Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
jsem matka dvouch holek,jednolety a skoro 3lety,za posledni dobu nemam skoro cas se ani v klidu ucesat,protoze obe u me oxidujou.Pritel mi porad tvrdi kolik mam pro sebe casu,ale ja nemam skoro zadnej,posledni mesic se zastavuju vetsinou az pozde vecer,porad varim,uklizim,hraju si s holkama atd.Kdyz si treba obe hraji,tak po nich uklizim,co nabordelovali nebo si vemu na chvilku knizku,ale to taky jen na par minut,jelikoz me za chvilku hned otravuji.Ted jsem uz dosla do takoveho stadia,ze kdyz jdu na zachod,jedna asistuje v jednom rohu,druha ve druhym a aby toho nebylo malo,tak mam jeste psa uprostred,kdyz treba chci jit jen na blbej dvorek(napr.pro pradlo) a necham holky si hrat v obyvaku,tak za chvilku prijdou obe za mnou,respektive,jedna leze druha prijde,me to nevadi,holky sou muj zivot,ted spis chci ukazat pritelovi ze to podobny maji i ostatni maminky ze si treba nemuzou hodku v klidu cist,hodinu se zkraslovat atd,jinak je zajimave ze na pc me nechaji… ![]()
Tak to mají snad všechny maminky. Klid pro sebe jen když mrně přes den spí, nebo když ho někomu předají na hlídání. Můj muž si taky myslí, jak je to doma pohoda. No dneska jsem neměla na malého moc čas, chystaly jsme s babičkou zítřejší oslavu jeho narozenin, tak musel manžel dopoledne s ním na procházku i odpoledne, hrál si s ním přes den a koupal ho (to dělá každý večer) a teď tu chrní, protože to byl strašně náročnej den
Že já dělám totéž každý den a ještě uklízím, peru, vařím…je asi dovolená nebo co. Bude se to muset brzy opakovat
Čas pro sebe mám večer, když malý usne, ale to zas žehlím, maximálně si čtu, ale dlouho ne a před 22h jdu vždycky spát. Budíček máme 5.30. Na dlouhé česání nebo malování nemám kdy. Na zabrání do knížky taky ne. Naštěstí mám hlídací babičku, tak to je skvělé, díky bohu za ni.
Jsme na tom stejně
já mám kluky 3,5 roku a 8 měsíců a absolutně nemám čas ani na knížku k pc se dostanu stylem že ho mám zpanutý celý den a když se na minutku kluci zabaví tak nakouknu…knížky mi leží na poličce a filmíky bud v telefonu nebo v pc stojí…zkouknu jeden po večerech tak za měsíc.Jen uklízím peru žehjlím vařím starám se o děti…i k té kadeřnici si beru vždy jendoho sebou chlap by oba nezvládnul
takže nemám klid NIKDE
Jko je to krásný ale už byhc opravdu ráda měla aspon dvě hodky bez obou dětí jen klid ležet ale to mi fakt nehrozí ![]()
Tak mi mame taky hlidaci babicku ale ta funguje malo kdy,ma syna meho brachu,byli mu v prosinci dva a ma obchod,takze vetsinou hlidam spi ji ja nez ona me,a kdyz hlida ona tak si veme jen tu starsi,deda to same,jinak ja kdyz si fakt potrebuju neco zaridit a je pritel doma,tak mi holky pohlida ale obcas ma kecy ze bych si starsi mohla vzit,jinak ja se ani moc nevyspim mam problemy s usinanim,proto chodim spat pozde a stavame kolem pul 8 ale vetsinou v7 a ted nam zrovna rostou zoubky,tak se mala budi treba dvakrat za noc ![]()
Ahoj,tak já mám tedy jen jednoho divočáka,ale nedojdu si v klidu na záchod,nenajím se,nevypiju kafe.Nejhorší je asi to jídlo-malému dám oběd,pak si vezmu já jídlo,jdu si ho sníst do obýváku,pač u toho sleduju Ulici z předchozího dne,a malej se na mě doslova pověsí,a chce taky.To samé s kafem,a to mám strach,aby se nepolil ![]()
Když přijde manžel zpráce,tak je to lepší,ale stejně i tak po mě leze ![]()
Je tedy pravda,že zas na druhou stranu chodím často cvičit,na kosmetiku,masáže,ke kadeřnici.Ve čtvrtek mě kámoš vytáhl na jízdu motokárou.To malého hlídá hlavně manžel,moje mami pohlídá tak na 1,5h,a teď je navíc na 4 týdny v lázních ![]()
Já mám čas na sebe jenom, když spí
Občas ho zaujme pohádka na DVD.
Myslím jako fakt čas, kdy mám pocit, že stojí za to si něco rozdělat, ne že urvu 3 minuty, když si zrovna jezdí autem ![]()
Ha, kadeřnice, masáže, motokáry, khížka. CO to je??? ![]()
Vstávám v pět, když se malá budí, občas ještě od šesti do půl osmé spí a to já taky. Přes den spí půl hodinky, maxímálně hodinku momentálně a usíná večer před osmou. Mám jí furt na noze nebo za zadkem
nebo chce chodit za ruku, stavět kostky nebo chovat. Na wc si dojdu už v největší nutnosti a to stojí nalepená na dveře
a ječí
Když jdem ven, tak si hodím aspon makeup a řasenku aby se lidi nelekli a jinak nic. Peru, vařím, uklízím a sedím u PC s malou na klíně.Ale jinak času mám moooooooooře.
Tak u nas spi jen mladci,nedavno jen jednou denne co je ted teplo tak dvakrat po hodce,starsi nechce
Já jsem si myslela, že dřív jsem měla málo času.. Ale teda docela jsem se spletla..
Malý si dřív dokázal aspoň na 10minut zabavit a teď je mu 2 a čtvrt a je to děs..
Pořád musím s ním něco… Samozřejmě si s ním čtu, hraju atd. ale on i jakmile někde odejdu, tak už začne kňučet, abych něco teda šla dělat s ním, takže to je tak, že vytáhnu konečně brambory, že budu vařit, oloupu dva a už se mi věší na nohu, že chce stavit kostky..
Takže klábosení tady jedině když spí ![]()
Tak já stíhám co chci.Uklízim s malim.vyžívá se v tom když muže pracovat
.Čtu si,občas si i maluju,zkrášluju prostě v klidu stíhám vše,ale mám jen jedno i když sousedovic malej 2 roky je tu už víc jak doma
.Stíhám vše,ale sem líná.Jít na masáž atd.. mimo domov mě štve
caty čtu dobře?Pokud ano moc gratuluju
![]()
Caty píše:Ha, kadeřnice, masáže, motokáry, khížka. CO to je???
Vstávám v pět, když se malá budí, občas ještě od šesti do půl osmé spí a to já taky. Přes den spí půl hodinky, maxímálně hodinku momentálně a usíná večer před osmou. Mám jí furt na noze nebo za zadkemnebo chce chodit za ruku, stavět kostky nebo chovat. Na wc si dojdu už v největší nutnosti a to stojí nalepená na dveře
a ječí
Když jdem ven, tak si hodím aspon makeup a řasenku aby se lidi nelekli a jinak nic. Peru, vařím, uklízím a sedím u PC s malou na klíně.Ale jinak času mám moooooooooře.
Jojo,to je blbé,Bobo vstává tak v rozmezí 7:30-8h,nedávno spal do 9h.
Dveře na záchod mám otevřené,když jsem sama doma,pač ten by dostal psotník-někdy se zapomenu,když je manžel doma,ale naštěstí nic neviděl ![]()
U PC ho mám taky na klíně,ale to se snažím minimálně,aby nekoukal moc na monitor.
Jo,a běžnej úklid dělám za pochodu,teď už je naštěstí Bobin s vysavačem kamarád,donedávna řval,když jsem ho pustila ![]()
A jak to děláte, co máte děti, co uklízí s váma? Já ho nemůžu k ničemu namotivovat. Když i kývne, tak si to na poslední chvíli rozmyslí, když si to nerozmyslí, je silně kontraproduktivní (rozuměj dělá naprostý opak, než se po něm chce
). Třeba chci, aby mi podával prádlo, tak mi ho všecko strhá ze sušáku.
Nádobí máme neumyté už dva dny (většinou to myje muž, když jsme venku a teď je pryč
), když začnu uklízet roztahané hračky, tak je to hned pohoršené „kde mám…“ a už to vleče zpátky (když mu řeknu, aby si něco uklidil sám, i formou hry, tak nereaguje
), když chci vytříř, tak se na tom přerazí… Takže pak s nervama v kýblu usedám, abych se na dvě minutky uklidnila aspoň u PC a neviděla ten bordel
![]()
Kamčo: Jojo, čteš dobře a moc děkuju. Jinak se želvičkou je mi to moc líto, že jí Maty nedostal. Asi bych pána zažalovala
pokud by řekl, že jde o podvod, chtěla bych mít důkazy, jinak bych na něj vyrukovala s různýma paragrafama a podobně co bych našla na netu. Párkrát už mi to u podvodníků zabralo ![]()
mom: malá vysavač miluje a aky sekačku. Vyleze si nahoru a vozí se ![]()
Angua píše:
A jak to děláte, co máte děti, co uklízí s váma? Já ho nemůžu k ničemu namotivovat. Když i kývne, tak si to na poslední chvíli rozmyslí, když si to nerozmyslí, je silně kontraproduktivní (rozuměj dělá naprostý opak, než se po něm chce). Třeba chci, aby mi podával prádlo, tak mi ho všecko strhá ze sušáku.Nádobí máme neumyté už dva dny (většinou to myje muž, když jsme venku a teď je pryč
), když začnu uklízet roztahané hračky, tak je to hned pohoršené „kde mám…“ a už to vleče zpátky (když mu řeknu, aby si něco uklidil sám, i formou hry, tak nereaguje
), když chci vytříř, tak se na tom přerazí… Takže pak s nervama v kýblu usedám, abych se na dvě minutky uklidnila aspoň u PC a neviděla ten bordel
![]()
Jejda,když věším prádlo,tak si hraje s kolíkama,ale akorát je vyháže z košíku,když vyndavám myčku,tak příbory sice háže do správného šuplíku,ale do blbé přihrádky,hračky ty rozkrámuje ihned po srovnání-to je snad jediné,kdy ho zajímají,jak je nechám,kde jsou,tak o ně max. zakopne.Horší je,že vytahuje manželovo trenky,cupuje pytlíky s rejží,krámuje hrnce,no binec neskutečnej ![]()
angu to neporadim.Já nijak nevychovávám nemotivuju.malej se tak narodil.První slovo co sem mu po mámě rozuměla byl bordel
.Už co chodil miloval vlhčené ubrousky a utírat prach.ted je největší kamarád se smetákem
.I rád vaří takže třeba ho nechám rozklepnout vejce,to umí bravurně.
Jen prostě prohodim já mám dneska tolik práce a už se hlásí sám.vždy řekne maminko já mám práci rád
nevim po kom je
![]()
caty to nemá smysl.Myslím si že ceny nakonec nedostal ani určenej vítěz a co si na něm vemu.v podmínkách stálo že muže hru kdykoliv změnit,ale že to udělá takto na konci mě nenapadlo.No vyléčilo mě to ze soutěžení .bylo to poprvé a asi i naposledy
.Myslím si že odvolání bych stejně nikde neměla
.Víš jak to chodí.Jsem moc ráda že se to povedlo a je to pro mě dnes nejkrásnější zpráva ![]()