Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasím, nejsem z ta, která se hrotí ze 2-3 piv, i když i to některé mají za alkoholika, ale tohle mi přijde už moc a hlavně to, že nedodržuje sliby… netrápí ho něco? Já to zažila jednou, nakonec to bylo stresem a přepracováním, které si nechtěl připustit, najednou taky začal flámovat a víc pít… nebyli jsme manželé a neměli děti, takže bylo jednodušší říct, že končím, na základě toho si uvědomil, co dělal a přestal, ale nemůžu říct, že to bude fungovat vždycky…
Má rada je sbalit se a odejít, i kdyby jen na chvíli, ale aby on si myslel, že ho opouštíš, jestli se chytne za nos… s tím rizikem, že pokud nechytne, tak já osobně bych to asi nezvládala.. pokud ho nechceš opustit, tak se s tím asi budeš muset smířit, pokud už teď domluvy nezabírají, pokud neuvidí razantnější řešení, že to myslíš vážně, tak asi nic měnit nebude ![]()
Jako bych to psala já před 10 lety. Ex jezdil kamiónem. Víkend prolezel s pivem v ruce. Vydržela jsem to 7 let. Už nikdy víc. Mám opravdu odpor k těmto lemtacum piva. A jak už zde někdo psal…jak se pozná v tomto případě báječný otec? Co je báječného na tom, že svůj volný čas o víkendu tráví v putice a mnohdy nedorazi ani domů. Jak se tedy projeví péče a láska k rodině? Počtem vypitych piv?
Příspěvek upraven 17.07.16 v 09:02
@prokopa píše:
Mám jedinou radu, hlavně si nepořizujte další dítě.
Stačí, že v tom bude vyrůstat jedno dítě.
Taky me napadlo, jestli neni nespokojeny v zivote a tim to resi…treba by mu vice vyhovovalo zamestnani, kdy neni porad na cestach, to musi byt dost stres.co treba pracovat nekde ve fabrice, treba na smeny, ale byt kazdy den doma…jinak Dany rada zni docela dobre…kdyz muj tata za mlada taky vic pil, nez bylo zdravo, tam mu moje mama rekla, kdyz ty chlastas, tak ja se budu kurvit a ono to zabralo ![]()
Tohle bych nedala…kdy jezdíte treba na výlet nebo podnikate neco jiného společně…nezlob se, ale idealizujes si ho…
Jo, je alkoholik.
Sám nepřestane, ale v této společnosti vůbec nedojde k tomu, že by si to přiznal. sama máš posunuté vnímání. Pět by bylo ještě ok?
A dobrý otec? Tím myslíš člověka, který když je doma, tak jen nasává? Že děláš vola ze sebe je tvoje věc, ale tady ti na to nikdo neskočí.
@janfra Můj manžel, tedy já taky ne, pivo nepije, prostě mu nechutná. A musím říct, že je v kolektivu těžce za exota, jediný v okolí svého druhu.
@janfra @terinka4444 taky mi přijde, že mám doma nějaký vzácný exemplář nebo co
pivo si sice dá, ale maximálně občas k nedělnímu obědu a to ho máme ještě napůl
a opravdu jsem velice ráda, že mám doma chlapa, který nechodí do hospody.
@terinka4444
To máš kliku, můj manžel zase nejde nikam do hospody ani do restaurace když by si musel dát nealko.
Prostě nejde…
„Přece nebudu v hospodě pít nelako?! To radši nikam nejdu.“
Do háje proč by nemohl? ![]()
Nesnášim to… Kvůli jednomu, dvěma pivům jsme bez randete třeba.
![]()
@janfra píše:
Mě by zajímalo, proč ti chlapi to pivo pijí? Nesnáším chlapa, který chodí do hospody, hulí a pije pivo. Fuj, ještě že můj nepije, mně to smrdí. Řekla bych mu, buď pivo, nebo já.
No hele, já mám pivo třeba fakt ráda a chodím do hospody na pivo. S kamarádkama, dám si klidně i 3-4 kousky. No a? Každému chutná něco jiného. Mě smrdí červené víno a jakákoliv kořalka.
@FreeLady12 píše:
@terinka4444
To máš kliku, můj manžel zase nejde nikam do hospody ani do restaurace když by si musel dát nealko.
Prostě nejde…
„Přece nebudu v hospodě pít nelako?! To radši nikam nejdu.“
Do háje proč by nemohl?Nesnášim to… Kvůli jednomu, dvěma pivům jsme bez randete třeba.
