Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mimochodem, jak tady radíte obrátit se na tchýni… já to udělala. Taky jsem doufala… v něco. A víte, co se stalo? Dozvěděla jsem se, že za situaci, jaká je, jsem zodpovědná jen já a já! A současně jsem dostala ještě celý seznam svých chyb a doporučení, v čem bych s ejako měla změnit! Takže ntvrdím, že domáhat se pomoci tchýně na své straně není řešení… ale já to silně z vlastní zkušenosti nedoporučuju.
@Emilie píše:
Mimochodem, jak tady radíte obrátit se na tchýni… já to udělala. Taky jsem doufala… v něco. A víte, co se stalo? Dozvěděla jsem se, že za situaci, jaká je, jsem zodpovědná jen já a já! A současně jsem dostala ještě celý seznam svých chyb a doporučení, v čem bych s ejako měla změnit! Takže ntvrdím, že domáhat se pomoci tchýně na své straně není řešení… ale já to silně z vlastní zkušenosti nedoporučuju.
A všechny tchýně jsou samozřejmě stejné, jako ta tvoje.
@Týna K. píše:
Ahoj zakladatelko. Nevím do jaké míry je pravda to, co tvrdíš. Nevím jaký máte opravdu vztah, ale pokud je vše tak jak tu popisuješ, pak bych nikam nejela. Rozhodně ne tedy hned. Co si budem povídat, harcovat se někam s kuframa, břichem a malým děckem sama by teď asi nebyl žádný med a v každém případě bych se do toho nepouštěla sama - pokud se rozhodneš odejít, popros někoho o pomoc, kontaktuj rodiče. A teď to důležité, v žádném případě nechci nijak omlouvat chování tvého přítele, zachoval se opravdu jako ukázkový idiot. Ale pokud tohle bylo opravdu poprvé, pokud opravdu nepije dlouhodobě, tak bych počkala až s jakou se vrátí domů. Možná už teď ho to hryže, možná mu dal tchán za vyučenou pokud Vás slyšel, možná se Ti hned ve dveřích omluví že to zpackal. V takovém případě bych omluvu přijala, ale trvala bych na tom, aby přestal s pitím. Pokud by znovu vyjel a situace se opakovala, pak bych odešla. Držím ti palce.
asi tak, ale, když jí řekl krávo a vypadni, tak je v tom i její hrdost a já bych asi taky měla problém zůstat…, fakt nevím co poradit, možná bych mu zavolala a řekla, že už se balím, jetli to myslel vážně…( už to je ale ústupek a známka slabosti..) ![]()
@hanka.br. píše:
A všechny tchýně jsou samozřejmě stejné, jako ta tvoje.
Moje tchýně je jediný exemplář svého druhu v tomto vesmíru.
Ne. Já jen, si to představte. Vy to vidíte všechny jen ze svého pohledu. Že je situace nějaká. Představte si, že samy jste tchýně a vedle se to mele, snacha akorát furt chlapa buzeruje (podle vás), je věčně uřvaná, hysterická, a teď balí kufry. A vy si říkáte, no měla by to dělat tak a tak… já bych se prostě zařídila… jinak… chudák kluk… už jen z toho důvodu, že je to prostě váš syn a že je zoufalej z toho, že se mu sype manželství… půjdete jí pomoct ty kufry sbalit? Postavíte se za ni prosti vlastnímu synovi?
Ne, každá tchýně není jako ta moje.
A já budu taky strašná tchýně.
![]()
@Emilie to záleží na jejich vztahu a dane tchyni, za zkoušku nic nedá
třeba prijemne překvapí, když ne muže ji výt fuk
@Emilie píše:
Moje tchýně je jediný exemplář svého druhu v tomto vesmíru.Ne. Já jen, si to představte. Vy to vidíte všechny jen ze svého pohledu. Že je situace nějaká. Představte si, že samy jste tchýně a vedle se to mele, snacha akorát furt chlapa buzeruje (podle vás), je věčně uřvaná, hysterická, a teď balí kufry. A vy si říkáte, no měla by to dělat tak a tak… já bych se prostě zařídila… jinak… chudák kluk… už jen z toho důvodu, že je to prostě váš syn a že je zoufalej z toho, že se mu sype manželství… půjdete jí pomoct ty kufry sbalit? Postavíte se za ni prosti vlastnímu synovi?
Ne, každá tchýně není jako ta moje.
A já budu taky strašná tchýně.![]()
![]()
![]()
mně by vadilo, že mi syn chlastá, jo klidně bych možná vinila jeho ženu, za to a za to, ale o to aby přestal chlastat, se mohou snažit obě
@Alice.007 S tím souhlasím… ale zakladatelka na mě působí tak, že příteli chce odpustit a chce s ním zůstat… proto bych zůstala a počkala, s jakou přijde. Přeci jen mají dítě a čekají další dvě… pokud to byl z jeho strany jediný přešlap, já osobně bych mu chtěla dát ještě jednu šanci. Ale jak říkám, pokud by nebyl ochotný přistoupit na určité podmínky a situace se opakovala, šla bych.
@Emilie píše:
Mas asi moji tchyni ![]()
Kdyz jsem buchla ja, bylo mi receno ze jsou vsichni stejni a jeste horsi, tak si mam vazit toho co mam… Takze tak..
Promiň, ale vybrala sis alkoholika a blba. Neříkej, že takový nebybyl už dřív. Nevím co poradit. Jestli bys měla u vašich podporu a možnost být, zkus k nim odjet. Alespoň by dostal trochu za vyučenou a uvidíš jak se k tomu postaví. Jestli potom bude chlastat ještě víc, tak co s takovým chlapem potom?
Tak jinak. Nedávám mu kapesné. On přístup k penězum má. Nemluvím mu do toho co kupuje. Tak nedostáva prachy na příděl. Píšu to znova. Ten měsíc se hodně platilo. Tak i rezerva bohužel padla. A on si v úterý řekl že pojede na tu soutěž. Moje mamka mi psala, že mi přizpěje na kočárek, a tak mi poslala těch 1500kč. Tak jem si řekla super. Do mateřské to bude pohoda. Stravenky mh dávat nemusí. To jen když se třeba opozdí mateřská. A to je tak 400-500kč vic nd něj nechci. V pondělí je dostane a ve čtvrtek už nemá nic? Jinak ano stěch 1500kč jsem se ho ptala kolik chce a prej jen 200kč. Ok tak sem mu je dala. A on je prochlastá a chce po mě další? Když moc dobře ví, že do mateřské není týden? Doufám že už chápete, že penize mu na příděl rozhodně nedávám. A nebo jsem mu měla dát 1500kč a ná utrat si je? Jako chápete mě? Né nechoval se tak nikdy. Opravdu až poslední dobou. To že čekáme další děti v tomto stavu? Že nemáme finance? To jsem jasnovědec? Nebo to jsem měla tušit že tak začne blbnout? Píšu naposled že peníze máme. jen hold tento měsíc bohuźel né. Jinak moje matka když může tak pomůže. Malé kupuje pořád posílá baliky skoro pořád. Tam není problém.
@Týna K. píše:
@Alice.007 S tím souhlasím… ale zakladatelka na mě působí tak, že příteli chce odpustit a chce s ním zůstat… proto bych zůstala a počkala, s jakou přijde. Přeci jen mají dítě a čekají další dvě… pokud to byl z jeho strany jediný přešlap, já osobně bych mu chtěla dát ještě jednu šanci. Ale jak říkám, pokud by nebyl ochotný přistoupit na určité podmínky a situace se opakovala, šla bych.
asi ano, jde mi o to, jak to udělat, aby z toho nevyšla ona jako ta co ustoupila..prostě, dát mu lekci, aby se probral ![]()
@Alice.007 kdybych byla na jejím místě a měla jen to malé čtyřleté, tak bych odjela za rodiči na návštěvu na pár dní aby měl čas si srovnat priority… s těmi dvojčaty v břiše, která mají přijít brzy na svět je to ale mnohem těžší… ale chápu jak to myslíš
Tak asi moc peněz nemáte, když je prochlastá a prokouří. Čeká tě s ním pěknej očistec.
Zakladatelko pokud mas dobre vztahy s rodici - coz asi mas podle toho co pises tak bych urcite necekala az se machirek vrati. Zavolala bych domu, rekla pravdu-ze te pritel vyhodil z domu a jestli u nich muzes zatim byt. Co je na tom?!! kdo jiny by ti mel pomoct nez tvoje maminka a tatinek? Co kdyz ti jednou zavola takhle dcera? Taky ji budes chtit pomoct.
Neni nikde receno, ze tam budes zit X let, ale NIC by me nedonutilo zustat v dome, kde me pritel vyhodil a nazval me kra..ou co ma zavrit hu..u. Uz jen z hrdosti a principu. On prijede, bude v lepsim pripade delat, ze nic a co ty?! Je to strasne nedustojny a smutny.
Takze sla bych za tchyni. Rekla ji, ze me prave jeji syn vyhodil z domu takze jdes at se rozlouci s vnuckou - priprav se na ochranitelske reci jak „on to tak nemyslel“ " nikam nejezdi, on se polepsi" kecy v kleci, vzpomen si jak ti bylo kdyz te vyhazoval.
Pak bych vzala dite, nejake nutne veci a odjela.
Pro ostatni veci bych pak zajela s tatou, pribuznyma apod.
A napsala vtipnemu priteli JEN sms datum a cas kdy si prijedes pro veci. Nic vic.
Neumim si predstavit jak to musi ublizit neco takoveho slyset od otce deti. Proc vlastne si te nevzal?!!
K zakladatelce. Chlap si nikdy nesmi dovolit urazet bo bit zenskou.. Pokud je to tak jak to pises, poprve, brala bych to asi spis s ohledem na strest a proto alkohol.. Pises ze neobracite kazdou korunu, ale davas mu presne na korunu penize, tohle zadnej chlap nemusi, cekat na denni pridel.. Vlezlas mu do batohu, do soukromi.. Ikdyz rezerva padla na darky apod, asi nebyla moc velka a z toho muze mit tvuj chlap hruzu, co bude dal, stresuje se, chlasta kvuli tomu.. Zamotane kolecko..
Dej mu penize na mesic kdyz uz, ne jak decku denne. S tchanovci na vlastni strane nepocitej, nikdy nepujdou proti vlastni krvi. Mlati s tebou hormony, pockej do zitra, promluvte si v klidu, ale razne rekni ze urazky a schilovani k biti ani omylem trpet nebudes.