Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky, mam takový problém, muj manžel hraje bedny. pravda, neni to tak hrozný, nedává tam , žá dný velký částky, ale já se bojim závislosti. vždycky mi napíše , že je dýl v práci a pak z něj doma vyleze, že byl vydělávat, že vyhrál tolik a tolik, a když příde domů z náladou pod psa, tak sem otravná nechce abych na něj mluvila a pak z něj vyleze, že ta blbá bedna mu nic nedala a proto se zlobí. kolikrát jsem mu řikala , že enchci aby hrál, máme doma miminko a peněz na zbyt opravdu nemáme.jsem z toho mrzutá, manžela miluju, ale s tímhle mi zlobí. on to bere jako koníček a myslí si že když dala jednou dá podruhý, samozřejmě nedá, zkusí jinou, takže výsledkem je , že to co vyhrál, prohraje jinde:-( nevíte jak ho to nějak odnaučit? nu to asi neni zprávný slovo, ale jak ho přimět aby přestal, nechci aby to jednou zkončilo tak, že v bedně skončí celá výplata. moc děkuji za rady
No tak to už závislej je, pokud reaguje na úspěch či neúspěch takovým způsobem. MOje sestra žila 3 roky se vzorným chlapem, zodpovědným, pracovitým, začal hrát automaty, prodal auto, mobil, část vybavení domácnosti… okradl pod záminkou koupě bytu i naše rodiče. Šel se léčit, nepomohlo… rozešla se s ním. Upozorňuju, že to byl fakt slušnej chlap… původně. Doporučila bych ti mu dát nůž na krk, dneska je léčení ambulantní, nikdo nemusí nic vědět. Neznám ho, ale je dost velká pravděpodobnost, že do toho sklouzne nebo už sklouznul. Hodně štěstí.
je závislý, bohužel!!!
jedině být tvrdá, nebo rozchod.je to zbiják vztahů a ještě budou trpět děti. Je mi to moc líto, hlavně kuli miminku, to opravdu tatínka potřebuje. ch jo, je to těžké, zkus jeho rodiče, ať mu domluví…
![]()
Příspěvek upraven 24.01.11 v 12:38
Jedině jeho vůle a ihned léčebna, min na 3měsíce. Jinak od něj dej ruce okamžitě pryč. Nic pozitivnějšího není, je závislý a zapomeň, že ho ty předěláš!!!!!!
Bohužel holky mají pravdu, sice s tím zkušenost žádnou nemám, ale neslyšela jsem pozitivní ohlasy. Udělej s tím něco dřív než se stane něco horšího, jak psala pisatelka výš - prohraje všechno. Jedině opravdu být tvrdá a příjem peněz mu znepřístupnit, ale pak pozor na to okrádání rodiny. Takže mu dát nůž na krk, buď automaty a nebo rodina, takhle by Vás hodně rychle mohl stáhnout na dno a dostat do velkých potíží a ještě s miminkem, to neni dobrý. Držim palce.
Bacha na to,rekla bych ze v tom uz jede..
Vedle nas ziji sousedi,tri deti..zenska v tom jede a co tam se deje za veci,to by nikdo nevymyslel.Zacalo to pokusem o sebevrazdu nejstarsi sestnactilete dcery,ktera nakonec sla bydlet k otci,ktereho videla trikrat v zivote,to jsem jeste nevedela,o co jde..
No zijeme v panelaku,zdi maji usi.Casto bylo slyset,jak se rodinni prislusnici dozaduji vraceni dluhu,dost drsnym zpusobem..no abych to shrnula..
Chlap na Vanoce vzal deti a odjel,ona byla sama.Pak se zas nejak dali do kupy,za tri dny na to,na Silvestra,on pokus o sebevrazdu,pobyt na psychyatrii.Behem kratky doby cca rok,si napujcovala kde mohla,jejich prijem je 33 tis,z toho jde 28 tis na dluhy,resej vyhlaseni bankrotu,jdou po nich exekutori.Uz nema nikoho,za kym by mohla jit,vcetne vlastni rodiny,kamaradi zadny,vsichni se na ni vyprdli.Ma podpisove pravo na duchod otce,v prosinci mu ho celej sebrala..
Je mi neskutecne lito jejich deti,holcicka strachy cura,kdyz nekdo zazvoni.Jeji chlap je na pokraji sil,znicila mu zivot a diky ty sebevrazde nejspis jeste prijde o praci.Behem chvile znicila zivoty tolika lidem.
Trochu OT,jen pro priklad,jak rychle to cloveka a jeho rodinu muze stahnout.Zpamatovavat se z toho budou celej zivot,pokud teda madam prestane.
nu toho se obávam, on si ,ale nedokáže přiznat , že je závislej, mě o tom přesvětčil ted o víkendu. po měsících sem potřebovala vem , tak malýho hlídala babička. nu a tady sou pajzli , že by z toho člověk
nu ale slíbil, že hrát nebude, tak sme šli, hm trochu se napil a bylo, dával am teda jen drobný, nu vyhrál, tak sem držela hubumale stejně se m nesouhlasila, nu a když sem šla na wc, nu kde asi byl? chjo. už s nim nikam chodit nebudu,předělat ho nepředělam, rozvést se nechci
na malýho je moc hodnej a na mě taky, jen tohle nám dělá sakra velký starosti:-(((
Ahoj,
také se obávám, že už je regulerně závislý, hlavně když to chodí hrát každý den. A ženete se do záhuby všichni. Za chvíli tam nechá celou výplatu, pak si začne půjčovat, prodávat vám věci a nakonec okrade celou rodinu.
Kamarád takhle taky hrál a prohrál šílený balík. Od další kamarádky takhle manžel rozprodal i věci, které měli koupené na splátky. Sám už dlužil hodně, tak to kupovali na ni a on je vysmátý, ona má šílené dluhy. Koupila takhle auto, notebook a další a on to prodal a ona splácí to, co už dávno nemají. A mají dvě malé děti. Holka se honila ve třech pracích a pán se krásně bavil a užíval si života
HNUS!
No rychle s tím něco dělej nebo přijdete o vše! Tohle není sranda… ![]()
já vim:-( každý den nechodí, hlavně když má odpolední tak se vrací obden po v noci:-) když má raní tak nemuže protože mu chodim s malým na proti ,právě aby nehrál:-(
Rozveď se a hned, včetně pravomocného rozdělení majetku. Ochraň majetek, sebe a malého. Pokud ho to nenakopne k tomu, aby SÁM CHTĚL LÉČBU, nečekej od něj vůbec nic. Je mi to moc líto, ale to je pro tebe JEDINÉ řešení. Buď statečná a zakaž si myšlenky „když já ho miluju, když já se nechci rozvést“ a čekání na zázrak. Nepřijde.
kklipo píše:
nu toho se obávam, on si ,ale nedokáže přiznat , že je závislej, mě o tom přesvětčil ted o víkendu. po měsících sem potřebovala vem , tak malýho hlídala babička. nu a tady sou pajzli , že by z toho člověknu ale slíbil, že hrát nebude, tak sme šli, hm trochu se napil a bylo, dával am teda jen drobný, nu vyhrál, tak sem držela hubumale stejně se m nesouhlasila, nu a když sem šla na wc, nu kde asi byl? chjo. už s nim nikam chodit nebudu,předělat ho nepředělam, rozvést se nechci
na malýho je moc hodnej a na mě taky, jen tohle nám dělá sakra velký starosti:-(((
tak nůž na krk??? dobře , třeba ho to nakopne, i když nevim nevi, hádky nepomáhaj, nu ale máte pravdu, malýho ochránit musim
A doporučuju si přečít od Nešpora „Už jsem prohrál dost.“ Anonym 12:37 a 12:57.
Mam takovej dojem ze ani nebudes vedet co vsechno prosustroval,kolik si kde popujcoval,bude ti lhat,lhat a zase lhat!Dostanete se do takovych dluhu ze se z toho uz ani nevyhrabete!Nuz na krk a kontrolovat ho.To se mu jiste libit nebude a bude na tebe vzteklej…takze zadne pekne vyhlidky.Pokud bude dal pokracovat v hrani tak radim rozvod co nejdriv jinak budes v pr…
Moje teta měla taky závisláka, hodila mu nůž na krk, jeho výplta šla automaticky na její účet, když šel do hospody, dla mu 100 jen prostě na pivo… Když nebude mít přístup k penězům, nebude mít přístup k hraní beden… Je to hrozně složitý a chce to pevný nervy, nejhorší na tom je, že ty pevný nervy musíš mít ty, ale nestačí jen přihlížet, musíš zakročit… Držím pěsti, aby to dobře dopadlo
Známá má manžela jsou spolu 15 let a před 10 lety zjistila že je hráč a lhal jí už nevědělmkudy kam napujčováno po známích bankách byl v tom za 2 miliony.nikdy bych to do něj neřekla choval se ke každému slušne měl i dobrou práci ale tohle ho zlikvydovalo.i jeho rodinu ted se pomalu z dluhu dostává si platí 24tisic měsíčně na dluhy ta paní táhne domácnost veškeré poplatky platí ona i co se týká malého mají 1letáho syna.zatím je s ním,těžko říct až jim syn odroste zda ho pošle do háje.