![]()
Naprosto chápu, taky si nerada dávám nealko, protože jsou to buď sladké „srajdy“ plné cukru, 2 dcl dražší než půllitr pivka, nebo je to rádoby domácí limonáda, jejíž hodnota je nula nula nic a prodává se za 50 korun, popř. je třeba platit za vodu, což odmítám, když mi doma teče proudem z kohoutku. Ano, mám osvědčené podniky, kde si zajdu na fakt dobrou kvalitní domácí limču s ovocem a kafe, ale jak to vypiju, dám si vínko nebo pivko:))). Neříkám, že bych kvůli tomu, že nemůžu pít alko, nešla na rande, ale naprosto chápu Tvého muže:-).
Jak jsem psala, odmítám platit za vodu nehorázné peníze a když nabízí vodu z kohoutku zdarma, asi by zase nebylo fér dát si zdarma vodu a jít pryč, ne? Jo, když si třeba dám jídlo, tak ano, dám si vodu zdarma k tomu, když mi dají. Nebo když sedíme déle večer a pijeme víno, většinou k tomu dávají i vodu, ale abych šla do hospody jen na vodu, to fakt ne:-). Proč??? Se můžu s dotyčným setkat jinde a vzít si vodu sebou v lahvi:-)
Zakladatelko já ti rozumím…
Manžel je taky báječný otec - a tím myslím opravdu báječný a skutečně to tak je.
Nicméně občas prostě ten alkohol. Není to tak časté jako u tebe, ale zkrátka vím o čem mluvíš. Co ty? Ty si občas pivo dáš? U mě je problém, že já ne. Já prostě alkohol nepiju, takže mi třeba i málo připadá jako moc.
Hele začala bych asi tím, že manželovi taky někdy frkni dítě a přijď domu v sedm ráno - opilá samozřejmě
. Začni se taky courat, ideálně začni pít. To jsou rady co?
Příšerný ![]()
Ale u nás to pomohlo. Kdyš on šel do hospody, napsala jsem si do kalendáře poznámku a chtěla jsem vyvážit vycházky - to znamená, že když ty, tak i já. Velmi brzy pochopil…
Navíc - když si muj manžel dá alkohol, jaksi má pak problémy z erekcí. Takže vždycky když byl podnapilej, jakože jsem chtěla sex. Nešlo pochopitelně. Druhý den chtěl pak svou chybu napravit, ale to já už měla hodně práce, už se mi nechtělo, moc zařizování, nevhodná situace, čas a prostor… no dospělo to k tomu, že jsem spolu nespali dva měsíce a on si začal stěžovat. Tak jsem na něj vybalila at si uvědomí kolik bylo příležitostí, jenom byl prostě pokaždé nalitej. Jeho blbost. To mu asi dost secvaklo v tu chvíli.
Dana
@janfra píše:
@Fazulina No tak si dej vodu ne? Já taky slazené limonády nepiju, ale ani pivo ne. Smrdí mi to a ještě se po něm tloustne.
jo jo, mně taky, já jsme abstinent, tedy ale na oslavách a sešlostech žádaná, protože pak bez keců dělám řidiče
Jsme fakt ráda, že pivo doma nepraktikujeme.
Zakladatelko já ti rozumím…
Manžel je taky báječný otec - a tím myslím opravdu báječný a skutečně to tak je.
Nicméně občas prostě ten alkohol. Není to tak časté jako u tebe, ale zkrátka vím o čem mluvíš. Co ty? Ty si občas pivo dáš? U mě je problém, že já ne. Já prostě alkohol nepiju, takže mi třeba i málo připadá jako moc.
Hele začala bych asi tím, že manželovi taky někdy frkni dítě a přijď domu v sedm ráno - opilá samozřejmě
. Začni se taky courat, ideálně začni pít. To jsou rady co?
Příšerný 
Ale u nás to pomohlo. Kdyš on šel do hospody, napsala jsem si do kalendáře poznámku a chtěla jsem vyvážit vycházky - to znamená, že když ty, tak i já. Velmi brzy pochopil…
Navíc - když si muj manžel dá alkohol, jaksi má pak problémy z erekcí. Takže vždycky když byl podnapilej, jakože jsem chtěla sex. Nešlo pochopitelně. Druhý den chtěl pak svou chybu napravit, ale to já už měla hodně práce, už se mi nechtělo, moc zařizování, nevhodná situace, čas a prostor… no dospělo to k tomu, že jsem spolu nespali dva měsíce a on si začal stěžovat. Tak jsem na něj vybalila at si uvědomí kolik bylo příležitostí, jenom byl prostě pokaždé nalitej. Jeho blbost. To mu asi dost secvaklo v tu chvíli.
Dana