Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale na léčení jít musí. Můj kmarád se léčil už ve 20 letech, byl na tom závislej, nemohl jít nikam, kde ty bedny byly, ve 20 se i hodně zadlužil. Pak ještě chodil k psychologovi. Dnes je 6 let „čistej“, už nehraje. Ale MUSEL jít se z toho vyléčit!
Na netucje spousta automatu online a zadara, manzel jehraje na facebooku. Co to zkusit takto??
kdyz ho to bavi… ![]()
No tak gamblera bych kopla do pr… že by si nestihl ani sbalit kartáček
víš vůbec co ty lidi dokážou? fakt je to peklo, to jsou statisíce. Buď začne docházet někam na terapii, nebo ho vykopni.
Nehledě na to, že ho stihuješ, stresuješ se, prohrábáváš mu věci, což teda do ideálního vztahu nepatří.
Poradnu pro léčbu závislostí a být nekompromisní. Jinak je to v háji.
@viky23 píše:
Na netucje spousta automatu online a zadara, manzel jehraje na facebooku. Co to zkusit takto??kdyz ho to bavi…
to je k ničemu, on potřebuje vyhrát prachy.
Pokud on je takhle na jednu stranu svolný a ochotný s tím něco dělat, přiznat že je to problém a že to sám nezvládá pokud má peníze… Vzala bych ho normálně na léčení… Nemyslím teď někam zavřít, jen ambulantně docházet… Znám člověka, kterého toto díky bohu odnaučilo a teď už 15let k automatu nešel..
Moc to nehrot, člověk je hravej a dokud je doma co jíst, má aspon něco ze života.
Příspěvek upraven 14.12.13 v 19:23
Jestli je to manžel, asi bych extra rychle zúžila sjm, protože pokud si takhle zahrává, může Tě dostat do velkých problémů. Jinak dokopat ho do poradny pro závislé. víc moc asi nezmůžeš. Naprosto chápu to zoufalství, ale třeba to řešit co nejdřív ![]()
Tak mě napadá, že si klidně bez tvého vědomí už mohl nabrat půjčky.
To je mi líto
Ale moc šancí není. Buď se Tvůj chlap půjde léčit, nebo se na něj vybodni dív než bude pozdě. To že mu nedáváš peníze a držíš domácí kasu neznamená, že se nikde nezadlužuje a že Vám nebude za nějakej čas někdo řvát pod okny(v lepším případě), věřit, že ho závislost přejde protože Vás má rád je podle mého hodně naivní- a myslím, že si to ani nemyslíš.
@chromato píše:
Moc to nehrot, člověk je hravej a dokud je doma co jíst, má aspon něco ze života.Příspěvek upraven 14.12.13 v 19:23
@chromato píše:
Moc to nehrot, člověk je hravej a dokud je doma co jíst, má aspon něco ze života.Příspěvek upraven 14.12.13 v 19:23
Začínám si myslet, že si děláš z lidí tady srandu. Protože tohle předpokládám nemyslíš vážně.
@chromato píše:
tak tohle je hodně ubohý ![]()
Ahoj holky,
potřebuju to ze sebe dostat a popovídat si o tom s někým. Manžel hraje automaty, naštěstí to ještě nespadlo do extrému, ale mohlo by… Vše začalo asi před rokem, kdy manžel sem tam zkusil štěstí a moc dobře věděl, že se mi to hodně nelíbí, ale pak najednou prohrál 10.000,–. Sám tehdy z toho byl hrozně špatný a věděl co udělal za blbost. Doufala jsem, že ho to poučilo a přestal. Asi po třech měsících jsem zjistila, že jsem těhotná. Oba jsme měli hroznou radost. Manžele jsme už šest let a nas vztah je stále v bodě zamilování. V tomto směru si nemám vůbec na co stěžovat. Já zdědila byt, ktery jsme pomalu celý rekonstruovali, nechtěli jsme si brát žádné půjčky. A teď když máme skoro všechno co by si člověk přál, musím řešit tohle.
Asi ve čtvrtém měsíci těhotenství jsem volala manželovi, který byl venku, aby se pro nečo zastavil v krámě než půjde domů a v pozadí jsem slyšela hrát hudbu automatů. Me samozřejmně říkal, že nehraje. Oblékla jsem se, vzala manželovu fotku sebou a šla do herny, která je pár bloků od našeho bytu, kam vím, že chodil hrát. Personál mi potvrdil, že tam manžel opravdu byl. S brekem jsem dorazila domů, kde už čekal provinile manžel. Nadávala jsem mu, že mi lhal a že mám sto chutí ho opustit. Nakknec přiznal, že občas hrát chodí, ale jen tak za 100 - 300,–, že ho to uklidňuje. Že nekouří, nepije a nemá žádné drahé koníčky, tak proc by si nemohl jít jednou za čas zahrát… automaty braní, každopádně se stal zlom, kdy kreditní kartu a veškeré peníze mám u sebe jen já. A ja taky rozhoduji o tom kolik bude mit manžel u sebe. Ani neprotestoval a tomuto memu dozoru se zcela podřídil, ale te doby jsem v nem ztratila důvěru a když je někde venku, pořád mu volám a kontroluji ho kde je a kdy přijde. Šacuju mu oblečení a peněženku jestli nemá nekde skivane peníze. Je mi to hrozne proto srti. Pokaždé když me obejme a řekne mi jak moc mě miluje já myslím na to, aby nás jeho hraní… Před měsícem jel do autoservisu, dala mu kreditku a když jel domů, zase se zastavil v herně a nechal tam 500,–. Zařídila jsem si kvůli němu bankovnictví v mobilu, abych mohla kartu kdykoliv kontrolovat. Když jsem se ho ptala na co vypral ty peníze, cukal se, ale pak přiznal barvu. Ja se rozbrecela a on semmě snažil uklidnit. A ted před třemi dny když šel z prace zase. A to už tam nechal 3 tisíce. Zapomněla jsem, že měl kartu po nákupu u sebe a už to bylo. Přišel domů a ja na něj vyjela ať vypadne, že ho nechci ani vidět. A že naši rodinu zničí. Kazdym dnem mám rodit a říkala jsou mu že ještě chci malýmu kouoit deku s hrazdičkou a koberec do ložnice a ted to budu muset nechat na příští měsíc. On mi ns to řekl, ať to klidne koupím a na mojí otázku za co pak budeme žit mi samozřejmne neodpověděl. Rodičům suce dlužíme 20. tis. a 20 tis. jsme ještě v kontokotrentu, ale příjmy máme docela dobrý a není problém to do tri měsíců splatit. Kupovali jsme výbavičku pro malého, tak jsme rychle potřebovali peníze. Když byl v koupelně hodila jsem mu peřinu do obýváku a zavřela se v ložnici. V o bylo poprvé co jsme spali oddelene. Druhý den jsem se ho ptala, co s tím budeme dělat, že to takhle nejde a ja mu vůbec neverim. Na to mi řekl, že ani on sobe nevěří když má kartu u sebe, ale že to zkusi nehrát. Ale ja už mu to neverim. Protoze vím, že ho to baví. Ale i on je pak smutný z toho, že ničí me. A me to ooravdu zžírá. Na léčení on nepůjde. To vím. A kdyby nebylo toho, tak jsme opravdu idylicky pár. Moc se milujeme, ale nevím jak tohle překonat…