Manžel má dítě, které nevídá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
25.10.14 17:23
@klenice píše:
No zakladatelko, jak tak koukám do tvých příspěvků…protoze me je cerstvych 40 a jemu 23…, tak prosím měj alespoň ty rozum!
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.10.14 17:35
@terinka4444 píše:
8o 8o 8o

taky jsem takhle hleděla při čtení zakladatelčiných příspěvků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.10.14 17:38
@klenice píše:
No zakladatelko, jak tak koukám do tvých příspěvků…protoze me je cerstvych 40 a jemu 23…, tak prosím měj alespoň ty rozum!

tak to je hustý…
zakladatelka otěhotní, porodí a bude mít na starost těch dětí 5…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
25.10.14 18:37
@klenice píše:

Tak jestli je to takhle, beru zpět vše co jsem řekla a nechte kluka být :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
25.10.14 22:41
@Pawlinka píše:
Manzel ma 4 leteho syna s jednou pani se kterou se jen chvili nezavazne stykal.Od narozeni se s nim nestyka, rekla mu, ze je jeho, ale neveril ji, protoze byla vdana a mela pomer s vice muzi.Kdyz ho po roce zazalovala, nechal si delat testy otcovstvi, ktere toto potvrdily. V te dobe jsme uz spolu zili.Od te doby plati soudem stanovene alimenti, syna nevida.

Nemůžu si pomoct, nemohu se vyjádřit k situaci, kterou si dle popisu vůbec neumím představit.
Muž se zapletl s vdanou ženou a byl později žalován o otcovství? Jak je to možné?? Dle českých zákonů je otcem dítěte vždy manžel, není prostor žalovat o otcovství nějakého jiného muže. :nevim:

Situace musí být zamotaná ještě nějak jinak a to se opravdu velmi těžko představuje, pokud nemáme plné informace. Vdaná žena by každopádně měla v RL dítěte jako otce svého manžela a dítě tak otce, který se o něj stará. Protože otcovství jiného muže lze u sezdaných snad pouze tím, že manžel otcovství před soudem popře, zatímco jeho biologický otec naopak soudně žádá o určení otcovství. Tohle se navíc uznává snad jen v případě, kdy je manželství v rozvodovém řízení nebo v ochranné lhůtě po rozvodu. Takže já opravdu nechápu, jak by vdaná žena mohla žalovat o otcovství jiného muže, než vlastního manžela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.10.14 22:47

@Kdoule možná byla rozvedená. Zakladatelka to má zprostředkováno pouze přes svého manžela. Možná to popletl on…

Diskuze o tom není, ale zřejmě má manžel slabost pro starší partnerky. V té době mu bylo 19, matka jeho dítěte má čtyři děti, což kdyby byla stejně stará, tak by v 19 ty 3 asi neměla…
Přijde mi dle popisu z příspěvků nevyzrálý, ale to asi po 23 letém klukovi nemůže nikdo moc chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4402
25.10.14 22:54
@Malaga píše:
A když chce zakladatelka tak moc zvednout životní úroveň syna jejího manžela, tak ať její muž mimo placení alimentů založí ještě účet, kam bude ukládat finance pro svého syna, který je třeba jednou bude moci využít k výběru školy podle svých schopností a představ. Pokud jsou siciálně slabší rodina, tak tímto by mu mohl smysluplně pomoci až k tomu bude vhodná doba. Třeba si to jeho maminka nebude moci dovolit…
Nemusí to být moc, ale do těch 15 se tam dá naspořit docela dost, pokud nebude teda akladatelku štvát, že jim bere ze společných peněz. Předpokládám že tatínek zakladatelčiných dětí má též ke svým 2 dětem vyživovací povinnost, tak by zakladatelka mohla mít pochopení. ;)

A myslis, ze pak syn otci nevycte, ze mu sice nasporil prachy, ale nestykal se s nim?

Krev neni voda. Pokud si otec k diteti dokaze najit cestu a opravdu to chce, tak bych do toho sla.Ale nevim a nepoznam, jak vazne to myslite a jak moc by jste dokazali byt empaticti a jit na dite spravne, treba i s pomoci…Kazdopadne jako matce by se mi to taky nelibilo :think: Takze tezko radit :nevim: Ale kdyz plati, tak dite bude vedet, ze ma otce a ze ten „nikdy neprojevil zajem“ a v dospelosti mu tezko vysvetkovat, ze mu vetsina rekla, ze jepro dite lepsi kdyz mu vlastni tata bude sporit, ale nestykat se s nim…:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.10.14 23:04

@ulice když tady se většina spíš pozastavuje nad tím důvodem -PROČ najednou chtějí projevit zájem o toho chlapce… je to proto, že zakladatelce se nedaří otěhotnět a mít společné dítě.
Iniciativa vzešla od ní a ne od něj jako od otce (v úvodním příspěvku píše že existenci svého dítěte omezil na posílání alimentů - jeho vlastní rozhodnutí).Tak se mi moc nepozdává, že by si otec dítěte našel k němu cestu.
V případě, že by zakladatelka s manželem měli vlastního potomka, tak by nad synem jejího manžela ani nevzdechli…
Je to prostě náhradní (a v případě že zakladatelka nakonec otěhotní a porodí možná i dočasné) řešení.
Ohání se životní úrovní rodiny, v které se chlapec nalézá - že jí to na srdci neleželo celé 4 roky před tím?
Zmiňuje pověst matky dítěte, což zrovna v jejím případě mi přijde docela úsměvné…
To že má otce bude dítě vědět i když otec platit nebude…přírodní zákony…a nebýt zakladatelky - tak by nejspíš ten „zájem“ fakt neprojevil.
Přijde mi to prostě jako chladný kalkul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
25.10.14 23:06
@Malaga píše:
@Kdoule možná byla rozvedená. Zakladatelka to má zprostředkováno pouze přes svého manžela. Možná to popletl on…Diskuze o tom není, ale zřejmě má manžel slabost pro starší partnerky. V té době mu bylo 19, matka jeho dítěte má čtyři děti, což kdyby byla stejně stará, tak by v 19 ty 3 asi neměla…
Přijde mi dle popisu z příspěvků nevyzrálý, ale to asi po 23 letém klukovi nemůže nikdo moc chtít…

:think: Můžeš mít pravdu, samozřejmě, mě to jen řízlo do očí, že takové dítě má otce „ze zákona“ a velmi složitě se to mění.

S věkem naprostý souhlas a osobně si i myslím, že 23letý chlap se 4letým dítětem může procitnout sám od sebe třeba za pár let, které tomu kloučkovi pak zbytečně utíkají.
Bohužel ale motivace zakladatelky není pro kloučka ideální. Tátův zájem je samozřejmě to, co je možná nejpřínosnější, naopak manželka by měla podle mě stát co nejvíc mimo, zejména zezačátku. Ovšem nemyslím, že takhle by si to představovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.14 23:24
@Pawlinka píše:
Na to samozrejme myslime take, rozhodne zijeme lepsi zivot nez ona, ale nechceme udelat chybu. Z druhe stranky, jeste je maly a za par let uz to nepujde vubec a aby si to pak manzel nevycital. Nevim, jestli je to dobry napad, rozhodne si dovedu predstavit, ze by byl soucasti nasi rodiny, i kdyz jen obcas…

manžel má též dítě, které nevídá - resp. vídá velmi sporadicky, což znamená jednou za rok a kluk jenom sbalí dárky a jde si po svých. Tu dobu, kdy si k němu mohl najít cestu nevratně prošvihl, tváří se jak je nad věcí, že ho to nemrzí, ale moc dobře vím, že si to vyčítá. Pořád čekal, až bude kluk starší, aby mu to mohl vysvětlit a teď je pro něj cizí člověk. Takže jestli má opravdu o kluka zájem (a nechce tím pouze zaplácnout „prázdno“ po společném potomkovi),tak bych začala co nejdřív - ne si ho rovnou vzít na celý den, ale pomalu začít trávit společný čas.

(anonym proto, že nepíšu o sobě, ale o manželovi a nejsem si jistá, zda chce tohle ventilovat veřejně)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.14 23:34

anonymní z 23:24

No tak jsem dočetla a už si nejsem tak jistá, že byste si k němu měli hledat cestu - ten váš věkový rozdíl je propastný. A co bys zakladatelko dělala v případě, že si na tebe dítě zvykne a vy se pak rozejdete? Myslím, že bude možnost vašeho dalšího stýkání? Nebo že aspoň otec dítěte bude ve styku s ním pokračovat? Fakt si to všechno pořádně rozmyslete, všechny varianty - i ty, které se vám teď zdají nepravděpodobné. A základem asi bude, abyste začali rozumně komunikovat s matkou dítěte - jinak to asi nemá cenu. a

• Citovat
  • Upravit
4402
26.10.14 08:03
@Malaga píše:
@ulice když tady se většina spíš pozastavuje nad tím důvodem -PROČ najednou chtějí projevit zájem o toho chlapce… je to proto, že zakladatelce se nedaří otěhotnět a mít společné dítě.
Iniciativa vzešla od ní a ne od něj jako od otce (v úvodním příspěvku píše že existenci svého dítěte omezil na posílání alimentů - jeho vlastní rozhodnutí).Tak se mi moc nepozdává, že by si otec dítěte našel k němu cestu.
V případě, že by zakladatelka s manželem měli vlastního potomka, tak by nad synem jejího manžela ani nevzdechli…
Je to prostě náhradní (a v případě že zakladatelka nakonec otěhotní a porodí možná i dočasné) řešení.
Ohání se životní úrovní rodiny, v které se chlapec nalézá - že jí to na srdci neleželo celé 4 roky před tím?
Zmiňuje pověst matky dítěte, což zrovna v jejím případě mi přijde docela úsměvné…
To že má otce bude dítě vědět i když otec platit nebude…přírodní zákony…a nebýt zakladatelky - tak by nejspíš ten „zájem“ fakt neprojevil.
Přijde mi to prostě jako chladný kalkul…
Tak to je vsechno pravda, ale taky psala, ze matka se chovala hrozne, tak. treba proto to otec radeji vzdal nez se o syna soudit…Samo by to chtelo uprimny a vazny zajem otce, pak si myslim, ze by tp pro dite mohlo byt prinosem…To jak se k tomu stavi anebo co citi on nevime :nevim:
Pomluvy matky ditete muzou byt opravnene, treba je to vazne „pripad“ kdy by dite ziskanim vlastniho otce dostalo do zivota stabilni oporu :think: :nevim:
A treba je to jinak, ale to nevime…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.10.14 08:36

@ulice Tak může to být tak jak píšeš, ale…
To, že nějaká maminka je „případ“ ještě neznamená, že nemá svoje dítě ráda a nesnaží se dle svých možností a schopností.
To, že se matka chovala hrozně a on se nechtěl o syna soudit - nemyslím si že by 20 letý kluk nějak strašně usiloval o svěření dítěte do péče - a pokud bych o svoje dítě stála, tak nevím, jak hrozné chování by matka dítěte musela mít, abych to vzdala…
Zakladatelce je 40 takže za 10 let jejímu manželovi bude 33 a jí 50.Možná spolu budou napořád, ale nevim, jestli bude svému manželovi stačit - nehledě když on bude mít na výběr z tolika mladších.
Pak je divné i že rodiče otce dítěte tj. babička a dědeček ho taky zazdili. Kdyby to měl takhle brácha, tak si nedovedu moc představit, že by to naši nechali být a o vnuka by nejevili zájem. Každý to má jinak.
Bylo super, kdyby se našlo řešení, které by prospělo tomu chlapci a nekonal se tam žádný pocit křivdy, získal by konečně svého tatínka a jednu hodnou tetu navíc…Zázraky se někdy dějí, tak se třeba povede i tento ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4402
26.10.14 19:26

@Malaga stacilo by ziskat tatu, teta nemusi byt navzdy…on ve dvaceti letech mohl bejt hodne nevyzraly, ale to.se casem meni a podle me vlastni tata pro.syna je vetsinou velkym prinosem. Pokud je matka pripad, tak tim spis, protoze snaha je hezka vec, ale stacit nemusi a jestli ma dite casto nove strycky, tak je lepsi jeden stabilni a vlastni tata jako jistota.
Situaci nezname, tak tezko rict, jak je to doopravdy :think: Treba je ten pripad zakl. nebo jeji muz :nevim: Fakt to nejde objektivne posoudit :think:
Kazdopadne pristup caluj, ale dite neuvidis, se mi moc nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
26.10.14 19:34

Ja se obavam, ze otec ne. a o syna takovy zajem…a ze kdyby opustil jednou zakladatelku, nasel si holku ktera mu da deti a malemu jen pomota hlavu,… :nevim: jako uprimny zajem tam nevidim..spis jen pohnuty motiv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna