Manžel a drogy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.9.19 11:31

Manžel a drogy

Ani nevim jak zacit. Máme 7 mesicniho chlapecka a manžel dost pije, snaží se neopit vylozene, ale alkohol mit musí, kde to do penez, coz asi není prekvapivé. A tak 3 nebo 4× za rok jede na drogách, vždy jde ke kamaradovi, kteryho nesnasim, vždy od neho prijde sfetovanej a dela ze me kravku, že je mu blbe, no jo po drogách jsou tezke stavy, asi…nevim. nikdy me drogy nezajimali, ale už to znam. V sobotu tam zase byl a zase mám doma živou mrtvolu. Buďto spí nebo je na mobilu, dokonce si vzal v práci volno, tchan to nevidí, jeste ho lituje, že chudacek, má toho hodne, pravdu vim jenom ja. Synovi jdou zuby, rve mi od rána, ale jeho to nezajima, pomoci mi s ním? To ho ani nenapadne, to neni vubec tata, jenom sploditel neboli dodavatel spermatu. Co delat? Ja vim, že najlepší by bylo odejit, jenze není kam a taky začínam od rijna studovat a tu skolj si chci moc udelat, takže bydlet daleko taky nejde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35718
16.9.19 11:35

A co bere? Mě už by dost vadil ten alkohol. Odejít nechceš, tak jak to chceš řešit když on to asi bere jako že se nic neděje :nevim: asi budete mladí, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
16.9.19 11:36

Ahoj… můj přítel taky fetoval. teď už pár měsíců je čistý a je to lepší. Vím jaké je to zažívat ty jejich stavy jak jen spí nebo jsou nervózní. jo každý ti tady bude radit ať odejdes, ale já taky prostě nemám kam jít. Naštěstí už je to dobrý a pomáhá mi i se synem. Jestli chceš tak mi napiš zprávu a můžeme si pokecat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
16.9.19 11:41

A to jsi se dozvedela az po porodu, ze je fetka? Do te doby byl cisty jak lilie? No jabych neohrozoval zdravi sveho decka ani svoje a pokud to okamzite neprizna a nezahaji lecbu, tak cus a finito…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24117
16.9.19 11:42
@Anonymní píše:
Ani nevim jak zacit. Máme 7 mesicniho chlapecka a manžel dost pije, snaží se neopit vylozene, ale alkohol mit musí, kde to do penez, coz asi není prekvapivé. A tak 3 nebo 4× za rok jede na drogách, vždy jde ke kamaradovi, kteryho nesnasim, vždy od neho prijde sfetovanej a dela ze me kravku, že je mu blbe, no jo po drogách jsou tezke stavy, asi…nevim. nikdy me drogy nezajimali, ale už to znam. V sobotu tam zase byl a zase mám doma živou mrtvolu. Buďto spí nebo je na mobilu, dokonce si vzal v práci volno, tchan to nevidí, jeste ho lituje, že chudacek, má toho hodne, pravdu vim jenom ja. Synovi jdou zuby, rve mi od rána, ale jeho to nezajima, pomoci mi s ním? To ho ani nenapadne, to neni vubec tata, jenom sploditel neboli dodavatel spermatu. Co delat? Ja vim, že najlepší by bylo odejit, jenze není kam a taky začínam od rijna studovat a tu skolj si chci moc udelat, takže bydlet daleko taky nejde.

já ti nevím, ale mě by už vadil alkohol. Nechtěla bych mít doma nikoho, kdo pije či fetuje. Jednoho dne se také můžeš probudit a bude vám bušit na dveře exekutor.

Takže já bych od takového člověka odešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
16.9.19 11:43

Nebul a udělej mu dobrou polívku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.19 11:49

@pikola no mladí moc ne. Jemu je nedávno 40 a ja mám 33. Rika mi, že snad nevadí kdyz si to dá párkrát do roka, nevim presne co to je, ja seč drogách vubec nevyznám, ale pak mu jde pena z pusy, 2 dny spí, nemá ani hlas jen septa, hrozne moc se poti, zreničky v ocich má rozšírené, nekdy mu i slzi, nic neudela, maximálne vynese odpadky a tehdy nepije alkohol, no co z toho kdyz je to takhle. Jen momentálne jsem na rodicaku, dalsi príjem nemám, do práce se s tak malým ditetem nedostanu, už jsem si zjistovala možná azylovy dum, ale ten je vecne plnej, navic tu musím mit trvalý pobyt a to zatim nemam a mit nemuzu.

• Citovat
  • Upravit
603
16.9.19 11:53

To vypadá na dojezd po stimulantech, u nás asi nejvíc piko,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33225
16.9.19 12:00

Jak vycházíš s tchánem? To žijete v jednom domě? Pokud s ním vycházíš dobře, tak mu to řekni. Zatím je syn ještě malý, ale za chvilku začne vnímat a fakt bych nechtěla aby moje dítě vídalo tátu sjetýho jak tašku a nebo nalitýho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
16.9.19 12:01
@Anonymní píše:
Ani nevim jak zacit. Máme 7 mesicniho chlapecka a manžel dost pije, snaží se neopit vylozene, ale alkohol mit musí, kde to do penez, coz asi není prekvapivé. A tak 3 nebo 4× za rok jede na drogách, vždy jde ke kamaradovi, kteryho nesnasim, vždy od neho prijde sfetovanej a dela ze me kravku, že je mu blbe, no jo po drogách jsou tezke stavy, asi…nevim. nikdy me drogy nezajimali, ale už to znam. V sobotu tam zase byl a zase mám doma živou mrtvolu. Buďto spí nebo je na mobilu, dokonce si vzal v práci volno, tchan to nevidí, jeste ho lituje, že chudacek, má toho hodne, pravdu vim jenom ja. Synovi jdou zuby, rve mi od rána, ale jeho to nezajima, pomoci mi s ním? To ho ani nenapadne, to neni vubec tata, jenom sploditel neboli dodavatel spermatu. Co delat? Ja vim, že najlepší by bylo odejit, jenze není kam a taky začínam od rijna studovat a tu skolj si chci moc udelat, takže bydlet daleko taky nejde.

Vzala si si alkoholik a lehkého narkomana. Nechceš asi nikomu namluvit, že před svatbou byl abstinent štítící se i marihuany, že ne? :roll: Pokud nechceš odejít, tak moc možností nemáš. Ale spíš mi přijde, že hledáš výmluvy jak situaci neřešit a přišla si si jen postěžovat… Pokud chceš, aby syn vyrůstal ve společnosti takového individua, případně si z něj bral příklad do života, tak mu k tomu tím, že zůstaneš vytvoříš ideální podmínky… :zed: Fakt nechápu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.9.19 12:06
@Anonymní píše:
@pikola no mladí moc ne. Jemu je nedávno 40 a ja mám 33. Rika mi, že snad nevadí kdyz si to dá párkrát do roka, nevim presne co to je, ja seč drogách vubec nevyznám, ale pak mu jde pena z pusy, 2 dny spí, nemá ani hlas jen septa, hrozne moc se poti, zreničky v ocich má rozšírené, nekdy mu i slzi, nic neudela, maximálne vynese odpadky a tehdy nepije alkohol, no co z toho kdyz je to takhle. Jen momentálne jsem na rodicaku, dalsi príjem nemám, do práce se s tak malým ditetem nedostanu, už jsem si zjistovala možná azylovy dum, ale ten je vecne plnej, navic tu musím mit trvalý pobyt a to zatim nemam a mit nemuzu.

Asi bych byla mrcha, jeho stavy bych zdokumentovala na videu nebo fotce a ukázala mu je ve stavu střízlivosti. Řekla bych mu, že pokud v tom hodlá pokračovat a ničit se dál, odcházím. V životě může dojít k kdejakému průšvihu i bez drog, tak proč tomu ještě jít naproti?! Mně by už dávno nepřitahoval a brala bych ho asi jako oplodnitele a snad nosiče peněz. S tímhle bych do konce života žít nechtěla. Ve 40 by měl mít rozum a drogám se vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.9.19 12:08

Pokud nejsi schopná řešit svoji situaci a odejít z velmi rizokové situace, která se bude jen horšit, je potřeba si přiznat že možná můžeš být spoluzávislá.

Kdybys chtěla odejít, tak prostě najdeš cestu. Stejně tak kdyby on skutečně chtěl být střízlivý, tak bude…

Spoluzávislost neznamená že něco bereš, ale že vlastně na nevědomé úrovni chceš trestat sebe samu tím, že jsi v patologickém partnerství a vlastně svému partnerovi usnadňuješ jeho závislost.

Zároveň tím jak spolu v tom vztahu zůstáváte a vzájemně si svoje patologie posilujete, tak rukou společnou a nerozdílnou ubližujete tomu dítěti - a čím déle v tom zůstane, tím horší to bude. A ano i takhle mrňavé - ostatně právě teď se u něj formují klíčové věci jako je attachement.

Co s tím, když na jasné řešení nemáš síly? Řešením je jasné a splněné ultimátum - buď se budeš léčit a nebo prostě jdu pryč. Jeho argument že přestane sám má smysl zkusit jednou, ale téměř jistě to prostě nezvládne.

Potřebuje primárně dobrou psychiatrickou diagnostiku a zamedikova to, co se snaží přechlastat a přefetovat + psychoterapii.

Zajdi do nejbližšího adiktologického centra a domluvit si poradenství, či spíše terapii pro rodinné příslušníky závislého a nebo pokud někde v tvém okolí jsou al-anon a nebo CA, tak začít chodit tam.

Konkrétně asi hledej K-centrum (kontaktní centrum), tam tě nasměrují.

Ne - nezvládneš to sama a ne, nezměníš ho svou láskou a ne, pokud nebudeš dělat nic, tak se to bude jen zhoršovat - zejména pokud začneš studovat a tím víc budeš potřebovat jeho pomoc, kterou on není v tuhle chvíli schopen zastat. A čím dříve si to přiznáš, tím méně ublížíš svému synovi.

http://www.codependentanonymous.cz/Kapitola1.pdf
http://codependentanonymous.cz/beta/
http://alanon.cz/
https://www.drogy-info.cz/mapa-pomoci/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
16.9.19 12:14
@Anonymní píše:

Natoč ho na mobil a pak mu to pusť. Možná má ještě trochu sebereflexe a zděsí se. A budeš mít i materiál pro další řešení v případě rozchodu. Jestli sám nebude chtít nic neuděláš. Jeho rodiče by to měli vědět.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
16.9.19 12:15

@Russet
Předběhla jsi mě. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
53518
16.9.19 12:17
@Uslava píše:
@Russet
Předběhla jsi mě. :mavam:

No, hrdinka :mrgreen: Zakladatelce vůbec nezávidím. Ale tohle mě napadlo. Prostě mu to ukázat. Nastavit zrcadlo. On si myslí, že je to v pohodě. Jako většina závisláků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí