Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Brzy budou mému synkovi 3 roky a tak v září nastoupí do MŠ. Shodou okolností tam nastupuji také - jako učitelka ( jiné třídy )
Od mojí maturity však uplynulo 6 let, a před MD jsem dělala všechno možné, jen neučila. Moc se těším a zároveň bojím… Je tu nějaká maminka, co je na tom podobně???
A jak na vás nahlíží okolí jako na matku? Já dost často slýchávám: „Vždyť jsi přece učitelka, měla bys vědět, co a jak…“ Syn toho moc nenamluví, tak už skoro 4 měsíce na mojí žádost navštěvujeme logopedii,,, ale nejvíce doufám v rozmluvení ve školce.
Za každou radu - jak už třeba do začátku…
, budu moc ráda.
Já jsem nastopila do školky před 3 týdny spolu s dvouletou dcerkou. Mám ji teda ve třídě, resp. jsme jen jednotřídka.
Asi mám oproti tobě tu výhodu, že jsem před MD 3 roky učila. Takže jsem jen vytáhla staré přípravy, dochystala si nové věci a skočila do toho po hlavě.
Malá si zvykla hned a ve školce se jí líbí. Za ty tři týdny se hodně rozmluvila, naučila se sama obouvat boty a oblékat některé oblečení, sama se nají, napije.
Musím říct, že je s ní mnohem méně práce než s některými jinými cizímu dětmi.
Holky chtela jsem se jen zeptat. u dcerky ve skolce je holcicka a jeji maminka tam uci. ja osobne jsem si niceho nevsimla, ale nechteji deti pristup jako doma od maminky a stejny ve skolce? treba moje dcera se po nas furt plazi a nedovedu si predstavit jak se nastavuji hranice, ze ve skolce to neplati, a co zarlivost? ze maminka utesuje,,cizi,,deti? cese vlasky atd? a neni to ostatnim detm lito, ze treba klarka ma maminku ve skolce a ostatni maminky nemaji? studuji psycho a prednasim v ramci studia stredoskolaku/dalkarum dal a tohle me jako namet hodiny zaujalo.
@wildcherry píše:
Holky chtela jsem se jen zeptat. u dcerky ve skolce je holcicka a jeji maminka tam uci. ja osobne jsem si niceho nevsimla, ale nechteji deti pristup jako doma od maminky a stejny ve skolce? treba moje dcera se po nas furt plazi a nedovedu si predstavit jak se nastavuji hranice, ze ve skolce to neplati, a co zarlivost? ze maminka utesuje,,cizi,,deti? cese vlasky atd? a neni to ostatnim detm lito, ze treba klarka ma maminku ve skolce a ostatni maminky nemaji? studuji psycho a prednasim v ramci studia stredoskolaku/dalkarum dal a tohle me jako namet hodiny zaujalo.
Měla jsem v nejmenší třídě chlapečka jehož maminka učila předškoláčky a on za ní pořád utíkal.
Teď mám dceru s sebou, protože nemá ještě ani dva roky a mám to jako přivýdělek k mateřské. Asi je to hodně o povaze dítěte. Osobně mám pocit, že s vlastním dítětem mám méně práce. Lépe se s ní domluvím a vím co zvládne sama. Žárlivá není a kolektiv má moc ráda. Dcera se po nás doma taky pořád plazí, ve školce na to ale nemá vůbec čas a vůbec si na mě pomalu nevzpomene. Podle mě to ani ostatní děti neřeší. Možná až třeba potom starší. Ale já mám ve školce děti 2-4 roky a myslím, že ani neví, že je Julie moje. Jen teda jedny dvojčátka se mě ptali proč nemá Juli sestřičku nebo bratříčka ![]()
@zichisek
Tak doufám, že to také zvládnu…
Ke konci srpna se půjdu podívat na týden na provoz, ak snad opravdu ano… Věřím si, vždycky mě tohle bavilo, i proto jsem šla studovat SPgŠ. Pak jsem ale nastoupila na VŠ, kterou jsem však brzy opustila ( osobní důvody ). Jelikož bylo třeba, abych začala hned pracovat, vzala jsem, co bylo - práci v pekárně. Pak se naskytl hotel a upřímně, ani jsem v té době po práci ve školce nepátrala, na škole nás zrazovali, že bez VŠ nemá nic cenu, že jako učitelky MŠ budeme brát sotva 8 000,–. Tak jsem si aspoň zdokonalila AJ a pak už přišel Štěpánek… ![]()
Do školky, kam jsme chtěli, malého nevzali. Sice jsme město, ale celkem nebylo přijato 77 dětí. Tak se město rozhodlo, že otevře dvě nové třídy a tím bylo třeba i nových 4 učitelek. Což pro mě i malého byla obrovská šance. Zápis jsme zkusili a po 14 dnech jsme už věděli, že Štěpka v září do školky půjde
Já jsem na „verdikt“ čekala ještě víc, jak dalších 14 dní, ale podařilo se a jsem paní ředitelce vděčná za šanci, kterou mi dala…
Doufám, že ji ani sebe nezklamu…
Ahoj, já jsem celkem i hodně ráda, že mi rovnou paní ředitelka řekla, že můj synek bude v jiné třídě ( počítala jsem s tím, nevím ani proč ) a možná i na jiném patře, abychom se potkali minimálně. Nevíme samozřejmě, jak bude reagovat - třeba by si mě ani nevšiml -, ale kdo ví… Je na mě poměrně hodně fixovaný, jiná autorita na něj platí spolehlivě, ale dost často volá „máma“… Docela bych se bála, že by se mnou chtěl být víc, že by žárlil na jiné děti… - přesně jak píšeš. Ale asi je výhoda, že jsme ve městě a tím je i možnost umístění do jiné třídy. Celkově mám z toho trochu „nervy“, protože budeme muset do „rozjetého vlaku naskočit oba“, ale snad to zvládneme ![]()
Ahoj, náhodou jsem objevila tvoji diskusi
Jsem taky učka ve školce, děti mám dvě, první byla se mnou ve školce, ale v jiné třídě a druhý chlapeček je v jiné školce, s ním by to nešlo, on by mi právě celou dobu seděl na klíně, držel se mě za nohu, nic bych nemohla dělat
takhle jsme spokojený oba, i když začátky byly krušný ![]()
Určitě to zvládneš, přeju ti, abys neměla hodně dětí, nás chodí 25 běžně a druhá kolegyně je důchodkyně a chodí mi až na 11.30h, takže s nima chodím sama ven a v září to je záhul
Tak at ti malej v klidu zvládne nástup do školky, at se mužeš v klidu věnovat dětičkám
Napiš v září, jak to zvládáte ![]()