Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová píše:
Děcka, omlouvám se!! Opravdu to 2000 není, to bylo před pár lety, když jsem mluvila s mamkou, tak mi to říkala, ale od té doby to šlo asi hodně nahoru a přitom je to jenom 2-3 roky zpárky - nj, inflace a zdražování. MLuvila jsem s přítele a ten říkal, že 3000 je základ plus ty obědy, jak jsem říkala, protože obědváme zvlášť - menza, restaurace
Tomu nerozumím: „mluvila jsem s přítelem a ten říkal, že 3tis je základ“. Ty tedy nemáš představu, kolik za jídlo utratíte, protože ho kupuje on? Každopádně 3 tisíce + obědy v prac. dny venku pro dva dospělé mně přijde jako sice nižší, ale docela reálná částka. A tak nějak se docela přibližujete náklady všem ostatním, co jsme se tu nad 2 tisíci pozastavily (píšu na konci „y“, protože Petr se nepozastavoval
).
Co takhle kdyby tvůj manžel šel na rodičovskou dovolenou a ty by jsi po něm chtěla všechno platit napůl? To by se mu za chvilku protáčely panenky nejenom z toho půl napůl, ale i celkovou starostí o miminko ![]()
@ana11 píše:
Tomu nerozumím: „mluvila jsem s přítelem a ten říkal, že 3tis je základ“. Ty tedy nemáš představu, kolik za jídlo utratíte, protože ho kupuje on? Každopádně 3 tisíce + obědy v prac. dny venku pro dva dospělé mně přijde jako sice nižší, ale docela reálná částka. A tak nějak se docela přibližujete náklady všem ostatním, co jsme se tu nad 2 tisíci pozastavily (píšu na konci „y“, protože Petr se nepozastavoval).
No já jsem se nepozastavoval, protože v době mých studií jsem za jídlo utratil taky dost málo, takže vím, že je možné si opravdu levně navařit a rozhodně ne špatně a hladomor tedy nebyl, naopak výsledkem toho byla pěkná sportovní postava. ![]()
@Jeruzalemka píše:
@neila Hmm…tak asi víc než polovina Čechů a Slováků živoří.
No to si nemyslím, akorát je podstatně víc těch, kteří hovoří hlasitě o tom, že mají méně než ostatní, resp. naopak - ti co mají peněz víc, nemají potřebu o tom vyprávět. Ale i kdyby to bylo jak si napsala - je to jen můj pohled, z mého pohledu by to živoření bylo, ale jinému to bohatě stačí a je šťastný, takže opravdu záleží jedině na tom jaký uhel pohledu na tuto situaci člověk má
Špatný je v každém případě postoj zakladatelčina partnera ![]()