Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, jestli mas moznost, doporucuji zkusit si nejdriv nositko na tyden jen pujcit, jestli ho prcek vubec snese, jestli tobe bude vyhovovat, prece jen je to vetsi investice. Pujcuji je napriklad v Brane k detem. Mame Manducu a spokojenost.
@janusak důležité je i to, jak nosítko sedí tobě, případně otci dítěte, jestli bude často nosit..mě Manduca třeba vůbec nesedla..zkoušla jsem tam malého dávat, když měl něco kolem 3kg, on tam byl spokoojený-aby taky ne, hlava zabořená v poprsí:-), ale mě po pár minutách začala brutálně bolet krční páteř..i když jsem měla popruhy utažené na max., pořád mi to bylo volné..ten bedrák mi neseděl na bedrech, ale vysouval se nahoru..o něco více mi vyhovovalo nosítko KIBI..takže po této osobní zkušenosti radím nejdříve pořádně vyzkoušet..
@lentilka248 píše:
@janusak důležité je i to, jak nosítko sedí tobě, případně otci dítěte, jestli bude často nosit..mě Manduca třeba vůbec nesedla..zkoušla jsem tam malého dávat, když měl něco kolem 3kg, on tam byl spokoojený-aby taky ne, hlava zabořená v poprsí:-), ale mě po pár minutách začala brutálně bolet krční páteř..i když jsem měla popruhy utažené na max., pořád mi to bylo volné..ten bedrák mi neseděl na bedrech, ale vysouval se nahoru..o něco více mi vyhovovalo nosítko KIBI..takže po této osobní zkušenosti radím nejdříve pořádně vyzkoušet..
S tim musim souhlasit. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Je fakt, ze ja jsem hodne stihla a mensi a ty popruhy bych ppotrebovala kratsi, ale prekrizenim na zadech bylo po problemu. Ovsem ty nadavky pri zapinani
Pritel je zase vysoky a tomu byla akorat. Fakt je lepsi si nositka pujcit a zkusit klidne vice znacek.
Jenze Kibi opravdu neni vhodna pro mala miminka.. uz na to i upozornuji na fb, nejdriv tak od 4m u vetsich deti.
Máme Manducu a malou, jako novorozeně, jsem v tom nosila, když jsem prala šátek, nebo jsem potřebovala jen někam z auta a tak a nechtělo se mi ji vázat. Pro mě na novozence nic moc, ale dá se. Alě mě obecně ta Manduca nesedla - padá mi z ramen, tak když nosím teď, tak musím křížem.
@janusak Manducu si určitě vyzkoušej, je drahá, a ne každému sedne. Sama jsem si jí koupila, a na syna nepoužívala, řval v ní jak tur. Používám jí až teď na holčičku. A rozhodně nejsem sama, kdo si jí koupil, aby zjistil, že jí nechce používat. ![]()
Naštěstí na ní došlo, jinak bych si jí omlátila o hlavu. ![]()
Ahoj, poradíte mi prosím s patenty? Na těle manducy jsou 3 a na novorozenecke vložce jen 2. Mám úplného novorozence připnout spíš na ty horní nebo spodní? Má asi 3,2 kg. Děkuji
@Hakunamatata Na ty spodní dva - jeden, co je jakoby na té hlavní látce manducy, a druhý, co je na té otevřené kapse. Jinak si dávej pozor, ať máš v něm prcka správně. Já nosila blbě, malá v tom furt řvala. Až pak mi lektorka přes nošení poradila, jak na to. Z videí jsem se to naučila blbě:-(
Je to trochu mimo váš dotaz, ale přesto, že je tam vložka pro novorozence, se Manduca doporučuje až od 4m. Lepší je šátek nebo nějaké šátkové nosítko. Já teda do ní syna taky nedávala, byl sice abnormálně velký, ale nebyl v ní dostatečně pevný.
@Fraisket děkuji za bleskovou odpověď. Zkusila jsem obě polohy a malá spala do 2 minut. Tak už jen aby byla ve správné poloze.
diky
Ja nevim proc manducu propaguji jako nositko pro novorozence. za me teda ani nahodou a nejaka novoroz. vlozka tomu moc nepomuze
deti mam dve a nosila jsem tak od 5mes, od 6kg cca. dřív tam to mimco proste nejak blbe sedi, je to na nej siroke, podle me mu to není moc pohodlne, i se tam blbe nandava. pak uz je manduca super. do obdobi před jsem si poridila caboo a to bylo pro miminko uplne skvele ![]()
a jinak na ty spodni druky a drzim vam palce ![]()
Pro novorozence určitě ne. Je tam sice novorozenecka vložka, ale není to nic moc. Navíc mezi 4. a 5. mesicem je dítě na vložku velké a na manduku bez vložky malé. Pro miminka, co nedrží hlavu nemá manduka dobrou oporu.
Používáme ji cca od půl roku. Na menší je lepší šátek. Dítě je v něm víc schovane a da se mu podeprit hlava. Zvládli jsme to oba a bylo to super.
Ahojky, chápu to správně že manduca neumožňuje nosit miminko v „ležící pozici“? Případně je vubec na trhu nějaké nosítko které by to umožňovalo a časem by se dalo již nosit bežně v tom polosedu? Šátek spíš nechci. Děkuju ![]()
@kolja9 píše:
Ahojky, chápu to správně že manduca neumožňuje nosit miminko v „ležící pozici“? Případně je vubec na trhu nějaké nosítko které by to umožňovalo a časem by se dalo již nosit bežně v tom polosedu? Šátek spíš nechci. Děkuju
je tzv. baby vak, např. viz. foto, já měla na zkoušku na staršího a bylo mi to děsně nepohodlné, stejně jsem ho jakoby ze spoda přidržovala, ale třeba jsem to měla blbě nastavené…vrátila jsem
@kolja9 píše:
Ahojky, chápu to správně že manduca neumožňuje nosit miminko v „ležící pozici“? Případně je vubec na trhu nějaké nosítko které by to umožňovalo a časem by se dalo již nosit bežně v tom polosedu? Šátek spíš nechci. Děkuju
Existují takové křížence mezi nostíky a šátky, třeba tohle
https://www.branakdetem.cz/…on-blend.htm