi ve vztahu prostě nepříjdou fér. I přesto, musím uznat, že to nebyla dobrá reakce z mé strany a mrzí mne to.
Když Tě tak ničí, nebylo by Ti přece jen lépe bez něj?
Na druhou stranu třeba má jen starosti, který s teou nechce řešit a vaše neshody se mu vždycky jen hodí do krámu a tak se zdejchne. Třeba by to chtělo jen určení mezí. Jako bud tam a tam a le zvedej telefon a denně se mi izveš, že jsi v pořádku a pak přijd kdy chceš a budem s dětma idylický pár…
@Anonymní píše:
@Chytrak Já bych nikdy neřešila neshody tím, že bych odešla spát jinam a nechala mu děti bez jakéhokoliv zájmu. Pokud mi dnes ujela ruka, tak jsem psala výše proč, mrzí mne to. Já mu vždy zvednu telefon. Nelibuji si v naschválech. A rozhodně při mé trpělivosti, co s ním mám a co vše jsem s ním prožila, nemám pocit, že jsem semetrika. Ale řeknu vám jedno. Já mu takto odejít a spát jinde, měla bych zcela jistě krásné modré oční stíny. Je těžké popsat lidem na internetu to, co prožívám. Jsem dost rozčílená
On je i agresivní?
Tady je všechno špatně. On si tě neváží a vážit si tě nebude nikdy.
Jednou stejně odejdeš nebo odejde on. Tohle budoucnost nemá.
@Meha Dost často to řeším. Dost často to jsem vždy já, kdo to navrhne, že to ukončíme. Ale vždy je to on, kdo mi řekne, že to je jen mé rozhodnutí. Že on pro nás dělá první poslední, že nás miluje, ale bohužel „první, poslední“ v tom, aby se po hádce odebral ke spánku mimo domov, mi tak přesvědčivé nepřipadá. Taky mám své chyby, ale nikdy bych si nedovolila odejít spát jinde. To přeci vzbudí v tom druhém podezření, zda nechodí spát S NĚKÝM JINÝM JINDE. A jakmile se zeptám, zda v tom není někdo druhý, jsem automaticky za hysterku. Tak kde jsme? Je mi líto, že nám to nejde. Už mám dítě z jiného vztahu a teď znovu dítě a mám zase odejít?..je to těžší, než se zdá. Navíc, já ho stále miluji, věřila jsem mu. Ale asi to jinak nepůjde.
Já bych si s ním zkusila nejdříve v klidu promluvit, nastavit si různé pravidla, říct mu jak se cítím, co mě mrzí a tak dále. Pokud tě pořád miluje, příjme různé kompromisy. A pokud se to i přesto nezlepší, je tady bohužel jen jedna možnost…
Ale určitě jsi silná a nenecháš ho aby s tebou dál takhle zacházel… držím palce!!!
Asi to má hozené jinak, psala jsi, že je umělec, možná je duší trochu bohém, který i když vás miluje, dělá takové seky.
Asi není stavěný na ten tradiční rodinný život, i když ho to samozřejmě neomlouvá.
Chápu, že nechceš rozbíjet rodinu, ale pokud by Ti partnerství mělo způsobovat víc starostí a zármutku než radostí, tak asi nemá cenu v něm setrvávat.
@Meha Nemá, máš pravdu. Je mu to úplně ukradené, jak vidím. Získávám dojem, že to snad dělal i schávlně, aby mne vydeptal a byla jsem to já, kdo odejde a rozbije rodinu. No…má to mít. Vše má své meze…končím a vzdávám to.
Děkuju za názory.
Omlouvám se za anonym -
jen zkušenost - teta má manžela umělce (hudebníka) a vyřešili to tak, že přes týden a občas víkendy zůstává v Praze a jede si svůj režim, ona zůstává na maloměstě, kde koupila dům a je zde se svými dětmi, vlastní prací a kamarádkami s tím, že manžel přijede občas, když máš čas. A samo, že dodržuje výročí, narozeniny, svátky a Vánoce, jen na Silvestra odjíždí tradičně hrát (ovšem mají svého malého vždy první víkend v lednu)
Nemají myšlenky na hádky, manžel přispívá na chod rodiny a jedou si každou svojí notu a jsou spokojení.
Netvrdím, že je to správné řešení, ale po té, co bydleli spolu a nebyli šťastní, ovšem rodinu chtěli nějakým způsobem zachovat, tohle jim vyhovuje skvěle.
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymity. Potřebuji poradit, jak byste se maminky zachovaly, pokud by vám muž nechodil spát po jakékoliv hádce domů? S parterem (36let) jsme vychovávali dvě děti a byli jsme spolu 6,5 roku. Partner si však po narození našeho společného dítěte (1rok) začal dělat absolutně, co chtěl. Já zůstala uvězněná doma na mateřské, starala se, jak mohla, podporovala ho, jak se dalo, tolerovala mu všemožné od příchodů domů z ateliéru až po půlnoci, po hrubé nadávky při hádkách.. a už jsem zoufalá. Nikdy na nás neměl dost času, vždy byla práce na prvním místě a vždy mi říkal, že pokud si má vybrat mezi slibnou kariérou a rozpadajícím se vztahem, tak bude dělat vše pro svůj úspěch ( nutno dodat, že peníze mi dával - pokud jsme se nehádali, ale čert vem prachy. Radši bych ocenila společný chvíle, porozumění!!!to, aby se věnoval dětem, když v minulosti o jedno přišel). Ale příjde vám normální, že se při jakékoliv hádce spakuje a třeba 4 dny nebo i týden se nevrátí domů? Nezvedne telefon, nezeptá se na děti, prostě nula komunikace…Jeké by to bylo k sakru jemu, kdybych toto udělala
Vždycky ví, že ho miluju, ať se na něj naštvu jakkoliv, tak proč tímto způsobem zasazuje kudly do zad?
je to děcko.. zabalila bych mu věci, šupla je před dům a tim by pro mne skončil… pohádat se může kdokoliv, ale tohle řešení je prostě dětinské..
Mě by zajímalo, kdo to je, když je teda známej. ![]()
Klidně do SZ. ![]()
Mám sto chutí odkrýt, kdo jsem a s kým mám děti, aby lidé pochopili tak trochu i mne, místo urážek semtriky, krávy, a tak dále. Lituji toho, že jsem vztáhla ruku na chlapa, ale pochopte…jsem už fakt dost vyčerpaná. Psychicky. Některé věci mi ve vztahu prostě nepříjdou fér. I přesto, musím uznat, že to nebyla dobrá reakce z mé strany a mrzí mne to.