Manžel chce vše platit napůl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
25.9.12 18:24

Zase bych nerada, aby to vyznelo, za MM je nejakej Herodes a ja domaci chudinka :mrgreen:, proste to nejak skripe, je tezky se s nim dohodnout na cemkoliv. Vztahy se taky vyviji, my jsme spoulu 20 let, tak proste neni vsechno tak, jak si clovek nekdy pred svatbou domluvil, nektere veci se postupem casu meni, a co vyhovuje v jedne fazi zivota, nemusi vyhovovat za 5 let - a pak se prave da narazit na tu neochotu se na necem domluvit.
No nic, je to slozitejsi.
Ale gratuluju kazdymu, kdo byl tak osviceny, ze si vsechno pred svatbou perfektne nastavil :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana1111111111­1111
25.9.12 22:15

@jana1111111111­1111 píše:
Tak Vám napíšu taky můj příběh. S přítelem jsme už 5 let a tak jsme chtěli mít miminko, já jsem za svobodna postavila domeček. Měla jsem velké příjmy. Miminko se nám po velkém a hlavně dlouhém snažení povedlo. Teď nastal, ale problém…přítel nechce jít bydlet za mnou a miminkem. Dává mi měsíčně 2.000,– Kč – na malého, podotýkám…886,– Kč ze svého, zbytek má jako odečet s daní. Víc mi prostě nechce dát. Co by jste v takovém případě dělali? Já musím splácet domeček /sice je můj/, ale z rodičovské 7.100,– Kč je to mazec. Navíc musím platit eletriku, vodu, plyn, jídlo, oblečení pro malého…teď za námi byl a říkal, že tady máme zimu, tak jsem mu řekla, že nám má přispět…a on řekl, že mám prodat domeček a jít do menšího, že mi nic nedá. Já se musím uskromnit a on si žije v klidu…nechápe, že už takové příjmy nemám. Rozchod? Už nad tím hodně dlouho uvažuji.

tak takoveho chlapa bych kopla do riti, miminko jste chteli oba… a on ti dava dva tisice a zije si pekne doma v pohodli, zatimco ty vsechno tahnes z materske a jeste se komplet staras o mimco, no klobouk dolu, ze to zvladas, ho posli k vode, bude ti lip bez nej. muzes jit k soudu a soud mu urci alimenty… treba se mu to bude libit vic

Můžete mi prodit jak vyřídit u soudu alimenty? Já to stejně neudělám, ale aspoň mu to řeknu, že jsem si to zjistila. V každém případě tento vztah ukončím. Už nemám sílu…navíc se nemůžu soustředit na práci i na malého. Každou chvíli brečím…nikomu bych tuto situaci nepřála. Děkuji za odpověďi.

• Citovat
  • Upravit
4378
25.9.12 22:19
@jana1111111111­1111 píše: @jana1111111111­1111 píše:
Tak Vám napíšu taky můj příběh. S přítelem jsme už 5 let a tak jsme chtěli mít miminko, já jsem za svobodna postavila domeček. Měla jsem velké příjmy. Miminko se nám po velkém a hlavně dlouhém snažení povedlo. Teď nastal, ale problém…přítel nechce jít bydlet za mnou a miminkem. Dává mi měsíčně 2.000,– Kč – na malého, podotýkám…886,– Kč ze svého, zbytek má jako odečet s daní. Víc mi prostě nechce dát. Co by jste v takovém případě dělali? Já musím splácet domeček /sice je můj/, ale z rodičovské 7.100,– Kč je to mazec. Navíc musím platit eletriku, vodu, plyn, jídlo, oblečení pro malého…teď za námi byl a říkal, že tady máme zimu, tak jsem mu řekla, že nám má přispět…a on řekl, že mám prodat domeček a jít do menšího, že mi nic nedá. Já se musím uskromnit a on si žije v klidu…nechápe, že už takové příjmy nemám. Rozchod? Už nad tím hodně dlouho uvažuji.

tak takoveho chlapa bych kopla do riti, miminko jste chteli oba… a on ti dava dva tisice a zije si pekne doma v pohodli, zatimco ty vsechno tahnes z materske a jeste se komplet staras o mimco, no klobouk dolu, ze to zvladas, ho posli k vode, bude ti lip bez nej. muzes jit k soudu a soud mu urci alimenty… treba se mu to bude libit vic

Můžete mi prodit jak vyřídit u soudu alimenty? Já to stejně neudělám, ale aspoň mu to řeknu, že jsem si to zjistila. V každém případě tento vztah ukončím. Už nemám sílu…navíc se nemůžu soustředit na práci i na malého. Každou chvíli brečím…nikomu bych tuto situaci nepřála. Děkuji za odpověďi.

zajdi na socialku a rekni, ze to pritel neplati, teda resp jen 2000 a ze chces soudne urcit alimenty a oni ti poradi jak na to. Nemusis to pak udelal, ale budes vedet kde a jak se to resi a aspon ho muzes postrasit. A kdyby se nic nezmenilo, klidne bych to fakt na ten soud dala, je prece otec, ty to dite nemas, protoze te osvitil duch svaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.9.12 22:21

Máš malého svěřeného do péče? To mi přijde mnohem podstatnější než alimenty, nemáš-li totiž, má na něj stejnéý nárok jak ty, v podstatě to znamená, že pokud si ho vezme na odpoledne ven a nevrátí ho, nikdo ti nepomůže. Alimenty se žádají jednoduše, jen se sepíše žídost a dá na soud. Úplně nejlepší je zajít na OSPOD, oddělení sociálně právní ochrany dítěte, je to na městském úřadu, tam ti poradí, sepíšou s tebou žádost, jak svěření do péče, tak alimenty, rozhoduje se u jednoho soudu. Do dvou let dítěte máš nárok ještě i na výživné na sebe. A pokud s vámi nežije, uplatňuje slevu na dani neprávem je to podvod, tím mu pohroz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana1111111111­1111
25.9.12 22:30

Malého nemám svěřeného do vlastní péče…ach jooo, tak jsem to nikdy nechtěla řešit…je to vymodlené miminko a mám ho strašně ráda. Dala bych mu první a poslední…i kdybych neměla sama co jíst.

• Citovat
  • Upravit
2616
26.9.12 00:06

@terinka4444 holka 50tis, kde bysme vzali :-) 30tis útrata měsíčně, no to si nedovedu představit, to bysme museli žít nějak moc nobl, to ani jeden stejně neumíme.. Ale je fakt, že dovolenou bych někdy brala, ta je mi teda odpírána, že nejsou údajně peníze.. Tak boty na zimu potřebovat budu, a to už mám naštěstí schváleno :-) Ale jinak žijem podle mýho názoru dost skromě, akorát malé se snažím dopřávat, my sami si moc koupí neděláme, tím myslím oblečení, kina apod. Nedávno jsme byli na večeři a to jsem celkem zírala, že jsme vůbec šli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
26.9.12 05:26

@Kamka33 měsíční útrata 30tis zasse není tak moc. Třeba my máme cca 26tis a to jen proto, že se momentálně snažíme něco ušetřit.
Když to vezmeš kolem dokola… 6tis. jídlo, 4tis. dítě, 5tis. benzín, 4tis. energie, mobily, pojistky, peníze na údržbu domu, pes a jsi máš minimálně 25tis. když má někdo třeba ještě 15tis. hypotéhu tak jsi na 40tis a ani nemrkneš :mrgreen:
Peníze dneska nějak lítají vzduchem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1309
26.9.12 20:04
@Chocolate píše:
@Kamka33 měsíční útrata 30tis zasse není tak moc. Třeba my máme cca 26tis a to jen proto, že se momentálně snažíme něco ušetřit.
Když to vezmeš kolem dokola… 6tis. jídlo, 4tis. dítě, 5tis. benzín, 4tis. energie, mobily, pojistky, peníze na údržbu domu, pes a jsi máš minimálně 25tis. když má někdo třeba ještě 15tis. hypotéhu tak jsi na 40tis a ani nemrkneš :mrgreen:
Peníze dneska nějak lítají vzduchem :nevim:

jen upozornuju, že o 40tisících mesicne si většina českých rodin může nechat tak leda zdát… to že vy to utratíte neznamená, že to tak mají všichni… věř tomu, že dost lidí žije z ruky do huby…stačí si přečíst příspěvky zdejších přispěvatelek.. co týden se zde řeší levné nákupy, levné vaření, jak přežít s xxx na měsíc atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
26.9.12 22:58

@lopata neříkám, že 40tis. utratíme :mrgreen:… jen že takové výdaje nejsou tak neobvyklé, zvláště pokud se do toho započítá např. vysoká hypotéka, kterou spousta lidí má

• Citovat
  • Upravit
21499
27.9.12 08:09

6 tisíc jídlo??? (vy jíte angertinské hovězí???) 4 tisíce dítě?? (když to neprojí, kam to dá? do oblečení a hraček měsíčně???) 5 tísíc benzin měsíčně??? (jak daleko jezdíte do práce???)
Já jsem asi přehnaně skromná, když mi benzin stačí 500 měsíčně, jídlo asi 2 tisíce, ať nežeru :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
27.9.12 08:14

@PaníBovaryová 8o 8o 8o 8o tý jo taky nežeru argentinské hovězí, ale 2000 táci na jídlo mě nestačí a 500 za naftu bych taky brala :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
27.9.12 08:15
@PaníBovaryová píše:
Já jsem asi přehnaně skromná, když mi benzin stačí 500 měsíčně, jídlo asi 2 tisíce, ať nežeru :-D

No ono projezdit 500 měsíčně není o skromnosti, ale o vzdálenosti, kterou jezdíš. Projezdíme s mužem také 5 tisíc a to dokonce mámě obě auta na LPG. Holt on jezdí do práce 35 km, čili denně 70, já 20 - takže 40 km min. v pracovní dny.

A jako projíst 6 tisíc není o argentinském hovězí. Mně se zdá, že kolem těch 4 tisíc je například u nás poměrně běžná částka a to máme hooodně věcí svých nebo od rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.9.12 08:17
No, ono když zaplatíš 18000,– hypotéku, máš dvě děti, 30.000,– utratiší téměř hned jak rozešleš složenky a dáš si do peněženky peníze na jídlo. Ale to byl jako příklad.
@Kamka33 píše:
@terinka4444 holka 50tis, kde bysme vzali :-) 30tis útrata měsíčně, no to si nedovedu představit, to bysme museli žít nějak moc nobl, to ani jeden stejně neumíme.. Ale je fakt, že dovolenou bych někdy brala, ta je mi teda odpírána, že nejsou údajně peníze.. Tak boty na zimu potřebovat budu, a to už mám naštěstí schváleno :-) Ale jinak žijem podle mýho názoru dost skromě, akorát malé se snažím dopřávat, my sami si moc koupí neděláme, tím myslím oblečení, kina apod. Nedávno jsme byli na večeři a to jsem celkem zírala, že jsme vůbec šli :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
27.9.12 08:18

@marky9 To nezní moc hezky a asi bych na úspory nesahala. Já s manželem máme společný účet, kde se sloučí naše příjmy a z toho vše zaplatíme. Nikdy jsem neslyšela zaplat to ze svého i když mám své spoření a nějaké peníze co mám od rodičů. Je to taková rezervička na dovču..ivf atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
27.9.12 08:18
@ana11 píše:
No ono projezdit 500 měsíčně není o skromnosti, ale o vzdálenosti, kterou jezdíš.

To je pravda, já se snažím jezdit busem nebo vlakem, když potřebuju. A 2 tisíce jsem myslela pro dvě osoby, bez dítěte, když se počítá dítě mimo viz. 4 tisíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí