Manduca pro novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10120
30.7.11 20:56
za sebe fakt doporučuji…malej se mnou jezdí do práce od konce šestinedělí a mám ho v manduce…
pukacu píše:
z.e.l.v.e. píše:
Manduca je super i pro novorozeně. Nedovedu si to bez ní představit. Teď už je malému 8 měsíců a používáme ji denně, je dost hyperaktivní a jedině v manduce se krásně uklidní a odpočine :-)
Jestli bude náš malý „nosící dítě“, tak asi do manducy půjdeme. Myslím si, že možnost mít volné ruce a mimi u sebe je k nezaplacení. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.7.11 20:58
Markit.Hl píše:
pukacu píše:
Já si právě říkala, že manduca bude ideální také z toho důvodu, že v něm budu moct nosit mimi od narození a píšou až do 20kg (5 let). Není to zrovna malá investice a teď jsem koukala, že ring sling není taky vůbec levná záležitost. :-(
pro mimi bys potřebovala nejdřív priužný šátek, po roce pevnější a už jsi pomalu ne ceně manducy :D

Elastický šátek není potřeba. Pevný klidně už od narození.
Ale nový, kvalitní pevný šátek je zase kolikrát dražší než Mand. (ale z druhé ruky se dají sehnat do 1500)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
30.7.11 21:01
Cappy píše:
Markit.Hl píše:
pukacu píše:
Já si právě říkala, že manduca bude ideální také z toho důvodu, že v něm budu moct nosit mimi od narození a píšou až do 20kg (5 let). Není to zrovna malá investice a teď jsem koukala, že ring sling není taky vůbec levná záležitost. :-(
pro mimi bys potřebovala nejdřív priužný šátek, po roce pevnější a už jsi pomalu ne ceně manducy :D
Ale nový, kvalitní pevný šátek je zase kolikrát dražší než Mand. (ale z druhé ruky se dají sehnat do 1500)

Já nejdřív uvažovala i o šátku, ale cena je v podstatě srovnatelná a myslím si, že dítko do manducy usadím mnohem rychleji než do šátku. A to by byla velká výhoda, když bych potřebovala např. nakoupit ve městě, zaparkovala auto a pak malého jen šoupla do manducy a nemusela nic vázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.7.11 21:02
pukacu píše:

Nepočítej ale, že velikostně ti Manduca do 5 let vydrží. Většinou je kolem 18m vhodné přejíš ta větší - batolecí nosítko.
Investice to není zrovna malá, ale Manducu pak snadno prodáš.

Navíc nemusíš kupovat novou, zkus se třeba poohlédnout po nějaké z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.7.11 21:04
pukacu píše:
Cappy píše:
Markit.Hl píše:
pukacu píše:
Ale nový, kvalitní pevný šátek je zase kolikrát dražší než Mand. (ale z druhé ruky se dají sehnat do 1500)
Já nejdřív uvažovala i o šátku, ale cena je v podstatě srovnatelná a myslím si, že dítko do manducy usadím mnohem rychleji než do šátku. A to by byla velká výhoda, když bych potřebovala např. nakoupit ve městě, zaparkovala auto a pak malého jen šoupla do manducy a nemusela nic vázat.

Ano, rychlost nasazení je velkou výhodou nosítka.
Těžko říct, co je lepší, jestli šátek nebo nosítko, ideální je vyzkoušet (nebo mít doma obojí)
Já kombinuji i šátek i nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
30.7.11 21:04
Cappy píše:
pukacu píše:

Nepočítej ale, že velikostně ti Manduca do 5 let vydrží. Většinou je kolem 18m vhodné přejíš ta větší - batolecí nosítko.
Investice to není zrovna malá, ale Manducu pak snadno prodáš.

Navíc nemusíš kupovat novou, zkus se třeba poohlédnout po nějaké z druhé ruky.

Já počítala s nošením tak do dvou let. Říkám si, že přece jen už pak něco ujde sám a popřípadě bude možné ho na místo určení popovézt v něčem skladnějším, než je velký kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
30.7.11 21:05
Cappy píše:
pukacu píše:
Cappy píše:
Markit.Hl píše:
pukacu píše:
Já nejdřív uvažovala i o šátku, ale cena je v podstatě srovnatelná a myslím si, že dítko do manducy usadím mnohem rychleji než do šátku. A to by byla velká výhoda, když bych potřebovala např. nakoupit ve městě, zaparkovala auto a pak malého jen šoupla do manducy a nemusela nic vázat.
Ano, rychlost nasazení je velkou výhodou nosítka.
Těžko říct, co je lepší, jestli šátek nebo nosítko, ideální je vyzkoušet (nebo mít doma obojí)
Já kombinuji i šátek i nosítko.

Našla jsem u nás centrum, které oboje půjčuje za hodně dobrou cenu, takže mám v plánu si nejdřív oboje vyzkoušet na vlastní kůži, abych zjistila, co mě i malému nejvíc vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
30.7.11 21:17

manducu mám a využívala jsem, je super. malou se do ní chystám dát tak po 6tinedělí, dost mi blinká, snad se jí tam nebude moc stlačovat žaludek…

ale zasmála jsem se při představě dávat 5ti leté dítě do manducy :lol:
Vojtovi jsou 2, váží 15kilo a všude chce už dávno ťapat sám. jo možná na nějaké vyloženě dlouuuhé výlety v terénu, kde není možno vzít sporťák, na horské tůry, bude fajn jí mít v záloze, ale v běžném životě jsem jí používala asi rok a 4 měsíce…

ono taky se mi v ní děsně potil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.7.11 21:21

Obrazku, věř, že dítě na nošení zvyklé, by se ti na záda sápalo klidně i v těch 5 letech.
Akorát už teda fakt né do Manducy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
30.7.11 21:22
já tedy žádné takové dítě nezmám :nevim:
Cappy píše:
Obrazku, věř, že dítě na nošení zvyklé, by se ti na záda sápalo klidně i v těch 5 letech.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.7.11 21:24
Škurpice píše:
Cappy píše:

To ovšem neznamená, že neexistují.
Já znám pár 4leťáku, kteří se ponosí rádi, předpokládám, že ani v 5 letech nepohrdnou.
Můj syn má nakročeno taky „dobře“, pokud bude chtít, ráda ho sem tam poponesu i v těch 5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
30.7.11 21:32
to jsem neřekla, že neexistují…já bych nenosila…ve škole je taky nikdo nosit nebude…je to věc názoru a není předmětem této diskuze…mé starší děti cca od 2 let nosit nechtěly a vzhledem k tomu, že dělám s dětmi, tak mám docela široký rozhled o tom, které takto staré děti se nosí
Cappy píše:
Škurpice píše:
Cappy píše:
To ovšem neznamená, že neexistují.
Já znám pár 4leťáku, kteří se ponosí rádi, předpokládám, že ani v 5 letech nepohrdnou.
Můj syn má nakročeno taky „dobře“, pokud bude chtít, ráda ho sem tam poponesu i v těch 5 letech
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.7.11 21:43
Škurpice píše:
to jsem neřekla, že neexistují…já bych nenosila…ve škole je taky nikdo nosit nebude…je to věc názoru a není předmětem této diskuze…mé starší děti cca od 2 let nosit nechtěly a vzhledem k tomu, že dělám s dětmi, tak mám docela široký rozhled o tom, které takto staré děti se nosí

Jak je to mezi ostatními dětmi, nevím, já se pohybuji výhradně v kolektivu nosících a tam to není nic neobvyklého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
30.7.11 21:48

Jestli už tu nebyl odkaz, tady na youtube s novorozencem … http://www.youtube.com/user/manducasg?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
30.7.11 22:03

Já jsem děti nosila v manduce až později, mě tam přišli ze začátku zmáčknutí, jak nedrželi hlavu :nevim: Ale jinak jsem ji využila dost, i teď ještě občas nosím malou v 17měs. :-D
A co třeba i něco takovýho…
http://www.mamajainfo.cz/…aby-nositko/
nemám ale vlastní zkušenosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca