Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, teď jsem se nějakou dobu odmlčela. Doma pořád blázinec, jsem „chodící mrtvola“,tak na net ani není čas a chuť. Anička špatně v noci spí, jsem pořád unavená a protivná sama sobě. Den vyloženě neprožívám,ale přežívám. Vytočí mě každá maličkost a prostě celkově mi vše leze na nervy
Doufám, že vy jste na tom holky líp, snad brzo bude líp i u nás, ale kdy? ![]()
Katulendo, neboj brzy to bude lepší, nerostou malé zoubky? Kluci jak jim lezly zuby byli ukňouraní a taky jsem si připadala bezradná. Taky se kolem 8m dítka upínají na mámu, i to je dost namáhavé období, prcek za tebou leze i na záchod a jak mu zmizíš z dohledu je hned křik. Ale abych pravdu řekla, každé období je v něčem náročné. Ten můj tříleťák je mamánek teď a pořád mi stojí za zadkem, beze mě neudělá nic, jak chci jít někam sama je to scéna, ani tátu nebere … s jídlem je to bída, vše jen suché, tak ten jídelníček vypadá fakt krásně
NO a prvňáček má zase svou hlavu, když není po jeho tak raději nic, teď bojuje s únavou, neb musí sedět v lavici a to je pro něj něco nového. K tomu jsou oba kluci nachlazení, Štěpán nechce smrkat, tak jsem se musela nechtě vrátit k odsávačce, aby mu to nesedlo do dutin … NO každý věk má něco a jak říká moje známá malé děti děti malé starosti, velké starosti velké a pomalu tomu začínám věřit ![]()
Zrovna včera jsme se s manželem bavili, že klid snad bude až děti vyletí z hnízda a to prý už budeme staří na spoustu věcí ![]()
Tak vstala mi protivka, to zase bude odpoledne, ještě že máme třídní schůzky a já na chvíli vypadnu.
Luci, máš pravdu, každé období má svoje. Ale mám pocit, že když je zrovna „dobře“, tak to trvá moc krátkou dobu,aby zase mohlo být dlouho blbě
No zuby už snad lezou od narození, pořád to svaluji na zuby a pořád nic
Takže ty noci prostě vydržet až bude někdy v budoucnu líp. Jinak Adam je to samé jako ten tvůj prďolka. Jídelníček jedna velká bída a pořád jen „maminko,maminko“,někdy už mu odpovídám ani nevím na co se pořádně ptá
My jsme to mamankovství měli před půlrokem, to jsem nemohla ani s košem. Příchodem malé se to trochu zlepšilo, ale jakmile je nějaký pád nebo nemoc,tak tatínek nefunguje a večerní rituály taky jen s maminkou. No musíme se někdy domluvit na kafe ať z toho na chvíli vypadnem ![]()
Určitě se domluvíme
Jinak Štěpula tu sedí polosvlečený a kňourá, chjo kdy on vstane s úsměvem na tváři
A to počasí tomu moc nepřidá, jak jsme si navykli být pořád venku tak děštivo není pro nás ![]()
Ani mi nemluv,taky to počasko nám nepřidá. Tím,že jsme ani dopo nebyli venku,tak Aďa ani nechtěl po dlouhé době spát,měla jsem v plánu,že se natáhnu taky,tak nic no.Jdu si s ním jezdit autama,než vstane malá. Jé už řve,no už ať je večer ![]()
Ahoj maminky jsem z Petřvalu,ale pocházím z Havířova.Mám ročního chlapečka a nikoho v Petřvaldě neznám.Ale jsem bez auta a Kubík mi moc nechce sedět v kočárku tak se s ním moc nedá nikam jezdit.Všechny kamarádky jsou pracovně vytížené a nám je smutno…
Ahojky. Tak mě napadlo…nebylo by lepší si třeba pro možnost pokecání si po večerech vzájemně předat facebook, pokud máte? Některé maminky to tady prý dělají a mě se to zdá jako prima nápad… ![]()
Ahojky holky
,nejsem přímo z Havířova,ale mám to kousek. Nedávno jsme se přestěhovali na vesnici,kamarádky mám daleko a moc maminek s dětmi tady není. Mám 6.měsíční dceru a hledáme někoho s kým můžem zajít na procházku,poklábosit nebo na kafčo ![]()
Ahoj Luci, určitě bychom se mohly na kafe domluvit. A kde jste se přestěhovali? Starší syn už chodí do školky, tak dopoledne trávím s cácorkou sama. Kdyby se nás sešlo víc mamin bylo by to fajn, tak holky hlašte se
![]()
katulenda píše:
Ahoj Luci, určitě bychom se mohly na kafe domluvit. A kde jste se přestěhovali? Starší syn už chodí do školky, tak dopoledne trávím s cácorkou sama. Kdyby se nás sešlo víc mamin bylo by to fajn, tak holky hlašte se![]()
bydlíme v Tošanovicích..URČITĚ se domluvíme:) ![]()
Ahojky maminky, vím, že je to trochu mimo, ale rodily jste v Havířově??? Já mám strach, že budu rodit tady (mám to za rohem) a bude to hrůza, vždyť víte, jak se mluví o Havířovské nemocnici ![]()
Můžete mi prosím napsat soje zkušenosti?
Holky jeste nejsem mamca mam termin za tri tydny,taky jsem z havirova..
xCharlie-taky uvazuji rodit v Havirove,ale slysela jsem hodne spatne veci o porodnici tady..
Ahoj Holky, taky ještě nejsem maminka, máme termín v květnu. Rodit chceme v Havířově, obavy z porodnice nemám, byla jsem se tam podivat a byla jsem velmi mile prekvapena … moderní prostředí, milé sestřičky (urči né všechny, ale to se dá vydržet). Doporučuji nebrat všechny špatné informace vážně, udělejte si vlastní obrázek (třeba se jít podívat osobně). ![]()
Chtěla bych se taky zeptat od kdy jste začali přijímat návštěvy, kamarádky kolegyně z práce a tak … už mi téměř stojí za dveřmi a to jsem jeětě neporodila, příjde mi dlouho čekat na konec šestinedělí, ale taky si je nemozvu druhý den po příjezdu domů. ![]()
Ahoj holky, tak syna jsem rodila v Havířově (2008) a dceru v Ostravě-Porubě (2011). A pokud ty dvě porodnice porovnám,tak 100% lepší Havířov. Co se týče péče po porodu,tak velice milé a ochotné sestřičky,vše ukázaly,pomohly-úplný opak Ostravy,kdybych tam byla prvorodička,tak bych byla nešťastná…i během porodu milé porodní asistentky, za mně prostě Havířov ![]()
KikinkaV-záleží na tobě jak se cítíš a jak na tom budete s prďolkou, já přijímala jen nejbližší rodinu(nemuselo být moc uklizeno a nachystáno občerstvení),ostatní přátelé až po šestinedělí ![]()
Ahoj maminky hledám kamošku na procházky mám 11 měsíčnú holku a 11 letého kluka který už s náma ven nechce nenašla by jse nejaká kamoška která by ocenila novou kamošku? ![]()