Manžel má dítě, které nevídá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
25.10.14 11:55
@jdukolem píše:
To je mi argument :think:
mimino mě nebaví, ale starší dítě by mohlo tak já to zkusím? :think: odkdy je rodičovství věc „baví x nebaví“? Heheh já si ted momentálně nerozumím s puboškem.. že bych ho nějak odeslala a počkala čtyři roky než mu začnu rozumět? :lol:…spíš by chtělo aby se chlap zamyslel nad tím, jestli se chce opravdu starat o své dítě proto, že ho má rád a chybí mu a nebo je to jen momentální nápad který ho přejde až zakladatelka otěhotní…
jistě pokud to podají k soudu tak je velká pravděpodobnost, že uspějí…ale z morálního hlediska je ta jejich motivace prostě fuj..

No samozřejmě v rodině to takhle nelze pojmout.Ale otec dítěte s ním nežil, ani s jehoi matkou, tak je situace jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.10.14 11:55
@jannina1 píše:
Přesně s tímhle budou muset počítat. Že to jsou i starosti.
Vzpoměla jsem si na jeden příklad z mého okolí. Naše známá se třemi dětmi se vdala za pána, který měl taky z předešlého vztahu kluka, ale již většího. Jeho matka nechtěla, aby se s ním stýkal, tak se podvolil. Viděl ho jen jako malého, jeho matka se potom vdala. Jenže prý pořád vzpomíná a velmi lituje, že se nechal přemluvit.

to je ale jeho nedospělost a hloupost, za to si může sám a je mi líto toho synka, že má tátu slabocha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.10.14 11:56

@hanka.br. jj, souhlasím. Na mě to působilo tak, že kdyby se z toho mohl vyvázat, tak by nepřemýšlel ani minutu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.10.14 11:57

K povinnostem patří i práva, tak to prostě je, ať se vám to líbí nebo ne. Právo na dítě má, tečka. Já neříkám, že bych byla nadšená, kdyby se mi najednou o 4letý dítě hlásil bio otec, ale tak jednou ho ženu k soudu kvůli otcovství, tak musím počítat s následky do budoucna. A jak jsem psala, pokud se to dítěti podá vhodně, dítě získá tetu a strejdu, se kterými bude zábava, bio matka si odpočine a zakl. ukojí touhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.14 11:57

@terinka4444 hele,jsem v tomhle směru nestranná, nebudu tady soudit zakladatelku, protože jejíúmysly nemusely být až tak zvrhlé..!a nebudu tady hlásat, jací jsou tátové hajzli, protože hned necítili lásku k dítěti, kterého ve svém nitru třeba ani nechtěli-a znám jich spousty tzv „tatínku“ kteří sice platí chodí na návštěvy, ale city ke svým dětem žádné nechovají..!ale nároky mají a to nezměníme, bohužel je to v našem státě tak nastavené, neplatí, ale stejně si jej bere na návštěvy, protože má nárok, po roce si vzpomenou, že mají dítě a mají nárok jej vidět-muj případ a vy nemužete ani ceknout, protože soudy stojí při něm, jelikož je to v zájmu dítěte!!at je otec jakýkoliv a že si vzpoměl po letech je nezajimá! a nikde nenípsáno, že musí byt to děcko hned pomatené, spíš je to někdy strach vnitřní těch matek, že se jejich dítkům bude u tatínka, kterého roky neviděli líbit a vypěstují si spolu vztah, který tam chyběl :nevim: ale pořád je to co by kdyby…!!

• Citovat
  • Upravit
49159
25.10.14 11:58
@jannina1 píše:
No samozřejmě v rodině to takhle nelze pojmout.Ale otec dítěte s ním nežil, ani s jehoi matkou, tak je situace jiná.

v čem? on je jeho otec - rodina i když s ním nežije.. přece se mohl stýkat se synem už od miminka - př na dvě hodky v kočárku. Ale on už když byla ta matka těhotná žil se zakladatelkou a nějak to neřešil? No kdo ví.. prostě ten nápad - chci muži dopřát aspon nějaké dítě když nebudeme mít spolu je od zakladatelky neskutečně vypočítavá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.10.14 12:00
@zuzouš píše:
K povinnostem patří i práva, tak to prostě je, ať se vám to líbí nebo ne. Právo na dítě má, tečka. Já neříkám, že bych byla nadšená, kdyby se mi najednou o 4letý dítě hlásil bio otec, ale tak jednou ho ženu k soudu kvůli otcovství, tak musím počítat s následky do budoucna. A jak jsem psala, pokud se to dítěti podá vhodně, dítě získá tetu a strejdu, se kterými bude zábava, bio matka si odpočine a zakl. ukojí touhu.

ale tady nikdo nepopírá PRÁVNÍ nárok jistě pokud to podají uspějí.. o to tu není žádný spor
ale upřímně najednou si teta a strejdy vzpomenou a pak zas třeba zapomenou? :think: no jo no však on to ten čtyřletej MUSÍ pochopit ne že ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.14 12:01

@zuzouš no a v tom někdy vidím ten problém!!prostě může se nám to nelíbit, ale takto to v našem státě funguje a basta! a taky mam strach aby tatínek nedostal chut vidět po 4 letech své dítě a nepomotal mu hlavu a blá blá, ale vím že na mojí straně nikdo není a dítě pak stejně přijde aniž bych musela otce pomlouvat, co je zač…bohužel tak to je!

• Citovat
  • Upravit
26270
25.10.14 12:01

@zuzouš když no tady to je hlavně o tom ukojení touhy zakladatelky ;).Jinak souhlasím s tím, že kdyby to bylo jak píšeš - tak ideální stav.Ale ty „vstupy“ to už tak nějak kazí od začátku…nezájem otce, vztah k dítěti omezen pouze na placení alimentů, nemožnost mít společné dítě - tudíž náhradní řešení… no nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.10.14 12:04
@Anonymní píše:
@terinka4444 hele,jsem v tomhle směru nestranná, nebudu tady soudit zakladatelku, protože jejíúmysly nemusely být až tak zvrhlé..!a nebudu tady hlásat, jací jsou tátové hajzli, protože hned necítili lásku k dítěti, kterého ve svém nitru třeba ani nechtěli-a znám jich spousty tzv „tatínku“ kteří sice platí chodí na návštěvy, ale city ke svým dětem žádné nechovají..!ale nároky mají a to nezměníme, bohužel je to v našem státě tak nastavené, neplatí, ale stejně si jej bere na návštěvy, protože má nárok, po roce si vzpomenou, že mají dítě a mají nárok jej vidět-muj případ a vy nemužete ani ceknout, protože soudy stojí při něm, jelikož je to v zájmu dítěte!!at je otec jakýkoliv a že si vzpoměl po letech je nezajimá! a nikde nenípsáno, že musí byt to děcko hned pomatené, spíš je to někdy strach vnitřní těch matek, že se jejich dítkům bude u tatínka, kterého roky neviděli líbit a vypěstují si spolu vztah, který tam chyběl: ale pořád je to co by kdyby…!!

to je trochu tendenční prohlášení ne?
stejně tak může ta matka mít obavu o to aby tatínka ten zájem zase rychle nepřešel a jí nezbylo doma smutné nechápající dítě kterému se musí vysvětlit proč najednou tátu zase nevídá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.14 12:07

@jkra no,ale jak víme s tím nic dělat nejde!!a mužeme se vztekat jak chceme, přesně tohle prožívá moje kamarádka!!!její děti k otci nechtějí, tak přišli paní ze sociálky a paní psycholožka a pomohli mu děti dostat na návštěvu!!! a kamarádka prostě nic nezmuže!!!ted lituje, že ho do rl dala!!!a na výběr měla, on tam být nechtěl, ale ona tvrdošíjně chtěla tatínka, i když ji mlátil, pil atd…za všechno bereme následky i ta matka i ten otec!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.14 12:11

@jdukolem no ano, je to pravda, ale jak jsem tady psala nic s tím nezmůžeme a právo na naší straně nestojí, byt se nám to líbit nemusí!!ale nebudu tady kamenovat zakladatelku, když neznáme ani maminku onoho dítěte a její záměry!!ale dozajisté hooodně záleží na skutečných záměrech zakladatelky a do jejího nitra tady nevidíme taky, že? pokud to myslí dobře a jen to neuměla tady vyjádřit stojím při ní, ale pokud je to jen jakési zahlazení touhy po dítěti tak je to špatně!! :!

• Citovat
  • Upravit
49159
25.10.14 12:14
@Anonymní píše:
@jdukolem no ano, je to pravda, ale jak jsem tady psala nic s tím nezmůžeme a právo na naší straně nestojí, byt se nám to líbit nemusí!!ale nebudu tady kamenovat zakladatelku, když neznáme ani maminku onoho dítěte a její záměry!!ale dozajisté hooodně záleží na skutečných záměrech zakladatelky a do jejího nitra tady nevidíme taky, že? pokud to myslí dobře a jen to neuměla tady vyjádřit stojím při ní, ale pokud je to jen jakési zahlazení touhy po dítěti tak je to špatně!! :!

vycházím z úvodních příspěvků, které sem zakladatelka psala.. čili své nitro odhalila poměrně dost ;)
nebylo tam slůvko o stesku muže po dítěti ani o jejím pocitu, že cítí s mužem který se trápí a 4 roky snaží synka vídat… četlas to pečlivě? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
25.10.14 12:18

Zakladatelko, představ si tohle. Tvůj muž si bude kluka brát, založí mu konto, protože přece nebude chtít, aby se na klukovi podepsalo slabší sociální prostředí jeho matky atd. Ty pak otěhotníš. Nebudeš tu za čas zakládat diskuze, jak to udělat, aby tvůj muž necpal tolik peněz do svého syna? Nebudeš se tu rozčilovat, že tráví sobotní odpoledne s klukem někde venku místo toho, aby skákal okolo tebe a vašeho společného dítěte? Nebudeš si tu stěžovat, že syn je rozmazlený, chová se tak a tak, neskáče nadšením z tvých dětí a malého sourozence? Skousneš to, že ten kluk bude u vás, i když už se vám to nebude hodit do krámu, když už jeho funkce „náhražky“ pomine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
25.10.14 12:19

Zakladatelko, jestlize to udelate, jiz nikdy nesmite couvnout, ani kdyby jsi nahodou otehotnela. Jinak je sobecke, ze dite chcete az dnes, kdyz vam to nevyslo. A ze jsou soc. slabsi neznamena ze je spatna matka. Uprimne obratit zrak na dite, jenprotoze nevyslo jine a v padnout mu do zivota az po tomhle je otresny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna