Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda,mám doma skoro tříletýho klučinu a v květnu čekáme druhý(asi taky kluk). Je tu někdo z Trutnova kdo je na tom podobně a chtěl by si třeba psát,popřípadě potom drandit s kočárkama? ![]()
Ahoj přímo z Trutnova nejsem ale 20 km od Trutnova. Tak to zas není tak daleko. Mám devítiletou holčičku a tři a půl letyho klucinu.
Ahoj. Já jsem taky z Trutnova. Mimčo čekám první a to až na konci června. Jinak mám doma ještě občas nevlastní petiletou dcerušku.
Samant tak to už aspon trošku víš co tě čeká,až ti to tvoje malý vyroste. A už víš co to bude? Bydlíš v Trutnově už dlouho nebo ses sem přistěhovala? Chodíš někam na nějaký těhu cvičení?
Anoli a kde teda bydlíš? To už máš velkou holčičku,stará se o malýho bráchu? My budem mít rozdíl 3roky a něco málo k tomu a zatim to vypadá že se malej na mimčo těší,ale uvidíme až se narodí jestli neotočí ![]()
No tak jestli budeme mít taky tak upovídaný dítě jako je ta manželova holčička tak potěš koště ![]()
V Trutnově bydlím teprve 2 roky, ale už jsem sem chodila na střední a do práce. Původně jsem ze Dvora Králové.
Na cvičení ještě nechodím. Zatím skoro ani nemám pupek, tak bych se tam asi cítila divně, mezi bříškatýma maminkama. Ty někam chodíš? Já ještě nemám vůbec nic zjištěného. Kdy kde jaký je ani kdy se zaregistrovat do porodnice. Pořád si říkám času dost, mám strach, že až s tím začnu, tak budu trochu vyšilovat ![]()
Já chodila zas na střední do Dvora,jinak sem trutnovačka,ale na čas sem bydlela v Praze. No jelikož mam doma ještě toho chlapečka tak ani nevím jestli bude čas na cvičení někam chodit,ale když sem čekala první tak sem chodila do porodnice na cvičení. Já už teda bříško mám viditelný dost. Jestli si dobře vzpomínám tak pokud budeš rodit v Trutnově tak se tam nijak registrovat nemusíš,to není třeba jako v PH kde si musíš porodnici hledat předem. Já sem první tady rodila a budu zřejmě i to druhý,neumím si představit že mě to chytne a pojedu někam daleko.
To já právě taky ne. A taky je pro mě důležité, abych měla po ruce rodinu. Takhle čekám manžela každý den na návštěvě s pořádným pugetem kytek za odvahu ![]()
Tak já teda dostala puget až když sme přišli domu z porodnice
. Myslim že by ti ty kytky stejně zabavili
Ale jinak myslim,že to stejně žádnej chlap pořádně neocení kolik nás to všechno stojí úsilí a námahy ![]()
Ahoj jsem z Malých Svatoňovic. Dneska jsem si teda užila zapadla jsem s autem hned jak jsem vyjela. Tak jsem celé dopoledne vyhazovala a musela jsem holku omluvit ve škole. Jinak my jsme si takový věkový rozdíl naplánovali a moc mi to vyhovuje. Třeba dnes když jsem se musela postarat o auto tak se ona starala o bráchu udělá mu čaj i jídlo. Fakt mi s tím moc pomohla protože jsem přišla úplně vyflusaná. Poprvé jsem taky rodila v Trutnově a po druhé v Náchodě. A myslím že to v Náchodě bylo o moc lepší.
Taky si myslím. Radši už o porodu nic nečtu a nechci ani nic slyšet. Leda že by mě někdo uklidňoval. A manžel tvrdí, že porot je přirozen, normálná a vlastně na něm nic není. Radši bych slyšela, jak jsme my ženské odvážné, statečné a že on by to nikdy nezvládl. Asi jsem hrozná, ale chtěla bych spíš ocenění, než náznaky, že kolem toho dělám vědu ![]()
Tak to u nás zase manžel oceňuje. Když byl semnou u porodu a cítil jak jsem mu drtíla ruku. Tak povídal, že by nikdy nevěřil jakou ženská může mít sílu. Prý si hrajeme na křehotinky ale když nám o něco jde tak teprve ukážeme co všechno zvládnem.
Anoli tak na Malý Svatoňovice mám z mládí veselý vzpomínky…jezdili sme tam každý léto na soustředění basketu,chodili tam na koupák a poprvý v žiotě sem se tam v nějaký hospodě pěkně opila
Tak určitě je takový věkový rozdíl často k dobru,ale mě by se nechtělo mezitím zase do práce a pak zas být doma
. A co ti v tom Náchodě přišlo lepší nežv Trutnově? Samant oni třeba chlapy to nedávají až tak někdy znát navenek a dělají ze sebe tvrďáky jako že to je určitě v poho atak,ale kdoví co cítí doopravdy.
Tak třeba mě ten můj taky mile překvapí ![]()
Holky, těšíte se na další mimčo stejně jako na první, nebo to je trošku jiné?
V Náchodě ke mě měli daleko lepší přístup. Např. v Trutnově přišla sestra do pokoje a zvýšeným hlasem se mě zeptala jestli jsem nebyla kouřit. Přitom já jsem nekuřáčka. Byla jsem z prvního mateřství ještě taková vyjukaná a hned takhle spustili. No přišlo mi to divný. Jo a taky tam propouštěj čtvrtý den domů. A v Náchodě už třetí. No prostě v Náchodě jsou milejší i při samotným porodu. Miminko ti prohlížej přímo na pokoji a v Trutnově ti ho na půl hodiny odvezou. Mě to třeba vadilo chtěla jsem být pořád s ní. A před druhým těhotenstvím jsem strávila rok na pracaku. Protože zkrachovala fabrika když jsem byla na mateřský. No a v červnu mi skončí další mateřská a opět nevím co budu dělat. Jo a na druhý miminko se člověk těší úplně stejně jako na to první. Je to nádhera. A já bych se tak rada těšila ještě na třetí.