Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
MANDUCA je super, já ji koupila na mladší dcerku, když měla 2 týdny a měla ji tam kdykoliv potřebovala pochovat a zároveň jsem třeba potřebovala žehlit nebo uvařit, napekla jsem s ní Manduce dokonce 10 druhů cukroví
Bylo to jako být dál těhotná
A používáme ji stále, je hodně skladná třeba na výlety, lepší než krosna, preferujeme aby holky šlapaly po svých, ale někdy je to delší a i starší se pak chce poponést. A ve 3,5 letech nemá problém se do Manducy dostat.
A co jsem koukala, tak se teď dá pořídit o polovinu levněji než před dvěma lety. Měla jsem i šátek, ale Manduca vede ![]()
Ahoj, já rozhodně doporučuju, sice nám víc vyhovovalo ergo , ale to je skoro to samé. Nela dost trpí na rýmy už od malička a jediný způsob, jak ji uspat byl v nosítku, vleže nemohla dýchat, jak už usnula, tak dobrý. K doktorce super, volné ruce pro staršího… v obchodě mi moc nesedělo, špatně se mně ohýbalo, abych ji třeba nebudila, to mně přijde lepší hodit autosedačku na vozík.
NO při KAtčině necelých 10 kg v 18 m to budu mít na hodně dlouho
je šitá do 20 kg. nebo 25?
čili když má 2 roček 15 kg, tak jasný,ž e vydrží tak max do 3 let. Někdy děti ocení při procházkách možnost nošení když bolí nožky. Mamka mi na ni ušila futrál na rameno a je to pohodááá ![]()
Od roku nosím na zádech a je to fakt pohoda ![]()
neměnila bych a nosím čím dál víc.
ahoj pukacu, kdyby jsi měla zájem, tak já budu manducu nejspíš prodávat, malý si v tom nezvykl, moc se mu tam nelíbí, raději spí v kočárku.
je téměř nepoužitá - píšu téměř, protože venku jsme ji měli jen třikrát a doma dvakrát. barva je to písková (nechtěla jsem tmavou aby se v tom v létě nepařil). Mám k tomu koupenou i ochrannou kapsu (kterou oblečeš na sebe přes manducu), je to speciálně na manducu z teplého příjemného materiálu, takový silnější fleece, vhodné na podzim i do zimy si myslím. tak se kdyžtak ozvi…
pokud mohu poradit,tak bych tam nedávala zatím budoucí miminečko. Vezmi si,že je to pro to miminko stresující a musilo by si zvykat a napínat různé svalycož není dobré. Nech to miminko,až se narodí krásně vyvynout a nežeň ho ihned do tohoto nosítka.
Za mě tedy manducu rozhodně doporučuji, ze začátku jsem ji neměla, koupili jsme těsně po šestinedělí, malý měl koliky a jedině manduca pomohla, jak byl v teploučku, tak pak při vyndání se krásně vyprděl
Mamky které se obávají dávat do nosítek a tak většinou ani neví, jaký je rozdíl mezi ergonometrickým a klokankou.
Určitě bych ale doporučila počkat do narození a pak si jít zkusit s mimčem, než koupíš. Některým maminkám sedne víc ergo, některým manduca, taky popřemýšlej jeslti bude nosit i tatínek a jak je na tom velikostně, aby mu byli popruhy - to jde vyzkoušet už teď.
Já mám manducu, teď jsem pořídila i šátek - předtím jsem nechtěla ze stejného důvodu jako ty
A rozhodně je manduca pohodlnější na nasazování - je to rychlejší, vhodný na nákupy atd. V šátku je dítko pevněji, obojí je prostě jiné ale manducou neprohloupíš, mě se ta investice vrátila už tisíckrát. ![]()
Já kupovala Manducu právě u paní, od které jsme na 1. str dávala odkaz na Manducy. A musím říct, že byla úplně úžasná, dala si práci, věnovala se mi, k dispozici má myslím 3 nebo 4 „panenky“ vzhledem, tvarem i vahou připomínající malé dítko a s tím jsem to zkoušela a učila se zapínání na břiše. My používaly 3 m panu, jinak má i novorozeně - prostě aby s eto nezkoušelo na miminkách.
Markit.Hl píše:
NO při KAtčině necelých 10 kg v 18 m to budu mít na hodně dlouho![]()
je šitá do 20 kg. nebo 25?
čili když má 2 roček 15 kg, tak jasný,ž e vydrží tak max do 3 let. Někdy děti ocení při procházkách možnost nošení když bolí nožky. Mamka mi na ni ušila futrál na rameno a je to pohodááá
Od roku nosím na zádech a je to fakt pohoda
neměnila bych a nosím čím dál víc.
Markit moje malá má ve dvou letech cca 11,5kg a věř, že manduca už není to pravé ořechová. Už tam není ta podpěra noh od kolínka ke kolínku, mě vadí, že jí visely nohy dolů, tak že my už v roce a kousek přešli na Skaldino.
Manduca měla jsem cca od 2,5 měsíců, kdybych jí měla dříve, tak bych tam malou dávala, drží pěkně, jednoduché nasazení. Tak že zakladatelko vyzkoušej a uvidíte.
![]()
Markit určitě je dobré že si to můžeš vyzkoušet sama, ale co vím od ostatních holek z různých diskuzí občas se jim líbí a prcek v manduce nechce být a brečí a brečí, myslím, že je nejlepší si na týden - pokud je ta možnost - a hodně obchodů tohle nabízí - půjčit si domů a vyzkoušet několikrát - jednou to rozhodně nestačí, dítko si musí taky zvyknout. některé si bohužel nezvyknou a brečí ![]()
Markit neposkytla bys mi návod od mamky na to pouzdro?
Děkuji moc
michelk píše:
MANDUCA je super, já ji koupila na mladší dcerku, když měla 2 týdny a měla ji tam kdykoliv potřebovala pochovat a zároveň jsem třeba potřebovala žehlit nebo uvařit, napekla jsem s ní Manduce dokonce 10 druhů cukrovíBylo to jako být dál těhotná
A používáme ji stále, je hodně skladná třeba na výlety, lepší než krosna, preferujeme aby holky šlapaly po svých, ale někdy je to delší a i starší se pak chce poponést. A ve 3,5 letech nemá problém se do Manducy dostat.
A co jsem koukala, tak se teď dá pořídit o polovinu levněji než před dvěma lety. Měla jsem i šátek, ale Manduca vede
Přesně takovéhle využití bych si představovala. Mít volné ruce na různé činnosti, přitom dítko u sebe a spokojené, popř. pak později i na nějaké túry, kdyby malý už nemohl.
winyanka píše:
Za mě tedy manducu rozhodně doporučuji, ze začátku jsem ji neměla, koupili jsme těsně po šestinedělí, malý měl koliky a jedině manduca pomohla, jak byl v teploučku, tak pak při vyndání se krásně vyprdělMamky které se obávají dávat do nosítek a tak většinou ani neví, jaký je rozdíl mezi ergonometrickým a klokankou.
Určitě bych ale doporučila počkat do narození a pak si jít zkusit s mimčem, než koupíš. Některým maminkám sedne víc ergo, některým manduca, taky popřemýšlej jeslti bude nosit i tatínek a jak je na tom velikostně, aby mu byli popruhy - to jde vyzkoušet už teď.
Já mám manducu, teď jsem pořídila i šátek - předtím jsem nechtěla ze stejného důvodu jako tyA rozhodně je manduca pohodlnější na nasazování - je to rychlejší, vhodný na nákupy atd. V šátku je dítko pevněji, obojí je prostě jiné ale manducou neprohloupíš, mě se ta investice vrátila už tisíckrát.
Určitě si ji budu chtít napřed vyzkoušet. Tatínek moc vysoký není (175cm), takže by snad s popruhy neměl mít problém.
Všichni tu píší hlavně klady. Už se nošení nemůžu dočkat. ![]()
tak to mu bude v pohodě, já mám 175 a je ok, a přítel má 180 sportovní postavy a ještě to má velký rezervy. Už dávám občas i na záda a je to ještě pohodlnější. Před 14 dny jsme byli na dovče a odnosila jsem celý prachovky a prcek to prospal
Když byl maličkej tak se u mě vždycky uklidnil a usnul i když ho bolelo bříško, vařila jsem, učila se na zkoušky, spala seminárky, a dítko spokojené, za půl roku používání nemám žádné negativa, a hlavně pokud budeš chtít pak prodat, tak se ti určitě část peněz vrátí, nebo kup starší, tady už někdo nabízel a na nosenideti.cz, nebo na modrykonik.cz určitě najdeš. ![]()
vojti píše:
pokud mohu poradit,tak bych tam nedávala zatím budoucí miminečko. Vezmi si,že je to pro to miminko stresující a musilo by si zvykat a napínat různé svalycož není dobré. Nech to miminko,až se narodí krásně vyvynout a nežeň ho ihned do tohoto nosítka.
Doufám, že jsem tento příspěvek pochopila správně.
Jestli je pro miminko něco stresující, tak je to příchod na svět, kde je neustále hluk, ostré světlo a nepříjemná zima (narozdíl od prostředí matčina lůna, na které bylo zvyklé).
Všechny nepříjemné a cizí podněty lépe zpracuje v těsné blízkosti matky.
Z tohoto pohledu je jakékoliv ergonomické nošení pro dítě přínosem, nikoliv stresem.
V ergonomické poloze svaly nepřepíná a nezatěžuje se páteř.
Cappy píše:vojti píše:Doufám, že jsem tento příspěvek pochopila správně.
Jestli je pro miminko něco stresující, tak je to příchod na svět, kde je neustále hluk, ostré světlo a nepříjemná zima (narozdíl od prostředí matčina lůna, na které bylo zvyklé).
Všechny nepříjemné a cizí podněty lépe zpracuje v těsné blízkosti matky.
Z tohoto pohledu je jakékoliv ergonomické nošení pro dítě přínosem, nikoliv stresem.
V ergonomické poloze svaly nepřepíná a nezatěžuje se páteř.
Já sice děťátko ještě nemám, ale musím souhlasit s Cappy. Myslím si, že by pro něj bylo mnohem víc stresující položit jej do chladné, neosobní postýlky, než ho mít poblíž. A i poloha je pro něj přirozenější než v postýlce.