Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak se pozná báječný otec, ktery je přes tyden pracovně pryč, o víkendu v hospodě, byly casy, kdy tam byl vic nez doma, jak sama pises? ![]()
Příčin muze byt mnoho, pres alkoholismus až po to, ze ho rodinný zivot zas az tak nenaplnuje a byt pryc cely tyden mu vlastne vyhovuje.
Podle me si ho idealizujes, dobrý manžel a báječný otec je spis Tvým přáním. Příčina, proc se Ti nechce do rozvodu, muze byt někde jinde, např. snizeni zivotni urovne, nemožnost jineho bydlení.
@Anonymní píše:
Jdu se vypovídat a třeba se tu najde dobrá duše co bude vědět co s tím. Manžel jezdí, takže je přes tyden pryč pak přijede na víkend. A když už přijede má v tašce pivo. Vypije to co si přiveze a ještě jede do obchodu pro další. Když se mu zadaří dá jich klidně 15.Mě to vadí, on to ví. Už byli časy kdy byl v hospodě víc jak doma. Nevím už jak na něj. Před měsícem, že jde na dvě. Nepřišel domů vubec.Bylo doma zle. Slíbil, že toho nechá, že se bude snažit. Ale další tyden už si to pivo přitahl zase když přijel. No a včera šel do hospody, že grilují ryby, že mi jednu donese. Dohodli jsme se v klidu, že bude doma v 10.řekla jsem, že mu to nepřikazuju, ale pro klidny vikend by to mohl dodržet. No a ejhle přišel až teď v 7 ráno. Manžela miluju. Máme male dítě a je baječny otec. Rozvadět se určitě nechci, protože bez boje bych to jen tak nevzadala.ale už opravdu nevím jak na něj. Křikem to u nás nejde, domluvou očividně taky ne.Tak už opravdu nevím.
Oni toho chlapi naslibujou, jen aby meli doma klid, ale vazne to mysli malokdy. Respektive ve chvili, kdy to vypousti z ust, tomu i veri, ale pak si najdou zpusob, jak si zduvodnit, proc to porusit (viz to, ze jde do hospody pro rybu).
U nas mame souseda, egoista, porad nalozeny v lihu a trave. Kdyz se mu narodilo druhy dite, tak srdceryvne vypravel, jak s tim skonci. Ubehly ani ne dva tydny a vse bylo ve starych kolejich.
Zakladatelko, kdy je s ditetem, ze vis ze je milujici otec? Vis, jaky vzorce chovani si dite od otce alkoholika asi vezme a bude povazovat za normalni?
Byt tebou, tak setrim tajne bokem, nejakou dobu to jeste preziju (nez nasetris),stejne neni porad doma a pak odejdu. Ale tak bych to udelala ja, ty sama musis vedet, co chces.
@Jana206 Pri cteni prispevku me napadla stejna myslenka. Jaky dobry otec, kdyz je pres tyden pryc a o vikendu vic v hospode nez doma?
V hospodě je tak jednou za měsíc, ale to přijde až k ránu. Pije spíše doma. když není připitej tak se dceři věnuje. No on se ji věnuje i když je připitej, ale to už ho já moc nenechám, nechci aby ho dcera takhle viděla. ale než se dostane do toho stavu, tak se dceři opravdu věnuje. A opravdu nechci odejít jen kvuli penězům, nebo že nemám kam jít. Máme kam jít a penize taky nejsou problém.
@Jana206 píše:
Jak se pozná báječný otec, ktery je přes tyden pracovně pryč, o víkendu v hospodě, byly casy, kdy tam byl vic nez doma, jak sama pises?
Přesně tohle mě napadlo taky
a ještě k tomu věčně ožralý?
@Jana206 píše:
Jak se pozná báječný otec, ktery je přes tyden pracovně pryč, o víkendu v hospodě, byly casy, kdy tam byl vic nez doma, jak sama pises?![]()
Příčin muze byt mnoho, pres alkoholismus až po to, ze ho rodinný zivot zas az tak nenaplnuje a byt pryc cely tyden mu vlastne vyhovuje.
Podle me si ho idealizujes, dobrý manžel a báječný otec je spis Tvým přáním. Příčina, proc se Ti nechce do rozvodu, muze byt někde jinde, např. snizeni zivotni urovne, nemožnost jineho bydlení.
Presne! Do puntiku souhlasim…
Prvni, co me napadlo bylo, ze tohle z meho pohledu fakt neni bajecny otec ![]()
Zakladatelko, co ten bajecny otec bude delat ted? Predpokladam, ze pujde chrapat. Takze cely tyden je pryc, dite nevidi. Ma na nej dva dny z nichz jeden nebo minimalne pulku z nej prospi…fakt ti pripada bajecny?
To je tezky soudit, ale pokud se s nim nechces rozvest, tak je jedina moznost se situací smířit a nebrat si to, nebo se s ním dohodnout, pokud pije fakt často, jestli by s tím nechtel neco delat, a vyhledat odborníka.
Ale ot uz zavání alkoholismem.
No musis mit opravdu velkou trpelivost.
A docela te obdivuju, ze to vydrzis.
Tejden pryc a pak jeste ani moc nepomaha…Nebo s detma na cas jet k mamce, nebo tak, aby zažil jake to je byt bez vás, treba by mu neco doklaplo.
Nezměníš to nijak, je to alkoholik ( zdá se, že když nepije přes týden, tak není, no ale je, máme to v blízké rodině) nemáš žádnou možnost, jak to ovlivnit nebo změnit. Musel by chtít sám a on sám nechce a ani asi chtít nebude. Takže jedinou možnost, kterou máš, je to tolerovat a smířit se s tím. A prudit, protože když se s tím smíříš a nebudeš prudit, bude to ještě stupňovat.
Jinak mě pobavil dobrý otec, přes týden pryč, o víkendu napitý…
Ahoj, je to alkoholik, mela by ses zamyslet nad tim, jestli chces, aby takhle dcera vyrustala, zrejme se to bude stupnovat, ale chapu, ze ho mas rada a je to tezke rozhodovani, ale myslim si, ze se asi nepolepsi, jak uz v tomhle takhle lita,15piv je sakra dost, nereknu 2-3…drzim palce
Osobne bych se jestd bala, ze pije i pres tyden. A nasledky nehody v opilosti u profesionalniho ridice si jiste umis predstavit sama. Nejen pro nej, ale i pro tebe jako jeho manzelku.
Můj muž má taky rád pivo, asi jako většina chlapů. Ale že by doma popíjel pivo až do stavu, že je nacamranej??? Ano, z hospody někdy přijde a vidím na něm, že je cinklej, ale taky už mu není 20 a záleží jak moc je unavenej. Moc toho už nevydrží.
Tvůj manžel je alkoholik a myslím, že to sama víš, ale je těžké si to přiznat. Když s ním chceš být, co s tím fakt nevím, domluvy ale obvykle nepomůžou. Drž se!
@Anonymní píše:
Jdu se vypovídat a třeba se tu najde dobrá duše co bude vědět co s tím. Manžel jezdí, takže je přes tyden pryč pak přijede na víkend. A když už přijede má v tašce pivo. Vypije to co si přiveze a ještě jede do obchodu pro další. Když se mu zadaří dá jich klidně 15.Mě to vadí, on to ví. Už byli časy kdy byl v hospodě víc jak doma. Nevím už jak na něj. Před měsícem, že jde na dvě. Nepřišel domů vubec.Bylo doma zle. Slíbil, že toho nechá, že se bude snažit. Ale další tyden už si to pivo přitahl zase když přijel. No a včera šel do hospody, že grilují ryby, že mi jednu donese. Dohodli jsme se v klidu, že bude doma v 10.řekla jsem, že mu to nepřikazuju, ale pro klidny vikend by to mohl dodržet. No a ejhle přišel až teď v 7 ráno. Manžela miluju. Máme male dítě a je baječny otec. Rozvadět se určitě nechci, protože bez boje bych to jen tak nevzadala.ale už opravdu nevím jak na něj. Křikem to u nás nejde, domluvou očividně taky ne.Tak už opravdu nevím.
Zakladatelko já ti rozumím…
Manžel je taky báječný otec - a tím myslím opravdu báječný a skutečně to tak je.
Nicméně občas prostě ten alkohol. Není to tak časté jako u tebe, ale zkrátka vím o čem mluvíš. Co ty? Ty si občas pivo dáš? U mě je problém, že já ne. Já prostě alkohol nepiju, takže mi třeba i málo připadá jako moc.
Hele začala bych asi tím, že manželovi taky někdy frkni dítě a přijď domu v sedm ráno - opilá samozřejmě
. Začni se taky courat, ideálně začni pít. To jsou rady co?
Příšerný ![]()
Ale u nás to pomohlo. Kdyš on šel do hospody, napsala jsem si do kalendáře poznámku a chtěla jsem vyvážit vycházky - to znamená, že když ty, tak i já. Velmi brzy pochopil…
Navíc - když si muj manžel dá alkohol, jaksi má pak problémy z erekcí. Takže vždycky když byl podnapilej, jakože jsem chtěla sex. Nešlo pochopitelně. Druhý den chtěl pak svou chybu napravit, ale to já už měla hodně práce, už se mi nechtělo, moc zařizování, nevhodná situace, čas a prostor… no dospělo to k tomu, že jsem spolu nespali dva měsíce a on si začal stěžovat. Tak jsem na něj vybalila at si uvědomí kolik bylo příležitostí, jenom byl prostě pokaždé nalitej. Jeho blbost. To mu asi dost secvaklo v tu chvíli.
Dana
Souhlasím, nejsem z ta, která se hrotí ze 2-3 piv, i když i to některé mají za alkoholika, ale tohle mi přijde už moc a hlavně to, že nedodržuje sliby… netrápí ho něco? Já to zažila jednou, nakonec to bylo stresem a přepracováním, které si nechtěl připustit, najednou taky začal flámovat a víc pít… nebyli jsme manželé a neměli děti, takže bylo jednodušší říct, že končím, na základě toho si uvědomil, co dělal a přestal, ale nemůžu říct, že to bude fungovat vždycky…
Má rada je sbalit se a odejít, i kdyby jen na chvíli, ale aby on si myslel, že ho opouštíš, jestli se chytne za nos… s tím rizikem, že pokud nechytne, tak já osobně bych to asi nezvládala.. pokud ho nechceš opustit, tak se s tím asi budeš muset smířit, pokud už teď domluvy nezabírají, pokud neuvidí razantnější řešení, že to myslíš vážně, tak asi nic měnit nebude ![]()