Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vysvetlil Ti, proc ta „material“slecna je jeste na svem miste?
Mě to příjde celé z jeho strany zbrklé a unáhlené (na chlapa). Že se muze zakoukat a uzit si jinde, není nic až tak neobvykleho. Chtěl ale zahodit 16-letý vztah, který jste si vybudovali a máte děcko. Citila bych se nejistě a nevěřila tomu, ze to nemuze udělat znovu.
@vodolejka protoze uz neni ve zkušební dobe a neni tak lehke cloveka vyhodit. Paradoxne zacala manzela balit az kdyz ji skoncila slusebka a ma smlouvu na neurcito. A na personalni veci dohlizi nekdo jiny a on by musel oduvodnit proc ji chce vyhodit.
@Anonymní píše:
@vodolejka protoze uz neni ve zkušební dobe a neni tak lehke cloveka vyhodit. Paradoxne zacala manzela balit az kdyz ji skoncila slusebka a ma smlouvu na neurcito. A na personalni veci dohlizi nekdo jiny a on by musel oduvodnit proc ji chce vyhodit.
Ale určitě by to nějak šlo. Důvodem může být i onen vztah na pracovišti.
@Anonymní píše:
@malay díky za názor. Na propuštění asistentky netrvam, chápu že to musí vzejít od manžela. Zarazilo me, ale když jsem se ho ptala jestli se před ní teď cítí trapně a prý vůbec. Spíš je mu trapně před dalšími lidmi, kteří te komedii přihlíželi. Občas má tendence všechno házet za hlavu a dělat že se nic nestalo a že ona za nic nemůže a je v tom nevinně. Prostě mi to občas nedává smysl, ale asi všechno moc řeším jako ženská…
Všichni se nějak vyrovnáváme s ranami, které dostáváme. Neomlouvám ho, ale na světě asi není nic křehčího, než mužské ego
A to jeho někdo právě protáhl mezi ozubenými koly. Je úplně jedno, jak se tváří navenek, bude to v něm ještě dlouho. Ale důležité je jen to, jak budete fungovat jako rodina a partneři.
No tak nic jiného než dvě možnosti nejsou:
1. jakmile dostane šanci od jiné, odejde a bude s ní..
2. poučil se a už to neudělá
nic mezi tím není, to musíš vědět ty, jaký tvůj manžel je, čeho by byl schopen, jestli by od tebe a od dítěte skutečně odešel, anebo jestli by nakonec dal přednost tobě ![]()
Každopádně já sama za sebe Ti chci říct, že pro mě by to byla strašně velká rána, nehledě na to, že každý den má na očích svojí asistentku, která má díky němu sebevědomí na 100% a ty kvůli ní a jemu na 0%..nebo takto bych to asi měla já, nemohu hodnotit, jak to cítíš ty.
Zkus si koupit nový oblečení a začni žít, ať má proč o tebe stát a bojovat hlavně proto, aby si udržel manželku a né se točil kolem cizí husy…
@vodolejka vsechno by samozřejmě slo ale co z toho na jeji místo by nastoupila dalsi, na teto pozici pracuji holky po vysoke škole. Od tehle alespoň vim co očekávat…
@snee píše:
No tak nic jiného než dvě možnosti nejsou:
1. jakmile dostane šanci od jiné, odejde a bude s ní..
2. poučil se a už to neudělá
nic mezi tím není, to musíš vědět ty, jaký tvůj manžel je, čeho by byl schopen, jestli by od tebe a od dítěte skutečně odešel, anebo jestli by nakonec dal přednost tobě![]()
Každopádně já sama za sebe Ti chci říct, že pro mě by to byla strašně velká rána, nehledě na to, že každý den má na očích svojí asistentku, která má díky němu sebevědomí na 100% a ty kvůli ní a jemu na 0%..nebo takto bych to asi měla já, nemohu hodnotit, jak to cítíš ty.
Zkus si koupit nový oblečení a začni žít, ať má proč o tebe stát a bojovat hlavně proto, aby si udržel manželku a né se točil kolem cizí husy…
Me sebevědomí bylo na nule dokud jsem se s ni nesetkala u manzela v praci. Po chvilce jsem zjistila ze mi nesaha ani po kotniky. I on u me klesl kdyz me chtel za ni vyměnit. O to vic me to mrzi, kdyby, to byla alespoň holka na urovni, kterych maji ve firme spousty, ale ty ho nebali… ![]()
@Anonymní píše:
Me sebevědomí bylo na nule dokud jsem se s ni nesetkala u manzela v praci. Po chvilce jsem zjistila ze mi nesaha ani po kotniky. I on u me klesl kdyz me chtel za ni vyměnit. O to vic me to mrzi, kdyby, to byla alespoň holka na urovni, kterych maji ve firme spousty, ale ty ho nebali…
toto byla možná první, která ho balila, třeba to ještě nezažil a tak byl úplně paf z toho, že má někdo o něj zájem (mimo tebe).
dle toho co píšeš, si stejně myslím, že i kdyby odešel, záhy by škrábal na dveře a prosil o přijetí zpět.
teď jsi na koni, potrap ho trošku, ať bojuje za to, že tě má, kup si nové oblečení, zajdi si ke kadeřnici, vyšvihni se
příště už neodejde ![]()
@Anonymní píše:
@vodolejka vsechno by samozřejmě slo ale co z toho na jeji místo by nastoupila dalsi, na teto pozici pracuji holky po vysoke škole. Od tehle alespoň vim co očekávat…
No jo, jenže nevíš, co můžeš čekat od manžela. Nejvíc by mi vadilo, že by klidně hodil vaše manželství za hlavu a šel za ní, kdyby chtěla. Ona ale couvla, proto zůstal s tebou. Tohle je hodně ponižující a vůbec se ti nedivím, že máš pocit, že si na něj zbyla. Ty jeho řeči, že neví, jestli chce s vámi zůstat, jestli mu něco neutíká… A co ty? Pokud má opravdu tenhle pocit, tak atˇjde, ale nemusí tě tím deptat. Tohle je prostě hnus.
@Anonymní píše:
Me sebevědomí bylo na nule dokud jsem se s ni nesetkala u manzela v praci. Po chvilce jsem zjistila ze mi nesaha ani po kotniky. I on u me klesl kdyz me chtel za ni vyměnit. O to vic me to mrzi, kdyby, to byla alespoň holka na urovni, kterych maji ve firme spousty, ale ty ho nebali…
Buď ráda, že to je, jak to je. Protože kdyby to byl někdo, kdo ti sahá nad kotníky a opravdu to s muži s nevyvinutou sebereflexí umí, tak bys pravděpodobně byla sama, bez sebevědomí, a navíc s hromadou otázek, co jsi 16 let dělala špatně. A ono to někdy trvá hodně dlouho, než si uvědomíš, že jsi vlastně nedělala špatně vůbec nic. Prostě se to jen stalo, jako se stávají jiné věci. Chlapi občas opouštějí rodiny ve kterých vše funguje i bez toho, že by v tom byla nějaká jiná žena. Znám takové případy ze svého okolí. A to je teprve k nepochopení. V životě nemá člověk jistého nic, s tím je třeba počítat. A když to souhrou náhod dopadne tak, že ještě je co zachraňovat, stojí za to se o to pokusit. Nemá ovšem cenu opakovat jednání, které se ukázalo jako chybné - to ale není aktuálně tvůj případ.
@malay to je ale velmi pragmaticke, studené a chladné. Ne každý takto funguje. A hlavně…tolik těch případů není, nevěřím. Že se někdo bez příčiny jen tak sebere a odejde jakože nic. Znám rozvedene, pochopitelně ano, ale takto aby se někdo vypadl bez důvodu, od dětí, od majetku, od všeho, to není v pořádku a je to velká srabárna, pokud tak někdo vydrží roky a pak jen tak bez ničeho a vysvětlení odejde. Ano, nic není jisté, ale v koutku duše s něčím takovým počítat, to by se pak muselo počítat se vším a ohledně všeho a takto skutečně přemýšlí málo kdo.
Pro zakladatelku: měla bych spíš obavu, že to v budoucnu udělá znova. A asi by to chtělo nějaké vyřiíkání. Jen tak přejít bych to nenechala.
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata jak by jste se postavili k následující situaci. Máme s manželem 20 měsíčního chlapečka a spolu jsme již 16 let. Před třemi měsíci najednou manžel změnil chování a stal se z něho arogantní člověk, kterému nebylo nic dobre a vše co jsem dělala bylo špatně. Několik týdnů tvrdil že v tom není nikdo další a že mezi námi vyprchala jiskra a vášeň a on neví jestli chce se mnou a miminkem dál zůstat. Jestli mu v životě něco neutíká. Pote vyšlo najevo, že mu hlavu popletla jeho 24 léta asistentka (rozdíl mezi nimi je 11 let), která si s ním jenom zahrávala, aby měla jiste pracovní výhody. Varovalo ho několik kolegů, že si s ním jen hraje a využívá ho, ale on neslyšel a neviděl byl úplně omotaný kolem prstu asistentky. Když ji nabídl že opustí manželku a bude s ní tak najednou couvla a řekla mu že si to všechno moc bere a že se nic neděje a ať ji s tim neotravuje. Vůbec s ním o tom nechtěla mluvit. Hlavně že s flirtováním začala ona (vím od jeho druhé asistentky). Každopádně další měsíc trvalo manzelovo rozhodování zda s námi chce zůstat jestli mu opět něco neutíká, těžko se srovnával s odmítnutím asistentky a jeho pošramocený egem..bylo to velmi náročné období, ale ustaly jsme to. I přes všechno co dělal jsem se snažila problém řešit v klidu a s porozuměním. Co mi ovšem vrtá hlavou a nedá mi spát je, že předtím manžel tvrdil že už mě nemiluje a nechce se mnou dál žít a najednou je to samé miluji tě, nechci bez tebe žít, byl jsem vul a pod. Nějak mu nemůžu pořád věřit, jelikož mi ty změny přijdou moc náhle a bez vývoje. Mám pocit že jsem mu zbyla…Slečna zůstala na svém místě a dál dělá manželovi asistentku myslíte si, že je možné že do toho spadne znovu a zase se mu dostane na kobylku?
Omlouvám se za tak dlouhý příběh, ale potřebovala jsem se vypsat z toho co mě trápí…
Prostě má doma ten servis, a nechce o něj přijít, to je celý… Tak vybleje co chceš slyšet… Zas další která má nulovou hrdost… Tohle by zkusil jednou a naposledy… Udělá to zase znova, uz jednou mu to prošlo…
@Wilík píše:
Prostě má doma ten servis, a nechce o něj přijít, to je celý… Tak vybleje co chceš slyšet… Zas další která má nulovou hrdost… Tohle by zkusil jednou a naposledy… Udělá to zase znova, uz jednou mu to prošlo…
Naprosto presne. Pod tohle se podepisu.
Jo zakladatelko, on dobre vi, co touzis slyset a ty uz jej nemas vubec cim prekvapit, tak si zvolil, ze uz to radsi doklepe s tebou nez rozvod. Jsem si jistej, ze to udela pri nejblizsi sanci znovu.
Nebo veris, ze laska vznika rychlosti blesku, tj. odkopnutim od milenky se znovu zamiloval do tebe?
Naprosto absurdni
No, chtěla bych, aby ji vyhodil. Možná se mu to s jinou stane znovu, ale tahle mi přijde obzvlášť nebezpečná… Je to poprvé, ne?
Jinak bych s ním zůstala, co už, jestli to jinak funguje.. Máte miminko. Ale nadšená bych nebyla, bylo by to pro mě velké varování, že se to může kdykoli opakovat.