Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mmonica píše:
vzhledem k rozpoctu asi jo, ale nechapu, proc tady Bovaryova tvrdi, ze je dobra, ze tak malo utrati a ze ji to staci, protoze nechodi do mekace
Tak já to pochopila tak, že chtěla říct že to jde, jíst za málo a neumřít hlady ![]()
@mmonica píše:
vzhledem k rozpoctu asi jo, ale nechapu, proc tady Bovaryova tvrdi, ze je dobra, ze tak malo utrati a ze ji to staci, protoze nechodi do mekace
NIkdy jsem netvrdila, že jsem „dobrá“ ani to, že je to díky tomu, že „nechodím do mekáče“. Argumentuješ ad absurdmu a vytahuuješ tvrzení z kontextu
V podstate jsi to v tom smyslu prohlasila, najit si to tu muze kazdy
@mmonica píše:
V podstate jsi to v tom smyslu prohlasila, najit si to tu muze kazdy
Já si to našla a řekla akorát že se to dá, vařit normální jídla, nechodit do fast foodu a vyžít za 2000, na čemž nevidím nic závadného…nechci se nikoho zastávat, ale myslím, že není nutné se takhle do někoho trefovat ![]()
Ona proste zdrava vyziva neco stoji o tom zadna, ne nadarmo jsou nejzdravejsi jizni narody, ktere maji v jidelnicku dostatek masa, syra a zeleniny
a ten jidelnicerk je opravdu jenom na preziti a pokud je to i pro deti, tak ta soja je sila, to uz snad ani nemuze zadny normalni vyzivovy poradce schvalit, soja je z nekolika duvodu pro deti nevhodna, dala bych ji pouze prilezitostne a to treba ve forme tofu
@mmonica píše:
Ona proste zdrava vyziva neco stoji o tom zadna, ne nadarmo jsou nejzdravejsi jizni narody, ktere maji v jidelnicku dostatek masa, syra a zeleninya ten jidelnicerk je opravdu jenom na preziti a pokud je to i pro deti, tak ta soja je sila, to uz snad ani nemuze zadny normalni vyzivovy poradce schvalit, soja je z nekolika duvodu pro deti nevhodna, dala bych ji pouze prilezitostne a to treba ve forme tofu
S tím nelze než souhlasit, ale když máš ty dva tisíce na měsíc, tak je neutratíš za týden za zdravou výživu a zbylé tři týdny se nepůjdeš pást…holt musíš kupovat levnější jídla ![]()
@alenka84 píše:
S tím nelze než souhlasit, ale když máš ty dva tisíce na měsíc, tak je neutratíš za týden za zdravou výživu a zbylé tři týdny se nepůjdeš pást…holt musíš kupovat levnější jídla
to je jasny
me jenom stve, kdyz si nekdo mysli, ze dat hodne za jidlo znamena kupovat nesmysly
@Chocolate píše:
@PaníBovaryová můžu se zeptat, kolik lidí z těch 2000Kč živíte?
píše tady toto:
Jo, jak jsem psala, 2000 pro dvě osoby, přítel obědvá v restauracích. A stovku v pekárně nikdy nenechám
proto se tu strhla mela ![]()
A proc pritel obedva v restauracich???To jako v nejakych lepsich ci co a zbytek rodiny pak ji z tohodle nebo co???
Navic v tom jidelnicku nejsou svaciny, tak ja nevim, ale u nas jime petkrat denne
snidane kynuty kolac, to je jidlo o nicem, to je cukr, bila mouka a tuk, co to telu da???prazdnou energii a za chvili mate znovu hlad
@mmonica píše:
to je jasny
me jenom stve, kdyz si nekdo mysli, ze dat hodne za jidlo znamena kupovat nesmysly
Chápu…to já si nemyslím, my utratíme ve dvou klidně desítku za měsíc a nic luxusního rozhodně nejíme
Ale tak nedovedu si třeba předtavit dát za jídlo 100 000 měsíčně, a někdo kdo to projí zas nepochopí, jak my můžem vyžít z těch „jen“ deseti ![]()
@mmonica píše:
Navic v tom jidelnicku nejsou svaciny, tak ja nevim, ale u nas jime petkrat dennesnidane kynuty kolac, to je jidlo o nicem, to je cukr, bila mouka a tuk, co to telu da???prazdnou energii a za chvili mate znovu hlad
Taky mi přijdou tři jídla denně málo, navíc často k večeři jen polívka, já bych se toho asi fakt nenajedla, co teprv chlap…ale tak nepřijde mi to složením špatné, lepší než levný točeňák nebo gothaj s rohlíkem
Jen jsem to teda prolítla, tak nevím jestil to tam není taky ![]()
Hele tech 2000 co tady resite je v realu 2000+stravenky, co ma pritel, ne?
@PaníBovaryová píše:
Dostudovávám školu, takže doufám, že to bude co nejdřív. Od mamky dostávám kapesné 1000 koru měsíčně, z toho zaplatím jízdné do školy a jídlo, zbytek si musím zafinancovat z brigád a nejde to vždycky, protože škola je hodně náročná, i časově.
nemáš to asi vůbec jednoduché, ale věřím, že až dokončíš školu a najdeš zaměstnání bude líp. Mám známého, který když začal po studiu pracovat jako lékař ještě nějaký čas museli rodiče prostě pomáhat..měl dítě a neměl by ani na nájem. Takže za svojí situaci se vůbec nemusíš stydět..ba naopak..děláš všechno proto aby jsi to změnila..takže super
![]()
Co studuješ???