Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
PROSIM, pro klid tvuj a tvych deti - sbal veci sve i male a odjed za rodinou. Vlak nestoji tolik, 400 km, to as 3 hodiny cesty a bud v klidu a beze strachu. Mas chlapa deb.ila, promin, ale je to tak.
Taky bych jela. Treba si chlap uvedomi, ze chyba je na jeho strane.
A ty se opatruj, zadny stres, vzdyt cekas miminka
To je teda hnus… takové chování, být tebou se sbalím a peláším pryč… on si myslí, že tě má jistou díky dětem a tomu, že si třeba myslí, že nemáš kam jít, vyveď ho z omylu…
Nevím, co ti poradit, je to těžký, musíš vědět sama, chtělo by ho to vytrestat, ale když odejdeš, bude chlastat o to víc, takže mu to možná bude i vyhovovat, vím, co dělá chlast… ![]()
A tchanovci? Podrzia Ta, alebo stoja na strane priatela? Ak su s priatelom, neostava Ti ine len odist, ten tlak sa bude len zvysovat, a uz aj tu na emimine bola diskusia nieco ako vyhodil ma s miminom v perinke.
Odjela bych za rodinou. Nemá cenu ti psát, že sis vybrala alkoholika blba a že takový musel být už před tím, než jsi otěhotněla. Teď už je to fuk. S tímhle chceš žít a vychovávat děti? Obracíš každou korunu a dotuješ chlast a cigarety? To je smutný. Nemáš moc na vybranou. Buď s tím žij, buď hodná, aby tě nevyhodil na ulici nebo se seber a běž od něj.
Vy nemáte prachy, on hulí a chlastá, jste tak zodpovědní, že jste jen druh a družka, tudíž nemáš na nic nárok… paráda. Kufr? K čemu? Jsi normální? Budeš mít za chvilku 3 děti a chceš odejít s kufrem?
Zavolala bych rodičům a zeptala se, jestli vůbec u nich můžu s tolika dětmi být - netuším, jak velké mají bydlení.
Pokud by souhlasili, tak bych se s někým dohodla na odvezení nábytku - komplet celý pokojíček, nějaké spotřebiče z bytu, všechno oblečení tvoje i dětí, výbavičku. Doklady, fotky, videa…a klidně bych si vzala i peřiny… uvědom si, že ty nebudeš mít na nic peníze a než se dostaneš k alimentům, budou děti chodit. A až milostpán dorazí, tak nastol tichou domácnost s tím, že ok, odcházíš, ale jestli si myslí, že jsi tak pitomá, abys odešla se 3 dětmi jen s jedním kufrem, tak to spadnul na hlavu on! Že se stěhuješ, ale v týdnu a bereš si s sebou nějaké věci. Pak se seber a jdi spát k malé. Pokud by ti vyhrožoval, buď v klidu a s mobilem v ruce mu řekni, že jestli chce pokračovat, voláš policii.
Příspěvek upraven 06.12.14 v 11:17
Jestli muzes, jed na vikend za kamaradkou, precejen je to bliz, nez k vasim, s tema bych se domluvila, jestli pro tebe muzou prijet a pomoct te prestehovat, pokud se chlap pres vikend nezklidni. Ale kdyz se chova jako hulvat, tak bych spis pocitala s tim, ze pujdu od nej pryc. Co na to rikaji tchanovci, jak se chova?
Zavolej rodine, jestli muzes prijet, od kamaradky si kdyztak pujc na jizdenku. Predpokladam, ze mel jeste hladinku v krvi, kdyz prisel v noci a tohle se odehralo rano. A pokud byste spolu meli zustat, zavedte si mesicni kapesne, at mu ty penize takto neustedrujes po kouskach, to je na chlapske ego taky zahul, v podstate vytahnul to jedine, co ma, tj. ze je ve vlastnim, kdyz ty drzis kasu.
Paneboze jak muzes byt takhle hloupa? Zijes s hulvatem a ochlastou, pocitas drobne a v teto situaci si poridis dalsi dve deti?
Premyslela jsi vubec nekdy do jakeho prostredi deti privedes?
Radíte jí odejít, ale je těhotná, ten stres jí taky může ublížit, taky záleží, jak moc ho miluješ nebo ne.. ![]()
Odešla bych a to tak, že hned. čert vem blbýho mikuláše. S takovým de. bilem bych fakt nežila, natož se třema dětma.
Souhlasím s @ynax, co se týče věcí, které bycxh vzala, jen bych asi věci odstěhovala až on bude v práci, nechtěla bych riskovat další takovou scénu, aabys nakonec nějakou nechytla nebo z toho všeho nezačala rodit.
A jak se chovají tchánovci?
chlapi, chlapi, chlapi… ach jo, to ucítíš sama, co máš udělat, hádka ne hádka, jaký mate vztah víš jen ty.
Dobrý den. Prosím o zachování anonymu. Žiju s přítelem a naším dítkem(4) ve dvojdomku. Hned vedle žijou jeho rodiče. Dům patří jeho rodičům. Tak na úvod píšu jak to je. K věci. Dnes jsem se dost hnusňe pohádala s chlapem. Možná to bude zdlouhavé, ale chci to popsat uplně do detailu. Já jsem na mateřské, a čekáme v lednu další dvě děti. Chlap chodí do práce. Tak normálka. Jenže začal poslední dobou holdovat chlastu. Vesměs když mají odpolední. Né že chlastá pořád. Jen v pátek v práci s chlama. Když přijde domů tak tahám s batohu láhve od piva, od rumu. Dostává v práci stravenky.(1200)kč. Už dva měsíce mi žádnou nedal. Máme to rozpočítané tak, že on dostne stravenky. O týden o dva dostanu mateřskou a následuje jeho plat. Jenže budou vánoce děti na cestě tak bohužel peníze nejsou bezedné. TAk škudlím jak se dá. Moje matka mi poslala balík pro miminka a i peníze 1500kč. V čtvrtek jsem mu dala 200kč že v sobotu jede na soutěž. V pátek musel jet na depozit podlásit auto. A to měl 200kč na odhlášení. Tak měl dohromady 400kč ještě v pátek ráno jsem mu dala 50kč a to mi říká kup mi cigára. Ok příká tak já ti v sobotu dám ještě na cigára. Jenže na depozitu mu řekla že musí jet do města kde je auto hlášené. Takže nic neplatil. Tudíš měl stále 400kč tak mu říkám tak ti ciga kupovat nebudu máš 450kč na sobotu to ti musí stačit. Jenže v pátek měl odpolední tak se v práci chlastalo. Nejenže jsem mu ještě smažila na dnešek řízky ale čekala jsem, že po 22h příjde domů a bude mít teplou večeři. No nakonec přišel ožralej v půl třetí ráno. Lhal že do 23h se zdržel v robotě. Nakonec řekl že ve 22h ši všichni do hospody. Že v práci jim nestačilo. Hodil batoh na zem a šel spát. Ráno mu chystám řízky a že je mám dát do batohu. Tak sem začala tahat jednu flašku za druhou rum a piva. Koukne do peněženky a mu říkám doufám že jsis prachy nechal. A on že né že má jen 30kč. Říkám tak to je tvůj problém, já ti peníze dala. On na mě jsi v pátek říkala že mi peníze dáš říkám jo ale na cigarety. A on no tak tam pojedu bez koruny. Tak říkám neměl si je utratit za chlast jsem ti to říkala. V peněžence mám jen 500kč. Nakoupila jsem a jela na kontrolu to je na celej den. Tak jsem mu dala na stůl 50kč že když má 30kč tak si může koupit cigarety. On na mě jak jako 40kč si děláš sradmdu né? Koukám na něj a říkám a co jako nemáte v práci chlastat a ještě jít do hospody. A on na mě mi chceš říct že chlastám v robotě? říkám a co ta plná skřín od chlastu? Co pořád tahám s tašky? On na mě drž h.bu už ty krá. o na mě? tOhle zopakoval asi 10× za sebou. Tak jsem trochu přidala ma hlase a on ma mě ty po mě nebudeš řvát! říkám a ty můžeš! Hned na mě ty taky utrácíš, říkám jo ale za jídlo né za chlast. V ten moment jsem myslela že dostanu facku. Naštěstí bouchl do stolu popadl batoh a říká táhni z baráku. Zopakoval to asi 3× až se mi zle udělalo. Říkám ok pujdu neboj se a on na mě to ti taky radím!! Začalo mě bolet břicho ž jsem si sedla na zem. On se otočil a říká řvi si jak chceš. Říkám jeď už na tu soutěž je mi stebe zle a on ty nemáš rávo mě vyhazovat ti říkám táhni ty to ti radíd. a zabouchl za sebou dveře. Malá naštěstí ještě spala. Myslím že to slyšel tchán stál venku. Čekal na chlapa jeli spolu. Malá mě zahlédla jak brečím tak sem jí raděj odvedla vedle ke tchýni. A já sedím u otevřeného kufru a nevím co dělat. Moje rodina žije 380km daleko. a jediná kamarádka žije vedle ve městě. Dnes v 6večer má přijít mikuláš ke tchýni. a JÁ jsemv pasti. Nevím jak se mám zachovat. mám se sbalit a odjet s malou ke kamarádce? nevím kdy se chlap vráti. A další hádku nezvládnu. klepu se je mi slabo a zima. Prostě jsem na dně.