Maminky revmatičky

163
4.3.12 23:35

Maminky revmatičky

Zdravím holky, chtěla jsem se zeptat, jestli se mezi Vámi najde nějaká revmatička, která se snaží o miminko. Já jsem ještě mladá, a o miminko se teda zatím nesnažíme, ale touha ve mě začíná pomalu narůstat, tak se omlouvám, pokud se to sem nehodí :roll: S lékařkou jsme domluveni, že se zatím ani snažit nebudeme, jelikož beru léky, které mi zatím brání v tom si miminko pořídit, ale chtěla jsem se zeptat jak to máte vy ? Berete nějaké tabletky na zmírnění zánětlivosti ? Jak se k vám chová váš lékař ? S postupujícím věkem opravdu začínám po miminku toužit, tak snad se dočkám.

Poprosila bych, aby jste se vyvarovaly zbytečných vulgárností, moc děkuji za každý příspěvek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2746
5.3.12 08:28

Ahoj, já mám revmatoidní artritidu a nějaký extra režim jsem neměla (ona teda moje revmatoložka stojí za pěkný kulový a když jsem hledala jiného doktora, odmítl mě s tím, že se s tou mojí dobře znají apod…to je na dlouhé vyprávění. Brala jsem prášky asi 3 roky, naprosto bez efektu, bolesti přicházeli ve stejných intervalech jako bez nich. Před otěhotněním jsem je vysadila, v těhotenství mě to chytlo asi 4×, ze začátku jsem tu bolest musela překonat (taky jsem skoro 4 dny nespala), pak už jsem mohl nějaký paralen, tak aspoň něco. Od porodu mě bolesti chytly 2×, ale kojím, tak jsem si taky vzala kousek paralenu. Pokud mně bolesti budou navštěvovat jak doposud, jsem rozhodnutá ty prášky ani nebrat, protože jak říkám, nepomohly mi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.3.12 08:43

No já si právě nedovedu představit své budoucí těhotenství už z toho důvodu, že bez prášků se absolutně neobejdu. Taky mám revmatoidní artritidu od svých 14 let, ale léky beru od 18, protože nikdo mi na revma nepřišel, ale to bylo taky složitější, a předcházely tomu jiné události. Jak jsem psala, bez prášků nemůžu normálně fungovat. Teď jsem zkusila vysadit léky na boleti typu ibalgin a surgam, a nijak mi nevadí, že je neberu, horší je, beru medrol, Aravu, a MTX no.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
5.3.12 09:01

To se chce pobavit s doktorem, možná je nějaká alternativa k tvým lékům, které bereš. Ale já teda o žádných nevím. Co mně na bolest 100% zabere hned a netrápím se s tím pak ještě několik dní (jako třeba u paralenu) je Nimesil, ale to se taky nesmí v těhotenství a při kojení vzít :(.
Ale já nechtěla riskovat, že bych nějak mimču ublížila, tak jsem to odtrpěla bez prášků. A věř, že vím, jaká je to bolest. Brečela jsem, že si něco vezmu, ale věděla jsem, že nesmím.
Ta nemoc je fakt naprd. Mně na to přišli kolem dvaceti, ale to už jsem měla asi 3 roky tady ty bolesti kloubů. No, pak jsem šla na krev a byla do borelioza, a sedla na ty klouby :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.3.12 17:29

Tak to je mi líto, že to u tebe začalo boreliozou :( Mě tenkrát řekli v těch osmnácti, že za to může anorexie, kterou jsem v té době měla, ale nevěřím tomu, protože klouby mě bolely už dlouho předtím.. Nejhorší na tom je, že už po miminkách koukám, a vnitřně cítím, že bych prcka chtěla, ale zatím nemůžu. Ale alespoň je mi líp, když se můžu někde vypsat, byť se to sem asi nehodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
5.3.12 18:00
blaufik píše:
Tak to je mi líto, že to u tebe začalo boreliozou :( Mě tenkrát řekli v těch osmnácti, že za to může anorexie, kterou jsem v té době měla, ale nevěřím tomu, protože klouby mě bolely už dlouho předtím.. Nejhorší na tom je, že už po miminkách koukám, a vnitřně cítím, že bych prcka chtěla, ale zatím nemůžu. Ale alespoň je mi líp, když se můžu někde vypsat, byť se to sem asi nehodí..

Ale hodí, tady se probírají různá témata :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.3.12 18:17

No zkusím pohledat vhodné téma :) Snad něco najdu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
5.3.12 18:18

No je to škoda, že se neozvaly ostatní maminky s tímto problémem. Nechce se mi věřit, že bychom tu byly pomalu jediné, které tuto nemoc mají :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.3.12 18:35

Taky je mi líto, že se nikdo víc nezapojil. Příjde mi, že v dnešní době už to není jen nemoc starých lidí, ale i mezi mladými se najde hodně revmatiků. Ty máš klouby „zatím“ jen zničené ? Nebo už jsi byla na nějaké TEP ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
5.3.12 19:13
blaufik píše:
Taky je mi líto, že se nikdo víc nezapojil. Příjde mi, že v dnešní době už to není jen nemoc starých lidí, ale i mezi mladými se najde hodně revmatiků. Ty máš klouby „zatím“ jen zničené ? Nebo už jsi byla na nějaké TEP ?

Zatím zničený a doufám, že horší to nebude, ale asi bláhově :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.3.12 23:37

tak to máš svým způsobem alespoň lepší než já, momentálně se už dva roky chystám na TEPku kyčle, ale tentokrát jsem schopná podstoupit úplně všechno, abych pak mohla mít miminko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.12 23:56

Já se ráda přidám, ale nezlobte se, že anonymně, tak nějak nejsem stěžovací tip a nechce se mi moje zdravotní obtíže probírat veřejně :lol: .

Blaufik, a neuvažuješ o změně revmatologa? Já jsem natrefila na hrozně prima mladého doktorka, který mi vzal skoro všechny léky :lol: , měla jsem cca rok remise, kdy jsem byla bez obtíží a bez mtx. Tedka mám pocit, že se nemoc zase začíná ozývat, a já ji pořád vnitřně přesvědčuju, ať jde zase spát.

Mně na ni teda naštěstí přišli až po dětech, ale byla doba, kdy jsme lehce koketovali o dalším dítěti a doktor se vůbec netvářil odmítavě, naopak říkal, že v občasných případech zblázněé hormony v těhu nemoc utlumí.

S tou anorexii mi to přijde jako hloupost, jedná se přece o autoimunitní onemocnění, když ho v sobě máš, jednou stejně propukne. A je jich poslední dobou čím dál tím víc, bezlepka, alergie apod.

kytka

• Citovat
  • Upravit
163
6.3.12 00:10

Ahoj Anonymní, moc děkuju za příspěvek ;)
No o změně revmatologa zatím neuvažuju, abych řekla pravdu tak jsem s paní doktorkou moc spokojená, je velice lidská, vždycky když jdu na kontrolu, tak si spolu popovídáme i o osobním životě. Jde hlavně o to, že jsem byla smířená s tím, že mimi prostě teď nebude, jelikož beru aravu, a mtx, kde mě revmatoložka upozorňovala, že případné těhotenství by se muselo řešit interupcí, a ať si dávám pozor. říkala jsem si, že to nijak nevadí, protože se na mimiska ani necítím vyzrálá, a čeká mě tep kyčle, tak jsem byla v duchu smířená s tím, že až mě odoperují tak po nějaké době mi budou třeba vysazeny léky, a po čase se budeme moci s přítelem začít snažit.

Jenže ejhle.. jednoho dne jsem se probudila, a už jsem nebyla ta slečna, která není připravená na miminko, ale ze dne na den jsem po něm začala toužit.. Což jsem nikdy nečekala, že se něco takového může stát tak rychle, že si žena uvědomí, Źe by chtěla být nejen žena, a přítelkyně, ale taky máma :andel:
Momentálně se cítím asi tak, že jsem připravená jít na plánovanou tepku, a dělat všechno pro to, abych se tou mámou mohla stát. Jsem moc ráda, že mám toho nejlepšího chlapa pod sluncem, který při mě stojí, a můžu si s ním otevřeně promluvit o čemkoliv, za co jsem strašně vděčná, protože otevřenost, důvěra a pochopení je určitě základem každého pevného vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.12 00:18

Blaufik, a tvoje revmatoložka ti nenavrhla nějakou léčbu, u které by se dalo otěhotnět? A co biologická léčba, o té neuvažovala?
Zkus si počíst tady:
https://www.emimino.cz/…ismus-16495/
Psala jsem si kdysi ještě s jednou holkou odvedle, ta čekala 4 měsíce na vyčištění těla od mtx, a snad se může v těhu brát Medrol. A Aulin v 2. a 3.trimestru.
Wobenzym?
 K.

• Citovat
  • Upravit
163
6.3.12 00:33

Na tu diskuzi určitě kouknu, děkuju :hug: No jinak zatím je teda proti otěhotnění, asi to budu muset ještě chvíli vydržet :nevim: Určitě je lepší si první „odskočit“ na tu operaci kyčle.. Bych byla fit, a mohla se pak mimi věnovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí