Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Cappy naprosto souhlasím, já raději ani na tenhle příspěvek nereagovala. ![]()
winyanka píše:
Cappy naprosto souhlasím, já raději ani na tenhle příspěvek nereagovala.
je to tak, jak psala Capy. - poloha navíc je podobná tí v bříšku a v mac. možné míře vnímá mámino uklidňující srdce, tkeré zná. A při vhodníém oblečení ani není problém dítko takto nakojit.
Ono to ty domorodé kmeny nebo naši předkové neměli až tak špatně vymyšléené.
Kačka má 6 týdnů a v Manduce je naprosto spokojená a hlavně - jak jí tam dám,tak do 5 minut usíná a vydrží i 4h - když vydržím já nosit ![]()
půjčila jsem si manducu před koupení v obchodě na zkoušku,abych věděla,jestlis e jí tam líbí - mám doma ještě babyvak od Pecha,ale tam vůbec nechtěla být,v manduce v pohodě
acimedaca píše:
Kačka má 6 týdnů a v Manduce je naprosto spokojená a hlavně - jak jí tam dám,tak do 5 minut usíná a vydrží i 4h - když vydržím já nosit
půjčila jsem si manducu před koupení v obchodě na zkoušku,abych věděla,jestlis e jí tam líbí - mám doma ještě babyvak od Pecha,ale tam vůbec nechtěla být,v manduce v pohodě
taky mám doma baby vak a teda i klokanku od Chicco, ael Manduca (nebo jiné ergonomické nosítko) se s tím srovnat nedá.
Chtěla bych všem diskutujícím moc poděkovat za jejich názory. Opravdu jste mi usnadnily rozhodování.
Manduca se mi líbí čím dál víc. Jen si ji ještě s malým pěkně vyzkoušíme a pokud se nám bude líbit oběma, jdeme do ní.
Ještě jednou díky.
![]()
Chtela jsem se zeptat jake obleceni povazujete za vhodne ke kojeni a mate na mysli kojeni v zapnute manduce? A jak se to dela? Maly ma 2mesice, zatim pouzivame kojeneckou vlozku.
@Markittka píše:
je to tak, jak psala Capy. - poloha navíc je podobná tí v bříšku a v mac. možné míře vnímá mámino uklidňující srdce, tkeré zná. A při vhodníém oblečení ani není problém dítko takto nakojit.
Chtela jsem se zeptat jake obleceni povazujete za vhodne ke kojeni a mate na mysli kojeni v zapnute manduce? A jak se to dela? Maly ma 2mesice, zatim pouzivame kojeneckou vlozku.
@Markittka píše:
Ahoj holky, vybírám nosítko pro naše miminko. Má necelých 6 týdnů a já mám docela dilema, jak se rozhodnout, protože nosítka nejsou zrovna levná záležitost. Je vůbec vhodné nosítko pro takovéto malé mimčo? Šátek máme, ale tím vázáním si nějak nejsem jistá, radši bych jen dala do nosítka
. Dívala jsem se, že dobře je hodnoceno i Ergo. Které z těch nosítek je pro tak malé mimčo vhodnější? A potit se v tomto počasí budeme v nosítku asi stejně jak v šátku co ![]()
@janusak ano, potit se budete ve vsem. my mame ergo nositko, a maly je v nem spokojeny. tedy v tech vedrech je to horsi, takze kdyz se v nem vzbudi, tak je potreba ho vyndat a nest chvili na rukou, jinak se zblazni… ale cena ergo nositek od manduky je dost rozdilna
Máme šátek a manducu. Nosím většinou v manduce. Ani v tom vedru to není tak hrozné. Chce to vyzkoušet ideálně osobně, které nosítko ti třeba sedne lépe.
Ergo a manduca jsou obě dobře hodnocené a dobré. Ale ergo je levnější. Případně pak manduku seženeš i bazarkovou asi v ceně erga bych tipla. 6ti týdenní do nich může určitě. Potit se budete. Někdo do nosítek rád volí funkční prádlo.
Jsou i nositka (skoro) vhodna pro mala mimca - treba bondolino, didytai nebo storchenweige. Ale i tak bych volila spis satek, protoze je univerzalni..
@janusak Mam Manducu, muzu doporucit. Da se sehnat z druhe ruky v dobrem stavu. Ale v tehle vedrech nenosim, maly (3,5 mes.) tam ted nechce byt, je cely propoceny.. ![]()