Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Pawlinka já se teda nedivím, že paní vám dělala peklo, když zjistila, že otěhotněla s někým, kdo se zamiloval někde jinde…i tady je dost maminek, které sotva vyjdou a jsou závislé na dodržení datumu výplaty dávek, takže se též nedivím, že se jí nelíbilo, když tvůj muž neplnil své povinnosti (a přitom jste to nakonec vyřešili ke spokojenosti všech tím trvalým příkazem).
A protože se tvůj manžel snažil mít dítě s tebou, tak jeho vlastní již narozené dítě ho nezajímalo, prostě se rozhodl, že bude posílat jen alimenty (a osobně si myslím, že kdyby to šlo, tak by se rád vyvázal i z této povinnosti…)
Je fajn, že přijal tvé dvě děti a na svoje vlastní se pěkně vybodl…
Teď, když se vám nedaří, tak jako náhradní řešení by svého syna i bral…být maminkou toho chlapečka, tak bych vás oba poslala do háje zelenýho. Tvůj manžel jako otec pekelně selhal a moc bych se rozmýšlela, zda bych si s ním nějaké dítko pořizovala - aby se tentokrát třeba taky nezamiloval někde jinde, jak už se mu to přihodilo…
A to, že dle tvého mínění nemá paní zrovna slušnou minulost - to není tvoje věc a třeba si někdo toto myslí i o tobě…
@terien píše:
A ty se snažíš o třetí a máš minimálně druhého muže takže být tebou starám se spíš o sebe.
no asi tak ![]()
@Pawlinka
Mozna uz to tu padlo, nevim, ale kdyz byla vdana, tak, otec v papirech je snad automaticky jeji manzel, ne? ![]()
@Pawlinka píše:
Protoze s ni nezustal, zamiloval se do me a delala nam peklo, psala mu, ze dite neni jeho, pak ze mu ho nikdy neda, urazela me i me deti, pak podala navrh na alimenti, ale to uz byl klukovi rok a pul a my se mezitim vzali a tak se ozvala jen kdyz se par dni zdrzeli alimenti a jelikoz jsme se snazili o dite, po tom vsem se rozhodl, ze to bude jen mesicni trvaly prikaz.Podotykam, ze pani byla vdana a ma celkem 4 deti a uz nekolikateho pritele a ne zrovna slusnou minulost.
a co je tobě do toho?
jinak..kdybys byla ted těhotná, zajímali byste se o toho chlapečka vůbec, taky bys ho chtěla vídat a taky by si ho muž bral?
Nemyslím si, že to zakladatelka myslela špatně! jsou to třeba jen špatně poskládané věty, třeba je někdy dobré se nejprve nad tím zamyslet…jak jsem psalavýše, znám to i z té druhé stránky, paní partnera jiného nemá, zamilovaná asi byla, ale že s ní manžel nezustal, ale platil a s malym se stýkal do té doby než se oženil a paní mu to zakázala a pak nastaly jen spory a soudy…takže zakladatelku a její úmysly neznáme a nevíme jakto doopravdy je, nemůžeme střízlivě posoudit!
nezastávám se ani jedné strany,..!
Paní píše, že od narození se s ním nestýkal…hned v úvodním příspěvku… a po 4 letech se má stát jeho syn „náhradním řešením“…Malého ještě ani neviděli, ale už se staví velmi negativně k jeho mamince…co z toho může vzejít dobrého? Momentální uspokojení potřeb zakladatelky?
Příspěvek upraven 25.10.14 v 11:24
Tak já mám tedy opačný názor. Rozhodně bych zjistila, jak dítě žije, zda je spokojené, má se v rodině dobře apod. Nechápu, proč to všichni tak odsuzujete. Samozřejmě bych dítě nebafla a vzala ho hned na víkend, ale třeba začala procházkou. Pokud jsou sociálně slabší, může dítě třeba strádat a víkendy u otce by byly časem obohacení pro dítě. Zažilo by třeba výlety, oslavy s rodinou apod.Od zakladatelky je to naopak hezké, že má zájem aby dítě poznalo svého otce. Nechápu ty odsuzující komenty ![]()
@Anonymní píše:
Nemyslím si, že to zakladatelka myslela špatně! jsou to třeba jen špatně poskládané věty, třeba je někdy dobré se nejprve nad tím zamyslet…jak jsem psalavýše, znám to i z té druhé stránky, paní partnera jiného nemá, zamilovaná asi byla, ale že s ní manžel nezustal, ale platil a s malym se stýkal do té doby než se oženil a paní mu to zakázala a pak nastaly jen spory a soudy…takže zakladatelku a její úmysly neznáme a nevíme jakto doopravdy je, nemůžeme střízlivě posoudit!nezastávám se ani jedné strany,..!
přečti si úvodní příspěvek..
on čekal dítě a zamiloval se do zakladatelky spolu se snažili o miminko ale nedaří se jim tak si vzpomněla - ONA že by mu chtěla splnit touhu a že by si teda mohli brát to jeho původní dítě když nemůžou mít svoje.. pro mě jsou ty úmysly průhledné…
jaký jiný důvod je 4 roky dítě nevídat a nebojovat o něj až ted najednou? ![]()
Omlouvam se, ale na mne to pusobi tak, ze si z kluka delate tak trochu pejska, ktery ma potesit manzela a rozptylit pani, ktere se nedari IVF.
@jannina1 mně to hezké nepřijde minimálně kvůli tomu, že kdyby paní měla s manželem vlastní dítě, tak by jí to ani nenapadlo…jinak by totiž nečekala ty 4 roky…
@jannina1 píše:
Tak já mám tedy opačný názor. Rozhodně bych zjistila, jak dítě žije, zda je spokojené, má se v rodině dobře apod. Nechápu, proč to všichni tak odsuzujete. Samozřejmě bych dítě nebafla a vzala ho hned na víkend, ale třeba začala procházkou. Pokud jsou sociálně slabší, může dítě třeba strádat a víkendy u otce by byly časem obohacení pro dítě. Zažilo by třeba výlety, oslavy s rodinou apod.Od zakladatelky je to naopak hezké, že má zájem aby dítě poznalo svého otce. Nechápu ty odsuzující komenty
proč se nezajímal dosud? ![]()
nechtěl ho obohatit o víkendy ve své nové rodině? ![]()
@Malaga píše:
@jannina1 mně to hezké nepřijde minimálně kvůli tomu, že kdyby paní měla s manželem vlastní dítě, tak by jí to ani nenapadlo…jinak by totiž nečekala ty 4 roky…
no přesně… jde o to že být ted těhotná tak je to ani nenapadne si syna chtít brát..to je na tom to - nemorální, syn jim má jen něco kompenzovat, nedělají to z lásky k němu, ale protože muž po něčem touží, ona mu to zatím nemůže dát takže hup - náhražka…a až se jim zadaří? Co bude? ![]()
@jdukolem no mě by zajímalo, co si o tom všem ten její manžel myslí…působí to na mě jako iniciativa zakladatelky, ale nevím, jestli s tím vnitřně souhlasí i její manžel… ![]()
@Chocoloco píše:
Omlouvam se, ale na mne to pusobi tak, ze si z kluka delate tak trochu pejska, ktery ma potesit manzela a rozptylit pani, ktere se nedari IVF.
mám stejný pocit, chudák kluk.
@jdukolem píše:
proč se nezajímal dosud?
nechtěl ho obohatit o víkendy ve své nové rodině?
ano, proc ne dosud.