Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Súhlasím, že to tak môže byť. Podľa mňa keď v tom nie sú žiadne city, tak je to v pohode. U mňa bol problém v tom, že som do toho išla ani tak nie kvôli príťažlivosti, ale preto, že som mala pocit veľkého súznenia. To je jasná cesta do pekiel
tak to už nebylo jen prosté využití možností volného vztahu, ale od začátku regulérní nevěra.
Jinak..na děti máš ještě chvilku čas. Pokud už teď ti na manželovi zásadní věci vadí, tak s dítětem to lepší nebude. Pak se třeba rozejdete a budeš s dítkem sama, anebo spíš budeš muset být stále v blízkosti jeho otce, může chtít střídavou péči (pokud už teď o dítě stojí) a budeš s ním spojená nadosmrti.
@Bábrdl Musí to tak mít (cítit) oba, jinak je to průšvih, to je jasný.
@fenny píše:
@Bábrdl Musí to tak mít (cítit) oba, jinak je to průšvih, to je jasný.
Já mám právě tu zkušenost, že ‚volny vvztah‘ obvykle navrhuje ten, kdo už není ve vztahu citove zainteresovaný. Pripadne, když už jsou ochladli oba, ale z nějakého důvodu nechteji přímo rozchod.
@andelka83 píše:
tak to už nebylo jen prosté využití možností volného vztahu, ale od začátku regulérní nevěra.
Jinak..na děti máš ještě chvilku čas. Pokud už teď ti na manželovi zásadní věci vadí, tak s dítětem to lepší nebude. Pak se třeba rozejdete a budeš s dítkem sama, anebo spíš budeš muset být stále v blízkosti jeho otce, může chtít střídavou péči (pokud už teď o dítě stojí) a budeš s ním spojená nadosmrti.
Ja sa tým voľným vzťahom nijako zvlášť neobhajujem, tiež to chápem ako neveru.
Zase problém je, že nikdo nie je dokonalý, tieto veci mi síce na manželovi vadia, ale nikdy som ho nebrala ako zlého muža a viem, že keď mu niečo poviem, snaží sa. Tie negatíva samozrejme vidím čiernejšie, pretože som zamilovaná inde. Ale zaujímalo ma, či to trebárs niekto mal podobne, že mu u chlapa chýbala taká nejaká väčšia prieraznosť a či si na to proste zvykol. Či sa dá z toho pocitu, že manžela ťaháte hlavne vy nejako vybrusliť a či je to vôbec problém a nevnímam to zbytočne sterotypne.
@Bábrdl píše:
Já mám právě tu zkušenost, že ‚volny vvztah‘ obvykle navrhuje ten, kdo už není ve vztahu citove zainteresovaný. Pripadne, když už jsou ochladli oba, ale z nějakého důvodu nechteji přímo rozchod.
Tak já měla na mysli vztah, který je takto nastavený už od samého začátku.
Očividně jste s manželem každý někde jinde, věci a názory, které by vás měly spojovat, vás spíš rozdělují. Připadá mi, že ti „nedorostl“. Za mě - manžel ne, milenec možná. Hlavně nikam nespěchat. Kéž bych si to co ty uvědomila daleko dřív ![]()
Jsi mladá, bezdětná, zamilovala ses, řekla bych ti běž za tím novým. Škoda jen, že sis manžela před půl rokem vzala (evidentně ne z lásky).
Holt ten rozchod teď budeš mít komplikovanější.
@Anonymní píše:
Ja sa tým voľným vzťahom nijako zvlášť neobhajujem, tiež to chápem ako neveru.
Zase problém je, že nikdo nie je dokonalý, tieto veci mi síce na manželovi vadia, ale nikdy som ho nebrala ako zlého muža a viem, že keď mu niečo poviem, snaží sa. Tie negatíva samozrejme vidím čiernejšie, pretože som zamilovaná inde. Ale zaujímalo ma, či to trebárs niekto mal podobne, že mu u chlapa chýbala taká nejaká väčšia prieraznosť a či si na to proste zvykol. Či sa dá z toho pocitu, že manžela ťaháte hlavne vy nejako vybrusliť a či je to vôbec problém a nevnímam to zbytočne sterotypne.
jo, měla jsem to tak taky. Nešlo vyloženě o to samé co u vás, ale zas já potřebuju chlapa partnera, aby na něj byl spoleh, bohužel tohle jsem neměla, časem jsem pochopila že co si sama neudělám, nezajistím, neurguju, to nemám. Takže jsem musela mít přehled úplně o všem, pořád připomínat..a ani po letech jsem se s tím nesmířila, a nevzala automaticky všechno na sebe (navíc celý vztah začal haprovat, takže jsem pak už neměla sílu ani na udržování citového vztahu, ani na obstarávání všeho kolem, jako bych si prostě řekla „k čemu toho chlapa vlastně mám?“). Teď už spolu nejsme, já se života a zařizování nebojím a jak se s životem popere on je mi jedno už, je to jeho boj, mě už to trápit nemusí. Mám přítele který se umí postarat sám o sebe, nic není problém vyřídit, udělat, takže jsem šťastná. Ale taky jsem musela nabýt zkušeností, aby mi došlo že takto opravdu žít nemůžu.
@káťa píše:
Jsi mladá, bezdětná, zamilovala ses, řekla bych ti běž za tím novým. Škoda jen, že sis manžela před půl rokem vzala (evidentně ne z lásky).Holt ten rozchod teď budeš mít komplikovanější.
Z lásky to bolo, do manžela som bola na začiatku zamilovaná strašne, dodnes ho myslím svojim spôsobom ľúbim. Ešte pred mesiacom sa pol sme si hrkútali ako holubičky a tešili sa na dieťatko
preto sa pýtam, či mi iba hormóny nezastreli pol mozgu…Ale posledného polroka narastala moja nespokojnosť s tým, ako veľmi sa spolieha na svojich rodičov (je treba doma dačo opraviť, zavolajme otca, matka navrhne cez víkend že pôjdeme na vodu tak okamžite súhlasí a diví sa, že ja sa hnevám) a takisto som začala byť veľmi unavená z riešenia jeho problémov. Čo som tu nespomenula a je to dosť zásadná informácia, je, že trpí chronickou nespavosťou a v podstate polovicu týždňa je nepoužiteľný, keď prídeme večer domov z práce. Nie je to jeho vina, ale takisto ma strašne vyčerpáva, že sa už zhovárame ako dôchodcovia, či sa vyspal a že sa nikam nedostaneme, lebo je stále unavený. Obrovský problém bol tiež v sexe, mal problém s orgazmom, ktorý sme dodnes vyriešili tak na 50%. V oboch prípadoch ale mám pocit, že riešenie hľadám hlavne ja, jemu sa do toho nechce. Aby som mu nekrivdila, tak u sexu išiel na operáciu, ktorá mu pomohla a vôbec sa mu do nej nechcelo a so spánkom sa snaží pravidelne športovať - kým ma nespoznal, tak strašná strava a žiadny šport. Bola som to však ja, kto trávil hodiny na internete preliezaním rôznych článkov a nakoniec sme jeden z tých problémov „vyriešili“ hlavne mojou snahou. Čo ho nebaví, tak skrátka veľmi riešiť nechce, má pocit, že tvorba je dôležitejšia. Napríklad financie ešte stále konzultuje so svojou matkou, čo je pre mňa úplne na porazenie. Pokiaľ nie s ňou, tak sa pýta mňa. Ale viem, že keby som na niečo naliehala, tak to bude riešiť, zase mám ho za dosť spoľahlivého.
Paradoxne si myslím, že s jeho bývalkou mal ten istý problém, takisto to bolo cieľavedomé dievča, ktoré momentálne robí v zahraničí.
@Takyjednasama píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
Je to pravda, vždyť to i sama autorka píše, jsou nestálé, neví, co chtějí, jen vysát čr. Docela jsem to zažil, mají zůstat v sr a nebudou řešit takové obtíže.
@Takyjednasama - to je moje řeč. Nejprve zakladatelko vyspěj, potom se rozmysli co chceš a pak si najdi chlapa do života.
Ženská je stejná jako chlap když je příležitost zahne, nejčastěji na pracovišti i ten nové má spoustu chyb a po svatbě by jsi je taky našla. Nic mu neříkej a život jde dál.