Mamograf - ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.1.16 13:22

Díky, na gynde jsem už byla, mám rozhazene hormony, prsa bolí, ale bulku jsem díky bohu nenahmatala…skocim si tam jako samoplatce na prevenci, pro vnitřní klid…za ten mi ty 4 stovky stoji

• Citovat
  • Upravit
776
25.1.16 22:01

@Mufina
ahoj mufi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
28.1.16 14:17

Rakovina prsu je právě zrádná v tom, že nebolí. Takže to budou určitě ty hormony. Ale pro klid duše jdi. V tomto věku se dělá ultrazvuk, stojí to myslím 300 pro samoplátce, což je prd si myslím. A co vím, mamograf se u takto mladých žen nedělá, protože prý nic u takto mladých děvčat neukáže. Klidně jdi a bud v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 14:51

@inkakřivák děkuji, už jsem objednána :) taky si myslím, ze to budou hormony, ale budu urcite klidnější :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.25 19:28

Je tu někdo 45+, kdo nechodí na mamograf?

Nemáme v široké rodině nikoho, kdo by měl rakovinu (klepu na dřevo). Nebrala jsem nikdy hormony, myslím, že nepatřím mezi rizikové pacientky. Nechci se vystavovat záření. Prsa mám menší, pravidelně si kontroluji. Na mamografu jsem zatím nebyla, je mi 47. Máte to někdo stejně? Jak se na to tváří vaši gynekologové?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.25 19:40
@Anonymní píše: Více

Mám útvar v prsu, pohmatem ho nelze nalézt, objeven na sonu na prohlídce 40+, zatím nezhoubny, muze začít kdykoliv růst.
Kdybych zastavala tvoji filozofii, můžu být za pár let dost ošklivě překvapená.
Na další prevence kašleš taky? Prevence šetří jednak systému peníze za léčbu, jednak daňové poplatníky.
Btw, na rentgen taky nechodíš?

• Citovat
  • Upravit
potterka
19.1.25 19:47
:roll: tak nechoď, je to tvoje zdraví, akorát bych pak léčbu nechala takové experty zaplatit ze svého…
  • Citovat
  • Upravit
365
19.1.25 20:05

no za mě je to blbost, nechodit na prevenci kvůli záření, které je tak nízké, že se to dá srovnat s jedním letem v letadle, ale tak chodte aspoň na sono, jestli máte malé prsa, tak je to ideální. Na genetiku bych opravdu nespoléhala. Je mi 34 a chodím od 18 let na sono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.25 21:10
@l.marek85 píše: Více

Sono a mamograf je něco jiného. Mamograf se třeba ženám do 40 let vůbec nedoporučuje právě z důvodu záření. Častý mamograf umí ten nádor vyrobit sám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.25 21:11

Se sono problém nemám.

• Citovat
  • Upravit
potterka
19.1.25 21:15

Větší blbost jsem nečetla…,můžeš prosím přesně popsat, jak mamograf vyrábí nádor? 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.25 21:19
@potterka píše: Více
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.25 21:34

Ani já nechodím. Byla jsem jen jednou před deseti lety, od té doby si platím sono a nemám v úmyslu mamograf navštívit. Pocházím také ze zdravého rodu. Můj názor na škodlivost mamografu nikde nepropaguju, je mi 55. Gynekolog i OL se vždy na prevenci ujistí, že docházím na to sono.

• Citovat
  • Upravit
66815
19.1.25 21:37

klidne se na to vykasli, tvoje vec. Chodim pravidelne jako k zubari nebo praktikovi.

Příspěvek upraven 19.01.25 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.25 21:38

A na sono ti musí vypsat žádanku nebo jako samoplátci není potřeba?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex