Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová píše:
To je pravda, já se snažím jezdit busem nebo vlakem, když potřebuju. A 2 tisíce jsem myslela pro dvě osoby, bez dítěte, když se počítá dítě mimo viz. 4 tisíce
No to je pravda - dohromady to dává 6 tisíc, které se mně zdají za stravu OK. ![]()
@jana11111111111111 píše:
Malého nemám svěřeného do vlastní péče…ach jooo, tak jsem to nikdy nechtěla řešit…je to vymodlené miminko a mám ho strašně ráda. Dala bych mu první a poslední…i kdybych neměla sama co jíst.
@Kamka33 to není na dnešní dobu nějak hodně..my jsme sice sami, ale dostaneme se někdy taky hodně vysoko..náklady na byt a dům 7000kč..stavebko 5000kč..pojistka na auto 2500kč..když k tomu přidám cestování do práce..oblečení..jídlo..drogérka..občas véča..výlet tak jsem na 20000..ale je fakt, že na ceny nějak nekoukám a koupím si vše co potřebuju a na co mám chut.
@PaníBovaryová píše:
6 tisíc jídlo??? (vy jíte angertinské hovězí???) 4 tisíce dítě?? (když to neprojí, kam to dá? do oblečení a hraček měsíčně???) 5 tísíc benzin měsíčně??? (jak daleko jezdíte do práce???)
Já jsem asi přehnaně skromná, když mi benzin stačí 500 měsíčně, jídlo asi 2 tisíce, ať nežeru
Tady se někomu zdá 4tis. na dítě hodně??? 1400Kč plíny, 1800Kč UM, školička, hračky a nahaté nám taky doma nechodí.
Jestli mi taky někdo poradí, jak mám snížit měsíční náklady za miminko, tak ho navrhnu na Nobelovku ![]()
@PaníBovaryová píše:
6 tisíc jídlo??? (vy jíte angertinské hovězí???) 4 tisíce dítě?? (když to neprojí, kam to dá? do oblečení a hraček měsíčně???) 5 tísíc benzin měsíčně??? (jak daleko jezdíte do práce???)
Já jsem asi přehnaně skromná, když mi benzin stačí 500 měsíčně, jídlo asi 2 tisíce, ať nežeru
No argentinské hovězí by mi nevadilo, ale to fakt nejíme a 6000Kč nám na jídlo nestačí. Denně nějaký salát - rajčátka, paprika, okurka, ledový salát, cibulka a co mi přijde v obchodě pod ruku - ředkvičky, rukola, baby špenát atd. atd. a to už jsem na 2500Kč za měsíc
Pak pečivo to je 1× chleba za 2-3dny 39Kč + housky 2-3 na den 8-12Kč a to je za měsíc 390Kč+300…a to bych mohla pokračovat…
Nedá mi to, abych nenapsala.
Vždy, když se objeví diskuze o penězích a stočí se na měsíční náklady, objeví se několik diskutujících, které mají peněz málo (ať už z jakéhokoli důvodu), ty se pak pasují do rolí svatých a všem předhazují, že jsou rozhazovační a rozežrají, protože ony výjdou s xyz na měsíc a stačí jim to. Jak by nestačilo, když na víc nemají? Kdyby měly měsíční příjem 50tis. tak pochybuji, že budou dál vařit polévku ze sekyrky na tři dny a opékaný párek s chlebem k obědu.
My s manželem jezdíme do práce dost daleko. On najede každý den 180km a já 100km, měsíčně dáme za benzín 14tis. Práce nás baví a máme oba dost slušný plat. Kdyby mi někdo do očí řekl, že jsme rozežraní, že tolik utratíme za benzín, protože on utratí 500Kč, tak bych mu pravděpodobně jednu vrazila, ať se mu vyjasní. Je jednoduché machrovat s pětistovkou, když mají oba práci 5min. od baráku a jednou za měsíc sjedou k superhyper na nákup.
Co se jídla týká, taky nechápu, jak si někdo normální může myslet, že 6tis. je moc. Každý den vaříme 4 obědy. Pro maso jezdíme do obchodu, nepase se nám za domem, jíme hodně zeleniny, která nám neroste na zahradě, mléčné výrobky mám tady nedává rodinná stračena. Kupujeme, co to potřebujeme a na co máme chuť, neplýtváme a jídlo nevyhazujeme. Zaplatíme cca 8tis. měsíčně. Kdybych je neměla, tak se přirozeně budeme muset uskromnit, ale podle toho, co mám na talíři přeci poznám, jestli jedu v normálním režimu nebo v šetřícím.
Pamatuji si, že když jsme měli děti malé (relativně dávno), tak jsme za ně tady dali měsíčně docela dost. Jednouse potřebuje koupit nová sedačka, jednou zase očkování, tak nová kombinézka. Každý měsíc bylo něco. Nevím, jak se teď pohybují ceny za dětské zboží, ale 4tis. mi příjde přiměřené, pokud ještě dítě nechodí do žádných drahých kroužků atd.
Pěkný den.
@Anonymní píše:
Vždy, když se objeví diskuze o penězích a stočí se na měsíční náklady, objeví se několik diskutujících, které mají peněz málo (ať už z jakéhokoli důvodu), ty se pak pasují do rolí svatých a všem předhazují, že jsou rozhazovační a rozežrají, protože ony výjdou s xyz na měsíc a stačí jim to. Jak by nestačilo, když na víc nemají? Kdyby měly měsíční příjem 50tis. tak pochybuji, že budou dál vařit polévku ze sekyrky na tři dny a opékaný párek s chlebem k obědu.My s manželem jezdíme do práce dost daleko. On najede každý den 180km a já 100km, měsíčně dáme za benzín 14tis. Práce nás baví a máme oba dost slušný plat. Kdyby mi někdo do očí řekl, že jsme rozežraní, že tolik utratíme za benzín, protože on utratí 500Kč, tak bych mu pravděpodobně jednu vrazila, ať se mu vyjasní. Je jednoduché machrovat s pětistovkou, když mají oba práci 5min. od baráku a jednou za měsíc sjedou k superhyper na nákup.
Co se jídla týká, taky nechápu, jak si někdo normální může myslet, že 6tis. je moc. Každý den vaříme 4 obědy. Pro maso jezdíme do obchodu, nepase se nám za domem, jíme hodně zeleniny, která nám neroste na zahradě, mléčné výrobky mám tady nedává rodinná stračena. Kupujeme, co to potřebujeme a na co máme chuť, neplýtváme a jídlo nevyhazujeme. Zaplatíme cca 8tis. měsíčně. Kdybych je neměla, tak se přirozeně budeme muset uskromnit, ale podle toho, co mám na talíři přeci poznám, jestli jedu v normálním režimu nebo v šetřícím.
Pamatuji si, že když jsme měli děti malé (relativně dávno), tak jsme za ně tady dali měsíčně docela dost. Jednouse potřebuje koupit nová sedačka, jednou zase očkování, tak nová kombinézka. Každý měsíc bylo něco. Nevím, jak se teď pohybují ceny za dětské zboží, ale 4tis. mi příjde přiměřené, pokud ještě dítě nechodí do žádných drahých kroužků atd.
Pěkný den.
Ufff, dva tisíce dáme tak za jeden větší nákup, pro dva a vydrží nám to týden
Ale je to o tom, kolik peněz na to jídlo člověk má…Kdybychom měli málo, museli bychom se naučit z těch 2000 vyžít a naopak vydělávat šestimístné částky, nebyl by pro mě sebmenší problém utratit za jídlo víc než deset tisíc měsíčně ![]()
@Anonymní píše:
Vždy, když se objeví diskuze o penězích a stočí se na měsíční náklady, objeví se několik diskutujících, které mají peněz málo (ať už z jakéhokoli důvodu), ty se pak pasují do rolí svatých a všem předhazují, že jsou rozhazovační a rozežrají, protože ony výjdou s xyz na měsíc a stačí jim to. Jak by nestačilo, když na víc nemají? Kdyby měly měsíční příjem 50tis. tak pochybuji, že budou dál vařit polévku ze sekyrky na tři dny a opékaný párek s chlebem k obědu.My s manželem jezdíme do práce dost daleko. On najede každý den 180km a já 100km, měsíčně dáme za benzín 14tis. Práce nás baví a máme oba dost slušný plat. Kdyby mi někdo do očí řekl, že jsme rozežraní, že tolik utratíme za benzín, protože on utratí 500Kč, tak bych mu pravděpodobně jednu vrazila, ať se mu vyjasní. Je jednoduché machrovat s pětistovkou, když mají oba práci 5min. od baráku a jednou za měsíc sjedou k superhyper na nákup.
Pěkný den.
@terinka4444 píše:
Hele, já třeba včera byla v kauflandu, že jsem jela okolo, měli tam mít akci na pleny, tak jsem vzala jeden balík za 249,– k tomu kaši za 99,– byl to jen takový ten nákup nenákup, jen jsem přihodila k těm plenám broskve pro holky, dvě kila řepy, měli za 10,– v akci dvě kila ředkve, dva balíky nrkve na šťávu, jedny sušenky, ať mají čím zajíst ty zdravé šťávičkyjedn balík kuřecího, lučinu pro mrně, jedny pytlíky do odpadkového koše, jednu tu věc na zavšěení do záchodové mísy a jeden nanuk a platila jsem cca 750,– takže buď jsem z Marsu já nebo ten, co utratí 2000,– za měsíc nebo je prostě u nás draho a jinde je levněji nebo tomu nerozumím vůbec. citace] @alenka84 píše:
Ufff, dva tisíce dáme tak za jeden větší nákup, pro dva a vydrží nám to týdenAle je to o tom, kolik peněz na to jídlo člověk má…Kdybychom měli málo, museli bychom se naučit z těch 2000 vyžít a naopak vydělávat šestimístné částky, nebyl by pro mě sebmenší problém utratit za jídlo víc než deset tisíc měsíčně
ahoj
, tak kdyz tohle vezmu podle sebe - tady bych vynechala tu kasi za stovku, pak ty veci do zach.misy jsou taky ruzne drahe, nevim, ja je nekupuju vubec, pytle do odpadkace kupuju jen ve Schleckeru, za 29,–/20 ks 60l kvalitnich zatah. pytlu (to, co maji jinde za 45 a vic bych proste nekoupila, to bych radsi rozparala do kose igelitku
) no a nanuk taky umi byt za 35 kc ![]()
Ale zase bych utratila asi vic na tom jidle, oproti Tobe, repu a redkve moc nebastime
, takze by to letelo zas za jiny polozky.
Ale takhle 750,– za beznou navstevu kramu, kdyz jedu jen tak okolo, to je dost podle me.
Ale ja taky necham po kramech dost, zas aby to nevypadalo, ze umim buhvijak setrit, to bohuzel ![]()
@PaníBovaryová píše:
Ježiši Kriste! Už je to tu zas! 6000 měsíčně na jídlo a „vy žerete argentinský hovězí?“ Ne, utratíme za jídlo klidně 10 táců pro 3 lidi a argentinskej býk tam není ani jeden
. Jen zdravá zelenina, ovoce, kvalitní maso a jogurty a sem tam nějaká ta mňamka. Pak věci na sváču a na teplé večeře a je to
. Restaurace počítáme zvlášť.
Co jíte vy by mě teda nad míru zajímalo
Musej to bejt bašty za dva tácy na měsíc
.
Tak muj manzel vydela, kdyz hodne dre, tak 13000, ja mam 6000 na PN, jsme do ledna zatim sami nez s nama bude nase holcicka a za jidlo dame klidne i 6000 mesicne. nastesti nam pomaha moje mama, ale kdyz si opravdu musime varit kazdy den, tak si myslim, ze v dnesni dobe je to uplne normalni… na druhou stranu je pravda, ze na jidle se da zase nejvic usetrit.
nikoho nesoudim, at si kazdy dava za ruzne veci ruzne castky, ale s kamaradkou mame jeden obrovsky sen… ze jednou pujdeme do obchodu a budeme nakupovat, hazet do kosiku co se nam zlibi a nebudeme premyslet kolik nas to bude stat…
![]()
@terinka4444 jsi ještě dobrá..já byla ted v krámě a jsem bez 1000 a v tašce taky nic moc. Spíš maso..zeleninu..ovoce a nějaký to pitivo na dnešní grilovačka..nevím jak to dělají jiní, ale já bych už ode dneška neměla co jíst
![]()
Včera jsem byla u holiče..na masáži v posilce a další 1000 v hajzlu
![]()