Manžel chce vše platit napůl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Chocolate
24.9.12 21:15

Opravdu je kravina (omlouvám se) platit všechno napůl.
To máš pykat za to, že s manželem čekáš dítě? Taháš se s těhu bříškem, pak budeš rodit, kojit, nespat a za to všechno příjdeš o úspory a možnost jít si někdy něco koupit, protože ti prostě nezbydou peníze?

My dáme peníze na jednu hromadu, všechno poplatíme, dáme něco na spoření a zbytek si hezky napůl rozdělíme (takové „kapesné“).
Nikomu nevnucuji, ale je to podle mě nejčistčí a nejférovější metoda.

• Citovat
  • Upravit
Chocolate
24.9.12 21:16
@LuckaPt píše:
Ano vše napůl. Dej mu půlku svého rodičáku a on ti dá půlku své výplaty.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
24.9.12 21:19

Není to úplně jednoduché (předpokládám, že nemáte zúžené SJM) - záleží na tom, co jste měli oba dva před vstupem do manželství. To, co jste měli před uazvřením manželství, je osobní valstnictví každého z manželů, případně je dobré si tyto vklady do manželství písemně dohodnout, aby pro případ rozchodu tyto prostředky byly posuzovány jako stojící mimo SJM. Ošemetná otázka je uspořené peníze na dítě z prvního manželství. Opět, pokud byly uspořené před uzavřením druhého manželství, stojí mimo SJM. Pokud byly uspořeny v průběhu druhého manželství, velmi záleží na výši příjmu rodiče - pokud je příjem takový, že úspory na dítě z prvního manželství mu nezaručují vyšší příjem nebo úspory než ostatním členům druhé rodiny, lze je považovat za součást výživného na dítě z prvního manželství a tudíž opět stojící mimo SJM. V takovém případě by na ně druhý manžel neměl mít nárok. Pokud jsou tím ale tvořeny úspory, které druhá rodina nemá, pak je to neoprávněné používání prostředků patřících do SJM a neobstojí argument, že je to součást výživného na dítě z prvního vztahu.
Takže až příjmy očistíš od vnesených úspor a dohodnete se na charakteru úspor dítěte z prvního manželství, nastává fáze 2 postupu. Hrazení nákladů napůl v podstatě je vyloučeno, protože zbylé úspory jsou v SJM, takže i když nějaký náklad ze svých úspor nebo jen z jeho platu, stejně to berete ze stejné hromádky, tj. SJM. To vše za předpokladu, že veškeré příjmy rodiny máte oba pod kontrolou, což byste jako manželé mít měli, neboť se jedná o příjmy do SJM, nikoliv příjmy osobní.
Jiná věc je, pokud jste si dohodli, že máte příjmy oddělené a jedete tzv. na vlastní triko. V podstatě tedy postupujete v rozporu se zákonem, ale budiž. V takovém případě je ale hrazení nákladů napůl jen velmi hnusná finta jak odčerpat ženě na MD a RD finanční prostředky a sám si chlap tvořit úspory. Považuji to za zpronevěru. V době, kdy je žena z důvodu péče o děti na MD, RD a rodina je zvyklá hradit náklady napůl, je naprosto nezbytné, aby na tuto dobu tento systém zrušili a praktikovali skutečné SJM, tj. společné hospodaření s asymetrickými průběžnými příjmy, tj. mateřskou a rodičákem a příjmem partnera. Pokud tento příjem nebude spotřebován, je naprosto oprávněné, aby uspořenou částku z poloviny si uložila ke svým úsporám matka a polovinu otec. A to píši jako chlap.
A klidně mu to dej přečíst, jeho požadavek je velmi ošklivý, mírně řečeno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 21:21

My máme například rodinné výdaje cca 26tis. Já sem na rodičáku se 7tisíci, ale manžel vyděláme docela dost. Kdybych měla platit půlku našich výdajů z rodičáku, tak jsem každý měsíc 8 tisíc v mínusu :lol: :lol: :lol:
Trošku mimo realitu.

• Citovat
  • Upravit
10869
24.9.12 21:22

Myslím, že o tom, že budete mít dítě jste se rozhodli oba a i manžel musel vědět, že se změní vaše finanční situace tak, že dosavadní systém půl na půl bude neudržitelný… Mně by to vadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
24.9.12 21:29

Taky mi to přijde zvláštní. My máme s manželem peníze společné, manžel to tak chtěl dokonce ještě před svatbou. Vydělával daleko víc peněz než já, teď jsem na rizikovém a je jasné, že do rodinného rozpočtu přispívá víc než já. Ale neřeší to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.9.12 21:31

Pokud jsi na podpoře (předpokládám, že kvůli těhotenství), tak to stejně nejde, to by měl pochopit. Stejně jako potom na mateřské. Ledaže by tě doplácel do výše původního platu a z toho šlo vše napůl.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
24.9.12 21:31

No žena na mateřské se se svým příjmem nemůže rovnat příjmu vydělávajícího chlapa.Tak pokud napůl-tak jak bylo výše napsáno-ty půlku rodičáku a on půlku výplaty :lol: Ne ted beze srandy-chce to si s ním sednout a vyjasnit si, že odted(od těhotenství a minimálně po dobu, co budeš doma),tento váš zavedený systém-vše rovným dílem-neplatí. Prostě to není možné, rodičák je tak nízký, protože se prostě předpokládá, že se o ženu postará její druh-otec dítěte :nevim: Tak jako se předpokládá, že ty se postaráš o dítě-hotovo, tečka. Co se týká spoření-řekla bych mu, že ny něj nechci sahat, že by mělo zůstat uložené, pro případ kdyby…Můžete být jednou oba rádi, že jsou někde nějaké rezervy.Chce to vysvětlit si to v klidu, on to pobere, uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana11111111111111
24.9.12 21:35

Tak Vám napíšu taky můj příběh. S přítelem jsme už 5 let a tak jsme chtěli mít miminko, já jsem za svobodna postavila domeček. Měla jsem velké příjmy. Miminko se nám po velkém a hlavně dlouhém snažení povedlo. Teď nastal, ale problém…přítel nechce jít bydlet za mnou a miminkem. Dává mi měsíčně 2.000,– Kč - na malého, podotýkám…886,– Kč ze svého, zbytek má jako odečet s daní. Víc mi prostě nechce dát. Co by jste v takovém případě dělali? Já musím splácet domeček /sice je můj/, ale z rodičovské 7.100,– Kč je to mazec. Navíc musím platit eletriku, vodu, plyn, jídlo, oblečení pro malého…teď za námi byl a říkal, že tady máme zimu, tak jsem mu řekla, že nám má přispět…a on řekl, že mám prodat domeček a jít do menšího, že mi nic nedá. Já se musím uskromnit a on si žije v klidu…nechápe, že už takové příjmy nemám. Rozchod? Už nad tím hodně dlouho uvažuji.

• Citovat
  • Upravit
8814
24.9.12 21:37

Ja si myslim, ze se budete muset oba dohodnout jestli mate penize dohromady nebo ne.
Protoze chapu tebe, ze mas ted nouzi, ale to ze si sedis na svych usporach taky neni zadna slava.
Takze chapu jeho, ze se mu do toho nechce kdyz vi, ze mas ulite bokem.
Oba dva se nejak domluvte. Ty chces aby te podporoval, ale na druhou stranu nechapes, ze timhle to „spojeni“ narusujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
24.9.12 21:38

Reakce na anonymní-Máte spolu dítě-chtěné a plánované, postavený domek a přítel, který s tebou vlastně stále chodí(ne -žije)ti přispívá na miminko 2000kč měsíčně???No tak to bych tedy barák prodala, šla z těžkým srdcem do bytu a přítele kopla do háje-to každopádně :cert: :cert: :cert: :cert:

Příspěvek upraven 24.09.12 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
24.9.12 21:38
@jana11111111111111 píše:
Tak Vám napíšu taky můj příběh. S přítelem jsme už 5 let a tak jsme chtěli mít miminko, já jsem za svobodna postavila domeček. Měla jsem velké příjmy. Miminko se nám po velkém a hlavně dlouhém snažení povedlo. Teď nastal, ale problém…přítel nechce jít bydlet za mnou a miminkem. Dává mi měsíčně 2.000,– Kč - na malého, podotýkám…886,– Kč ze svého, zbytek má jako odečet s daní. Víc mi prostě nechce dát. Co by jste v takovém případě dělali? Já musím splácet domeček /sice je můj/, ale z rodičovské 7.100,– Kč je to mazec. Navíc musím platit eletriku, vodu, plyn, jídlo, oblečení pro malého…teď za námi byl a říkal, že tady máme zimu, tak jsem mu řekla, že nám má přispět…a on řekl, že mám prodat domeček a jít do menšího, že mi nic nedá. Já se musím uskromnit a on si žije v klidu…nechápe, že už takové příjmy nemám. Rozchod? Už nad tím hodně dlouho uvažuji.

Rozchod??? Copak ty s ním ještě za těchto podmínek jsi???

• Citovat
  • Upravit
19131
24.9.12 21:44

No mně už zaráží, že jste se dlouho pokoušeli o miminko a ani jste spolu nebydleli…nebo jak? On k tobě nechtěl jít bydlet ani předtím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131

Pardon, skočilo mi to tu dvakrát :oops:

Příspěvek upraven 24.09.12 v 21:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35425

Domecek za svobodna? Takze ted jste manzele? Pokud jste manzele, tak je vse napul, lae uprimne, jak se domoci te pulky od nekoho, kdo proste neda a nemate spolecny ucet, to by me taky zajimalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí