Manžel chce vše platit napůl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.9.12 06:10

Některé chlapy nakopat do zadele :cert: A nejhorší na tom je, že je většinou zase vychovali matky/ženy od někud to musí mít, že!!!

Můj partner je taky spořivý člověk a máme to tak, že já nevázaně utrácím - mateřskou, takže se fakt rozšoupnu :mrgreen: Dělám si trošku srandu, ale já prostě nakupuju blbosti, které jsou spíš jako „nice to have“, takže věci a hračky pro malého, oblečení pro toho velkého a pro sebe, malé nákupy přes týden. Ale, a trochu jsem se toho bála, nájem je na partnerovi a stejně tak i veliké nákupy a dokonce už přestal s nesmyslem, že já jsem doma a tak se flákám, takže nepotřebujeme paní na výpomoc a i tu chce platit. Nevím, má jednu kamarádku, která se rozešla s chlapem, že se o ní na MD špatně starala a vyprávěla mu to, tak se asi chytnul za nos.

• Citovat
  • Upravit
AnT1
25.9.12 06:59

Proč ně? Vždyť máš jako manželka nárok na 1/2 jeho platu, tak to plať z toho :). Není manželství skvělé?

• Citovat
  • Upravit
19131
25.9.12 07:24

Teda já jen koukám, jak to někteří chlapi berou 8o 8o 8o Dítě je přece obou, ne jen matky…
My máme teda účet každý svůj, zatím nejsme svoji, ale i po svatbě to tak zůstane. Všechny poplatky platí přítel, s tím, že já přispívám, on bere o něco víc, tak občas udělá nákup navíc, pozve mě na večeři, apod..Ale vydělávám, takže to je velký rozdíl. Až budu na mateřské, tak jsme dohodnutí, že mu na poplatky přispívat nebudu a budu z RD platit jen na miminko…však kdyby tady bydlel sám, tak taky musí platit celý nájem…snad to do té doby nezapomene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
25.9.12 08:20

My máme účet teda taky společný a nepytlíkujeme hromádky, tohle je tvoje, tohle zase moje, já zaplatila o 5 kč víc na tom, tak ty mi to vrátíš nebo zas zaplatíš ty o 5 Kč víc támhle… Přijde mi to drsný. Jsme prostě rodina, tak žijeme „jako jeden“. Navíc ty bankovní poplatky… Našli jsme si tenkrát banku, kde když nám tam chodí určitá výše příjmu (dohromady nám to v pohodě dá), tak neplatíme vůbec žádné poplatky :-)

Ale třeba něco podobného jako zakladatelka a řada dalších tady má známá - účet má manžel, chodí tam oběma výplata, on jí tam nedá vůbec nahlédnout, ani výpis jí neukáže, zda jí tam peníze v pořádku chodí, svojí výplatu dostává od manžela po částech na běžný provoz (prvně se spotřebovávají „její“ peníze a pokud by se měly pak vzít už „jeho“, tak se extrémně šetří a peníze údajně „už nejsou“). Teď 1 dítko začalo studovat vejšku a to si prý má podporovat ona, když chce, aby studovalo. Ona ze své výplaty táhne celý dům a provoz a ještě podporuje dítko na škole a on se nechá vyživovat a „své“ peníze si šetří a utrácí sám za sebe… Takového manžela bych já už dávno někam kopla, zvlášť, když už jsou děti velký…

Nechci se teď někoho dotknout, ale mám pocit, že rozdělené účty mají ti, co vydělávají „méně“ a společný s „vyšším“ příjmem. Vyšší a menší berte, prosím, jako relativní, protože někdo může mít např. 10 tis. kč a v pohodě mu to všechny výdaje pokryje, a někdo může mít třeba 30 tis. a nemusí mu to stačit, proto má pocit, že má malý příjem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
25.9.12 08:32

@Luccinka Tak to je drsné, takového chlapa už bych asi dávno kopla někam :cert:
My máme účty rozdělené a vyděláváme celkem dost, takže to 100% neplatí ;) (Tolik, abychom se v pohodě uživili každý sám a i na spoření a blbosti zbylo, ale tak zatím nejsou děti…) Poplatky neplatíme ani jeden, a to máme účtů každý víc…v dnešní době už není problém takovou banku sehnat ;)
Jinak rozhodně se nedohadujem o každou korunu, striktně napůl platíme jen nájem a energie (mám na to trvalý příkaz a částky se nemění), s nákupy to nějak nehrotíme, přítel jich platí o něco víc :)
Ale tak to je jiná situace, než ty výše zmíněné…jen jsem tím chtěla říct, že i s rozdělenými účty to může normálně fungovat, ale nesmí být chlap (resp. ten co živí druhého) kretén :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
25.9.12 08:51

Holky proberte se, jaké napůl??? Pokud spolu dva lidí žijí jako pár a není to jen přetvářka nebo povinost, tak nechápu jak můžete být s chlapama kteří mají takové názory :zed:. Společná kasa mi příjde jako základ dobrého vztahu a pokud to někomu nevyhovuje (většinou je to chlap když má větší příjem ) tak ať jde do háje! Takového chlapa bych fakt nechtěla! A když už to teda musí být „napůl“ tak alespoň k poměru přijmu každého.

To si každý za sebe platíte i lístky do kina, nebo máte doma i rozdělenou lednici napůl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
25.9.12 08:55
@Anonymní píše:
Některé chlapy nakopat do zadele :cert: A nejhorší na tom je, že je většinou zase vychovali matky/ženy od někud to musí mít, že!!!

No to je jedna možnost a druhá je ta, že odkoukali model manželství svých rodičů, tedy to, jak k tomu přistupoval jejich otec. Resp. jak to mezi sebou měli jejich rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
25.9.12 08:57
@jana11111111111111 píše:
Tak Vám napíšu taky můj příběh. S přítelem jsme už 5 let a tak jsme chtěli mít miminko, já jsem za svobodna postavila domeček. Měla jsem velké příjmy. Miminko se nám po velkém a hlavně dlouhém snažení povedlo. Teď nastal, ale problém…přítel nechce jít bydlet za mnou a miminkem. Dává mi měsíčně 2.000,– Kč - na malého, podotýkám…886,– Kč ze svého, zbytek má jako odečet s daní. Víc mi prostě nechce dát. Co by jste v takovém případě dělali? Já musím splácet domeček /sice je můj/, ale z rodičovské 7.100,– Kč je to mazec. Navíc musím platit eletriku, vodu, plyn, jídlo, oblečení pro malého…teď za námi byl a říkal, že tady máme zimu, tak jsem mu řekla, že nám má přispět…a on řekl, že mám prodat domeček a jít do menšího, že mi nic nedá. Já se musím uskromnit a on si žije v klidu…nechápe, že už takové příjmy nemám. Rozchod? Už nad tím hodně dlouho uvažuji.

Já jen nechápu proč nechce jít k vám bydlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
25.9.12 09:01

Tak já se taky přiznám. S přítelem máme holčičku a taky se dělíme .To znamená nájem na půl velký nákup taky napůl. Pak ještě když jezdím jeho autem musím samozdřejmě taky přispět .Na malou máme nějaké peníze našetřené ty jsou společné .Ale když pak zase kupuju něco já tak on mi taky dá půlku. A pak když nemám tak mi ty peníze stejně dá. Takže společná kasa nepřipadá v uvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
25.9.12 09:07
@bobin píše:
Tak já se taky přiznám. S přítelem máme holčičku a taky se dělíme .To znamená nájem na půl velký nákup taky napůl. Pak ještě když jezdím jeho autem musím samozdřejmě taky přispět .Na malou máme nějaké peníze našetřené ty jsou společné .Ale když pak zase kupuju něco já tak on mi taky dá půlku. A pak když nemám tak mi ty peníze stejně dá. Takže společná kasa nepřipadá v uvahu.

Hm, tak ne benzín třeba nepřispívám, a to děti nemáme (s malýma dětma a rodičákem mi to dělení napůl přijde dost nefér)…u nás je to fakt jen nájem, energie a velký nákupy, jinak platí kdo si zrovna vybral a má hotovost…peníze na konci měsíce nechyběj ani jednomu, tak je to vcelku jedno :) A jestli někdo uspoří víc nebo míň na spoření je taky jedno, protože jednou t ypeníze stejně půjdou do společnýho bydlení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
25.9.12 09:13
@Kamka33 píše:
Ahoj holky, nečetla jsem celou diskuzi a taky nejsem vdaná, nicméně čekáme s přítelem už druhé dítko.. Tedkom jsem na rodičáku na dvouleté variantě a také se po mě chce, abych platila nájem půlku.. A jinak, když cokoli potřebuji koupit malé, většinou kupuji ze svého.. přítel se snaží šetřit na horší časy.. Jako je to fajn mít rezervu, ale občas mě jeho přístup zamrzí.. Kor, když chci malé něco koupit a on mi na to třeba jen půjčí a pak mu to musím vrátit :-( Nebo jí to třeba koupí, ale je naštvanej, že musel utrácet :roll: Co se týká jídla, tak v tom jedem větší nákupy on, menší já.. Oblečení pro sebe si moc nekupujem ani jeden..

Otázka je, zda šetří na horší časy pro sebe nebo pro všechny…

• Citovat
  • Upravit
7008
25.9.12 09:18

@Táta Pavel no právě…fakt já nevím, kde se to v těch lidech bere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.9.12 09:19

Já vám povím, co je normální v manželství. Máme sice každý svůj účet a manžel ještě firemní, takže peníze chodí různě na ty účty, ale oba máme podpisová práva, já to mám v ebankingu propojené, takže si jen převádím peníze tak, jakp potřebuju. nějaké moje peníze tvoje peníze a platit na půl, já na to tady zírám jak Alenka v říči divů, spíš v říši hrůz. Jak jim to můžete tolerovat? Já jsem nic sobečtějšího nikdy neslyšela. Jsem celkem rozumný člověk, takže peníze na poplatky, ty jsou celkem dané a peníze co tak asi potřebuju na měsíc pro rodinu a to včetně manžela, že, a že on toho třeba sní víc jak já s holkama, si převedu na jeden účet a s tím hospodařím, zbytek nechávám na druhém manželově účtu, když mi dojdou, prostě si převedu kolik potřebuju, clkem se neptám, jestli jako můžu koupit dítěti boty nebo i hračku, dokonce to ani neoznamuju, to dítě je jeho jako moje. manžel si taky koupí, co potřebuje, jen větší výdaje tak nějak probereme spolu, to je normální. Takže v manželství radím, žádné moje peníze tvoje peníze, bych to netolerovala, prostě bych si sedla, oznámila, že takhle ne, klidně spočítala, že na poplatky a jídlo a měsíční ýdaje potřebuju 30.000,– ty chci zvlášť na účet, klidně zřízený jen na to. Pak pokud je manžel individuum a chce si šetřit, ikdyž ty peníze ze zákona nejsou jeho ale společné, tak následně, já mám příjem 7000 rodičák, ty 50.000 plat, 30.000,– nás stojí domáctnost, zbývá 27000. takže hezky každý polovinu na svůj účet. Ale i tak je to prostě ujeté.
A svobodní, co jim vchlap jako dává 2000,– a víc nic, okamžitě bych ho dala k soudu ou rčení alimentů a výživného na sebe, to je děs, toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
25.9.12 09:23

@terinka4444 To převádění na účet je šikovné, to asi v budoucnu využiju :palec: Možná za poplatky dám míň než kdybychom měli třeba 3 účty, jak jsem to promýšlela před tím - jeden společný, kam bychom odváděli procentuální částku z výplaty a zbylé dva třeba sporožirové pro naši vlastní potřebu či koníčky či „kdo ušetří na dovolenou, vyhraje“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.9.12 09:29
My to máme vše u KB, pltím poplatky, 45,– měsíčně, jenže jsem na tu banku léta zvyklá, takže to extra neřeším, ale v podstatě šetřím já, manžel extra neřší, kolik tam je, já si prostě převedu peníze na jeden účet běžně provozní, stejně nikdy nevyjdu a převádím si z toho druhého šetřícího, jakoby rezervního právě na dovolené a botičky pro manželku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a manžel má firemní, tam si nechává peníze běžně provozní pro firmu a zbytek navíc převádí na ten náš šetřící, úplně běžně a automaticky, jakmile jsou u něj peníze navíc nad rámec provozních firemních, převádí mi to k dispozici, teď mu čtu, jak to někdo má a zírá na mě s otevřenou pusou, prý takového chlapa přetáhnou latí pu tlamě, doslova. A chce chválit, jak on je dokonalý manžel :mrgreen: ale jak to tak čtu, tak asi fakt je.
@PaníBovaryová píše:
@terinka4444 To převádění na účet je šikovné, to asi v budoucnu využiju :palec: Možná za poplatky dám míň než kdybychom měli třeba 3 účty, jak jsem to promýšlela před tím - jeden společný, kam bychom odváděli procentuální částku z výplaty a zbylé dva třeba sporožirové pro naši vlastní potřebu či koníčky či „kdo ušetří na dovolenou, vyhraje“ :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí