Využíváte drobných úprav oblečení za peníze?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.7.11 13:46

maminky ocenily by jste.... ?

Maminky,prosím můžete mi odpovědět? Ocenily by jste výměnu zipů,zkracování kalhot,drobné opravy oblečení a tak podobně nebo to zvládáte samy? A kolik by jste za něco takového byly ochotné dát? Děkuji za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
2.7.11 13:48

já bych tohle neocenila… mám na to tchýni. A i kdyby ne, zkusila bych to aspoň sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
2.7.11 13:49

TAK JÁ BYCH TO OCENILA VELMI,hlavně tu výměnu zipu a pod ale cenu opravdu neodhadnu nevím tak100 za zip nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
2.7.11 13:50

Proč anonymně?
Za zkracování dávám 70kč a je to ušité tak, žetam zůstane ten spodní originál lem, takže to není poznat.
Ostatní si dělám sama, ještě jsem si asi 2× nechávala nový zip.
U nás je těchto služeb hodně, pomalu každý obchod s oděvem, viděla jsem i u vietnamců, pochybuju, že by se další pouze tím uživila :think: Maximálně pár kaček jako přivýdělek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
2.7.11 13:52

mám dobrou švadlenku a hlavně levnou,zip + výměnu na zimní bundu mám za 150,zkrácení kalhot 60,knoflíky zvládám sama :mrgreen: ponožky vyhazuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
2.7.11 13:59

Neocenila, zkrátit kalhoty a vyměnit zip dokážu sama. Zalátat zimní ponožky umí maminka a tchýně, asi bych to taky zvládla a děsně mě to nebaví. Ostatní ponožky letí směr koš. Patřím k těm, kterým občas i kamarádky něco hodí na opravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.7.11 14:11

Umím to sama :nevim:
Leda by někdo uměl i neviditelně prodlužovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
2.7.11 14:14

Ocenila, ale mám na to maminku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
2.7.11 14:15

U nás toto ve Švadlence dělají - dokonce na dvou pracovništích v jednom městě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
2.7.11 14:17

mě tohle dělá moje mamka. Co se týče výměny zipu, tak zip sám něco stojí a kolikrát si říkám, že když bych koupila tu bundu třeba jinou v sekáči, že to o moc dráž už nepřijde, kdybych měla ještě někomu platit za práci, tak to už by se mi vůbec nevyplatilo.
Co se týče zkracování, já musím mít zkrácený všechny kalhoty, taky mi to dělá mamka, ale tohle bych si musela jinak u někoho nechat dělat. Ale asi bych dala do stovky za obě nohavice maximálně.
Dětem ohrnuju, ty z toho vyrostou
a drobné opravy a nášivky atd, to bych si taky asi nenechala u někoho dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
2.7.11 14:36

ocenila bych jen výměnu zipů a to asi taky okolo té stovky, pak už by se to nevyplatilo. zkracování a vše osttní zvládám sama. zvládla bych teda asi i ten zip, ale šíleně mě to nebaví,je to děsná piplačka ten starej vypárat atd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
2.7.11 14:47

já sama to neumím.. takže ocenila, ale samozřejmě tady u nás paní je..jen teda výměna zipu u riflí stojí 150 kč.. což se mi zdálo až dost.. dala bych tak kolem 100 kč… ale beru to jako laik který neví o šití nic!
vím, že zip je docela drahý…
ona má u toho krámek s dárkovými předměty a galanterii… přitom šije a spravuje.. takže se asi uživí, ale jsme tu malé městečko.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.7.11 14:50

U nás si paní za výměnu zipu bere 250 kč.(bunda do pasu) To se mi zdá přemrštěné. Ona to ale odůvodnuje tím,že je to hrozně práce . Jaký máte názor vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
2.7.11 14:52

oceňuju to, manžel má neustále roztrhlé gatě mezi nohama :mrgreen: (nevím, jak to dělá a nepátrám), stojí to, myslím, okolo stovky. jonak si někdy nechávám upravit oblečení pro mě - zkrátit rifle atd. je to hezčí od profíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.7.11 14:53

Snad všechny babičky jsou vyučené švadleny nebo aspoň velmi slušné amatérky. Takže dosud ony, v poslední době se snažím přiučit - ale spíš kvůli tomu, že se sama snažím naučit šít a všití zipu a úprava délky kalhot a další věci by měl být základ … a to se ještě navíc týká např. manželových kalhot nebo zimních bund - prostě věcí, které furt dobře slouží a jejich nové pořízení by bylo dražší. Jen nákup zipu by se třeba u dětských věciček kolikrát ani nevyplatil … no, pokud by byla taková švadlena sousedka, tak bych občas jí možná požádala. Třeba právě na opravdu kalhot. Nebo úpravu saka. Ale abych kvůli tomu jezdila přes půlku města, tak to fakt ne. :nevim:

Co bych ocenila, a co marně sháním, nejakou normální knížku pro začátečnice švadleny, aby si to uměly posléze doma udělat samy - jako tomu bývalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat