Mamograf - ano či ne?

Anonymní
25.1.16 09:30

Mamograf - ano či ne?

Ahoj, prosím o zachování anonymu…je mi 25 let, mám syna 2,5 roku…poslední měsíc mě bolí prsa, ale tak nějak jinak než třeba před MS nebo v těhotenství. Spíš při dotyku, když se o mě syn opře, když ležím na břiše…není to nějak velká bolest, ale cítím to…navíc mi cca před 2-3 měsíci začalo cosi vytékat z bradavek, jen při stlačení, z jedné víc, z druhé méně…podobá se to mléku, nicméně zvýšený prolaktin se neprokázal…těhotná nejsem…a teď k otázce, mám hrozny strach, ze by to mohla být nemoc, i když rakovinou u nás nikdo netrpěl…boulicku jsem si nenahmatala, ale i tak se bojím…udělají mi mamograf i v tak nízkém věku? Myslíte, že je třeba nebo máte některá zkušenost s bolesti prsou a od čeho to je? Díky za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
KackaDoup
25.1.16 09:34
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zachování anonymu…je mi 25 let, mám syna 2,5 roku…poslední měsíc mě bolí prsa, ale tak nějak jinak než třeba před MS nebo v těhotenství. Spíš při dotyku, když se o mě syn opře, když ležím na břiše…není to nějak velká bolest, ale cítím to…navíc mi cca před 2-3 měsíci začalo cosi vytékat z bradavek, jen při stlačení, z jedné víc, z druhé méně…podobá se to mléku, nicméně zvýšený prolaktin se neprokázal…těhotná nejsem…a teď k otázce, mám hrozny strach, ze by to mohla být nemoc, i když rakovinou u nás nikdo netrpěl…boulicku jsem si nenahmatala, ale i tak se bojím…udělají mi mamograf i v tak nízkém věku? Myslíte, že je třeba nebo máte některá zkušenost s bolesti prsou a od čeho to je? Díky za odpovědi :kytka:

nejdrive ultrazvuk…mamograf je agresivni…dal se uvidi.Ale urcite jit.Jak dlouho jste kojila, jak dlouho je to od ukonceni kojeni? Ms je ok? neberete nejake leky? Tezko budete mit rakovinu v obou prsou ;) Verim ze to dobre dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11117
25.1.16 09:36

Objednej se na sono, je to otazka chvilkoveho vysetreni a budes mit klid. nemusis na mamograf, zakladni nahled udela sono (je to levnejsi).

ale obecne pry rakovina prsu neboli. mi to prijde jako nejaky hormonalni problem, protoze to odpovida stavu jako, kdyz jsi tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.16 09:38

@KackaDoup kojila jsem syna pouze 3 týdny, mela jsem malo mléka a jemu to nestačilo, léky neberu, pouze kys. listovou, snažíme se o dítě :)…s MS problém mám, tento měsíc přišla az po 20 dnech a vyvolávačce…myslíte, ze to ma spojitost?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.16 09:41

@Ali-Ali díky, pro klid duše se asi objedam…ale s těmi hormony mas asi pravdu, i když těhotná bohužel nejsem, hormonální to nejspíš bude, asi to souvisí i s tím zpožděním MS…

• Citovat
  • Upravit
68976
25.1.16 09:44

Ultrazvuk. Osobně nějak po zkušenostech z okolí mám pocit, že tahle prevence není na škodu v žádném věku, i když žádné problémy nejsou, natož když jsou. a zvlášť, když se snažíte o dítě, protože řešit případné problémy v těhotenství je peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.1.16 09:45

Asi fakt rozhozene hormony - uz to, ze bylo zpozdeni MS, do toho vyvolavacka, s citlivejsim organismem to zamava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
25.1.16 09:48

Určitě si zajdi na UTZ, jen si ho budeš muset zaplatit, v Mammacentru jsem platila 400,–, ale zas pro ten klid se to vyplatí ;)

• Citovat
  • Upravit
3348
25.1.16 09:52

Tak určitě si někam zajdi. začni u gynekologa. výtok z prsu může být příznak rakoviny. bolest také, ale spíš ne. každopádně pravděpodobnost že by to byla OBĚ prsa je fakt malá. spíš bych to viděla na hormony. vyvolávačka na ms…ta určitě. takže bych se toho tak nebála. ale vyšetřením se nic nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.16 10:14

Tak díky za reakce :) objednám se pro klid duše na sono a budu pevně věřit, ze to mám z těch poblázněných hormonů :) ještě jednou díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
25.1.16 10:22
@Anonymní píše:
Tak díky za reakce :) objednám se pro klid duše na sono a budu pevně věřit, ze to mám z těch poblázněných hormonů :) ještě jednou díky :kytka:

mozna bych prve zasla na gyndu…

• Citovat
  • Upravit
72725
25.1.16 10:25
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zachování anonymu…je mi 25 let, mám syna 2,5 roku…poslední měsíc mě bolí prsa, ale tak nějak jinak než třeba před MS nebo v těhotenství. Spíš při dotyku, když se o mě syn opře, když ležím na břiše…není to nějak velká bolest, ale cítím to…navíc mi cca před 2-3 měsíci začalo cosi vytékat z bradavek, jen při stlačení, z jedné víc, z druhé méně…podobá se to mléku, nicméně zvýšený prolaktin se neprokázal…těhotná nejsem…a teď k otázce, mám hrozny strach, ze by to mohla být nemoc, i když rakovinou u nás nikdo netrpěl…boulicku jsem si nenahmatala, ale i tak se bojím…udělají mi mamograf i v tak nízkém věku? Myslíte, že je třeba nebo máte některá zkušenost s bolesti prsou a od čeho to je? Díky za odpovědi :kytka:

pro začátek utz, při neprůkazném když tak mamograf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.16 10:27

@KackaDoup tam jsem byla minuly týden, doktorka mi dělala horm. profil kvůli tomu výtoku z bradavek, ale prolaktin vyšel v normě…nicméně říkala ze to zpoždění mám z rozhazenych hormonů a dala mi vyvolavacku a doplněk stravy, Fem + na srovnání…

• Citovat
  • Upravit
33005
25.1.16 10:55

Já bych teda začla gyndou (aby mi dala žádanku na sono)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
25.1.16 11:05

@Svistice ono ale musíš platit i když máš žádanku, tedy pokud jde jen o bolest a nemáš nějakou bulku. Nevím jak je to s výtokem, ale na tu bolest se platba pojišťovny nevztahuje. Byla jsem takhle se žádankou na podzim a platila jsem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex