Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je mi 21 a příteli 23. Máme spíš takový vztah na dálku, bydlí ode mě 80 km. Začala mi na něm vadit jedna věc. Pořád se ptá, kde jsem, co dělám a s kým jsem. Přijde vám to normální? Mně teda ne… na to jsem mu napsala, že nejsem žádnej jeho majetek a houby mu je po tom, abych se mu pořád zpovídala… i když jsme spolu ve vztahu, můžu si dělat kde chci, s kým chci co chci, nebudu omezována, žiju si svobodný život.
Tak si delej co chces, s kym chces a nenech se omezovat. ![]()
@1mila2 no jo, jenže pak mi to vyčítá, když se vidíme… fakt někteří chlapi jsou na palici…
@Anonymní píše:
@1mila2 no jo, jenže pak mi to vyčítá, když se vidíme… fakt někteří chlapi jsou na palici…
Neboj, za chvilku te kopne do zad. u a bude po problemu ![]()
No tak je potřeba mu říct, že ti to není příjemné. Stejně tak mu nedovol aby podobné žárlivé výlevy rozjížděl, když jste spolu.
@Anonymní píše:
Tak si najdi takovýho, který na palici není
No, je pravda, že si můžeš dělat co chceš, s kým chceš, kde chceš, ale druhá věc je vztah a důvěra ve vztahu a tobě evidentně přítel moc nevěří a ujišťuje sám sebe, že jsi mu věrná a neodejdeš mu s nikým jiným..je nejistý, chce slyšet, že jsi jen jeho a jen pro něj
miluje tě, ale bohužel o tom bude chtít zřejmě od tebe být neustále ujišťován. Buď to časem přejde, anebo se to bude stupňovat. Promluv si s ním o tom..uvidíš, co ti řekne. Komunikace je totiž ve vztahu to nejdůležitější!!! ![]()
Já ti nevím
mě třeba taky zajímalo kde přítel je, sice jsem mu nedělala scény.. Jasně že si můžeš delat co chceš, ale jestli mu třeba vypravis jak si venku z nějakým kamarádem, na party apod.. Tak se zas moc nedivím
zřejmě má nějaký důvod mít obavy..
Ono záleží, jak ti to podává. Jestli je to vysloveně, že žárlí a pak ti všechno vyčítá nebo jestli ho prostě zajímá jak se máš, co přes den děláš, prostě normální zájem o přítelkyni. My si třeba s přítelem vždycky říkali kam jdeme, s kým tam jdeme, pak když jsme se vrátili jsme si povídali o tom jak bylo, co nového u kamarádů. ![]()
Myslím, že chování partnera je v pořádku. Zajímá se o tebe. Prostě vztah má nějaká pravidla. Pokud spíš toužíš po svobodě, najdi si podobného, který bude trávit čas s kýmkoli kdekoli a tobě to bude fuk.
@Anonymní píše:
Je mi 21 a příteli 23. Máme spíš takový vztah na dálku, bydlí ode mě 80 km. Začala mi na něm vadit jedna věc. Pořád se ptá, kde jsem, co dělám a s kým jsem. Přijde vám to normální? Mně teda ne… na to jsem mu napsala, že nejsem žádnej jeho majetek a houby mu je po tom, abych se mu pořád zpovídala… i když jsme spolu ve vztahu, můžu si dělat kde chci, s kým chci co chci, nebudu omezována, žiju si svobodný život.
Tak nevim, myslím, že především nejsi zralá na vztah. Můj muž není můj majetek a ja nejsem jeho, ale kde je vím a on o mně taky
Moje děti mají vztahy a taky ví co ten druhý cca dělá a kde.
Tak ono opravdu záleží jak to podává. Od věci můj se mě taky ptá co dělám, když je v práci a vůbec mi to na palici nepřijde. A když mu řeknu jsem venku s kamarádkou/kamarádem zeptá se s kým a tím to hasne. Tak samo se ho ptám i já. A buď ráda, že se o tebe zajímá i když takhle. Kdyby se nezajímal příspěvek by byl asi úplně jiný. Asi má nějaký důvod proč se tak vyptává - třeba z minulého vztahu. Prober to s ním nebo s někým kdo je podle tebe na palici nebuď.
@Ou píše:
No tak je potřeba mu říct, že ti to není příjemné. Stejně tak mu nedovol aby podobné žárlivé výlevy rozjížděl, když jste spolu.
co když to není žárlivost, ale obyčejná starost?
No a co by se tě měl ptát.. Co si třeba snídala a nebo so cis koupila. Ono pokud se takto nevídáte, tak je to logické si říct, kde jsem byla, co jsem tam dělala a ským jsem tam byla ![]()
Kdyby mě přítel řekl, že mi do toho houby, tak by jsme spolu asi nebyli, nevím no..
Je jiné, kdyby ci něco zakazoval.. ale tak pokud tě nevidí, tak ho asi zajimá co děláš celý den..
@Anonymní píše:
Je mi 21 a příteli 23. Máme spíš takový vztah na dálku, bydlí ode mě 80 km. Začala mi na něm vadit jedna věc. Pořád se ptá, kde jsem, co dělám a s kým jsem. Přijde vám to normální?Mně teda ne… na to jsem mu napsala, že nejsem žádnej jeho majetek a houby mu je po tom, abych se mu pořád zpovídala… i když jsme spolu ve vztahu, můžu si dělat kde chci, s kým chci co chci, nebudu omezována, žiju si svobodný život.
Přijde mi to víc normální než ty tvoje svobodomyslné výkřiky…