Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj hoky.Mám problém a nemám ho kde a hlavně komu říct.Vím už dopředu, že mi řada z vás řejkne, at se zbalím a jdu, ale já nemůžu.
Mám ročního chlapečka a s přítelem jsme dva roky.již jsme spolu kdysi chodili a on mě neustále podváděl.Co osud nechtěl, zase jsme se po 3 letech potkali.Já ho strašně miluju a tak jsem se opět zamilovala a máme spolu dítě.Slíbil mi lásku za hrob, svatbu a nikdy více nevěru.Bohužel já na vše hned přijdu.Neměla bych to dělat, ale hrabu se v mobilu a na pc.nejsem na sebe pyšná, ale nevědět na čem člověk je, je nejhorší.Řekla jsem mu, že jsem úplně hotová a on miřekl, at se rozejdeme, že neví, zda mě miluje a neví , co bude dál.Domů se za tři dny vrátil jen na hodinu.Nemůžu dál a nevím co mám dělat.
Nedělej nic a miluj ho dál, tak jako dosud. Doufej, že se připlazí po kolenou s kyticí růží, odprosí tě a slíbí opět lásku až za hrob.
Protože dokud si nebudeš vážit sama sebe natolik, abys byla schopná se od takového chlapa „odmilovat“ a odejít, tak je zbytečné ti cokoliv jiného radit… ![]()
Píšeš, že odejít nemůžeš- proč? Nemáš kam jít, nebo jsi na něm závislá finančně, nebo je v tom „jen“ láska ?
Samozřejmě, že já bych ti radila odejít. ze začátku si sice posmutníš, ale časem se z toho vyhrabeš a budeš v poho. Pokud v takovémto vztahu budeš zůstávat, je velmi pravděpodobné, že se budeš, pokud to partner neutne sám, jen pořád dokola trápit (podezírat, pátrat, přemlouvat…)
Pokud opravdu nemůžeš teď odejít, tak začni tím, že mu přestaneš dávat svou obrovskou lásku najevo. Když na něm budeš viset, říkat mu, že jsi z něj úplně hotová atd., tak k tobě ztratí i zbytek úcty a lásky , co k tobě možná chová. Takže spíš bojovat tak, aby musel on bojovat o tebe. Pamatuj, že si lidé nedokážou vážit toho, co je pro ně jisté, neustále naservírované a o co se nemusí sami ani trošku přičinit.
Wiolla píše:
Nedělej nic a miluj ho dál, tak jako dosud. Doufej, že se připlazí po kolenou s kyticí růží, odprosí tě a slíbí opět lásku až za hrob.Protože dokud si nebudeš vážit sama sebe natolik, abys byla schopná se od takového chlapa „odmilovat“ a odejít, tak je zbytečné ti cokoliv jiného radit…
Bohužel takový chlap už jiný nebude…a je jen na tobě,zda jsi schopná toto unést a žít s ním dál.Pokud to budeš zvládat,proč ne…je to tvůj život.
Bohužel vím, jak se cítíš. Já na nevěru manželovi přišla před necelým půl rokem (rozvádíme se). Dala jsem mu na výběr, zda já nebo milenka a on si vybral ji. Prostě se po x letech zamiloval. V první chvíli jsem myslela, že se z toho zblázním. Doma dvouleté dítě, já samozřejmě na mateřské. Ale zvládám to, nastoupila jsem do práce, sehnala paní na hlídání a žiju. Šťastná nejsem - zatím, nemůžu se smířit s tím, že malému nezajistím úplnou rodina, ale zároveň jsem na sebe pyšná, že to zvládám (neříkám, že lehce). Z druhé strany vím, že i v přápadě, že by se tehdy manžel rozhodl pro mě, časem by to asi skončilo. Už bych nedokázala důvěřovat (ovšem u nás to nebylo o sexu, on se prostě zamiloval). A rada tobě - podváděl tě před lety, podvádí teď, idkyž má doma roční dítě. Neví, zda Tě miluje a sakra velký problém řeší útěkem - přijde mi, že je buď hodně mladý nebo naprosto nevyzrálý a nezodpovědný. Takže buď budeš jeho méně či více časté nevěry tolerovat nebo vztah ukončíš. Nejhorší je na tom to, že holt když se chlap zblázní, nejvíc to odnesou děti.
Wiolla píše:
Nedělej nic a miluj ho dál, tak jako dosud. Doufej, že se připlazí po kolenou s kyticí růží, odprosí tě a slíbí opět lásku až za hrob.Protože dokud si nebudeš vážit sama sebe natolik, abys byla schopná se od takového chlapa „odmilovat“ a odejít, tak je zbytečné ti cokoliv jiného radit…
Ahoj Bettt, predem rikam, ze tenhle problem nemam a (zatim) jsem ho resit nemusela, takze nepisu z vlastni zkusenosti, ale sem presvedcena, ze ojedinelou neveru bych skousla, nevim, jak bych se srovnala s chronickym suknickarem, nad tim nastesi premyslet nemusim…
Asi bych si probrala zebricek hodnot… myslim tim, jak se ti s nim jinak zilo?? Jaky je tata, ma maly rad, pomaha ti doma, jak casto se hadate atp., zkratka je toho hodne, v cem muze bejt bezvadnej a treba ti stoji za to primhourit oci - jenom pak musis byt dost silna na to, abys to hodila za hlavu a byla v tom vztahu spkojena. Mozna to zni divne, ale ver mi, i to se da, meli to tak rodice my kamosky - ted uz holky neprohani (sou spolu skoro 40 let, a pokud vim, sou a byli az na par obdobi celkem spokojeny)
Nedávej mu svou lásku najevo…
Zkus v něm probudit žárlivost…
Zajdi do manželské poradny…
Wiolla píše:
Wiolla píše:
Děkuju vám všem moc.Strašně jste mi pomohli.Asi je pravda, že je chronickej sukničkář:-(
Nedokážu odejít.A nechci se trápit ![]()
Tak já bych se v první řadě bála toho, že od něj něco chytnu,když je tak promiskuitní.
Z toho strach nemáš?
bettt píše:
Děkuju vám všem moc.Strašně jste mi pomohli.Asi je pravda, že je chronickej sukničkář:-(
Nedokážu odejít.A nechci se trápit
No a předpokládám, že spáchat sebevraždu taky nechce, co?? Hm, tak to ti už nezbývá jiná možnost, protože ten chlap takový je, tys to věděla, že takový je a přesto jsi s ním opět začala chodit (a úplně nepochopitelně a hlavně nezodpovědně jsi sis s ním pořídila dítě)… Takže si teďka nemůžeš na svou situaci stěžovat… Holt komu není rady tomu není pomoci…
![]()
Wiolla píše: